Hirdetés
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Egészen különleges funkciókat kaptak a Lian Li RS sorozatú tápjai
- A szörnyetegek között is szörnyen gyors az Amazon új Graviton processzora
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Azt a szolgáltató modemet nem lehet bridge/modem módban használni? Az a double NAT az igazi szívás.
-
Sketch001
tag
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Downsampling
üzenetére
a DSM pontokat ki kell nyitni pedig
[link] -
Downsampling
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
Ez látszik:
A belső hálón látszik a NAS, de más menüpontok is arra utalnak, hogy nem csatlakozik a nethez.
Portforward? Nem emlékszem, hogy állítottam ilyet. A NAS-on vagy a routeren?
Amúgy én sem a QC-t akartam használni, mert követtem egy leírást, illetve egy videót, ott enélkül csinálták. Csak ugye a leírásban nem volt az, hogy két router van előtte.
Asszem, ezt a szolgáltatói routert nem tudom csak modem módba tenni, de holnap megnézem.
-
Sketch001
tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Mit látsz a nason a qc státuszon? Mobilneten nem látszik vagy hol állunk?
Idk hogy néz ki a halozatod, a két router egymás mögött alapvetően nem szokott jó lenni, nálam is a szolgáltató mögött van egy, de a szolgáltatói az modem módban van csak és a sajátom intézi a bejelentkezest a hálózatba meg minden mást is.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Downsampling
üzenetére
belső hálón látod ? portforward elírás ? QC-t javaslom ne használd mert lassú . A legegyszerűbb a VPN , Tailscale . se port nyitás se tűzfal szabályok nem kellenek hozzá . ÉS tartalmazza a csomag központ
-
Sketch001
tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Elég egyszerűen le van írva hogy mi kell hozzá, nézd meg mit csinál kívülről pl mobilnettel ha aktivaltad és kész
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Elviekben bárhonnan nézheted....nincs belső hálózatra korlátozva.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
De gondolom, ezt saját hálózaton belül, tehát nem mondjuk egy másik országból.

Nekem az lenne a fontos, hogy ugyanezt tudjam én is elérni (telefon, tablet zenét, laptop zenét, esetleg filmet), amit te, csak nem otthonról - hanem bárhonnan.
Az otthoni hálózatról most is működik akár a NAS IP-címének beírásával, vagy QC ID-val pl. a DS Audióba belépés, és tudok zenét hallgatni pl fülessel. Vagy a DS File alkalmazásba is be tudok lépni, ott is elérem az összes megosztott mappát, ami a NAS-on van, csak azt is az otthoni hálózatról.
Ezt kéne távolról is tudni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Én adroidos telefonon és tableten a QC segítségével belépek a File Station alkalmazásba.
Tallózok a tartalom között és rábökök arra , amit szeretnék megnézni.
Ekkor - ha van több lejátszó program is telepítve , lehet választani , hogy mivel szeretném indítani a kívánt fájlt.
Általában a VLC-vel nézem a filmeket ha nagyon kell.....
De telefonon és tableten ritkán filmezek.
Arra van egy laptop a teraszon vagy a szobában egy PC , házimozival. -
válasz
Downsampling
üzenetére
Majd ír még valaki biztos, de nézd meg pl. a Tailscale-t ha van arra a régi dobozra.
-
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Köszönöm!
A másik, fontosabb kérdés (nagyon nem vagyok szakértő):
Szeretném távolról is elérni a NAS-t (késöbb nyilván a DS218-at vagy a DS220-at), nem kell rá PLEX, csak hozzá szeretnék férni bárhonnan az otthoni zenékhez, filmekhez, mappákhoz.
Viszont akárhogy próbálom, nem sikerül. Néztem az itteni segítséget is és YT videót, illetve a Synology cikkeit. A gond ott lehet, hogy nálam az otthoni hálózat routere előtt van a szolgáltató Vodafone UK routere (itt Skóciában ők ezzel a noname routerrel adják a gigabites, amúgy tényleg fasza netet). Csakhogy ez a router elég alap, nincs megfelelő hatótávja, és ami rosszabb, hogy nagyon rossz vele ping. Ezért van mögötte egy Netgear Nighthawk RAX200 Wifi 6-os router. A telejes itthoni hálózat ezen van.
