Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NPU-tól megfosztott mobil Ryzeneket hozott AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Autós kamerák
-
98500 - 98401
102007 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Primary92
senior tag
A lemezek állandó kiszedése - visszarakása sem túl biztonságos, egyik NAS sem havi lemezcserére van tervezve, előbb-utóbb jönnének a kontakt-hibák, mechanikai problémák...
Üzemszerűen egy-egy lemezcsere között sok idő eltelik (akár évek).Ha ez egy külön NAS, akkor inkább a NAS-t állítanám le amikor éppen nem kell. Ha mindeképpen galvanikus leválasztás kell, akkor ki kell húzni a konnektorból a NAS-t, és az eth csatlakozót is lehet bontani.
Ha fizikailag máshol van, akkor amit előttem is írtak: időzített bekapcsolás a mentés idejére, vagy akár ébresztés távolról, POE-val. A mentés után meg kikapcs...Nem a NAS-ból venném ki a lemezt, hanem a komplett NAS-t lemezestől elcsomagolom. Régebbi kinőtt lemezekből össze tudom rakni azt a kb. 10 szükséges terabájtot, és nem kell venni egy 10+ terás külső lemezt.
Van 3 NAS, ebből egyet használok üzemszerűen, egy pedig másik házban van biztonsági megmentés céljából.
Csak szeretnék egy alapesetben teljesen levlasztott mentést. SHR1 kötetnél kapnék redundanciát, de cserébe több alkatrész krepálhat be, mint egy szimpla külső lemezben. -
csomi1977
aktív tag
de van olyan amiben van túlfeszültségvédő is . Bár nálam 40 év alatt sose ment még tönkre semmilyen eszköz emiatt . bár nem értem a túlfeszültség.hogy jön ehhez a témához . LAN szinten meg van erre pár ezer forintos megoldás .
-
DigitXT
félisten
akkor egy olcsó switch kell meg egy okosdugalj amit tudsz vezérelni távolról . Vagy beállítasz egy megosztást ami csak egyszer irható pl 1 évig és oda mennek a mentések ? bár ha van két NAS-od akkor már csinálnék egy külön megosztást replikálás céljából . egy másik meg egy egyszer írható a mentésnek
Ha túlfeszültség érkezik a hálózaton (akár áram, akár LAN), attól nem véd az okosdugalj.
-
csomi1977
aktív tag
akkor egy olcsó switch kell meg egy okosdugalj amit tudsz vezérelni távolról . Vagy beállítasz egy megosztást ami csak egyszer irható pl 1 évig és oda mennek a mentések ? bár ha van két NAS-od akkor már csinálnék egy külön megosztást replikálás céljából . egy másik meg egy egyszer írható a mentésnek
-
ekkold
őstag
A lemezek állandó kiszedése - visszarakása sem túl biztonságos, egyik NAS sem havi lemezcserére van tervezve, előbb-utóbb jönnének a kontakt-hibák, mechanikai problémák...
Üzemszerűen egy-egy lemezcsere között sok idő eltelik (akár évek).Ha ez egy külön NAS, akkor inkább a NAS-t állítanám le amikor éppen nem kell. Ha mindeképpen galvanikus leválasztás kell, akkor ki kell húzni a konnektorból a NAS-t, és az eth csatlakozót is lehet bontani.
Ha fizikailag máshol van, akkor amit előttem is írtak: időzített bekapcsolás a mentés idejére, vagy akár ébresztés távolról, POE-val. A mentés után meg kikapcs... -
Primary92
senior tag
Nem tartod kockázatosabbnak?
Mindenképpen leválasztanám galvanikusan. Erre max. 1-2 havonta tervezek mentést. -
AiRLAC
veterán
Szerintetek mennyire járható út offline biztonsági mentésre, ha egy bazi nagy USB-s lemez helyett a régi DS413-ban egy SHR1 kötetre mentenék, majd úgy mint a lemezt, lecsatlakoztatom, elrakom?
Mindezt azért tenném, mert 4 régebbi lemezből kijön akkora tárhely, ami elég a mentésre, és nem kellene vennem, egy nagy USB-s lemezt.Abszolút járható. De persze csinálhatsz automatikus mentést is, egyszerűen időzített bekapcsolással majd kikapcsolással (persze ehhez kell hogy áram és hálózat legyen ott).
-
Primary92
senior tag
Szerintetek mennyire járható út offline biztonsági mentésre, ha egy bazi nagy USB-s lemez helyett a régi DS413-ban egy SHR1 kötetre mentenék, majd úgy mint a lemezt, lecsatlakoztatom, elrakom?
Mindezt azért tenném, mert 4 régebbi lemezből kijön akkora tárhely, ami elég a mentésre, és nem kellene vennem, egy nagy USB-s lemezt. -
Jim74
nagyúr
Ha az "admin" fiókod az admin elnevezésű user, akkor lehet az a megoldás, hogy létrehozol egy egyedi nevű user-t, pl. "mrtwister" és admin jogot adsz neki, majd az eredeti admin usert letiltod. Általában az eredeti admin usert biztonsági okokból inaktiválni javasolják.
-
MrTwister
őstag
-
burgatshow
veterán
Hát... Jelenleg ennél jobb megoldásról nem tudok. Nyilván szivattyú, ha több 10 container-ed van, nekem azért 10 alatt megállt. Egyelőre.
-
BullZeye
veterán
A Docker mentése kapcsán itt mindent megtalálsz, beleértve a Hyper Backup-ra vonatkozó részt is.
Nekem pl. úgy van ,hogy a container beállításokról egyszer csinálok egy exportot, amikor már minden jó, a container volume-okat meg eleve intézi a Hyper Backup.
Pont ez a bajom, Docker mappát kimenti, de egyesével kell importálnom minden servicet, és az export se megy mind kijelölés -> exportálással.
-
AiRLAC
veterán
Főverzió frissítést nem fog csinálni az első, ha erre gondolsz, csak "update x" frissítéseket. Az utolsó pedig semmit nem frissít, csak értesít.
-
Troy66
junior tag
-
Intelligencs
őstag
Köszönöm! És ezt külön engedélyeznem kellene a NAS előtti routerben, hogy távolról (másik hálózatból), egy Samsung TV-re telepített DS video "programmal" be tudjak lépni?
Mondjuk mindenféle port engedély nélkül, távolról PC böngészőből be tudok lépni a NAS felületre...
Annyit googliztam össze, hogy a Samsung DS video nem fogadja el a QuickConnectet, csak a DDNS-t, de mindkettővel rendelkezem.
Hiába írom be bármelyik elérést és jelszavakat, nem csatlakozik.
Mondjuk nem csak a Samsung DS video, hanem az Androidos telefonos DS video sem.Tudtok ez ügyben segíteni?
Nem feltétlen célom a DS video beüzemelése, egyszerűen távolról szeretnék filmeket nézni egy Samsung TV-n, és a Plex nem jöhet szóba.Port beállítása NAS-on:

Routeren is át kell engedni, általában a WAN menüpont alatt kell a Port forwarding résznél:

Persze előbb a LAN menüpontban fixálni kell a NAS IP címét:

Utána egyszerűen a böngészőbe be kell írni:
http://vgyke.synology.me:55125 VAGY https://vgyke.synology.me:55126(Tök mindegy melyik, mert a HTTP kérés is át lesz irányítva a HTTPS-re, ha bepipálod a redirect checkbox-ot.)
Feltételezve, hogy a vgyke domaint regisztráltad be a synology oldalán, és az 55125-ös (HTTP) és 55126-os (HTTPS) portot állítottad be menedzsment portnak.
Ilyenkor ha jön az internet felől a kérés az 55125/55126-os porton, akkor a router ezt automatikusan a NAS IP címére fogja irányítani, az pedig le is fogja tudni kezelni a kérést, mivel már átállítottad benne az alapértelmezett DSM portot 55125/55126-ra.
Annyival még meg bonyolítanám, hogy attól függően, hogy milyen alkalmazást használsz, a DSM felületén be lehet állítani egyedi portot, és akkor azon a porton direktben el lehet érni az alkalmazást is. Ezt vagy a Control Panel / Login Portal / Applications menüpont alatt lehet, vagy pedig magában az alkalmazásban. (Pl. én Emby-t használok, ott magában az alkalmazásban kell.) Amíg még volt Video Station, azt is itt lehetett beállítani:

Természetesen a routeren annak az alkalmazásnak is át kell engedni a dedikált portját, amit direktben el akarsz érni az internetről. Szerintem az a legjobb, ha kijelölsz egy range-t, és akkor azt komplett átengeded. És akkor minden egyedi portot oda pakolsz. Pl. a NAS-on az 55120-55130-as portokat használod, és akkor ezeket mind átengeded a routeren.
-
VGYke
addikt
-
VGYke
addikt
Igen a routeren az UPNP ki van kapcsolva.
De, a DDNS névvel, böngészőből még soha nem kapcsolódtam (ezt hogyan is kell?), csak QuickConnect-el. -
Primary92
senior tag
A Megosztott mappa szinkronizálása funkció mennyire működik megbízhatóan? Fontos adatokat szeretnék másolni, mennyire lehetek biztos abban, hogy minden esetben minden fájlt átmásol, és azt a fájl sérülése nélkül teszi? Csinál ellenőrzést?
-
odrif
MODERÁTOR
Köszönöm! És ezt külön engedélyeznem kellene a NAS előtti routerben, hogy távolról (másik hálózatból), egy Samsung TV-re telepített DS video "programmal" be tudjak lépni?
Mondjuk mindenféle port engedély nélkül, távolról PC böngészőből be tudok lépni a NAS felületre...
Annyit googliztam össze, hogy a Samsung DS video nem fogadja el a QuickConnectet, csak a DDNS-t, de mindkettővel rendelkezem.
Mondjuk nem csak a Samsung DS video, hanem az Androidos telefonos DS video sem.Tudtok ez ügyben segíteni?
Nem feltétlen célom a DS video beüzemelése, egyszerűen távolról szeretnék filmeket nézni egy Samsung TV-n, és a Plex nem jöhet szóba.Elvileg igen.
Portot kell nyitni a routerben.
"Mondjuk mindenféle port engedély nélkül, távolról PC böngészőből be tudok lépni a NAS felületre..."
DDNS-el tehát mondjuk VGYke.ddns.net:5000 ? és eléred a NAS felületét?
Ugye a UPNP a routerben ki van kapcsolva? -
VGYke
addikt
Nem feltétlen célom a DS video beüzemelése, egyszerűen távolról szeretnék filmeket nézni egy Samsung TV-n, és a Plex nem jöhet szóba. -
odrif
MODERÁTOR
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Hogyan/hol tudom megnézni, hogy mi a NAS bejelentkezési portja?
-
radar
tag
Hello, szeretnék venni egy DS124, vagy DS225+-t
Amire kellene alapvetően: kiváltani a Google Photos, Google Drive, filmnézés ( most egy TP Link ArcherC5 v2 routerre -re rákötött külső hdd-ről szoktam Chromecast-en keresztül ), valamint biztonsági mentés.
Azt hiszem a raid annyira nem fontos nekem ( csak a gyorsaság miatt került képbe a DS 225+ ), inkább az hogy mindig legyen biztonsági mentés ütemezve.A kérdéseim:
"Szól" a NAS ha bármi gond van a HDD-vel? - Tehát ha van van egy beállított napi/heti mentés, akkor ne másolja át a rossz, sérült adatokat a jó biztonsági mentésre. ( vagy ez hülye kérdés ? )Illetve ha a biztonsági mentés HDD-t rákötném a TP Link ArcherC5 v2-re ( ami egy másik helyen lenne ) arra rá tud menteni?
Illetve van e itt valaki veszprémi, aki ha megveszem valamelyiket, akkor természetesen díjjazás ellenében összerakja, beállítja, elindítja
Köszi a segítséget
Jobban jársz egy DS224+ mert ennél bármilyen hdd bele lökhetsz.
-
burgatshow
veterán
Full Backupot szeretnék DSM-ről (adatok nélkül), azt lokálisan nem lehet elvégezni vagy egy USB-re?
HyperBackup tényleg arra találták ki, hogy 2 NAS között legyen backup, én meg azt szeretném, ha elhasalna szerver, akkor hálózaton keresztül betallózzam a backupot és helyreállítsa magát.Ahogy nézem HyperBackup mentéssel sikerült pl Docker foldert lementeni, meg 19ből csak 7 appot ment és container manager nincs köztük ami a legtöbb kattintás egyesével visszaállítani őket.
#98469 boborján2
Jó eséllyel nem, de vannak perverz emberek és vannak céges adatok és forráskódok a szerveren backupnak.
Na meg úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer neki állok az legkevésbé legyen tákolás.
Ja és hogy a legkevesebb munkám legyen vele, tehát cél továbbra is, hogy DSM-ből TASK indításával kezdje backupot USB-re.Admin, Guest letiltva, így DSM-hez adminként hozzáférés csak az én accountommal lehetséges 2 faktoros authentikációval. Így nekem az is jó, ha a "futtatott scriptbe" akár plain textbe írjam a jelszavat a titkosítás feloldásához. Gondolom DSM védi ezeket az adatokat és account nélkül titkosítva tárolja.
A Docker mentése kapcsán itt mindent megtalálsz, beleértve a Hyper Backup-ra vonatkozó részt is.
Nekem pl. úgy van ,hogy a container beállításokról egyszer csinálok egy exportot, amikor már minden jó, a container volume-okat meg eleve intézi a Hyper Backup.
-
csomi1977
aktív tag
Full Backupot szeretnék DSM-ről (adatok nélkül), azt lokálisan nem lehet elvégezni vagy egy USB-re?
HyperBackup tényleg arra találták ki, hogy 2 NAS között legyen backup, én meg azt szeretném, ha elhasalna szerver, akkor hálózaton keresztül betallózzam a backupot és helyreállítsa magát.Ahogy nézem HyperBackup mentéssel sikerült pl Docker foldert lementeni, meg 19ből csak 7 appot ment és container manager nincs köztük ami a legtöbb kattintás egyesével visszaállítani őket.
#98469 boborján2
Jó eséllyel nem, de vannak perverz emberek és vannak céges adatok és forráskódok a szerveren backupnak.
Na meg úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer neki állok az legkevésbé legyen tákolás.
Ja és hogy a legkevesebb munkám legyen vele, tehát cél továbbra is, hogy DSM-ből TASK indításával kezdje backupot USB-re.Admin, Guest letiltva, így DSM-hez adminként hozzáférés csak az én accountommal lehetséges 2 faktoros authentikációval. Így nekem az is jó, ha a "futtatott scriptbe" akár plain textbe írjam a jelszavat a titkosítás feloldásához. Gondolom DSM védi ezeket az adatokat és account nélkül titkosítva tárolja.
Hyperbackup USB mentést is tud adatok nélkül de felhő e is ment titkosítva ha az kell . És a legjobb hogy mentes végén le is kapcsolja az USB porttot
-
BullZeye
veterán
A Hyper Backup gyári app tud Syno NAS-ok között replikálni/menteni.
#98469 boborján2
-
boborján2
őstag
Azért, mert nagy eséllyel nem fog vele bíbelődni, attól még nem kell tálcán kínálni.
Nálam is a fontosabb adatok titkosított mount-on vannak vagy fájl szinten el van titkosítva.Értsd jól! Erre reagáltam.
bennem van a frász, hogy átmásolja a fájlt, és bruteforceal visszaoldja valaki
Egy szóval nem mondtam ,hogy nem kell titkosítani. -
csomi1977
aktív tag
Azért, mert nagy eséllyel nem fog vele bíbelődni, attól még nem kell tálcán kínálni.
Nálam is a fontosabb adatok titkosított mount-on vannak vagy fájl szinten el van titkosítva.A hyper backup tudd titkosított mentést csinálni és van hozzá Windows kliens
-
burgatshow
veterán
Meglévő nas (ds218 play) mellé szeretnék venni egy másikat (ds723+). Adatmásolàs után a régi nas menne szüleimhez, aminek az lenne a funkciója, hogy biztonsagi másolatokat készítsek az új nason lévő képekről, dokumentumokról. A távoli nasra történő biztonsági mentéseket mivel tudom a legegyszerűbben megoldani?
A Hyper Backup gyári app tud Syno NAS-ok között replikálni/menteni.
-
burgatshow
veterán
Nálam is a fontosabb adatok titkosított mount-on vannak vagy fájl szinten el van titkosítva. -
ssgt1981
senior tag
Meglévő nas (ds218 play) mellé szeretnék venni egy másikat (ds723+). Adatmásolàs után a régi nas menne szüleimhez, aminek az lenne a funkciója, hogy biztonsagi másolatokat készítsek az új nason lévő képekről, dokumentumokról. A távoli nasra történő biztonsági mentéseket mivel tudom a legegyszerűbben megoldani?
-
boborján2
őstag
Köszi, ahogy utánanéztem nem nagyon van jobb megoldás. Ismerem VeraCryptet, de jobb örültem volna egy teljes diskes encryptnek, így bennem van a frász, hogy átmásolja a fájlt, és bruteforceal visszaoldja valaki

#98460 ffodi
Bitlocker lenne az ideális, de tudtommal az DSM nem támogatja, vagy igen?Gondolod érnek annyit bárkinek az adataid, hogy ráereszt egy gépet ami évekig 24/7 a jelszavakat fogja próbálgatni?
Gyorsabb és kézenfekvőbb törölni és az adathordozót 5 perc alatt eladni. -
blakey
titán
A címsorba beírod a DDNS-en keresztül elérhető NAS-t, de arra nagyon jó a quickconnect is.
-
VGYke
addikt
Nos, akkor már csak azt kell kibogozni, hogy pl.Samsung TV-n távolról pl. DS video alkalmazással hogy tudok csatlakozni. DDNS elérhetőség van. A NAS előtti routeren milyen (melyik) port továbbítást is kellene beállítani? -
scream
veterán
-
Tamarel
senior tag
Köszi, ahogy utánanéztem nem nagyon van jobb megoldás. Ismerem VeraCryptet, de jobb örültem volna egy teljes diskes encryptnek, így bennem van a frász, hogy átmásolja a fájlt, és bruteforceal visszaoldja valaki

#98460 ffodi
Bitlocker lenne az ideális, de tudtommal az DSM nem támogatja, vagy igen?Veracrypt-ben van teljes titkosítás, alapból az operációs rendszer semmit nem lát rajta és inicializálni akarja.
Bitlocker egy gépen TPM-mel jó. Linux kiesik, másik gépbe dugva nem próbáltam. -
VGYke
addikt
Van külön quick connect és ddns ... előbbi a Synology szerverein kersztül műxik, előnye, h nem kell hozzá portot nyitni, de sztem a DS Video nem megy rajta (de sosem próbáltam, egy próbát megérhet), illetve h a plusz szerver közbeiktatása miatt lassabb is lesz ... a ddns esetén kell portot nyitni és közvetlen a kapcsolat a végpont és a nas között.
ddns-t itt kell beállítani: vezérlőpult/külső hozzáférés/ddns
itt amit látsz gazdanév, az kell plusz a port forwardot belőni a routeren ... sztem amiket írtál azok quickconnect nevek ... de könnyne tudod ellenőrizni ahogy írtam.
Szia! Ezt írtad: "ddns-t itt kell beállítani: vezérlőpult/külső hozzáférés/ddns"
Ezt itt hol?
-
ffodi
veterán

#98460 ffodi
Bitlocker lenne az ideális, de tudtommal az DSM nem támogatja, vagy igen?Leírásból nem derült ki nekem, hogy pontosan hogy szeretnéd használni.
Ha közvetlen a NAS-ra akarod kötni a mentéshez, akkor nem ez a legjobb választás. Ha viszont egy windows-os PC-n keresztül csinálsz mentést (relatíve ritkán, elvégre cold storage), akkor kezenfekvő. Nem próbáltam ugyan, de lehetségesnek tartom, hogy egy bitlocker-rel titkosított HDD-t windows-os PC-n megosztasz a hálózatra és arra mentesz, amikor kell.
-
BullZeye
veterán

#98460 ffodi
Bitlocker lenne az ideális, de tudtommal az DSM nem támogatja, vagy igen? -
Tamarel
senior tag
Picit elkezdtem rámenni az itthoni adatbiztonságra.
Évek óta egy külső HDD-re készítek időnként mentést, és szeretnék minden vinyót itthon titkosítani, hogy egy esetleges betörés során ne lopják el az adatokat.Van egy belső 8 terrás basic kötet amire minden éjszaka megy egy Rsync és aktualizálja az adatokat, azt mivel más mód, törölni fogom és titkosítom DSM-el, és vissza Rsync rá minden újra.
Na de a külső HDD esetén milyen lehetőségek vannak?
Cél, hogy ha Windows gépre rádugom, akkor működjön, akár egy jelszó használata mellett vagy bárhogy, csak ha ellopják, akkor az adatokhoz ne férjen hozzá senki.Veracrypt
-
ffodi
veterán
Évek óta egy külső HDD-re készítek időnként mentést, és szeretnék minden vinyót itthon titkosítani, hogy egy esetleges betörés során ne lopják el az adatokat.Van egy belső 8 terrás basic kötet amire minden éjszaka megy egy Rsync és aktualizálja az adatokat, azt mivel más mód, törölni fogom és titkosítom DSM-el, és vissza Rsync rá minden újra.
Cél, hogy ha Windows gépre rádugom, akkor működjön, akár egy jelszó használata mellett vagy bárhogy, csak ha ellopják, akkor az adatokhoz ne férjen hozzá senki.Bitlocker?
-
BullZeye
veterán
Cél, hogy ha Windows gépre rádugom, akkor működjön, akár egy jelszó használata mellett vagy bárhogy, csak ha ellopják, akkor az adatokhoz ne férjen hozzá senki. -
csomi1977
aktív tag
Felraktam a DSM update 4-et ,azóta nem megy a Speed tracker konténerben . Elindul de nem tudd ki menni a netre . Ha jól látom valami variálás volt a container hálózat részénél
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
Hogy ehet az beállítani, hogy én telepítsem? Ne magától, hajnalban.
Ugyan küld emailt, de 10 perccel a telepítés előtt...
#98454maliszkaIlletve van e itt valaki veszprémi, aki ha megveszem valamelyiket, akkor természetesen díjjazás ellenében összerakja, beállítja, elindítja

Oáziscomputernek van ilyen szolgáltatása, pár ezer forint, nem nagy tétel.
-
Troy66
junior tag
Hogy ehet az beállítani, hogy én telepítsem? Ne magától, hajnalban.
Ugyan küld emailt, de 10 perccel a telepítés előtt...
#98454maliszkaIlletve van e itt valaki veszprémi, aki ha megveszem valamelyiket, akkor természetesen díjjazás ellenében összerakja, beállítja, elindítja

