Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kicsit lehűlt az idő, de a hardverek jókedve töretlen
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
-
99000 - 98901
102192 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwodkassy
senior tag
A TP-Link Omada egy SDN rendszer, egy központi felületen tudod egyszerre állítani az eszközeidet, nem csak switch, hanem AP, router (gateway) is összefogható és konfigolható egy felületen.
A vezérlés futhat egy dedikált eszközön, ez a hardveres kontroller, lehet szoftveres is, amit saját magad futtatsz, pl. Syno NAS-on Dockerben, Container Managerben, meg lehet felhős is, ez a TP-Linknél ingyenes, csak regisztrálni kell hozzá.
Az Omadás eszközöknek van webes konfig felületük is, ha egymagában használja valaki, ha Omadába integrált az eszköz, akkor a korábbi konfig felülíródik és az Omada vezérlő veszi át az irányítást.
A vezérlés mehet mobilos kliensről is, kényelmes dolog, használom.
Sziszi-fuszi: köszi a linket, lehet rárepülök. Pont gondolkodtam ezen.
Köszi a részletes infót!
Első olvasatra elég rugalmasnak hangzik
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Jelenleg 4 db WD RED 8TB merevlemezem van DS423+-ban. Gondoltam kettőt lecserélek Synology HAT3310 16 TB-ra . Ez működőképes elgondolás ?
-
Patice
Topikgazda
A TP-Link Omada egy SDN rendszer, egy központi felületen tudod egyszerre állítani az eszközeidet, nem csak switch, hanem AP, router (gateway) is összefogható és konfigolható egy felületen.
A vezérlés futhat egy dedikált eszközön, ez a hardveres kontroller, lehet szoftveres is, amit saját magad futtatsz, pl. Syno NAS-on Dockerben, Container Managerben, meg lehet felhős is, ez a TP-Linknél ingyenes, csak regisztrálni kell hozzá.
Az Omadás eszközöknek van webes konfig felületük is, ha egymagában használja valaki, ha Omadába integrált az eszköz, akkor a korábbi konfig felülíródik és az Omada vezérlő veszi át az irányítást.
A vezérlés mehet mobilos kliensről is, kényelmes dolog, használom.
Sziszi-fuszi: köszi a linket, lehet rárepülök. Pont gondolkodtam ezen.
-
Zwodkassy
senior tag
Tp-Link-nél ez az Omada csak egy termékcsoport márka név, vagy van egyéb hozadéka is?
Gondolok itt arra, hogy nincs sziget üzemű beállítás, kezelhetőség, csak valami központi programmal, app segítségével, netán felhő alapú megoldás. -
gabor_b
tag
Sziasztok.
Segítséget, vagy ötleteket kérnék a problémámhoz.
DSM 6.2.4 rendszert használok.
A Photo Station-ben az albumokban csak a videókat látom.
Fáj kezelőben látom a fotókat. Az az ott vannak, de valamiért a photo station-ben nem látom.
Már sok mindent kipróbáltam: indexelés, jogosultságokkal való babrálás.
Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet a probléma.Nektek van ötletetek?
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
Magnat
veterán
Managelhető switch kb annyit tesz, h tudsz vlanokat kialakítani, illetve a hálózati portjait monitorozni, poe-t kapcsolni ha poe kées, link aggregationt több port között, ilyesmik ... de egy nem managelhető switchet is lehet használni a leggtöbbször out of the box úgy, mint egy managelhetőt, persze ez típusfüggő ... de ha default minden port fel van kapőcsolva és azonos vlanban vannak akkor mindenféle hozzányúlás nélkül kb úgy fog működni mint egy unmanaged.
A port fowardnak viszont nincs köze a switchez, főleg egy L2 switchenz nincs amilyen az otthoni eszközök nagyon nagy %-a, mert ők egy réteggel lejjebb dolgoznak, nem kezelnek ip réteget.
-
makoss
veterán
Egy sima mezei nem menedzselhető switch is tökéletes.
Ekkor a port forwardot és hasonló más funkciókat a routerben kell beállítani.Ha már most van beáálítva Portforward....és rákötsz egy sima switch-et, akkor a routerhez sem kell hozzányúlni.
Kb mint egy usb-hub.....amibe több dolgot bedugsz ( egér, bill. ) és megy simán....mintha a PC-be dugtad volna.Oké, hogy tökéletes, csak ha vennék egy TL-SG108-M2 switchet akkor "miről mondok le"?
Mint ha lenne egy pld. Omada Switchem, vagy egy olyan ami már tudja a 10 Gbps-et...
-
makoss
veterán
-
Borisz76
nagyúr
Egy sima mezei nem menedzselhető switch is tökéletes.
Ekkor a port forwardot és hasonló más funkciókat a routerben kell beállítani.Ha már most van beáálítva Portforward....és rákötsz egy sima switch-et, akkor a routerhez sem kell hozzányúlni.
Kb mint egy usb-hub.....amibe több dolgot bedugsz ( egér, bill. ) és megy simán....mintha a PC-be dugtad volna. -
makoss
veterán
Bedugod és működik. A menedzselt eszközökön további konfigurációs lehetőségek vannak, VLAN beállítás / port szinten, mirror port létrehozás, aggregálás stb...
A bedugod és működik oké, mert a 108 M2 is olyan elvileg, de a 108-nál ha Portot, Port forwardingot szeretnék állítani, nem lehet majd? Vagy hogy megy?