Tehát:
Vodafone router - ez az első, innen jön az internet a szolgáltatótól. Le van tiltva a Wifi.
Nighthawk RAX200 router, ennek a WAN portjába megy az első router LAN1 portjából egy CAT 6 kábel - minden itthoni vezetékes és vezeték nélküli eszköz erre kapcsolódik, a DS215j NAS is.
Az itthoni hálózat tökéletes, működik az SMB és NFS megosztás is a NAS és a TV, illetve két médiajátszó-streamer közt is, de akár telefonról is el tudom érni a NAS zenéit.
Az RAX200 IP cím kiosztása 10.0.0.x tartományban van, a Vodefone router címe 192.168.1.1
Tudnál/vagy valaki tudna segíteni beállítani a NAS-t (esetleg a routereket), hogy mondjuk mobilnettel, vagy bárhonnan, akár Magyarországról is el tudjam érni a Skóciában lévő NAS-t?
Köszönöm!
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Elvileg igen. Azonban a RAID0 nem egy szerencsés választás, annál még a két külön basic kötet is jobb lenne.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy DS215j NAS-om van, amiben két tökegyforma 10 TB-s HDD van RAID 0-ban.
Bár itthonra eddig ez elenegdőnek bizonyult, elgondolkodtam, hogy ha találok jó árban, akkor lecserélném minimum DS218-ra vagy DS220-ra
A két RAID 0-ás HDD-ből álló kötetem át tudom majd tenni az "új" NAS-ba? Fog működni?
(asszem anno, a telepítéskor mintha valahol azt olvastam volna a Synology-tól, hogy a kötet kompatibilis lesz egy másik Synology NAS is, ha át akarnám rakni)
Köszi!
-
Sketch001
tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
ez lesz a következő amit megnézek... Előtte teljes tesztelés volt felületteszt írás-olvasásra hdsentinel, sebességet is néztem, nem látszott semmi.
Viszont gyanús hogy ez volt az első vinyó amit beszúrtam a 4x4 tb mögé és bővítettem a kötetet, és nem tudom hogy ilyenkor a dsm hova teszi shr1-nél a paritást. Logikus lenne ha mondjuk rá, mert ez a legnagyobb lemez és utána már csak azzal vagy nagyobbal bővíthetek. Lehet ez a lemez maradt a paritásra most is hogy több 10 tb került be, és ott van valami huncutság ahogy azt számolja meg írja...
Az a terv hogy ha kész -ebben a tempóban még vagy 24 óra rebuild és még a paritás ellenőrzés ami megint vagy két nap- akkor kikapom a nasból és teszek helyette egy exos-t ami még kint van. Amíg az épül addig a redet leformázom aztán megnézem hogy hdsentinel mit mond rá... Ha a sentinel teszteken elhasal akkor nyilván az a gond, ha a 100%-os terhelés meg átmegy valami másik 10-es lemezre ami most nem 100%-on pörög akkor valószínűleg a paritás vagy hasonló lesz a gubanc...
Csak az a fura, hogy semmi nem mutatja hogy mi az ami ennyire dolgoztatja a lemezt, és ez mindig nagyon tud idegesíteni

-
Sketch001
tag
na csak találtam egy furcsaságot én is, ha valaki látott ilyet érdekelne ötlet

Adott egy shr1 kötet amit épp cserélek 4-tb redekről 10 tb red-exos kombóra. Viszont a rebuild mocsok lassú. Nyilván az alap dolgokat megnéztem, a kötet gyors javítás be van kapcsolva, és a gyorsabb szinkronizálás is, de így is kb két három nap egy csere utáni rebuild... és utána a konzisztencia teszt se kapkodós... Csináltam már ilyet, nem meglepő, bár ennyire nem volt soha csiga, mondjuk nem is ennyi adattal meg ekkora vinyókkal mentem...További túrkálásaim során viszont érdekeset találtam...
