Hirdetés
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Az ötlet jó, a kivitelezés kevésbé: Chieftec The Cube teszt
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Egészen különleges funkciókat kaptak a Lian Li RS sorozatú tápjai
- A szörnyetegek között is szörnyen gyors az Amazon új Graviton processzora
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Megijesztettél: most akarok visszalépni a DSM 7.1.1-re (utoljára 2025.07.29-én volt frissítve az Update-9-cel).
Ehh.... nekem volt rajta 7.3, úgyhogy lehet hogy bajban vagyok.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Downsampling
üzenetére
Volt már rajta 7.3?
-
Downsampling
senior tag
Ó, na most van az, hogy kezdem egy kicsit elveszteni fonalat (és a türelmet):
Indulna DS224+ telepítése, elölről. Előtte volt a két resetes törlés, illetve totál más a merevlemez is benne. Elindul a Synology NAS keresés, meg is találja, rányomok, feldobja az ablakot, telepítené a DSM7.3-at. Ezt én nem akarom.
Kiválasztom egy sorral lejjeb a manuális telepítést, letöltötem az utolsó 7.2.2-t .pat formátumban, betallózom. Elindul a telepítés, megadom a NAS nevét, és, és.... 50 százalék körül leáll, hogy csak a 7.3 telepíthető.
Mi a búbánat van szerintetek?

-
Csixi68
tag
válasz
Magnat
üzenetére
Általában mindenki a Google Authenticator-t használja azonosításra és nem a Secure SignIn-t. Ezért gondolom, hogy ezt kevesebben használják. Nálam a telefon pl. mindig kéri, ha Synology programhoz kapcsolódok. Persze be lehetne pipálni, hogy ne kérje, de így biztonságosabbnak gondolom, főleg úgy, hogy sokszor osztom meg a netem utazás közben.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Frissítettem a DS720+ -t 7.2.2-72806-ról 7.3.1-86003-ra. Írta, hogy az Exfat-program nem támogatott már, de elfelejtettem, hogy az usb-n csatlakoztatott meghajtók exfat-ok, és azon van minden qbittorrent dolog pl., és természetesen nem is látszódnak így a meghajtók a rendszerben. (pontosabban a külső eszközöknél a beállításokban ott vannak, csak "sikertelen csatlakozás")
Mit lehet tenni? (jelenleg távolról csatlakozom a dsm-hez)
Köszi -
Csixi68
tag
válasz
Troy66
üzenetére
Szia, én használom. Szerintem nincs különbség a kettő között, max. annyi, hogy ezt kevesebben használják és így nem itt próbálkoznak a belépéssel. A bejelentkezéskor kéri a jelszó után, ha berakod a pipát, akkor a következő bejelentkezéskor azon a gépen nem kéri. Valamennyi idő eltelte után azért nekem fel szokta dobni, hogy igazoljam magam, de ez kb. 2-3 hónap időtartam. Van, amikor frissítés után is kéri, de ez változó!
-
TaliGa
aktív tag
Lehet olyat, h egy backup feladatot (PC-ről NAS-ra) asztali ikonnal indítani?
-
Troy66
kezdő
Valaki használja a synology, 2fa megoldását? Seure Signin
https://nas-synology.hu/tag/secure-signin/Ha igen, mik a tapasztalatok? Jobban megéri ezt használni mint pl a google-t?
Ez nem a nashoz, hanem a synology fiókhoz kapcsolódik, ha jól értem. Tehát, ha nem megy a nas akkor is működik, igaz? -
Sketch001
tag
válasz
KöviLaci
üzenetére
Ha a user jelszavadat nem módosították akkor nem sanszos hogy támadás, lemez hiba miatt sanszosabb hogy tönkremegy a filerendszer, ha valaki feltorte akkor inkább titkositani szoktak.
Ettől függetlenül az egyszerű és biztonságos út a teljes törlés majd a dsm reset 4s nyomvatart a reset gomb, csippan elenged, majd megint 4 másodpercig nyom. Nulláról kezdheted utána tiszta lappal. Az adatokat meg visszahuzod mentesbol.
Közben érdemes gondolkozni hogy mit engedtél ki alap porton, minek volt egyszerű jelszava, ilyenek.
-
KöviLaci
csendes tag
Sziasztok,
megtámadtàk a nasom. Tönkre ment a fájl rendszer repo mappába került minden egyedi könyvtárba van valaki aki itt ennek a helyreállításában tud segíteni ?
Köszi
-
válasz
Magnat
üzenetére
Hát, elvi oldalamon úgy gondolkodom, hogy 200-250 alatti ár esetén elfér, mert nem az árára van szükségem.
Anno filmezésre, adataim tárolására volt terv, ami elhalt, és emiatt nem is használom, 2-3 havonta bekapcsolom és frissítem ennyi. A jövőben tekintve ha velem valami történne (nem mai csirke vagyok) akkor a párom nem tudja a rack és az abban lévő dolgokat kezelni, így lassú leépítésre gondoltam.
A HDD-k nem témák, ki tudom belőlük venni, én raktam őket bele akkor a WD RED mellett döntöttem.
Ha már tényleg ilyen ára van akkor lehet megtartom porfogónak egyelőre.
-
Magnat
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Szia,
elég speciális a piaca, mert a legtöbben nem rackelhető eszközt keresnek, illetve mivel nagyjából a 918+-cal egy kategória a DS vonalon, én ahhoz hasonlítanám (chipset más, de a teljesítményük kb ua) ... illetve abban nem vagyok biztos, h ha új diszkek kerülnének bele akkor lévén RS vonal, nem csak Syno diszkekkel működne? Ha igen, az sem tesz jót az árának sajnos ... a 16GB ram mondjuk nem rossz, kérdés mennyire akarod eladni, de ha az enyém lenne, olyan 150 körül hirdetném, aztán ha nem megy el akkor vinném lefelé.
-
Troy66
kezdő
Nincs. Inkább venti élettartam szempontból kérdeztem. Egy automatikus opció jobb lett volna, pl amikor nincs meleg akkor alacsony, amikor melegebb van akkor automatikusan a hűtősebb verzió érvényesüljön, de ilyen nincs. akkor marad.
-
Sziasztok,
Egy ilyen masinának mennyi lehet a reális ára?
Synology RS818 + 16GB ram, 2x2 GB WD red + 2x1GB WD red + rack beépítő keret
2019-es üzembehelyezés, mehetett kb 800 órát.
-
Magnat
veterán
Szia,
nem használok Pi-Holet, de az elsőre a válasz igen, ha az Asus a dhcp szerverük, akkor ő fogja megmondani, h ki legyen a dns (kivéve ha te adod meg kézzel a kliensen, de gondolom nem így van)
És ha Win alatt parancssorban mondod, hipconfig /all
akkor szépen kiírja a csatolónál, h mi a dns szerver ip-je, szóval látni is fogod, h jó beállítás esetén a Pi-Hole.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nos, ma gyanúsan gyorsan kijött a DSM 7.3.1.
De a témánál maradva:
Íme a négy db lemezem a megosztás-áthelyezés előtt (az első kötetre fogok átpakolni
1,8TB-nyi megosztást a harmadikról):
Aztán az áthelyezés után, ahol jól látszik, hogy a 3. kötet mérete nem csökkent 1,8 TB-tal, de az 1. kötet nőtt ennyivel.
Most lefuttatom a szkriptemet, ami egy kis idő... Ja, és telepítettem a DSM 7.3.1-et... nagyon kíváncsi vagyok, hogy a kötet visszahelyezésekor mi lesz az ábra. Ha a 7.3.1 is ilyen ergya, akkor ez a DSM vonal megy a levesbe. -
VGYke
addikt
Sziasztok!
Rendelkezem egy 2 fiókos DS 218+ nas-al, amiben 1db 4TB HDD van, a következők szerint:
Kezd betelni az 1db HDD, üzenget a NAS.
Szeretném bővíteni a kapacitást.Van ugyan olyan (ikertestvér) HDD mint ami a NAS-ban van (egyszerre lett vásárolva, csak nem tettem bele)
Abban kérném a segítségeteket, ha most beleteszem a NAS-ba 2. HDD-t, bekapcsolom, mire számítsak?
Nem akarok raid tükrözést, a kapacitásomat szeretném növelni.
Mit kell csinálnom, milyen képernyőt fogok látni, mit kell választanom?
Tudtok segíteni?
-
Sketch001
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Így működik a fizika. Sokkal több lemez, fej, gyorsabb pörgés... A kis wd redek 5400 rpmesek főleg, majdnem nemak is. A nagyobb vinyok mind 7000+-osak.
És nincs mögötte összeesküvés. Home use ssd között nincs értelmes kapacitás, máshol meg egyáltalán nem számít a hang.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Szia!
Köszi szépen a részletes útmutatót! Jelenleg 8db 6TB-os WD Red plus van benne, és szeretném lecserélni 8db 16TB-os Seagate Ironwolf Pro-ra.
Egyébként vannak gondok a WD vinyókkal? sok helyen olvasom, hogy sok a hibás köztük. A Seagate Ironwolf Pro jó választás? Azt néztem az adatlapjában, hogy ezek héliumos töltésűek, és csendesek. 20/26dB hangnyomást keltenek. A 20dB az üresjárás, a 26dB a seek. Egyébként nekem az a benyomásom hogy a hagyományos vinyók gyártását kezdik elcseszni, mert a régi 13 éves WD RED-jeimet nem is hallom amikor működik, ezeket meg erősen lehet hallani, és hibátlanul mennek 13 éve. Gondolom azért csinálják ezt a gyártók, hogy az SSD-ket vegyük inkább. -
-
válasz
TaliGa
üzenetére
A munkakönyvtárak szinkronizálására van a Syno Drive program.
Ezt telepíted majd a NAS-ra és a kliensgépekre a hozzá való klienst.
Érdemes mindkettő felhasználónak külön felhasználót létrehozni és megfelelően beállítani a jogaikat.
A távoli eléréshez DDNS és QuickConnect (QC) használható, mindkettővel műkődik a Syno Drive.
Kevésbé fontos könyvtárak is mehetnek a Drive-ba, nem kell külön program rá.A heti külső HDD-re mentéshez a NAS-on a HyperBackup a legkézenfekvőbb.
Ha nem hagyod rajta a külső HDD-t, akkor nem kell ütemezni, csak a feladatot létrehozni benne és a HDD csatlakoztatásakor futtatni manuálisan.
Én lehet csinálnék két külső lemezre mentést, egy maradhat rajta, egy pedig off-line. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Gery0505
üzenetére
Szia !
Hány db lemez van benne ?
Hány darab kötet van létrehozva ?Teszem azt 2-3-4-5-6-7-8 db lemez , 1 db SHR kötet van akkor egszerű a dolog :
- Nas kikapcsol.
- 1 db lemezt kiszerelsz
- 1 ÚJ , nagyobb lemezt beszerelsz.
- Bekapcsolod a NAS-t.
- A rendszer ( DSM ) sípol és felirattal is figyelmeztet :
A kötet összeomlott.
Javításhoz javasolt egy ugyanakkora vagy nagyobb kapacitású lemez !A Tároláskezelőben : kötet / kezelés / javítás lehetőség.
Szépen kijavítja a hibát....azaz az új lemezt hozzáadja a kötethez.Amikor ez megvan, akkor ugyanez a folyamat a többi "régi, kicsi" lemezzel....
Azaz egyessével kell cserélni a lemezeket.
Minden csere után kötet javítás.
Lemezek számától és meretétől függően ez a folyamat napokig fog tartani !Itt írtam róla , képekkel illusztrálva....a kötet javítása a legvégén van.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Nos, végre! Az új DS224+-ba ma megérkezett az új 16 GB-os memóriamodul, bekapcsolás után kb. 2 percig villogott a kék LED a NAS-on, majd szépen elindult. A képeken látszik minden. A valaki által belinkelt Excelben azt láttam, hogy UK-ban többen használják ezt a Timetec modult, mindenki sikerrel. Úgy tűnik, nálam is OK. Már csak a második merevlemezre várok és indul a (valódi) telepítés.

Köszi a segítséget! 
(Most már tuti, hogy az előző Crucial modul rossz/hibás volt) -
huan
őstag
Sziasztok,
Tudom, hogy van Pi-hole fórum is, de eléggé halottnak tűnik...
Most kezdem el csak ismerkedni a Pi-Hole-lal és segítséget szeretnék kérni Tőletek, hogy megértsem a mnűködését.
Így néz ki jelenleg itthon a dolog:
- Egy NAS-on futtatom Dockerben a Pi-hole-t, a 192.168.1.119-es IP-n.
- A Telekom ONT-n nem lehet változtatni a Prymary DNS szervert.
- Az Asus wifi DNS-szervert a 192.168.1.119-re állítottam a Pi-Hole miatt. Az összes többi eszköz wifin ehhez a routerhez csatlakozik.A kérdésem a következők lennének:
- A wifin csatlakoztatott eszközök automatikusan a Pi-Hole-n keresztül fognak csatlakozni? (hisz a wifi router a Pi-Hole felé irányítja a DNS-kérést)
- A Pi-Hole-ban a "Clients > Add client" mit jelent? Miért kell eszközöket hozzáadni? Automatikusan nem tudja hozzáadni mindet, ami wifin csatlakozik?
- A Blocklist automatikusan frissül?Köszi
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Most rendeltem egy Synology DS124-et+WD 2TB Red párost, a következő lenne a cél:
2 laptopról munkakönyvtárak folyamatos szinkronizálása a NAS-ra főleg helyi hálón (esetleg még távoli elérésen is), illetve kevésbé fontos könyvtárak ütemezett mentése (heti egyszer), és ennek az egésznek egy külső HDD-re heti egy backup-je...
A kérdés, milyen app-ot érdemes/lehet ehhez használni... -
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy DS1821+ NAS-ban hogyan tudom kicserélni a vinyókat nagyobbra? Van rajta elég sok film, és kevés már a tárhely, bővíteném. SHR fájlrendszerrel van telepítve, még a 7.2.2 DSM van rajta. Kérlek, lépésről lépésre vezessetek végig a folyamaton, hogy ne kelljen újratelepíteni az egészet.
-
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Csak ki akartam zárni a szokásos felhasználói hibákat
Én még 7.2-n vagyok, eddig sohasem tapasztaltam hogy btrfs esetén kézzel kellene helyet felszabadítanom - a reclaim process pár perccel bármilyen törlés után automatikusan futott és felszabadította a helyet.
Ha a 7.3 esetén ez nálad máshogy van akkor az valami bug lesz - akkor várok a frissítéssel még. Köszi ha tudod tesztelni! -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Igen, biztos. Nem használok ilyesmit. A NAS nálam már csak Plex szerver, ezért egyszerű (BASIC) köteteket használok. Biztonsági mentésre nincs szükség, mert ha egy meghajtó tönkremegy, a cseréje után egyszerűen újratöltöm a hiányzó filmeket.
A fontosabb dolgokat – a Home Assistant virtuális gépét, a Docker környezetet és a szkripteket – a Volume1-re tettem.Ha gondolod, kíváncsiságból megpróbálhatok egy tesztet: áthelyezek egy nagyobb megosztást a Volume1-re, majd megnézem a méretváltozást az eredeti és az új kötet között. Ezután visszamozgatom.
Ha a hiba az én oldalamon volt, akkor valószínűleg nem jelentkezik újra az a korábban emlegetett anomália (vagyis az, hogy a foglalt hely a megosztás más kötetre való áthelyezése után nem csökken le). Ha viszont előjön, már van rá működő megoldásom, szóval legfeljebb némi időt vesztek, amíg egy több terás megosztást ide-oda mozgatok – de az belefér. -
*H*
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Amit a kérdező szeretne, arra ez a megoldás. Belépés után bármilyen fájlművelet végrehajtása amire engedélyt adott.
Egy új megosztott mappa létrehozásakor az utolsó lépés az engedélyek megadása. Azt amúgy is át kell nézni és be kell állítani minden esetben, ennek a felhasználónak nem adja meg és ennyi. -
Pikkolo^^
addikt
Telefon és a NAS között a Drive alkalmazást használom szinkronizációra. A háttérben nem szinkronizál mely lehet a telefon beállítási hibája is (Honor Magic4 Pro), de inkább az alkalmazásra tippelek. Amikor megnyitom akkor sem kezd el szinkronizálni, azt jelzi, hogy minden naprakész mikor tudom, hogy ez nem igaz. Kézzel kell rányomnom minden egyes alkalommal, hogy elkezdje az ellenőrzést. Másnál is előfordul ilyen?
-
Troy66
kezdő
Elvileg a megosztott mappát vagy mappát (gyökér?) kell beállítani, hogy ki férhessen hozzá, belső felhasználó, vagy sima megosztás. Én is azt gondoltam egyszerűbb... de nem feltétlenül annyira, felhasználó nélkül. Még felhasználóval is át kell gondolni, ahogy írtad lejjebb.
#99631Magnat
Most nem emlékszem melyiknél, de egyik go.me vagy milyen linket generál, file station, talán.Az qconnekt oldalt tölti be és otthon belső ips link lesz belőle. Mobilnetről meg rendes webes, attól függ hova irányítja át.Drive, meg kb nem csinál semmit, de lehet port beállítás a gond?
-
Oldmobil
aktív tag
Szaisztok!
Segítséget szeretnék kérni, RAID 10-ről szeretnék SHR-re váltani.
- DS916+ plusz DX513 a vas.
- A DS916+-ban lévő 4 db diszken van a RAID 10. (pool 1, volume 1)
- A DX513-on önálló SHR kötet van, (pool 3, volume 3) ehhez nem nyúlnék.
- Minden megosztást átmozgattam a DX513 lemezein lévő kötetre
- Van backup NAS, napi mentéssel: összes share és összes fontos package, ez gyári Hyperbackup.
Az addig tiszta, hogy nem megy sima migrációval, újra kell csinálni nulláról a pool 1-et.Kérdéseim:
1.) A pool 1 letörlésével megmarad a konfigurációm, azaz a DSM összes beállítása (pl. userek, jogosultságok)? A DX513-on lévő köteten lévő megosztások elérhetők maradnak? Nem lenne rossz a folyamatos működés...
2. Ha jól értem, maga a Hyperbackup is a volume 1-en lakik, illetve van Webstation és MariaDB is, amit aktívan használok. Ezeket hivatalosen nem lehet mozgatni, de találtam ezt a programot, ami át tudja őket mozgatni másik kötetre. Jókat írnak róla elvben. Próbálta már valaki?
3. Ha ezzel átmozgattam az appokat akkor elvileg folyamatos tud lenni pl. a Webstation+MariaDB működése a pool 1 - volume 1 újracsinálása alatt?
4. Ha ez az app átmozgatás valamiért nem működne, akkor marad a visszaállítás a backup NAS-ról. Soha nem állítottam vissza appot mentésből, mindig csak egyes fájlokat. Illetve ha jól értem, akkor a volume 1-el együtt a Hyperbackup beállításai is eltűnnek. Ezután ha újra feltelepítem a Hyperbackupot és megadom neki a backup NAS elérési adatait akkor felismeri a mentéseket, appokat és máris nyomhatom a visszaállítást az új volume 1-re?Köszönöm!
-
Magnat
veterán
-
*H*
aktív tag
A File Station-t használva, mind a letöltés és feltöltés is megoldható egy megosztási linkkel.
Létrehozol egy új felhasználót. A File Station alkalmazáshoz legyen jogosultsága, a többihez nem kell.
Hozzáadsz egy megosztott mappát (pl. ,,Friends"), abban egy új mappát (pl. ,,Photos"). Hozzáférést adsz a megosztott mappához (,,Friends") és almappáihoz a létrehozott felhasználónak. A NAS többi könyvtárának elérését tiltod ennek a felhasználónak.
A File Station-ben a megosztott mappán belül létrehozott ,,Photos" mappára jobb klikk és tulajdonságok. Az ott található ,,Hozzáférési link"-et és a felhasználónév/jelszó párost megadod az ismerősöknek. Megnyitják a linket, bejelentkeznek és tudnak feltölteni, letölteni, illetve amikre engedélyt adtál annak a felhasználónak (pl. új könyvtárak létrehozása a ,,Friends"-en belül, törlés...). -
Troy66
kezdő
Itt nektek milyen linket ad? És az a link jó gyárilag?
Louro, ezeket én is néztem. Photo stationban vannak képkérési, megosztási lehetőségek.
Filestationban és gdrive-on is, különböző mértékben. Nekem pl a generált link nem volt alapvetően jó. -
Magnat
veterán
Szia,
tudsz csinálni:
-File Station-ben egy mappára ahova feltöltést akarsz engedélyezni jobb klikk, ott legalul fileigénylés létrehozása.
-megadhatsz jelszót, lejáratot, üdvözlő üzenetet, generálhatsz linket, qr kódot, stb
-ha akarod, h lássa is mindenki ami a mappában van, akkor megint jobb klikk a mappára, megosztás, tudsz jelszó nélkülit, jelszavast, illetve dsm useres hozzáférést, meg persze lejáratot, ilyesmiket. (Ha mindenki megnézheti a mappát aki tölthet fel akkor célszerű ugyanazt a jelszót megadni)Kiküldöd a két linket a cimbiknek aztán mehet a móka

-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a böngészőben biztonsáagossá tudjam tenni a webhelyet, amin a dsm-et elérem?
Köszi előre is!
-
Louro
őstag
Végül úgy oldottam meg, hogy kreáltam egy guest userfiókot és a Synology drive segítségével már működik a gondolat.
@fatal: Egy 3rd party program kapcsán attól tartanék, hogy az oda feltöltött anyagok elkerülnek egy sokadik céghez, akik ki tudja mire használnák fel a képeket.
-
emre33
addikt
Webdav nem lenne erre jó? Meg egy htacces segítségével egy jelszó?
-
Borisz76
nagyúr
Kockázatot jelent ezért nincs ilyen funkció.
Létrehozol mindenkinek 1-1 user-t.
Létrehozol nekik 1-1 mappát.
Aztán megosztod mindenkivel a saját user nevét és jelszavát.
Persze mindeni csak a saját mappáját tudja írni.
Olvasást pedig be lehet űllítani, hogy ki mit láthat , olvashat.kb....így hirtelen.
Bár lehet van "barátságosabb" módszer is. -
Louro
őstag
Már 2-3 órája kutakodok sikertelenül. Naprakész az OS.
Tényleg nem lehet egy mappát létrehozni, amihez generálok egy linket, amit megnyitva jelszót bekér és utána ott bármilyen fájlműveleteket csinálhatnának az emberek? Barátokkal a nyaralós fotókat töltenénk fel egy helyre. Nálam van bőven tárhely és a NAS is fut 0-24. Ez ilyen durva kihívás lenne 2025-ben is?
-
ssgt1981
senior tag
Telepítettem a crm-et abból a célból, hogy a szüleimnél lévő backup NAS-t tudjam kezelni. A szervert hozzá tudtam adni, meg is jelenik, de folyamatosan a csatlakozás állapotában van. Tudtok erre valami megoldást?
-
emre33
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
Jaa az egyértelmű. Külső bővítő egységben lévő HDD nem szavad belevonni az alap NAS lévő Raid-be, ez egyértelmű.
Ventilátor, led: Ha az alap NAS ventilátorát lehet szabályozni, akkor a bővítőét nem?
Hivatalos forumba az adminok nekem estek, hogy miért akarom levenni.
Én ilyet nem mondta, csak ennyi pénzért már elvárnék egy profi müködést.Jó, ha el túlzás, akkor az azért elvárható lenne, hogy leírják a müködését…
-
Magnat
veterán
válasz
emre33
üzenetére
Szia, ha én tervezném, biztos lenne benne egy külön hőérzékelő és az vezérelné ... mi van ha a nas egy hűvösebb légáramban van egy béna elhelyezés miatt, akkor a másik egységben nem lesznek eléggé hűtve a diszkek ... persze csak találgatok, de nekem ez lenne logikus ... nem hinném, h annyira drága lenne egy ilyet megoldani, persze Synóék szoktam spórolni, az tény.