Ha előbb lesz beállítva a Port, és később vennék egy Switchet akkor újra kell állítani mindent?
-
burgatshow
veterán
-
makoss
veterán
-
AiRLAC
veterán
Igen, tud hálózati mappát, viszont feleségem céges HO gépére nem engednek semmilyen eszközt vagy külső mappát csatolni, így az kiesett. Megnézem este amit küldtél. Mennyire terheli egyébként a megadott gmail fiókot ha beállítom így szkennelésre? Vagy jobb egy dedikált külön fiók, ami csak erre lenne? Köszi
Nem terheli, de a küldött emaileknél ott lesz minden beszkennelt doksi, meg persze a fogadottnál is (akkor is ha ugyanaz a fiók).
-
Patice
Topikgazda
Pedig a magyar honlap szerint van! TP-Link TL-SG105-M2
Vásárolni pedig itt lehet.
Van 8 portos verzió is: TL-SG108-M2
Vásárolni itt lehet.Csak nagyságrenddel drágább mint a kínai.
Ezek a nem menedzselhető 2,5 gigás switchek a TP-Linknél.
A DS105 pedig már Omada vezérléses, na az most kb. sehol nem kapható. -
Patice
Topikgazda
Akkor kipróbálom azt is.
Itt a másik gyönyörű programjuk is, a "Photos"
[link]
Most kérdem én, mi az anyjáért kell újrakezdeni a feltöltést ha valamiért nem sikerül neki? Miért nem folytatja onnan, ahol abbahagyta? Amúgy volt közben, gyorsítótár ürítés, program eltávolítás, újra feltelepítés, a router itt van 4 méterre, és van internet is rendesen, csak ez a félkegyelmű alkalmazás ilyen.
És persze nem sikerül neki feltölteni. Néha továbbugrik és feltölt egy képet közben, az ilyen nagyobb videókon meg csak dolgozik, 1000x megpróbálja feltölteni, aztán vagy sikerül, vagy nem.Én DS File-al töltetem fel a képeket, meg ezt használom a fileok eléréséhez is.
Nálam jól tolja föl a NAS-ra a képeket, videókat. -
boborján2
őstag
Akkor kipróbálom azt is.
[link]
Most kérdem én, mi az anyjáért kell újrakezdeni a feltöltést ha valamiért nem sikerül neki? Miért nem folytatja onnan, ahol abbahagyta? Amúgy volt közben, gyorsítótár ürítés, program eltávolítás, újra feltelepítés, a router itt van 4 méterre, és van internet is rendesen, csak ez a félkegyelmű alkalmazás ilyen.
És persze nem sikerül neki feltölteni. Néha továbbugrik és feltölt egy képet közben, az ilyen nagyobb videókon meg csak dolgozik, 1000x megpróbálja feltölteni, aztán vagy sikerül, vagy nem.A nagyobb videókat először konvertálja a photos és utána tölti fel. Legalábbis nekem ez a tippem mert pc-n is így van. Visszanézéskor van egy eredeti minőség meg egy alacsony minőség. Ha jól tudom a nas csak akkor csinálja meg ezt satát maga, ha pl. fájlkezelővel rakod be a videót ,ilyenkor is el kell készíteni az alacsony minőséget is és kivel nincs más kénytelen konvertálni.
Kipróbáltam ,ha háttérbe teszem és böngészek, akkor sem áll le,közben halad. Feltételezem ha megnyitnék még mellé 5 appot ,akkor lehet elengedné az android elég agresszív memória kezelése miatt.
Ha viszont megszakad a net akkor újra kezdi.
Egyébként a google drive sem egy matyóhimzés, tud az is érthetetlen hülyeségeket csinálni, igaz elég ritkán.Visszatérve ,ugyanez van ha chatgpt-vel beszélgetek, ha hamar visszaváltok megy tovább , ha sokat vagyok más appban és visszatérek ,akkor újra betölti és manuálisan kell kikeresni a beszélgetést és visszatölteni.
Nem vágom ez mire jó ,mert ebben a telóban is asszem 6 vagy 8 gb ram van, fele sem telt még be soha. Köszi android
-
Zwodkassy
senior tag
-
makoss
veterán
-
Alc
tag
Akkor kipróbálom azt is.
[link]
És persze nem sikerül neki feltölteni. Néha továbbugrik és feltölt egy képet közben, az ilyen nagyobb videókon meg csak dolgozik, 1000x megpróbálja feltölteni, aztán vagy sikerül, vagy nem. -
boborján2
őstag
Szia!
Egy rakás szar a Drive programjuk! És nem azért, mert nem állítja be a felhasználó rendesen!
Ma jöttem haza egy 3 hetes nyaralásról. Biztos ami biztos alapon, mondom hátha megdöglik a memóriakártya, csináljunk minden nap egy mentést róla (cr3, jpg, mp4 fájlok). Én naív úgy gondoltam, fényképezőgép, kártya ki, kártyaolvasóba bele, az bele a telefonba, az adott napi képeket a telefonon egy mappába belemásoltam, majd azt a Drive "feltöltötte" a NAS-ra.
Elindítottam a Drive-ot, rányomtam a szinkronizálásra/feltöltésre, és hagytam dolgozni.