Az erőforrás kezelő alatt a lemez 2 írás olvasás 50-34 MB/s csak, ami okés, iops is 170 alja amíg a többiek 240 körül, tehát bőven nincs határon. Cserébe a kihasználtságra nézve 100%-on áll a lemez, ami teljesen abszurd. Ez egy 10 tb-s wd red, vacsiúj, előtte mindennel is teszteltem hdsentinel felülettesztektől crystaldiskmark-ig, és szépen muzsikált... Havi bontásban nézve is pont ez az ábra kb, 90 százalékban a 10 tb red az ami maxon vagy annak környékén pörög...
oké most megy a kötet újraépítés, és 4 meg 10 tb-s lemezek is vannak bent, meg tudom hogy ez nem egy kapkodós művelet, ezzel nincs baj, de felfogni nem tudom hogy mitől akad ki a 2-es lemez 100%-os terhelésre amikor látszólag egyáltalán nem kéne neki.Ja nyilván minden ami szivatja a kötetet az le van álíltva, ds-től dockerig áll minden...
-
boborján2
senior tag
Telefonon cx file explorerben felvettem a nas-t (admin fiókot) ,mint smb megosztást. Minden szép és jó, kivétel a docker mappa. Szerintem már az összes létező helyen ellenőriztem a jogosultságot és minden oké. Ugyanakkor ftp megosztással meg ott van a mappa listában és böngészető/használható.
Mi a megoldás smb-re?
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
Fontos lenne, hogy időzitetten induljon a mentés, de csak a legutolsó mentés óta hozzáadott fájlokróll pl. minden kedden 02:00-kor. Van kb 70 ezer szerkesztett képem, illetve az ezekhez tartozó raw fájlok, néhány 100 video fájl, illetve jelentős mennyiségű doksi. Az ezeket tartalmazó könyvtárakat akarom a távoli nasra menteni.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Backup használatàban tudnál segíteni? A régi nas-t vinném anyukámékhoz abból a célból, hogy a homes mappa és néhány megosztott mappa tartalmáról ide menjenek a biztonsági mentések. Ezt, hogy lehetne a legjobban és a legegyszerűbben megoldani?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ssgt1981
üzenetére
A régi NAS-ról, hogy tudom a legegyszerűbben átvinni az újra a rajta lévő fájlokat?
Helyi Gigabites hálózaton elviekben 125 MB/s sebességgel.
Gyakorlatban 100-110 MB/s elérhető NAGY méretű fájlok esetén.
Kisméretű fájlok ( képek , mp3 ) esetén 40-50-60-70 MB/s mert a merevlemez fejének sokszok kell pozíciót keresni, váltani....seek-el a HDD.
De ez esetben is a Photo Station újra indexelni fogja a képeket.Ha ténylegesen migráltál volna....azaz a lemezeket pakolod át, akkor nem indexelt volna.....ha jól gondolom.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Az új nas-on már mindent megcsináltam rendszer telepítve, kötet létrehozva. A régi NAS-ról, hogy tudom a legegyszerűbben átvinni az újra a rajta lévő fájlokat? A Photos-t is át kellene valahogy úgy tenni, hogy a kb 30 000 képet ne kezdje el újra indexálni és megmaradjanak az ott létrehozott albumjaim is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ssgt1981
üzenetére
Magát a migrálást próbáltad ?
Tehát lemezek ki....másik NAS-ba be és bekapcsolod.
Elviekben a lemezek sorrendje is számít.
( Régen biztosan de az új DSM-nél már nem tudom....)
Első alkalommal fel kellene ajánlania a migrálást....amely megtartja a beállításokat és az adatokat is.Ha nem megy, akkor marad a másolgatás.
Új NAS-ba új lemez/ek , rendszertelepítés és hálózaton át másolás.Esetleg külső lemezre másolás ( minden adat ).
Majd régi lemezeket átszereled és egy teljesen új rendszert teszel fel.
Ezután a külső lemezről visszamásolod az adatokat.
Ez utóbbi kettő megoldás macerásabb mert mindent újra be kell állítani. -
ssgt1981
senior tag
Van arra vonatkozóan valami ötlet, hogy tudnám a ds218play-en lévő adataimat és beállításaimat áttenni DS723+-ra? A Migration Assistant nem támogatja a 218play-t.
-
boborján2
senior tag
Építési terület kameráinak rtsp streamét szeretném rögzíteni ffmpeg -el. Tudom vannak erre gyári és egyéb megoldások , de nekem nem kell semmi cicoma,csak a streamet leírni a hdd-re ,a legkevesebb cpu felhasználással.
Hogyan tudom azt megtenni ,hogy ha megszakad a stream (pl. áramszünet miatt újraindulás vagy kiesik a net pár percre) ,akkor x mp után próbálkozzon és folytassa?
Mert az hogy berakom ütemezett feladatba az oké de ha beállítom pár percentént a futtatást akkor rohadt sokszor elindítja ugyanazt.
Mi a megoldás?
Köszi
-
Gardaai
senior tag
Én próbáltam egy friss MacOS 26-ra visszatölteni egy MacOS 15.1-es backupot, végig is ment az egész 1-2 óra alatt, aztán ugyanúgy üres volt a rendszer. Létrehozta a felhasználókat amik rajta voltak, de adatok/alkalmazások sehol.
Vissza raktam egy 15-ös rendszert és arra szépen visszahúzott mindent.
Ez nem tudom válasz-e.
-
ssgt1981
senior tag
Ssd cache kötetet érdemes létrehozni ds723+-on, amennyiben igen, akkor 2x512gb elég erre?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ssgt1981
üzenetére
DS723+ ram upgrade keresés.
-
ssgt1981
senior tag
Köszi! 16 GB rá öt szeretnék bele, melyiket érdemes venni?
-
ssgt1981
senior tag
Ds723+ elfogadja a nem Synology márkájú hadd-ket, ram-okat, nv2m modulokat?
-
Thusor
őstag
Nálam jelenleg ez a verzió fut: MacOS Version 26.0 (25A354).
A Time Machine Synology 1618+ készülékre ment SMB-n keresztül, Time Machine broadcast via SMB aktiválva mellé. Nálam nincs gond, most szépen lefutott az előbb. Próbáltam külső SSD-re is, arra is lementette az adatokat Time Machine-al. Szóval szerintem ez nem biztos, hogy általános gond. Hacsak nekem nem másik verziójú MacOS van a gépemen, mert public beta csatornán kapom a frissítést. -
-
biker
nagyúr
Valaki használ itt MacOS 26 Tahoe-t Synology Tima machine-al és működik neki?
-
válasz
Virag.h
üzenetére
Arra lettem figyelmes hogy ha a merevlemezek erosebben "dolgoznak" (eroforras figyelo szerint ~90mb/s sebesseggel)
Akkor a le es a feltoltes is szinte megall... olyan mintha a lemezeknek ez lenne a vegsebessege
Es ugy gondolom ez is korlatozhatja a halozat sebesseget.... -
Sketch001
tag
Hátha valakinek egyszer jól jön rovatba...
[link]Innen vettem 10tb white label lemezeket, hdsentinel feluletteszteken hiba nélkül ment át mindegyik, 0-1 óra közötti volt dobozból, minimális esztétikai "hibákkal". Az egyetlen "problémám" hogy a branding és minden más adat is lekerult róla, de féláron ennyivel meg tudok békülni... Egyébként exos a nyák formája alapján..

-
boborján2
senior tag
Ez mit akarna jelenteni?
A Gmail frissítési OAuth-jogkivonattal kapcsolatos hibája. A probléma megoldásával kapcsolatos további információkért lépjen a Vezérlőpult > Értesítések menüpontra.
Odalápek és semmit nem látok csak azt hogy (látszólag) minden működik.
-
Magnat
veterán
Szia,
ha a routerek nem tudnak vpn-t, és nem félsz egy kis linuxos tákolástól, akkor megoldhatod úgy is, h a nason megy egy vmi vpn szerver, a másik oldalon meg mivel a tv-re nem tudsz vpn-t tenni, veszel egy bármilyen minigépet ami sokkal olcsóbb lesz mint egy második nas. Arra teszel egy Debiant pl, azon beröffentesz egy vpn klienst ami folyamatosan a nashoz kapcsolódik és a tv-nek a Debian gép lan címét adod meg default gatewaynek, aztán a Debian tűzfalában szépen portonként be tudod állítani, h melyik forgalom menjen a vpn tunnelen keresztül a nashoz, és mi menjen ki a sima interneten ... elsőre bonyolultnak hangzik, de egy chatgpt-vel nulla közeli linux tudással is össze lehet hozni, nekem is sikerült
(bár nálam portonként nincs differenciálva a forgalom, de azt megoldottam, h ha olyan eszköznek kell vpn amire nincs kliens, akkor csak a default gateway átírásával a Debian alapú gép felé küldöm a forgalmat és akkor vpn felé megy) -
IRO21
senior tag
válasz
baandii
üzenetére
Készíts egy Hyper Backup mentést, a Video Station legyen kiválasztva a csomagok között!