-
emre33
addikt
DX525 bővítő egységgel kapcsolatos kérdésem lenne.
Elolvastam a Synolgy oldalán lévő soksikat, nincs semmi infó.
https://synology-forum.hu is kérdeztem már, nem tudtak segíteni
(Pedig hivatalos forgalmazók....)DS1825+ és DX525 vásárlását tervezem.
Alap NAS ventilátor fordulatát és LED-k világítását lehet szabályozni.Na de mi a helyzet a DX525 épített Ventilátorral? (és LED-el)
Ezek mindig MAX fordulaton pörögnek? Vagy igazdonak az alap NAS beállításihoz?
Korábbi ESATA-n szerintem ez nem volt megvalósítható, USB-n kereszül már müködhet.Neten kresgélve egyetlen egy Redit posztot találtam, ami szerint szinkronizálódik az alap NAS beállításaihoz.
Van valakinek ezzel tapasztalata?
Köszi -
Eroforras figyeloben a vpu hasznalatanal mit jelent pontosan az I/O vár?
Ez magasnak szamit? -
Sanyi.mTs
addikt
Ma egy érdekes dolgot vettem észre. Vezérlőpult/biztonság/tanúsítvány fülön az "abc.synology.me" címemen túl van egy "*.abc.synology.me" alternatív cím is. Így például teszt.abc.synology.me címmel is a dsm bejelentkező felülete jön be.
Ez miért is van? Úgy emlékszem, én nem kértem alternatív címeket.
-
Sketch001
tag
válasz
total90
üzenetére
ilyen mennyiségű -nem letölthető- adat mellett azért én biztos valami olyasmit csinálnék, hogy az új nason shr 2-be dobnám az új vinyókat, főleg ha 2422+, és arra költözne át az összes adat a régiről. A régi vinyóknak vennék egy usb-s das házat, arra menthet lokálban az új nas, és az jellemzően olvasható lesz pcről is ha átdugod abba, ami nem hátrány ha betérdel bármiért a nas...
A régibe meg ahogy kiadja vennék új lemezeket később és offsite mentésre használnám... Ne adj isten kigyullad, belecsap a villám, túlfesz, betörnek, akármi...
Amikor ilyen 30-50-100 tb mennyiségű adatról beszélünk ami ha ugrik akkor azért igazán szomorúak lennénk, az durván zsebbenyúlós tud lenni ha a gyári, késznas vonalon akarsz maradni...
-
Adatvesztés esélye a WD 2-6TB-os SMR lemezeinél:
Risk of Defect: Data Recovery Specialists Advise Backups of Older WD Hard Drives
-
Gondolkodtam rajta a mostani lemezek nagyobbra cserélni, de az ugye eléggé macerás. A kérdésre, hogy kell-e annyi adat, a válasz igen. Per pillanat 36 TB áll a rendelkezésemre és kb. 2 TB van még szabad.
Az max 1-2 videós projekt és tele is lesz.RAID mindenképp kell és szerintem az lesz, hogy veszek egy második NAS-t. A méreten gondolkodok még. A DS1825+ szimpatikus, de a DS2422+ is jelölt. Ha ezekbe beledobok 24 TB-os HDD-ket, akkor egy ideig biztosan elég lesz. Persze, egy valag pénz, de ha vissza tudom forgatni projektekből, akkor win-win.
-
ssgt1981
senior tag
12tb-os iron wolf mellé szeretnék egy 4tb-ost. Lehet abból gond, hogy a két kötet mérete nem egyforma? Simán létre hozok egy 2. kötetet, majd a filekezelőben itt is tudok megosztott mappákat létrehozni? A 4tb-os lemezen csak raw fotó fájlok és lightroom katalógus lenme. Biztonsági mentés nem lényeg, mert az egy másik nas-rs megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Asrock B75M-ITX + i5-3570k + Kingston 2x4GB ram
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Köszi a segítséget!