Másnap reggel, még jó hogy ránéztem a képek/videók számára, mind a két helyen. Random hiányoztak képek/videók is a NAS-on! Semmi hibaüzenet nem volt, vagy akármi, hogy ezt-azt nem tudta bármi miatt is feltölteni. Próbálkoztam még egyszer vele, de akkor is úgyanúgy, volt hogy egy videónál ment, aztán gondolt egyet és tovább lépett a következő fájlra. Vicc az egész.
Felidegesített, és befizettem Google Drive 2Tb-ra, amit most meg majd lemondok. Az persze szépen működött, az se érdekelte ha közben kinyomtam a wifit, rögtön írta hogy várakozás, amit visszakapcsoltam, már ment is tovább a feltöltés. A több Gb-os videók se érdekelték, rendben feltöltötte őket.
Jó hogy van ez a Synology Drive, végülis csak arra nem lehet normálisan használni amire az ember szeretné. Szóval az hogy otthon látszólag rendben működik, az nem jelenti azt hogy távolról is jó lesz, ahol pl. nincs stabil net, vagy bármi.
Szóval engem is érdekelne, hogy van valami értelmes alternatívája, ami hozza nagyjából azt amit pl. a Google Drivenál említettem (kezelje rendesen ha éppen nincs net egy pillanatra vagy ilyesmi)?
Photos nem jó, mert néha más fájlokat is szeretnék feltölteni!A ds file-t használom android telefonon képek szinkronizálására, . Nem vettem észre hogy gond lenne vele.
Bár ezek után lehet kicsit jobba figyelek rá.
-
sziszi-fuszi
senior tag
TP-Link TL-SG105-M2
Vásárolni itt lehet.
Csak drágább mint a kínai. -
sziszi-fuszi
senior tag
[https://www.tp-link.com/hu/home-networking/soho-switch/]
A magyar honlap szerint nincs megfelelője.
Pedig a magyar honlap szerint van! TP-Link TL-SG105-M2
Vásárolni itt lehet.Csak nagyságrenddel drágább mint a kínai.
-
Alc
tag
Sziasztok!
Van-e valami jó alternatíva a Synology Drive Android appra?
Problémám: Jelenleg 4 GB szabad helyem van a telón 256 GB-ból, emiatt azt terveztem, hogy minden este feltöltöm az új fájlokat a NAS-ra, amiket soha nem törlök le onnan, így a telón felszabadul a hely.
Tegnap átálltam a NAS-ban HDD-ről SSD-re, visszaállítottam mindent Hyper Backuppal, majd azt vettem észre, hogy a Synology Drive újra elkezdett mindent feltölteni, ahelyett, hogy csak leellenőrizte volna a fájlokat.
Volt olyan mappa is, amit kompletten ki is pucolt előtte.
Az app jól van beállítva, csak feltöltés móddal, sőt felülírás helyett átnevez, de ígyis szarul működik.
Egy olyan appra lenne szükségem, ami képes erre:
- Van 2 mappa, az egyik a telefonon a másik a NAS-on.
- A telefonról minden nap (mondjuk éjjel) ütemezetten feltölti a mappában létrehozott új fájlokat,
- Feltöltés előtt megnézni, hogy létezik-e már az adott fájl.
- A már a NAS-on lévő fájlokhoz NEM NYÚL HOZZÁ (ez a legfontosabb).
FolderSync? Syncthing? Melyiket ajánlanátok?
Köszönöm!Szia!
Egy rakás szar a Drive programjuk! És nem azért, mert nem állítja be a felhasználó rendesen!
Ma jöttem haza egy 3 hetes nyaralásról. Biztos ami biztos alapon, mondom hátha megdöglik a memóriakártya, csináljunk minden nap egy mentést róla (cr3, jpg, mp4 fájlok). Én naív úgy gondoltam, fényképezőgép, kártya ki, kártyaolvasóba bele, az bele a telefonba, az adott napi képeket a telefonon egy mappába belemásoltam, majd azt a Drive "feltöltötte" a NAS-ra.
Elindítottam a Drive-ot, rányomtam a szinkronizálásra/feltöltésre, és hagytam dolgozni.
Másnap reggel, még jó hogy ránéztem a képek/videók számára, mind a két helyen. Random hiányoztak képek/videók is a NAS-on! Semmi hibaüzenet nem volt, vagy akármi, hogy ezt-azt nem tudta bármi miatt is feltölteni. Próbálkoztam még egyszer vele, de akkor is úgyanúgy, volt hogy egy videónál ment, aztán gondolt egyet és tovább lépett a következő fájlra. Vicc az egész.
Felidegesített, és befizettem Google Drive 2Tb-ra, amit most meg majd lemondok. Az persze szépen működött, az se érdekelte ha közben kinyomtam a wifit, rögtön írta hogy várakozás, amit visszakapcsoltam, már ment is tovább a feltöltés. A több Gb-os videók se érdekelték, rendben feltöltötte őket.
Jó hogy van ez a Synology Drive, végülis csak arra nem lehet normálisan használni amire az ember szeretné. Szóval az hogy otthon látszólag rendben működik, az nem jelenti azt hogy távolról is jó lesz, ahol pl. nincs stabil net, vagy bármi.
Szóval engem is érdekelne, hogy van valami értelmes alternatívája, ami hozza nagyjából azt amit pl. a Google Drivenál említettem (kezelje rendesen ha éppen nincs net egy pillanatra vagy ilyesmi)?
Photos nem jó, mert néha más fájlokat is szeretnék feltölteni! -
Zwodkassy
senior tag
"Eredetileg olyat néztem, nem jó?"