Távolítsd el a VS-t a csomagkezelőből, frissítsd a rendszert, majd a Hyper Backup visszaállításnál válaszd ki a Video Station-t!Amúgy ha ezután a legújabb DSM-et is szeretnéd majd feltenni, akkor felesleges a fáradozás, mert ott már hivatalosan nem lesz Video Station, kivezették. Helyette Emby-t, Plexet vagy Jellyfin-t ajánl a Synology is.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
csomi1977
üzenetére
egy próbát meg ér . Felrakod a NAS-ra a Tailscale VPN-t . Egy mobilra felrakod a mobil verziót . Szerintem ez a legegyszerűbb ha nem értesz hozzá . Ha látod a két eszközt pl egy pinggeléssel akkor már jó . Arra vigyázz, hogy egyedi IP címet használ a Tailscale . ehhez nem kell routeren port nyitás se . ha ez meg van , kell a NAS-ra egy PLEX szerver , a telefonra megy egy kliens . ha látod a szervert a miközben a VPN-en van mindkét eszköz már nyert ügyed van . Után már csak egy Androidos vagy Apple TV kell . Nálam Apple TV-n van Tailscale VPN és teljesen jól működik . a Tailscale oldalán van videos segítség a NAS-ra telepítésre ,de fent van a csomagkezelőbe is
-
-
boborján2
senior tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Ezt akarpam írni. Bár nem próbáltam ,de a dlna biztosan fixen "átverhető" így.
Valamikor régebben a chromecast másik alhálóból történő vezérlését olvasgattam. Ugye ott fixen az van mondva , hogy egy alhálón kell vele lenni. De az is megoldható, sajnos idő hiányában sosem tudtam kipróbálni.
Egyébként kb minden is megoldható csak alapismeretek,és utána olvasás kérdése.
-
VGYke
addikt
válasz
Intelligencs
üzenetére
Eleget kísérleteztem távoli eléréssel (Samsung TV DS video).
Más megoldotta, nekem nem sikerült.
A NAS-hoz van távoli elérésem, ennek ellenére megbuktam. Lehet a beüzemeléshez a helyi NAS-on is ügyködni kellene valamit, hogy a filmek elérhetőek legyenek (pl. valamelyik NAS-on lévő programba betallózni a filmeket?)?
A PLEX-t egyenlőre hanyagolnám, mert évente fizetős lett. -
Lokális tévéről hogy akarod elérni a távoli NAS-odat? Ha nincsenek egy alhálózatban, márpedig nincsenek, akkor DLNA nem megy. Tehát a DLNA-ra épülő beépített lejátszókkal nem lehet. Valami egyéb megoldással lehet elérni csak, pl. Emby vagy Plex.
Nekem három NAS van három családban, minden család minden tévéjén az összes NAS elérhető, és lehet róla nézni filmeket. Szóval tutira meg lehet oldani. Húgom rendszeresen az én NAS-omról néz filmeket. Természetesen a feltöltési sávszélesség is elégséges kell legyen minden helyen.
Én meg pont úgy vagyok vele, ha annak idején tudtam volna, hogy ilyen faszán be lehet lőni a távoli eléréséket, akkor nem vettem volna NAS-okat mindenhova.

-
VGYke
addikt
Sziasztok! Második NAS-ként szeretnék venni egy használt Synology-t.
Feladata csak torrent letöltés, helyi hálózat DLNA média megosztás lenne.
Mennyire "elavult" szerkezet erre a feladatra pl. egy DS212j szerkezet?Azért a "második", mert 2 helyen lakom és képtelen vagyok összehozni a jelenlegi DS218+ eszközöm elérhetőségét, a második helyen lévő pl.Samsung tizen csatlakozással, így úgy gondoltam, a második helyen is kellene egy NAS...
Szóval, a DS212j mennyire jó 2025-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Lite X406 - Samsung Galaxy Tab S11 Ultra X930
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- JBL Charge 5
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A belső hálón látszik a NAS, de más menüpontok is arra utalnak, hogy nem csatlakozik a nethez.

Az AFP és a Bonjour kéz a kézben járnak pedig, és a frissításig is így használtam, zéró problémát okozott, holott sok sok éve SMB-zik az apple is

Patice