Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Új mikrokód rakja le az Arrow Lake-S platform tempójavulásának alapját
- Blu-ray lejátszók
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz joysefke #90847 üzenetére
Ha egyszer létrehozol egy SHR kötetet, akkor a lemezek tükrözve lesznek ( 2 lemez esetén ! ).
Innentől kezdve ez a 2 db lemezből álló 1 db köteted !!!
Ha bármelyike lemezt kiveszed a rendszer írásban figyelmeztet , hogy a kötet összeomlott....és a NAS sípolni fog.
Ez a redundancia lényege.
1 lemez meghibásodása esetén a rendszer elindul és az összes adatodat eléred.
Ez azért lehetséges mert a rendszer 3 particiót hoz létre MINDEN LEMEZEN !!!
- Rendszer partició ( DSM )
- Gyorsítótár partició
- Adat particióLehetséges a 2 db fiókba 2 db lemezt tenni és nem kötelező RAID1 vagy SHR használata.
Ekkor bármelyik lemezt kiveheted de az azon tárolt adatokat onnantól már nem éred el....mert ugye fizikailag nincs a NAS-ban a lemez.
Ez kb olyan mintha a PC-ben lenne 2 db lemezed....
Ekkor értelem szerűen redundancia sincs.
Valamint előjön egy olyan probléma, hogy a TELEPÍTETT alkalmazások melyik lemezen....azaz melyik köteten vannak.
Több kötet esetén ugyan is a rendszer megkérdezi, hogy melyik kötetre szeretnéd telepíteni.
Ez az alapvető problémám a 2 fiókos NAS-okkal.
Ha "sok" tárhelyet szeretnél, akkor külön-külön kötetet kell létrehozni.
Így a fentebb írt gondok előjönnek.
Ha a 2 lemezt 1 db kötetbe szervezed ( RAID1 vagy SHR ) , akkor meg ...hiába van 2 db lemez....a redundancia miatt csak 1 lemeznyi lesz a hasznos tárhely.
Ezért szoktam 4 fiókos NAS-t javasolni.
Lehet indulni 2 lemezzel , 1 db SHR kötetben.
Ha kevés a tárhely , akkor csak bedob az ember egy 3. lemezt és a meglévő kötete bővíti !
Így lesz egy 3 lemezből álló SHR kötet amiből 2 lemeznyi lesz a használható tárhely. a 3 lemezből BÁRMELYIK meghal.....az adatokat eléred mert a rendszer a másik két jó állapotú lemezről elindul.
A hibás lemezt persze cserélni kell.
Nagy vonalakban.....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Mobulamj
újonc
Sziasztok, próbáltam keresgélni itt a fórumban, de nem találtam választ. A kérdés, hogy miért nem kapcsol le a NAS, ha nem használom. Régebben mindig lekapcsolt, most meg megy folyamatosan. A vezérlőpult "merevlemez hibernálás" be van állítva. (Ds220J)
Köszönöm! -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Egy hálózaton van két NAS. DS118-ról szeretnék minden adatot átmásolni a DS224+-ra mi a leggyorsabb módszer?
cca 4TB-ról van szó, jó lenne hétvégén mást is csinálni a NAS-okon, mint másolni -
Pubszon
veterán
Üdv.
Van 2 Syno NAS egy belső hálón.
Mondjuk "A" és "B".
"A" az elsődleges (24/7), "B" a másodlagos (néha).
Mind a kettőn ugyan az a mappa struktúra. "A" NAS-on van egy megosztott mappa Megosztás néven, ebben 4 almappa. Ebből a 4 almappából szeretnék mondjuk 2 almappát szinkronizálni a "B" NAS Megosztás mappájába.
Példakép:
"A" NAS Megosztás almappái:
-Filmek
-Zene
-Fotók
-Mentés
"B" NAS Megosztás almappái:
-Fotók
-MentésTehát a Filmek és a Zene mappát nem akarom szinkronizálni, mert ezek nem pótolhatatlan adatok, és csak ezek nélkül fér el az adat a "B" NAS-on.
"B" NAS nem mindig online, csak 1-2 hetente, mikor a Hyper Backupot futtatom.Mi a legjobb megoldás erre?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
huan
őstag
-
addikt
válasz Lasersailing #90854 üzenetére
File Station. Becsatolod a megosztást és másolás.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
Celithrandi
addikt
válasz Lasersailing #90858 üzenetére
kiveszed a winyókat, berakod egy pcbe és átmásolod, ha nem akarod 20-40 órán át másolni ahogy én az elmúlt két napban tapasztaltam.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Ds720+ tudja szerintetek hddre gigabittel a torrentet?
Havernek két SSD van benne, arra megy...radugott usb-n egy Vadi új exos x16-ot, úgy csak 50-60MB/S....
Rá masolás 270MB/S.
Ha bele rakja a hdd-t akkor bírja a nas a gigabites torrent letöltést?