Még csak szemezgetek vele, de testközelből még nincs tapasztalatom
-
makoss
veterán
[https://www.tp-link.com/hu/home-networking/soho-switch/]
A magyar honlap szerint nincs megfelelője.
-
IRO21
senior tag
-
Zwodkassy
senior tag
-
Steady74
addikt
Ha van pl. gmail fiókod akkor be tudod azt állítani ott és azon keresztül tud küldeni.
Ez nem Synology specifikus.https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=hu
A screenshotot elnézve tud hálózati mappába is szkennelni, na az pl. mehet a Synology-ra.
Igen, tud hálózati mappát, viszont feleségem céges HO gépére nem engednek semmilyen eszközt vagy külső mappát csatolni, így az kiesett. Megnézem este amit küldtél. Mennyire terheli egyébként a megadott gmail fiókot ha beállítom így szkennelésre? Vagy jobb egy dedikált külön fiók, ami csak erre lenne? Köszi
-
boborján2
őstag
Igen a nason van generálva, látszólag minden oké, de az aldomainre mégsem érvényes.
-
IRO21
senior tag
Most már műküdik, noip oldalán a wildcard nem volt bebipálva.
Viszont most már csak a cert nem megy.
A böngésző hisztizik az aldomainra.Pedig az SSL menüben ott van hogy beleveszi az aldomaint is és a beállításaiban is ottvan hogy a cert-hez hozzárendelt hozzárendelt sajat.ddns.net lets enc. tanúsítványt használja.
Te nem a no-ip SSL menüjét nézegeted? 🙂
A NAS-on generált let's encrypt certben kell benne lennie az aldomain-nek és azt kell, hogy használja a reverse proxy. Vagy egy certed van és az a default, vagy ha külön generáltál egyet akkor azt állítsd be a proxy-hoz.
-
boborján2
őstag
-
huan
őstag
A fordított proxy beállításnál mit rontok el?
a ddns névre a lets enc, létrehozva , proxy nélkül tesztelve , működik
routeren a 443 port beengedve a nas felé
tűzfalban 443 port átengedve , egyébként kikapcsolt tűzfallal sem megy.
localhost mező nas belső ip-re átírva ugyanúgy nem megy
vezárlőpult - biztonság - tanusitvány alatt megjeneki a valami.sajatddnsnev.net , ez sem lehet gond.
belső hálón , nasip:5622 működikerdmény a böngészőben ---> valami.sajatddnsnev.ddns.net , webhely nem elérhető, mint ha nem is létezne.
A HSTS-t engedélyezd sztem, valamint a Custom headert is állítsd be.
-
boborján2
őstag
Most már műküdik, noip oldalán a wildcard nem volt bebipálva.
Viszont most már csak a cert nem megy.
A böngésző hisztizik az aldomainra.Pedig az SSL menüben ott van hogy beleveszi az aldomaint is és a beállításaiban is ottvan hogy a cert-hez hozzárendelt hozzárendelt sajat.ddns.net lets enc. tanúsítványt használja.
-
csomi1977
aktív tag
-
Sanya
nagyúr
-
csomi1977
aktív tag
Valakinek van arról tapasztalata, hogy DS423+-ba mekkora a max kapacitású WD HDD amit bele lehet rakni ? A Synology honlapján max 14-et írnak . annál nagyobb nem megy benne ?
-
burgatshow
veterán
-
Magnat
veterán
-
boborján2
őstag
-
csomi1977
aktív tag
-
boborján2
őstag
Nincs NAT. Más portforward működik.
Ha a nast ideiglenesen DMZ-be teszem akkor sem jó. Így a portforward hiba is kizárva.
-
csomi1977
aktív tag
-
boborján2
őstag
-
csomi1977
aktív tag
vezárlőpult - biztonság - tanusitvány alatt megjeneki a valami.sajatddnsnev.net , ez sem lehet gond.
belső hálón , nasip:5622 működikerdmény a böngészőben ---> valami.sajatddnsnev.ddns.net , webhely nem elérhető, mint ha nem is létezne.
443 port nyitva ?
-
burgatshow
veterán
Biztos hogy HTTP és nem HTTPS a 5622-es port? -
boborján2
őstag
-
AiRLAC
veterán
Ha van pl. gmail fiókod akkor be tudod azt állítani ott és azon keresztül tud küldeni.
Ez nem Synology specifikus.https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=hu
A screenshotot elnézve tud hálózati mappába is szkennelni, na az pl. mehet a Synology-ra.
-
*H*
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
-
makoss
veterán
Amúgy manapság nem megugorhatatlan a 2.5 GBit-es belső háló.
Kell egy NAS , ami tudja. Pl. : [DS225+] vagy [2 fiókos Qnap-ok]
Kell egy Switch.
Lehet menedzselhető ( drágább ) vagy a "buta" Plug & Play :
Lehet külföldről : [link]
Lehet itt a hardver aprón is venni : [link]
Ezekután a szolgáltató által adott eszközt Cat6 kábellel rákötöd a switch-re.....majd a switch-ből egy cat6 kábel a NAS-ba tovább.
Persze kell egy PC is , amiben ilyen 2.5 GBit-es hálókártya van és azt is a switch-re kötöd.
Ha rendes wifi-t akarsz, akkor pedig külön AP , Acces Point kell....vagy ilyen üzemmódba állított router.
És a lényeg, hogy minimum AC-s legyen de inkább AX képességű.
Ekkor wifi-n is át lehet lépni a Gigabites sebességet !
Természetesen csak HA a kliens ( telefon , tablet ) tudja a szabványt.
De pl . : a hálózati nyomtatók és a TV-k !!!! , igen a TV-k is jelenleg nem , hogy 2.5 GBit-el szereltek de még csak nem is 1 Gigabites csati van rajtuk....hanem a jó 20 éves FAST ETHERNET azaz a 10/100-s sebességet ( 10-11 MB/s ) tudják csak.
Nyomtatóknál okés.....de a Tv esetében azért lehetne már feljebb lépni. ( De ez csak egy kis kitérő....igazából nem lényeges. )
Ennek hiányában marad a wifi-s csatlakozás a már fentebb írt AC-s vagy AX-s 5 GHz-es sávon.Ennek melyik az itthon kapható megfelelője? Tp link-ben vagy másban?
-
Borisz76
nagyúr
Amúgy manapság nem megugorhatatlan a 2.5 GBit-es belső háló.
Kell egy NAS , ami tudja. Pl. : [DS225+] vagy [2 fiókos Qnap-ok]
Kell egy Switch.
Lehet menedzselhető ( drágább ) vagy a "buta" Plug & Play :
Lehet külföldről : [link]
Lehet itt a hardver aprón is venni : [link]
Ezekután a szolgáltató által adott eszközt Cat6 kábellel rákötöd a switch-re.....majd a switch-ből egy cat6 kábel a NAS-ba tovább.
Persze kell egy PC is , amiben ilyen 2.5 GBit-es hálókártya van és azt is a switch-re kötöd.
Ha rendes wifi-t akarsz, akkor pedig külön AP , Acces Point kell....vagy ilyen üzemmódba állított router.
És a lényeg, hogy minimum AC-s legyen de inkább AX képességű.
Ekkor wifi-n is át lehet lépni a Gigabites sebességet !
Természetesen csak HA a kliens ( telefon , tablet ) tudja a szabványt.
De pl . : a hálózati nyomtatók és a TV-k !!!! , igen a TV-k is jelenleg nem , hogy 2.5 GBit-el szereltek de még csak nem is 1 Gigabites csati van rajtuk....hanem a jó 20 éves FAST ETHERNET azaz a 10/100-s sebességet ( 10-11 MB/s ) tudják csak.
Nyomtatóknál okés.....de a Tv esetében azért lehetne már feljebb lépni. ( De ez csak egy kis kitérő....igazából nem lényeges. )
Ennek hiányában marad a wifi-s csatlakozás a már fentebb írt AC-s vagy AX-s 5 GHz-es sávon. -
Tamarel
senior tag
Sokszor ki volt tárgyalva.
Link Aggregation: 1 ip cím, dupla elérhető sebesség, de egy kliens továbbra is maximum 1Gbit
SMB Multichannel: 2 ip cím, dupla elérhető sebesség egy klienssel is, de csak smb-n -
csomi1977
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
Engedd el.
Olyan eszközök kellenek hozzá , amik támogatják ezt a fajta port sebesség összevonást. Link Aggregáció ( LA )
Router , switch stb....
Egyszerűbb eleve 2.5 vagy 5 vagy 10 GBit-es eszközöket beszerezni mindenből....és csak egy CAT6 kábel kell.... -
Steady74
addikt
-
Virag.h
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
Gigabit Ethernet :
10/100/1000
Elméleti max sebesség 125 MB/s
Gyakorlatban 100-110 MB/s -
Steady74
addikt
-
csomi1977
aktív tag
-
Virag.h
aktív tag
Parommal hasonlo temaban vitatkoztunk....
- Synology ds423+
- 18gb ram
- 2x1gb ssd gyorsitotar
- shr kotetbenHiaba van 2gbit es net. Akkor is csak maximum 100-90mb/s a letoltesi sebesseg a shr miatt ugye? Vagy a cpu a ludas?
-
Sanya
nagyúr
Segítséget kérek. DS920+ NAS van a hálózatban, érkezett egy HP Laserjet nyomtató ADF-es szkennerrel. A családban itthon mindenki gmail fiókot használ, böngészőből vagy telefonról belépve. Ahhoz, hogy email-ben el tudja küldeni a nyomtató a beszkennelt dokumentumokat, SMTP levelező szervert kellene beállítanom.
1. Ezt beállítom, gondolom a csomagkezelési központból telepítem a megfelelő alkalmazást. Melyik lenne az?
2. Milyen beállításokat kell megadnom, hogy ha a cél a fenti?
3. Van-e egyéb dolgom még ezután?Köszönöm.
Használd a google-ét
[link] -
makoss
veterán
-
Patice
Topikgazda
Segítséget kérek. DS920+ NAS van a hálózatban, érkezett egy HP Laserjet nyomtató ADF-es szkennerrel. A családban itthon mindenki gmail fiókot használ, böngészőből vagy telefonról belépve. Ahhoz, hogy email-ben el tudja küldeni a nyomtató a beszkennelt dokumentumokat, SMTP levelező szervert kellene beállítanom.
1. Ezt beállítom, gondolom a csomagkezelési központból telepítem a megfelelő alkalmazást. Melyik lenne az?
Én az értesítésnél keresném a megoldást.
Ott lehet beállítani, hogy hova küldjön e-mailes értesítést.
Szerintem nem kell külön csomag ehhez.
De csak tippelek. -
Steady74
addikt
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Van-e valami jó alternatíva a Synology Drive Android appra?
Problémám: Jelenleg 4 GB szabad helyem van a telón 256 GB-ból, emiatt azt terveztem, hogy minden este feltöltöm az új fájlokat a NAS-ra, amiket soha nem törlök le onnan, így a telón felszabadul a hely.
Tegnap átálltam a NAS-ban HDD-ről SSD-re, visszaállítottam mindent Hyper Backuppal, majd azt vettem észre, hogy a Synology Drive újra elkezdett mindent feltölteni, ahelyett, hogy csak leellenőrizte volna a fájlokat.
Volt olyan mappa is, amit kompletten ki is pucolt előtte.
Az app jól van beállítva, csak feltöltés móddal, sőt felülírás helyett átnevez, de ígyis szarul működik.
Egy olyan appra lenne szükségem, ami képes erre:
- Van 2 mappa, az egyik a telefonon a másik a NAS-on.
- A telefonról minden nap (mondjuk éjjel) ütemezetten feltölti a mappában létrehozott új fájlokat,
- Feltöltés előtt megnézni, hogy létezik-e már az adott fájl.
- A már a NAS-on lévő fájlokhoz NEM NYÚL HOZZÁ (ez a legfontosabb).
FolderSync? Syncthing? Melyiket ajánlanátok?
Köszönöm! -
AiRLAC
veterán
-
poirot
őstag
Van az Androidos telóm, rajta a DS file.apk. Bármikor be tudok jelentkezni a NAS-omra, viszont a photo backup hol müködik hol nem. Miért lehet ez? Köszönöm a válaszokat.
-
blakey
titán
-
makoss
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
makoss
veterán
-
zsamiatt
őstag
Rettentő lassan tölt be a DSM a login után. A storage managerig kb el se jutsz. A szolgáltatások, VM-ek nem futnak. Nekem ezek voltak a tünetek mikor feladta az egyik cache SSD. Gyakorlatilag le se tudtam ellenőrizni mi a gond csak elkezdtem kivenni az SSd-ket. Az egyikkel elindult a rendszer és akkor gyorsan töröltem is a cache tömböt, azóta gond nélkül megy a rendszer. Túl nagy lassulást nem érzek egyébként a működésben a cache tömb nélkül se. Még egyszer nem raknék bele ssd-t dram cache nélkül.
nem volt ilyen tapasztalás. Ez is csak azért tűnt fel mert belépéskor warning látszódott a státusz panelen.
-
Gombinyó
őstag
az egyik 4 éves a másik kb 6 hónapos. Ráadásul két külön gyártó emlékeim szerint.Az egyik 4 éves halt meg és akor lett beletéve új. Szóval ez a kettő együtt statisztikailag gyakorlatilag 0.
Aszem az egyik kingston a másik meg crucal. Mit értesz azon, hogy belassult? Ezt hogy vette észre?Rettentő lassan tölt be a DSM a login után. A storage managerig kb el se jutsz. A szolgáltatások, VM-ek nem futnak. Nekem ezek voltak a tünetek mikor feladta az egyik cache SSD. Gyakorlatilag le se tudtam ellenőrizni mi a gond csak elkezdtem kivenni az SSd-ket. Az egyikkel elindult a rendszer és akkor gyorsan töröltem is a cache tömböt, azóta gond nélkül megy a rendszer. Túl nagy lassulást nem érzek egyébként a működésben a cache tömb nélkül se. Még egyszer nem raknék bele ssd-t dram cache nélkül.
-
zsamiatt
őstag
1.: update 4 nem hozott olyan frissítést, ami orvosolhatna ilyen hibát.
2.: ha írási cache-nek volt beállítva, egyforma méretű SSD volt, akkor előfordulhat, hogy annyi írás történt mindkettőre, egyszerre ( ha gyorsítótár, akkor egyszerre használja a rendszert a kettő) és akár egyszerre is pukkanhatnak el.
Kérdés, hogy tényleg elpukkant-e? Öcsémnek csak belassult és kidobta a rendszer mindkettőt, bár neki csak olvasási cache volt és intel optane memória (ott FW frissítés megoldotta, az SSD firmware frissítése)
Szóval a rövid válasz: nem tudom.az egyik 4 éves a másik kb 6 hónapos. Ráadásul két külön gyártó emlékeim szerint.Az egyik 4 éves halt meg és akor lett beletéve új. Szóval ez a kettő együtt statisztikailag gyakorlatilag 0.
Aszem az egyik kingston a másik meg crucal. Mit értesz azon, hogy belassult? Ezt hogy vette észre? -
Sanya
nagyúr
Adott egy 1520+. Ma belépve a partnerhez azt látjuk, hogy az SSD gyorsítótár megállt de úgy, hogy mind két SSD el is tűnt a rendszerből. Látott már valaki ilyet? Mert az, hogy egy SSD tönkremegy oké volt már, de hogy egyszerre mind a kettő....
7.2.2.-72806 update 3 fut még a rendszeren1.: update 4 nem hozott olyan frissítést, ami orvosolhatna ilyen hibát.
2.: ha írási cache-nek volt beállítva, egyforma méretű SSD volt, akkor előfordulhat, hogy annyi írás történt mindkettőre, egyszerre ( ha gyorsítótár, akkor egyszerre használja a rendszert a kettő) és akár egyszerre is pukkanhatnak el.
Kérdés, hogy tényleg elpukkant-e? Öcsémnek csak belassult és kidobta a rendszer mindkettőt, bár neki csak olvasási cache volt és intel optane memória (ott FW frissítés megoldotta, az SSD firmware frissítése)
Szóval a rövid válasz: nem tudom. -
zsamiatt
őstag
Adott egy 1520+. Ma belépve a partnerhez azt látjuk, hogy az SSD gyorsítótár megállt de úgy, hogy mind két SSD el is tűnt a rendszerből. Látott már valaki ilyet? Mert az, hogy egy SSD tönkremegy oké volt már, de hogy egyszerre mind a kettő....
7.2.2.-72806 update 3 fut még a rendszeren -
Sanya
nagyúr
-
makoss
veterán
Nekem DS 225+ kellene, értesüléseim szerint a WD egyik fajtáját kezeli a 225, ha annál megy, menni fog a 725-tel is.
Az infó egy számítástechnikai boltból van, ahová már több éve járok
Annyit is mondtak, hogy valószínű frissíteni fogják a kompatibilitási listát a Synologynál -
ssgt1981
senior tag
A 723 miben különbözik a 725-től?
-
ssgt1981
senior tag
Gondolkozom egy ds725+ vásárlásán. Leírás szerint csak synology hadd-vél kompatibilis. Ez valós információ, illetve ez a megkötés vonatkozik az nvme meghajtóra is? Az nvme meghajtó milyen szerepet játszik, érdemes ezt egyáltalán venni bele?
-
Magnat
veterán
DS Photos-t használtam eddig a fotók szinkronizálására. Azt elvileg ki lehet váltani Immich-el.
Torrent már régóta qbittorrent volt. Ez Windows-on is megy csak kell valami távoli elérés.
A kamerák rögzítettek a NAS-ra. Ezt kellene még valahogy megoldani.
Plusz ugye a Plex vagy Emby server, de ez is megy Windows-on úgy látom.Attól félek, hogy ha esetleg áttérek egy Windows gépre, akkor később lehet olyan dolog amit azon nem tudok megoldani, de NAS-on könnyen megoldható lenne.
Ti láttok bármi ilyet?A szívem azt mondja, hogy ha NAS, akkor Synology. Ha nem Synology akkor meg valami alacsony fogyasztású, de jó teljesítményű windows server gép.
SZia,
vegyél egy olyan gépet amiben van legalább 16GB ram, arra mehet egy Proxmox és arra tehetsz linuxot, esetleg vmi nas szoftvert, pls OMV és akár mellé is mehet egy Windows, 8-8 gigán vidáman elvannak, aztán majd kitalálod, melyik a jobb neked.
Szerk.: Közben látom, a home szerver topikban is feldobtad, ez inkább oda való..
-
jerry311
nagyúr
DS Photos-t használtam eddig a fotók szinkronizálására. Azt elvileg ki lehet váltani Immich-el.
Torrent már régóta qbittorrent volt. Ez Windows-on is megy csak kell valami távoli elérés.
Plusz ugye a Plex vagy Emby server, de ez is megy Windows-on úgy látom.Attól félek, hogy ha esetleg áttérek egy Windows gépre, akkor később lehet olyan dolog amit azon nem tudok megoldani, de NAS-on könnyen megoldható lenne.
Ti láttok bármi ilyet?A szívem azt mondja, hogy ha NAS, akkor Synology. Ha nem Synology akkor meg valami alacsony fogyasztású, de jó teljesítményű windows server gép.
Qbittorrent-ben van webes eleres, csak be kell kapcsolni.
Ha barmit olyat akarsz, ami nem kesztermek (=Synolog vagy mas NAS), akkor arra fel kell ekszulni, hogy nem minden funkcio lesz ket kattintas, van amiert meg kell majd kuzdeni, vagy megtalalni a megfelelo software-t. Cserebe nem feltetlen lesz a Synology (vagy mas NAS) altal hasznosnak talalt funkciokra korlatozva.
-
smallmer
őstag
-
jerry311
nagyúr
Ha jól értesültem, akkor ez okozhat olyan problémát, hogy minden szoftverfrissítéskor újra "be kell üzemelni" az USB adaptert. Ez valós?
Lehet, hogy fura lesz amit írok, de kicsit olyan kétes érzéseim vannak vele szemben. Nem tudom miért, de mindig olyan másodhegedűsnek tűnik.
Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy nekem is valami ilyen irányba kellene elindulni.
Összerakni egy miniPC-t kis fogyasztással és arra rárakni egy Windowst és minden feladatot el tudna látni, amiket eddig csináltam. Az a kérdés leginkább, hogy milyen hátrányom lehet abból, hogy nem egy Synology-t használok, hanem egy sima Windowst.Transzkódolás miatt ez nem lesz jó sajnos, de köszönöm szépen!
Hasznalsz barmit, ami Synology specifikus?
Telefonos appok? Valami szinkronizalas? Barmi?
Ha nem, akkor teljesen mindegy, hogy Synologyt hasznalsz vagy valami mast. -
AiRLAC
veterán
Ha jól értesültem, akkor ez okozhat olyan problémát, hogy minden szoftverfrissítéskor újra "be kell üzemelni" az USB adaptert. Ez valós?
Lehet, hogy fura lesz amit írok, de kicsit olyan kétes érzéseim vannak vele szemben. Nem tudom miért, de mindig olyan másodhegedűsnek tűnik.
Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy nekem is valami ilyen irányba kellene elindulni.
Összerakni egy miniPC-t kis fogyasztással és arra rárakni egy Windowst és minden feladatot el tudna látni, amiket eddig csináltam. Az a kérdés leginkább, hogy milyen hátrányom lehet abból, hogy nem egy Synology-t használok, hanem egy sima Windowst.Transzkódolás miatt ez nem lesz jó sajnos, de köszönöm szépen!
Nem teszteltem hosszan, de a leírást pontosan követve (kétszer kell futtatni a parancsot) nekem elsőre működött. Frissítés után is fog valószínűleg, de ezt nem teszteltem.
-
Sanya
nagyúr
Be kell valljam őszintén: én azt az USB-s 2.5GBE cuccot nem tudtam beüzemelni. Én 10 gigás hálókártyát vettem a ds923-ba, mert abba lehetett.
-
Sanya
nagyúr
Visszavonulót fúj a Synology a merevlemezmegkötésekkel szemben:
https://www.youtube.com/watch?v=p0trQ5Sx0oY
komment szekciót fordítsd le az általad ismert nyelvre, de kb azt jelenti, hogy a felhasználó visszajelzések alapján visszahozzák a más gyártók (eleve vicces, mert ők nem gyártanak) merevlemezeit is fogják támogatni. Mindez nem fog menni egyik napról a másikra, vsz a DSM 8-tól (DSM 7.2.2 2025.12.31-ig támogatott, szóval igyekezniük kellene, mert addig már 4 hónap sincs, se egy beta, se egy új funkció, annak, meg hogy vegyünk egy túlárazott, 8 éves hardverrel ellláőtott, de kétségtelen jó komponensekből összerakott dobozt igen drágán, amiben még a 4.4-es linux kernel fut, és az elmúlt 1-2 évben csak a videostationt szerelték le, de kaptunk egy full használhatalan AI-s cuccot (amihez továbbra is előfizetés szükséges) Mailplushoz és az Office-hoz, most valami nagyot kellene villantani, hogy a következő NAS is tőlük vegyem. -
prokxy
nagyúr
Nálam is az a szitu, hogy cserélném egy újabbra, de annyira megszokott és kényelmes a Syno adta csomag, hogy nem váltok. Csak most bekavartak a sajád ssd, diszk okossággal és ez is meggátolja a váltást.
-
smallmer
őstag
-
Jim74
nagyúr
-
kis.zsolt
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
Van egy " Milyen NAS-t vegyek ? " fórum.
Ott a Synology-t , Qnap-ot és az Asustort szokták ajánlani.
Nekem nincs Qnap-om és nem ismerem a rendszerét sem.
Így nem tudom biztosan állítani , hogy van....de azt sem , hogy nincs ilyen alkalmazás rá. -
Jim74
nagyúr
-
Patice
Topikgazda
Uraim!
Ha át kellene pártolni másik NAS gyártóhoz, akkor kit választanátok?
Egyszerűen nem jutok dűlőre. A DS423+ jó lenne, de sajnos csak gigabites csatlakozói vannak és félek attól, hogy a későbbiekben ez valamilyen szinten hátrány lesz. Most is már a telekom 2 gigabites internetét használom és már torrentnél előjönne a letöltésnél, hogy nem tudja hozni azt a sebességet.
Ha meg a DS225+-t vásárolom, ott meg horror áron van a Synology SSD.Ti mit csinálnátok?
DS923+ és a multigig adapter a seggébe…
-
jerry311
nagyúr
Uraim!
Egyszerűen nem jutok dűlőre. A DS423+ jó lenne, de sajnos csak gigabites csatlakozói vannak és félek attól, hogy a későbbiekben ez valamilyen szinten hátrány lesz. Most is már a telekom 2 gigabites internetét használom és már torrentnél előjönne a letöltésnél, hogy nem tudja hozni azt a sebességet.
Ha meg a DS225+-t vásárolom, ott meg horror áron van a Synology SSD.Ti mit csinálnátok?
Synology-t elhagytam tobb mint 5 eve, Xpenology-t par honapja. Mivel csak SMB halozati tarnak kell, igy egy "sima" Windows gep vette at a helyuket.
-
Borisz76
nagyúr
Uraim!
Qnap-ot javaslok.
-
Sanya
nagyúr
Uraim!
A cpu nem fogja bírni a 2 gigabites letöltési sebességet. De usb-s megoldás segíthet, és akkor nem a torrentes letöltésed, hanem a NAS <•-•> PC áttöltésed lesz gyorsabb.
-
AiRLAC
veterán
Uraim!
Vehetsz USB-s 2.5G adaptert, az lenne a legolcsóbb megoldás.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
99000 - 98901
102192 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- ÁRBAJNOK! Lenovo Thinkpad X13 Gen 3,Intel Core i5-1235U, 16 gb,512 Gb, MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 4, Ryzen 5 PRO 7540U,16gb DDR5,512SSD,MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET, GARIS
- Lenovo Thinkpad T14S Gen 1,AMD Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB, 512 GB, MAGYAR világítós billentyűzet
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 1, AMD Ryzen 5 PRO 4650U, 16gb,512gb, Magyar Világító Billentyűzet
- Kingston ValueRAM 32GB (2x16GB) DDR4 2133MHz KVR21N15D8/16 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Ideapad Slim 3 FHD notebook - R5 7430U 16GB DDR4 1TB SSD AMD Radeon IGP W11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman I3 NEO Adata 850W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar

Az már naaaagy