Oáziscomputernek van ilyen szolgáltatása, pár ezer forint, nem nagy tétel. -
maliszka
csendes tag
Hello, szeretnék venni egy DS124, vagy DS225+-t
Amire kellene alapvetően: kiváltani a Google Photos, Google Drive, filmnézés ( most egy TP Link ArcherC5 v2 routerre -re rákötött külső hdd-ről szoktam Chromecast-en keresztül ), valamint biztonsági mentés.
Azt hiszem a raid annyira nem fontos nekem ( csak a gyorsaság miatt került képbe a DS 225+ ), inkább az hogy mindig legyen biztonsági mentés ütemezve.A kérdéseim:
"Szól" a NAS ha bármi gond van a HDD-vel? - Tehát ha van van egy beállított napi/heti mentés, akkor ne másolja át a rossz, sérült adatokat a jó biztonsági mentésre. ( vagy ez hülye kérdés ? )Illetve ha a biztonsági mentés HDD-t rákötném a TP Link ArcherC5 v2-re ( ami egy másik helyen lenne ) arra rá tud menteni?
Illetve van e itt valaki veszprémi, aki ha megveszem valamelyiket, akkor természetesen díjjazás ellenében összerakja, beállítja, elindítja
Köszi a segítséget
-
Boss81
senior tag
-
Virag.h
aktív tag
-
z67
őstag
Sziasztok!
Használja valaki iPaddel a DS Audiot? Mostanában nálam semmilyen hálózaton nem lehet zenét elindítani rajta, Betölteni, keresni lehet a számokat, de rányomok az indításra és azonnal visszavált pause-ra. Azt hittem azért, mert külföldön voltam (VPN-t használtam ott is), de az itthoni hálón ugyanez.
Köszönöm!
-
kress
aktív tag
-
Virag.h
aktív tag
Kaptunk ertesitest h megjelent a ds ujabb verzioja a 7.2.2- 72806
Erdemes most frissiteni ra vagy inkabb varjunk a tobbiek tapasztalatara?
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Végül 8 TB helyett 12TB Seagate Ironwolfot vettem - TB/ár érték arányban jól jött ki.
Kis segítséget kérnék még a költözést illetően.
Jelenleg 4 és 2 TB van bent a 218+-ban. SHR mindkettő.
A 4Tb-n van mindenem. A 2TB-re backupolok minden éjjel.Felhasználás: Erről dolgozunk 2 asztali gépről - képszerkesztés.
Időnként DNLA-n keresztül valami filmet lövök át a TVre.
Torrentet futtatok rajtaArra gondoltam, hogy kiveszem a 2 TB-t, helyére megy a 12TB.
Leformázom a 12TB-t, átmásolok mindent a 4TB-ről.
Viszont elengedem az SHR-t és mindkettő Basic lesz.Így "jó vagyok"?
Arra gondoltam, hogy kiveszem a 2 TB-t, helyére megy a 12TB.
Viszont elengedem az SHR-t és mindkettő Basic lesz.Persze , működnie kell ennek is !
Nyugodtan lehet Basic kötet is ! -
boborján2
őstag
-
Elar
senior tag
Sziasztok.
Végül 8 TB helyett 12TB Seagate Ironwolfot vettem - TB/ár érték arányban jól jött ki.
Kis segítséget kérnék még a költözést illetően.
Jelenleg 4 és 2 TB van bent a 218+-ban. SHR mindkettő.
A 4Tb-n van mindenem. A 2TB-re backupolok minden éjjel.Felhasználás: Erről dolgozunk 2 asztali gépről - képszerkesztés.
Időnként DNLA-n keresztül valami filmet lövök át a TVre.
Torrentet futtatok rajtaArra gondoltam, hogy kiveszem a 2 TB-t, helyére megy a 12TB.
Viszont elengedem az SHR-t és mindkettő Basic lesz.Így "jó vagyok"?
-
cidalain
veterán
-
boborján2
őstag
HGW vagy ONT ? Mert ha HGW (koax) akkor annak full fölösleges , áramszünet esetén az utcai erősítők is lefekszenek.
-
Multibit
nagyúr
Használ valaki Li-Ion akkus mini UPS-t a NAS-hoz?
Ilyesmire gondolok pl Eaton 3S Mini
Nekem egy DS223j van 2 db HDD-vel, nem mértem ugyan még, de a fogyasztása szerintem kisebb mint 36W, így elegendő lehet egy ilyen kis cucc, arra az időre, amíg lekapcsolódik egy áramszünet esetén.Egy 600VA APC-t túlzásnak érzek erre a feladatra.
Nálam a Telekom HGW van támogatva egy olyan Eaton szappantartóval. A NAS (és még egy-két dolog) hagyományos, 700 VA-s UPS-en lóg. Pedig az SSD-knek köszönhetően most már kevesebb a NAS fogyasztása.
-
cidalain
veterán
Használ valaki Li-Ion akkus mini UPS-t a NAS-hoz?
Ilyesmire gondolok pl Eaton 3S Mini
Nekem egy DS223j van 2 db HDD-vel, nem mértem ugyan még, de a fogyasztása szerintem kisebb mint 36W, így elegendő lehet egy ilyen kis cucc, arra az időre, amíg lekapcsolódik egy áramszünet esetén.Egy 600VA APC-t túlzásnak érzek erre a feladatra.
-
boborján2
őstag
-
kress
aktív tag
Viszonylag gyorsan lefutott.
De most komolyan ha rámegyek az emberek menüre 930db (direkt megszámoltam!) buborék jön elő
Ez tényleg ennyire xarul működik ,vagy én rontok el valamit?
Az hogy ugyanaz az ember ,ugyanabban a ruhában is! kb. 50 buborékban szerepel ,mint arc ,azért az nem az AI arcfelismerés netovábbja
.
Ettől még pythonban a legbénább arfelismerés is fényévekkel jobb!
Most akkor kézzel kell csoportosítani vagy hogyan tovabb? Ha igen az szép mutatvány leszez ilyen fos, elkezdheted összevonni őket egybe, de én hamar meguntam 😃
ha ilyen funkció kell használj valami más appot inkább
-
Sanya
nagyúr
Hangosságot és fogyasztást nézz. A lemezperdület nagyon kevés sebességet ad 1 gigabiten hálón
-
boborján2
őstag
Synology photosban 60ezer darab képen , ha bekapcsoljuk az AI arcfelismerést , akkor az egy 224+ -on kb meddig fog zakatolni mire végez vele?
Tippem , hogy biztos sok idő lesz épp ezért, ezt az adatbázist el lehet valahogy menteni, hogy esetleges HDD hiba esetén a jovőben ezt ne játszuk el újra?@Sanyi.mTs
Nálink minden ok vele. Xiaomi telefonok, samsung tablet.Viszonylag gyorsan lefutott.
De most komolyan ha rámegyek az emberek menüre 930db (direkt megszámoltam!) buborék jön elő
Ez tényleg ennyire xarul működik ,vagy én rontok el valamit?
Az hogy ugyanaz az ember ,ugyanabban a ruhában is! kb. 50 buborékban szerepel ,mint arc ,azért az nem az AI arcfelismerés netovábbja
.
Ettől még pythonban a legbénább arfelismerés is fényévekkel jobb!
Most akkor kézzel kell csoportosítani vagy hogyan tovabb? Ha igen az szép mutatvány lesz -
Multibit
nagyúr
Ennek sincs köze a Synology NAS-okhoz!
Kevés az info. Nem tudunk semmit a szaggató filmek paramétereiről. Arról sem, hogy a betett screenshot a forrás, vagy a célhelyen készült. Arról sem, hogy a közölt sávszélesség mivel van még terhelve, stb, stb... -
Multibit
nagyúr
A gyakorlatban nincs különbség közöttük. A gyártói adatlapok alapján a felhasznált alkatrészekben van különbség, de ez nem befolyásolja az alap paramétereket. Persze ettől előfordulhat, hogy bizonyos környezetben az egyikre panaszkodik a rendszer, a másikra nem.
OFF-ba tettem, mert nincs köze a Synology NAS-okhoz. -
radar
tag
Ilyen sebességgel mért szaggat külső hálózaton vlc-vel a 4k filmek. Ultimo 4k müholdvevővel használom (SFTP) strimingre. DS224+ -al is ugyan igy szaggatna a 4K filmek mobilhálózaton? Minden beálltást próbáltam. -
ekkold
őstag
Kicsit túlbonyolítom a 8TB-s vinyóm vásárlását.
Megvolt, hogy Seagate Ironwolf. Ok. Na de melyik sebesség. Viszonylag több negatív kommentet olvastam a 7200rpm-ről hangot illetően.
Cserébe egy kicsit gyorsabb és fura módon sokkal olcsóbb - 66e Ft-tól van
5400rpm - 79e
(És érdekes módon a PRO verzió 81e)
Na és ott van a WD RED Plus ami 76e
Ezek közül melyiket válasszam? (Időnként filmet nézek Nasról meg office melókat végzek)Most felmentek az SSD árak, de ha azt nézem hogy 100eFt-ért vettem 7.68Tb-os szerver SSD-t a NAS-ba, akkor meg sem fordulna a fejemben, hogy a felénél többért vegyek HDD-t. Persze most nyilván sokkal többe kerülne az SSD is, de pl. nekem annyira bevált (hangtalan, keveset fogyaszt, és még NAS-ban is érezhető a sebességnövekedés), hogy még akkor is SSD-t vennék inkább, ha alább kellene adnom a tárhely igényemet, vagy több pénzt rászánnom. De ez csak egy vélemény, nem kötelező egyetérteni vele...
-
radar
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Samsung ramok között?
Modell: M471A1K43DB1-CTD
Modell: M471A1K43CB1-CTD -
Elar
senior tag
Kicsit túlbonyolítom a 8TB-s vinyóm vásárlását.
Megvolt, hogy Seagate Ironwolf. Ok. Na de melyik sebesség. Viszonylag több negatív kommentet olvastam a 7200rpm-ről hangot illetően.
Cserébe egy kicsit gyorsabb és fura módon sokkal olcsóbb - 66e Ft-tól van
5400rpm - 79e
(És érdekes módon a PRO verzió 81e)
Na és ott van a WD RED Plus ami 76e
Ezek közül melyiket válasszam? (Időnként filmet nézek Nasról meg office melókat végzek) -
DigitXT
félisten
Ahogy az előttem szóló írta, létezik olyan akku hiba, ami üresjáratban kb. nem mutatkozik, terhelésre meg azonnal összeszakad a feszültség (pl. cellazárlat este), így nem volt ideje csökkenő feszültséget detektálni, és logolni, meg szabályosan menteni... Egy rossz akkus UPS pontosan úgy tud viselkedni, mintha ott se lenne. Ki kell mérni az akkut, mi van vele... (Mivel általában az UPS vezérlő elektronikája is az akkuról megy, az összeszakadó fesz az UPS-t is képes azonnal a földbe állítani. Sajnos tapasztalat, még régebbről... FSP 1500VA)
-
ffodi
veterán
Sajnos tönkre tud úgy menni egy akkumulátor, hogy amint átkapcsol az UPS és megjön a terhelés egyből ki is kapcsol, mert hirtelen leesik a kapocsfeszültség egy kritikus szint alá.
Le kell tesztelni, hogy ez kizárható legyen.
-
atus72
őstag
Ezzel tisztában vagyok, de az nagyon nem normális, hogy azonnal kikapcsolt és még azt sem tudta lekommunikálni USB-n hogy átváltott Battery módba?
-
huan
őstag
Sziasztok,
Bocsi, ha volt már, de szünetmentes témakörben mely márka ajánlottabb ezek közül?
APC,CyberPower,Eaton. 50ezres kategóriában szeretnék venni egyet nas,nvr,minipc,ipkamera mellé.
Köszi -
Multibit
nagyúr
Sziasztok,
Van egy DS920+ NAS-om, UPS-re van kötve (EATON), újonnan vásárolva anno 1-2 éve
a device info ezt hozza:
- charged 100%
- estimated battery time.. 2437secondsNemrég volt egy áramszünet, a fura az, hogy a NAS hibával állt le, úgy van beállítva hogy "until low battery", ami még furább hogy elvileg a szünetmentesnek ilyenkor folyamatosan visítania kellett volna, de 10-20 másodperc múlva abbamaradt, azt hitte vissza jött az áram de nem.
A log-ba be sem került hogy "entered battery mode" .
Visszamenőlegesen megnéztem, 2 hónapja volt áramszünet, ott még minden jó volt, bejegyezte a log-ba hogy battery modba került, 43 percig elég a nafta ... majd amikor visszajött az áram akkor azt is szépen logolta ...Ami még furább az egészben, hogy mint kiderült csak nálam ment el az áram, úgy hogy nem a kismegszakítót ba**ta le valami hanem a fő megszakítót, soha nem volt még ilyen, azért is fura mert semmilyen nagyfogyasztó nem ment ...

talákozott esetleg valaki hasonlóval? valami úgy megzavarta a UPS-t hogy nem tudta lejelenteni a NAS-nak és ki is kapcsolt idő előtt?
Vagy ez valami NAS/DSM hiba?Csatlakozom az előttem szóló kollégához. A szünetmentesek akkumulátorai nem örök életűek! Időnként cserélni kell ezeket. A normál típusokat hamarabb, a long life változatokat később.
-
boborján2
őstag
Synology photosban 60ezer darab képen , ha bekapcsoljuk az AI arcfelismerést , akkor az egy 224+ -on kb meddig fog zakatolni mire végez vele?
Tippem , hogy biztos sok idő lesz épp ezért, ezt az adatbázist el lehet valahogy menteni, hogy esetleges HDD hiba esetén a jovőben ezt ne játszuk el újra?@Sanyi.mTs
Nálink minden ok vele. Xiaomi telefonok, samsung tablet. -
Sanyi.mTs
addikt
családi képek synology photos alatt vannak megosztva.
idáig 3-an is jelezték, hogy a lenti képen lévő ablak jön be (android telefonon: 2db xiaomi és 1db motorola) és nem tudnak tovább vagy visszalépni és így viszont nem használható az app. Legfrissebb androidos syno app (2.3.2) van telepítve.
Volt már adat és gyorsítótár törlés, app újratelepítés, de ezek nem segítettek.
Másnál is előfordult? Mi lehet a megoldás?
-
ffodi
veterán
Sziasztok,
a device info ezt hozza:
- charged 100%
- estimated battery time.. 2437secondsNemrég volt egy áramszünet, a fura az, hogy a NAS hibával állt le, úgy van beállítva hogy "until low battery", ami még furább hogy elvileg a szünetmentesnek ilyenkor folyamatosan visítania kellett volna, de 10-20 másodperc múlva abbamaradt, azt hitte vissza jött az áram de nem.
Visszamenőlegesen megnéztem, 2 hónapja volt áramszünet, ott még minden jó volt, bejegyezte a log-ba hogy battery modba került, 43 percig elég a nafta ... majd amikor visszajött az áram akkor azt is szépen logolta ...Ami még furább az egészben, hogy mint kiderült csak nálam ment el az áram, úgy hogy nem a kismegszakítót ba**ta le valami hanem a fő megszakítót, soha nem volt még ilyen, azért is fura mert semmilyen nagyfogyasztó nem ment ...

talákozott esetleg valaki hasonlóval? valami úgy megzavarta a UPS-t hogy nem tudta lejelenteni a NAS-nak és ki is kapcsolt idő előtt?
Vagy ez valami NAS/DSM hiba?Ilyenkor az első kérdések: nem lehet rossz az akksi a szünetmentesben? Ha most 100%-ot ír és kihúzod a konnektorból, akkor stabilan tartja, vagy hirtelen kezd merülni?
-
atus72
őstag
Sziasztok,
a device info ezt hozza:
- charged 100%

Vagy ez valami NAS/DSM hiba? -
Elar
senior tag
Köszi
https://www.seagate.com/content/dam/seagate/migrated-assets/www-content/datasheets/pdfs/ironwolf-12tb-emea-DS1904-21-2207GB-en_GB.pdf
Ebben benne van a 2 verzió
Aha tehát érdekes módon most a 7200-ast olcsóbban adják. Pedig azt gondolnám, hogy az drágább
-
Sanya
nagyúr
Sziasztok.
Ki kell cserélnem a 4TB-s lemezem a 218+ Nasomban.
Arra gondoltam hogy 8TB-be vágok bele.
Seagate Ironwolf márkánál maradnék.
De látom h van ebből 7200 és 5400rpm.
Melyiket vegyem?
https://www.alza.hu/seagate-ironwolf-8tb-cmr-d5710068.htm?o=1
https://www.alza.hu/seagate-ironwolf-8tb-d8081684.htm?o=3
Egyébként a második is cmr, nem?Mindegyik.
A datasheetben nézd meg a fogyasztás és a hangosság adatokat és az alapján dönts. Btw, nem látok pontos típusszámot az alza oldalán (ami elég gáz)
[link] -
Sanya
nagyúr
-
Elar
senior tag
Sziasztok.
Ki kell cserélnem a 4TB-s lemezem a 218+ Nasomban.
Arra gondoltam hogy 8TB-be vágok bele.
Seagate Ironwolf márkánál maradnék.
De látom h van ebből 7200 és 5400rpm.
Melyiket vegyem?
https://www.alza.hu/seagate-ironwolf-8tb-cmr-d5710068.htm?o=1
https://www.alza.hu/seagate-ironwolf-8tb-d8081684.htm?o=3
Egyébként a második is cmr, nem? -
Jim74
nagyúr
-
Sanya
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan tudnék a telefonomról biztonsági mentést készíteni egy NAS-ra? Tudom, hogy nem tudok telefonról teljes mentást csinálni, de nem csak a képeket szeretném menteni File Station-ös megoldással.
A PC-re rádugom megoldás nem kivitelezhető.
Ha nincs rá megoldás elfogadom, de gondoltam megkérdezem, hátha.
Valami olyasmi megoldásra gondoltam, mint az Active Backup for Business.
Köszönöm a segítséget
.Androidról nem tudsz teljes mentést csinálni úgy, hogy minden beállítás megmaradjon.
Az IOS meg csinál saját felhőbe. -
AiRLAC
veterán
Megjött a 7.2.2 Update 4 DSM frissítés (csak biztonsági javítások)
Release Notes for DSM | Synology Inc. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan tudnék a telefonomról biztonsági mentést készíteni egy NAS-ra? Tudom, hogy nem tudok telefonról teljes mentást csinálni, de nem csak a képeket szeretném menteni File Station-ös megoldással.
A PC-re rádugom megoldás nem kivitelezhető.
Ha nincs rá megoldás elfogadom, de gondoltam megkérdezem, hátha.
Valami olyasmi megoldásra gondoltam, mint az Active Backup for Business.
Köszönöm a segítséget
. -
AiRLAC
veterán
Sziasztok újra

Na ez volt a megoldás gépbe rögtön ott az egész.
MBR 2TB a korlát GPT-t meg nem lát a NAS
Imádom az informatikát, ja nem
Így USB-n nem tudtam átmenteni a NAS tartalmát kénytelen voltam a másik gépbe hálózaton keresztül. Na mindegy megoldódott az a lényeg.
Közbe a LInuxos pev szétcseszte a boot.t az asztali gépen így egy gyors telepítés is kellett.
köszönöm mindenkinek.Huu most nézem vannak hiányzó hsz-ek nem biztos ennek így utólag lesz értelme ,de aki hozzászólt az az most még emlékszik.
Én emlékeztem, gyanús volt a másik méret azonnal, örülök hogy segített. Na meg annak is hogy újból megy a PH!
-
bnorci71
addikt
Sziasztok újra

Na ez volt a megoldás gépbe rögtön ott az egész.
MBR 2TB a korlát GPT-t meg nem lát a NAS
Imádom az informatikát, ja nem
Így USB-n nem tudtam átmenteni a NAS tartalmát kénytelen voltam a másik gépbe hálózaton keresztül. Na mindegy megoldódott az a lényeg.
Közbe a LInuxos pev szétcseszte a boot.t az asztali gépen így egy gyors telepítés is kellett.
köszönöm mindenkinek.Huu most nézem vannak hiányzó hsz-ek nem biztos ennek így utólag lesz értelme ,de aki hozzászólt az az most még emlékszik.
-
Gardaai
senior tag
Mindenkinek eltűnik ilyenkor. Az összes megoszott mappa link amit másoknak küldtem is azt írja hogy lejárt vagy törölve.
Nem tudom az lehet-e a gond, hogy SSD cache el lett távolítva, majd egy másik hozzáadva. Akkor szokott eltűnni minden ha fejlesztek a NAS-on, miközben hozzá sincs nyúlva azokhoz a kötetekhez amin a fotók és a program van. -
Tamarel
senior tag
próbáztam nem ment
AiRLAC
xpenologyba is azt javasolták csak annak a win bootját most csesztem szét egy Ubuntu pendrival amiről ráadásul el sem indult a linux. Egy másikról igen. De ettől a win még nem bootol, telepíthetem újra mert sose tudom az ilyen hibát rendberakni.
Másik adapter nincs ilyen van csak más márka de ugyan így néz kiMegpróbálhatod másik usb aljzatban.
Egyszer jártam úgy, hogy egy lenovo thinkpad laptop bal oldalán valami belső hub-on keresztül ment minden és nem lehetett windows-t telepíteni onnan. Csak jobb oldalra dugva.
-
Borisz76
nagyúr
Szia,
ugyanezek a switch-ek mennek nálam is 3 db 5 portos és 1 db 8 portos POE-s. Tökéletesen tudják a 2,5 GBit-es sebességet. Sőt az SFP-ben is működnek a 2,5 G modulok, bár nem minden egységem szereti.
Lusta vagyok utánanézni, de ha egy 918+ NAS-ban a 4x 8TB-ből ki szeretnék cserélni 2 db-ot 16TB-ra, akkor ugye egyesével kell végig szenvedni az egészet?
Üdv: Csixi68Lusta vagyok utánanézni, de ha egy 918+ NAS-ban a 4x 8TB-ből ki szeretnék cserélni 2 db-ot 16TB-ra, akkor ugye egyesével kell végig szenvedni az egészet?
Ha az a 4*8 TB jelenleg 1 db kötetben van ( SHR ) , akkor igen !
- Nas kikapcs
- 8 Tb lemez ki
- 16 Tb lemez be
- Bekapcs
- Kötet helyreállítása
....majd ugyanez megint a másik 8/16 Tb lemezekkel. -
Csixi68
tag
Modem - Router - Switch az összekötés menete.
Eddig jó az elképzelés.
Átlagos otthonban nem kell a menedzselhető switch.
Elég az egyszerűbb Plug&Play verzió is.
Aztán ez lehet 5 , 8 , 10 ...24 portos is....ez az eszközök számától függ , amit kábelen akarsz csatlakoztatni.
A másik pedig a sebesség.
Alapból illik 10/100/1000-s azaz Gigabites switch-et venni.
HA VAN TÖBB olyan eszközöd , ami gyorsabb ( 2.5 GBit ) , akkor érdemes venni egy olyan switch-et ami 2.5 GBit képes.
Hiába van 1 db PC-d 2.5 GBit-es csatival szerelve....mivel mindem más "csak" gigabites....így nem leszel előrébb sebességben.Ha van mondjuk 2 db PC-d is...amik 2.5 GBit-es hálózati adapterrel szereltek, akkor jól jöhet egy gyorsabb switch de az is csak a 2 gép által forgalmazott adatmozgásnál lehet észrevenni.
Én pár hónapja egy ilyet rendeltem :
[Hisource 2.5G None-POE Network Switch 5 8 Port Ethernet Switch with 2*10G SFP].....
csak benéztem és nem a 8 portosra kattintottam
De az 5 portos is szépen dolgozik, észrevétlenül teszi a dolgát.
Bár nálam is még csak egy AP van , ami képes a 2.5 GBit sebességre...Szia,
ugyanezek a switch-ek mennek nálam is 3 db 5 portos és 1 db 8 portos POE-s. Tökéletesen tudják a 2,5 GBit-es sebességet. Sőt az SFP-ben is működnek a 2,5 G modulok, bár nem minden egységem szereti.
Lusta vagyok utánanézni, de ha egy 918+ NAS-ban a 4x 8TB-ből ki szeretnék cserélni 2 db-ot 16TB-ra, akkor ugye egyesével kell végig szenvedni az egészet?
Üdv: Csixi68 -
Csixi68
tag
-
bnorci71
addikt
próbáztam nem ment
AiRLAC
xpenologyba is azt javasolták csak annak a win bootját most csesztem szét egy Ubuntu pendrival amiről ráadásul el sem indult a linux. Egy másikról igen. De ettől a win még nem bootol, telepíthetem újra mert sose tudom az ilyen hibát rendberakni.
Másik adapter nincs ilyen van csak más márka de ugyan így néz ki -
AiRLAC
veterán
-
Patice
Topikgazda
-
bnorci71
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
-
AiRLAC
veterán
-
bnorci71
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
98500 - 98401
102007 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DVBViewer
- Sorozatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bontatlan Samsung Galaxy Tab A11+ 5G 6/128GB, GPS+Cellular, 12 hónap garanciával!
- Újszerű Honor 200 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Újszerű, hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB, 12 hónap garancia!
- Eladó egy Dell Latitude 7430 i5-1245U 16GB 256GB FHD Touch - Érintőkijelzős 100% akku
- Lenovo ThinkPad X390 Touch i5-8365U 16GB RAM 256GB NVMe SSD FHD Touch - Érintőkijelző
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- ÚJ/bontott 16" ProBook 4 G1AH Ryzen 5 220 32GB 1TB FHD+ GAR: 1év bővíthető
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T705 Gen5 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 6400 / GTX 1650 / 120 SSD + 1TB HDD
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost

Nos, akkor már csak azt kell kibogozni, hogy pl.Samsung TV-n távolról pl. DS video alkalmazással hogy tudok csatlakozni. DDNS elérhetőség van. A NAS előtti routeren milyen (melyik) port továbbítást is kellene beállítani?
.
Ilyen sebességgel mért szaggat külső hálózaton vlc-vel a 4k filmek. Ultimo 4k müholdvevővel használom (SFTP) strimingre. DS224+ -al is ugyan igy szaggatna a 4K filmek mobilhálózaton? Minden beálltást próbáltam.