Köszi. -
Lasersailing
senior tag
válasz Celithrandi #90860 üzenetére
Köszi, de ez nem járható út:
nincs pc, csak laptop itthon90858: úgy tűnik, hogy megtaláltam, itt hagyom, hátha másnak is kell (vagy nekem később ):
DS224-en eszközök / távoli mappa telepítése CIFS megosztott mappa.Jelenleg 35MB/s-el jön az adat, megnézem reggel mire jut addigra.
-
Celithrandi
addikt
válasz Lasersailing #90862 üzenetére
ezt írtam pont ma korábban. 25-45 el ment 1 szálon, két szálon 55. 4tb ilyen tempóban 30-40 óra. Van ott ftp, smb, rsync, kb akármivel lehet küldeni, de ku**a lassan ír.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #90863 üzenetére
most volt időm tesztelni. Nálam FTP vel nagy file másolás átlag 40-50 MB/s. SMB-vel 90-100 MB/s
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #90865 üzenetére
ellenben kis fileok (fotók) esetén nincs nagy különbség. Ha lehetne két szálon küldeni FTP vel az gyorsítaná meg picit.
-
addikt
válasz Celithrandi #90859 üzenetére
Te nem érted amit írtam ugye?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Multibit
nagyúr
válasz Celithrandi #90859 üzenetére
Másoltál már File Station-nel? El lehet küldeni a folyamatot a háttérbe (ezt követően akár ki is kapcsolható a számítógép). A NAS továbbra is használható marad.
-
skicz87
csendes tag
Sziasztok.
Erre a problémára keresnék megoldást. Én vagyok az admin és ez a probléma DSM frissítés után jött elő. Nem működik a Symology photos alkalmazás , mert a rendszer szerint nincs engedélyem . Előre is köszönöm a segítséget.
-
szkutyi
addikt
Haver feltette a qbittorrentet, de nem tud celmappat beallitani.megtudnatok mondani hogy kell?koszi
Aztmondja sehol.nem.tudja az útvonalat megnézni. Így nem tudja mit írjon a kliensbe[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz szkutyi #90871 üzenetére
Beállítható alapértelmezett célmappa, és ha létrehozol kategóriákat, akkor azokhoz rendelhetők további célmappák. Alapértelmezett:
Kategória:
A beállított célmappákra írási jogot kell adni a qbittorrentnek, hogy hozzáférjen a beállított mappákhoz.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Celithrandi
addikt
válasz Multibit #90868 üzenetére
igen, de a kolléga azt írta hogy a nast használná másra mint másolás, nem a laptopot. Ha pedig az nas másol nem feltétlen használod másra.
-
Multibit
nagyúr
válasz Celithrandi #90876 üzenetére
Ha pedig az nas másol nem feltétlen használod másra
Miért is? Biztos van olyan típus, amelyik letérdel, ha másolás mellett mással is terhelik, de nekem szerencsére nem volt közöm ilyenhez. Rendszeresen másoltam File Station-nel szerény DS116-on is, de nem vált használhatatlanná, pedig azon torrenteztem. -
Lasersailing
senior tag
válasz Multibit #90880 üzenetére
DS118-ról másolok a DS224-re, azért DSM 7-nél ez már némi várakozással jár (beállításokat másolgatom, ahhoz jó nézni a régin, miközben az újon beállítom).
Viszont az nem igaz, hogy nem lehetne használni másolás közben, valóban háttérben másol, csak lassabb minden más.
-
őstag
válasz Pubszon #90855 üzenetére
Synology drive sync.
Az egyiken a drive server fusson, ott be tudod állítani a megosztásokat, amit a másik NAS/kliens láthat.
A másik NAS-on indítsd el a Synology Drive Sync-et, add meg célként a másik NAS-t, majd ki tudod választani a megosztást, azokon belül pedig a mappákat.
Ezzel, amikor mindkettő online, szinkronizálja a file-okat.
Két dologra kell figyelni:
- A verziókezelés: Ha be van kapcsolva, a mindenkori adott számú verziót elteszi a változtatott állományokból
- A szinkronizálás iránya: Ha kétirányú, akkor a törlés is "átmegy""Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
joysefke
veterán
Feltöltöttem a fényképeimet a NAS-ra, egy Shared Folderbe, ahol tematikusan vannak almappák, azokon belül pedig egyes megörökített események.
Szeretném ezeket a fényképeket, videókat kényelmesen mobiltelefonról illetve lehetőség szerint böngészőből csak olvasásra elérni, illetve szintén olvasás jogosultságot adni a páromnak, de neki nem minden mappára (amit még nem rendszereztem ott fölösleges látnia a káoszt) hanem szelektíven.
Milyen csomagra/appra van szükségem és hogyan álljak neki?
Kezdő vagyok Synology témában.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szkutyi #90881 üzenetére
Érdemes a maximális kapcsolatot sebességét 10-20 közé levenni, illetve teszteljétek le hány torrent megy párhuzamosan normális sebességgel. Az is olyan 2-4 között szokott optimális lenni.
-
addikt
-
Pubszon
veterán
válasz PhoenixK #90883 üzenetére
Közben be is állítottam, eddig csinálja, megy az indexelés és szinkronizálás is.
látom lehet itt beállítani sebességkorlátozást is meg hasonlókat.
Ezt már használom a telefonon, de nem bújtam bele ennyire.Köszi ismét!
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
joysefke
veterán
Synology Photos esetén meg lehet értelmesen oldani azt, hogy a fotóimnak ne kelljen bevándorolnia a "photo" mappába ahhoz, hogy shared spacen keresztül a többi user is láthassa?
Ha pld a "photo" mappából a Synology NAS-on tárolt "KÉPEK" mappámra valamilyen linket csinálok, annak van bármilyen hátulütője?
-
Tyson5
tag
válasz Patice #90838 üzenetére
Felraktam én is a minecraft szervert dockerbe, működik is a kis ds224+-on (10GB RAM-al). DE! nincs ehhez valami jó GUI felület, beállítani a szervert? próbáltam a pufferpanelt, kevés sikerrel, nem sikerült konfigurálnom Már az is sokat segítene, ha egyáltalán megtalálnám, hová tette fel a docker a config filet a nasra. mc-vel kerestem, sikertelenül. Valójában nagyon kevés beállítási lehetőség van, ha jól látom, szóval igazából nem is lenne szükség GUI-ra, de na
Szeretném kiengedni a netre, ahhoz viszont whitelistet kell csinálni. Vagy lehet jelszavazni? Úgy olvastam nem lehet, de azóta lehet bekerült valami frissítésbe. Ezen felül van bármi veszélyforrás a nas-ra, adataimra nézve?
-
0xY
tag
Sziasztok!
DS718+ -t cserélnék vagy DS224+ -ra, vagy DS723+ -ra. Főleg média lejátszásra használjuk, a 718+ azért időnként nehezen bír a 4K tartalmakkal. Igen, főleg Plex alatt, ha lehet elkerülném a média lejátszó vásárlást, de, ha azt mondjátok, hogy ez a két újabb modell is ugyanúgy szenvedni fog a Plex-szel, akkor inkább veszek egy Apple TV-t
Köszi a segítséget! -
addikt
"718+ azért időnként nehezen bír a 4K tartalmakkal"
Ez mit jelent pontosan? Szerintem nem jó oldalról nézed a dolgot, ott más hiba lesz a láncban. Simán ki kellene szolgálnia a Gigabit sávszélességet, ami messze több mint akár a legnagyobb 4K stream igénye.Plex Pass-od van? Mert ha jól tudom csak az támogatja a hardveres kódolást, amit a 718+-ban levő Intel GPU remekül le kellene kezeljen.
A 224+ ugyanúgy nem lesz jó ha a mostani sem jó.
Igen, egy jó médialejátszóval (pl. Amlogic alapú CoreELEC-el, de akár a gyári Android-dal+megfelelő Kodival) is jó lesz, ha jól tudom ezekhez van Plex plugin is ha ragaszkodsz hozzá."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
0xY
tag
válasz AiRLAC #90893 üzenetére
A 4K filmek meg-megakadnak olyan jeleneteknél ahol sok minden történik, a DSM alatt ilyenkor látom, hogy a CPU 100%-on pörög, hálózati sávszélességgel nincs gond. Plex Pass-t még 2-3 próbáltam amikor megjelent, de nem oldotta meg a gondokat, de az ötlet jó, lehet teszek vele egy újabb próbát, hátha
ui: médialejátszóból nem vennék ilyesmit, nincs már rá erőforrásom, hogy frissítsem / patkoljam, ha elromlik, az Apple TV lenne az amit megvennék (régen volt), de, ha jól rémlik, az meg már nem tud DTS hangot kezelni. -
addikt
KB. egy perc felírni egy SD kártyára a megfelelő CoreELEC verziót, aztán évekig jó.
De nálad akkor tuti átkódolás gond van (esetleg DTS hang), ezekben a topicokban javaslom rákérdezni, hogy mit tudnál állítani stb. (lehet van Plex topic is külön, én nem használom)
Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Milyen asztali médialejátszót?"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Neck
veterán
Sziasztok,
Beüzemeltem a NAS-om (DS923+ és 2x16TB Seagate Exos x18 SHR-ben). Egy külső 8TB-os Seagate HDD-ről (USB-s) szeretnék rátolni egy jó 4-5 TB adatot.
Melyikkel próbálkoznátok?1.) Gigabit LAN
2.) Rádugom a NAS-ra az USB-s külső tárolót és NAS-on belül másolokSzerintetek melyikkel járok jobban?
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
addikt
Nézd meg USB-n először, ha lassabb mint 110MB/sec akkor válts hálózatra.
File Station-ban "USBSHARE-X" néven fog becsatolódni."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Új mikrokód rakja le az Arrow Lake-S platform tempójavulásának alapját
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Blu-ray lejátszók
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest