Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Új mikrokód rakja le az Arrow Lake-S platform tempójavulásának alapját
- Blu-ray lejátszók
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KarpiAtic
csendes tag
Sziasztok. Adott egy DS220+ , amit lefrissítettem DSM 7.2-re . Sajnos ezután a DLNA-n rákötött tv-k az eddig lejátszott video formátumokat nem játszák le. Sima 720p-s mkv-vel sem boldogul, pedig a dsm7.1-nél mindent lejátszott. A másik amit észrevettem, hogy a quickconnect elérésem is valamiért pár nap után elérhetetlen. De ez lehet a router miatt is, mert az újraindítás megoldja. De 7.1nél ezt sem tapasztaltam (asus AC88U a router, dupla gigabitre kötve). Valaki tapasztalt ilyen dolgokat?
-
Zolee70
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom másnál is jelentkezett-e, de egyszerűen nem értem a dolgot. OPENVPN kapcsolat egyik nap még megy tökéletesen, másnaptól meg már nem tudok kapcsolódni. Másnál is előfordult ez? Már többször is próbáltam újra é újra előröl végigmenve a lépéseken, de sajnos nem jön létre a kapcsolat ... Valami megváltozott az elmúlt napokban?? . -
boborján2
aktív tag
válasz boborján2 #86889 üzenetére
Még mindig a nem működő ddns eléréssel küzdök.
Újra átnéztem mindent.
Noip oldalán minden ok, a nasban szétnézve minden ok. A DDNS -t frissíti rendesen. Tűzfal nem változott , illetve ha teljesen kikapcsolom akkor sem működik.
Ping parancsra a ddns név a megfelelő ip-t adja vissza.
Merre kellene még keresgélnem, annak tudatában , hogy ez a hiba egyik napró a másikra keletkezett, minden előjel nélkül.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
huan
őstag
Sziasztok,
Elbizonytalanodtam az itthoni hálózati beállításokon, hogy nem a legjobb.
Jelenleg így van(piros=NAS, alatta ONT): Telekom ONT-n a Nas és az itthoni wifi router külön, de ilyenkor a routerben "a tűzfal-, IP-megosztás és NAT funkciók alapértelmezés szerint le vannak tiltva."
Ha "Vezeték nélküli router mód"-ba lenne a router" akkor az ONT-ben mit kell állítani?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Zolee70 #86912 üzenetére
Nézd meg a telekomos eszköz milyen IP címet mutat (hogy mit osztott neked) és nézd meg mit mutat a whatsmyip.com oldal.
Ha a kettő egyezik, akkor nem vagy NAT-olva, tehát nagy valószínűséggel publikus az IP címed.
Ha a kettő nem egyezik, akkor NAT-olva vagy, nem publikus az IP címed.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
DJ. Ru$y
félisten
-
Mano66
senior tag
válasz Zolee70 #86916 üzenetére
Nekem 12 perc alatt sikerült elintézni. Miután Vandán átjutsz jön egy általános ügyintéző. De ő nem tud segíteni és átkapcsol a szervízesekhez. Ő feltesz pár kérdést, majd elindítja publikus IP címre átállást. 10 perc múlva router újra indítás. A reggeli órákban próbáld akkor még nincs annyi várakozási idő.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
kis.zsolt
aktív tag
2012 óta van a Syno NAS-omon (korábban 412+ most 918+) Plex médiaszerver.
Most kiszerettem belőle és elkezdtem használni (egyelőre vele párhuzamosan) a Jellyfin-t, ami ingyenesen biztosít hardveres transzkódolást a távoli kliensekhez is akár.
Érdekesség, hogy az LG tévém nem ismerte ezt az applikációt, de a rootmytv segítségével sikerült feltelepítenem.
Egyelőre nagyon jók a tapasztalataim, és a HDR filmeket is ügyesen transzkódolja úgy, hogy nem lesz fakó a nézett film képe a transzkódolás után.
Szóval úgy látom, hiába nem mai gyerek a DS918+, még van benne annyi kraft, hogy a transzkódolás ne fagyassza meg a processzorát.Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
Zolee70
csendes tag
válasz Patice #86918 üzenetére
Szia!
Még nem hívtam fel Vandát... , Viszont megnéztem a telekomos eszközön az ip címet, illetve a whatismyip-is, és a kettő egyezik. Szóval akkor valószínűleg publikus és máshol lehet a hiba... Hát tovább probálkozom, bár továbbra is gyanítom hogy valahol máshol lesz a hiba, mivel van egy qnap nas-om is és azon sem érem el az openvpn.-t. És azon sem változtattam semmit.. Szóval nem értem.. Egy felvetés, ha az openvpn nem működik, akkor valószinüleg mondjuk az L2TP-t próbálva az sem fog? Vagy próba és meglátjuk?
Addig is köszönöm az eddigieket.. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Zolee70 #86921 üzenetére
IP cím, vagy DDNS alapján hívod meg a VPN kapcsolatot? Ugye az IP-d nem statikus, ergo lehet, hogy eddig egy adott IP-d volt és kaptál helyette egy másikat, vagyis már nem talál össze a VPN, ha DDNS-sel nyomulsz, akkor pedig meg kell nézni, hogy jó IP-re fordítja a címet vagy sem.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
Nem. Kikapcsolni a wifit, ha eddig nem volt.
Ha a google vagy a whatsmyip által visszaadott IP-d egyezik azzal, ami a routeredben van, (WAN IP) akkor minden frankó és minden router funkciót a sajátod lát el.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
UPS kompatibilitás listán FSP ECO-800 modellnél a DS 118-at írja támogatottnak. Nekem DS 116 van, ezzel is működni fog vajon, vagy tényleg csak a 118-as típust támogatná?
Olyan UPS-t nem is igen találtam aminél a 116 lenne támogatott -
-
Aethel
aktív tag
válasz Sanyi.mTs #86928 üzenetére
7.1.1 van most rajta.
Megnéztem ezeket a Eaton modelleket is, itt találtam ezt a 850i USB és 850i USB DIN típust, mindkettőnél írja a DS116-t és pont azaz ár kategória ami még beleférne.
Gyors keresés alapján nem jöttem rá mi a sima és a DIN-es közt a különbség de akkor lehet inkább ezeket közül választanék, főleg ha van pozitív tapasztalat is. -
blakey
titán
válasz Aethel #86929 üzenetére
A csatlakoztatható konnektorok típusa a különbség.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Immy
őstag
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy DS423+ eszköz, DSM 7.2-64570, mely már közel 1,5 hónapja használok és konfigurálva van, viszont most rokon jelezte nem éri el a Photo-s appot, melyet megosztottam vele, mert az alábbi hibazenet fogadja:
"IP Cím Blokkol-t, bla-bla..."
Tűzfalbeállításaim: [kép]
(Tudom a prioritás fentről lefelé megy, annó több Youtube video-t is néztem és fórumba is írtam, ezért az alábbi módon álltottam be)
1. Synology NAS-on lévő netre engedett alkalmazásokat választottam ki, majd minden engedélyezve.
2. Belső hálózatom van engedélyezve , ami 192.168.50.1(router címe), alhálózati maszk 255.255.255.0
3. A fura 172-vel kezdődő IP a Dockeres hálózataim elérési címek
4. Országszűrás (HUN +DE) => német IP azért kellett mert cég ahol dogozom német IP-t használ.
5-6.: 34400 és 5201-es portok Speedtest és egyéb potrok, melyeket engedélyeztem, hogy belső álózaton tudjak 1-2 tesztet végezni ha valami lassú lenne 2 eszköz közötti másoláskor pl.: NAS - Laptop vagy másik NAS
7: 1. pontban lévő alkalmazásokon kívül minden mást kijelöltem, majd tiltásra mentem, így minden más alkalmazsát tilt a rendszer.
Bajom annyi, hogy mobilnetről/saját hálózatról az egyes domain címeimre én sem tudok adminként bejelentkezni, mert nekem is IP blokkolást is , amit nem is értek, mert eddig így használtam és minden tökéletesen ment.
Semmi mást nem állítottam az elmúlt időben(a napokban volt egy rövid áramszünet , ami után a NAS elindult és látszólag minden rendben volt.)
DDoS, és IP blokkolás bekapcsolva 5 próbálkozás után, feldoldás 5 nap után lesz.
Tiltólistánál nincs olyan IP, melyet tiltana a rendszer.
Valaki tud valamit segíteni,mi lehet a gond, miért nem érem el a domaiemet kintről admin vagy más userekkel?
Annyi plussz infó, hogy nem Synology QC-t használok, hanem Cloudflare alá van egy domainem betéve. NAS-on CF Tunnel fut, melyen szintúgy IP címszűrés van(HUN+DE), de mivel az oldalak bejönnek gy probléma nem lehet tudtommal.
Ugyanazok az eszközeim/neten/modemem/routerem van ami eddig is, csak fura hogy egyik pillanatról a másikra most nem megy.DMS 7.2-es Update nem okozhat ilyen problémát?
Furcsság annyi, még, ha mondjuk egy Photos-ba be vagyok lépte már egy felhasználóval az tökéletesen működik, de ha kilépek és megpróválok visszalépni, akkor ugyanez a hiba sajnos, hogy IP blokkolva.
Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Immy
őstag
válasz Multibit #86932 üzenetére
szerinted fog tudni dockert futtatni?
Mert azt látom, hogy például a DS223 ugyanezzel a procival is tud, habár abban 2gb memória van:
https://www.synology.com/en-global/dsm/packages/ContainerManagerApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
RazoR
veterán
Lehet windowsos gépre virtual boxba vagy valahogy dsm-et telepíteni, hogy egy syno nasból kiszedett hdd-ről le tudjam menteni az adatokat windows alatt? Vagy van erre valami jó megoldás?
-
Dalee
aktív tag
Van egy DS213J NAS, mely gyakran leakad, újraindul, mintha áramszünet lenne, de a mellette lévő NAS szépen megy folyamatosan. Egy szünetmentesbe vannak bedugva. Mi lehet a gond, mit tudok megnézni ?
-
stigma
addikt
-
RazoR
veterán
-
stigma
addikt
Hi, a linked a Container Manager alatt látod , hogy támogatott, tehát menni fog.
kérdés az mennyi és milyen Docker konténert akarsz futtatni., mert arm chips érte kevés a konténer.Mondjuk itt pont az ellenkezőjét írják hogy nincs docker
https://synology-forum.hu/?oldal=hirek&id=285[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
DJ. Ru$y
félisten
"Lehet windowsos gépre virtual boxba vagy valahogy dsm-et telepíteni..."
Akkor én nem értek magyarul ezekszerint. (Xpenologyval pont azt tudod megcsinálni)Nem próbáltam sosem az USB-s megoldást, de szerintem nem fogja felismerni úgy.
Itt a link hozzá, hogy Linux alatt hogy lehet életre kelteni.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Sanyi.mTs
addikt
ti szoktatok valamilyen HDD ellenőrzést csinálni, amikor meglévő SHR kötetben a régi HDD-ről nagyobbra bővítetek? vagy SHR tömb javítás előtt csinál a rendszer egy HDD ellenőrzést?
ezzel azt szeretném elkerülni, hogy újonnan hibás hdd-vel bővítsek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Wise (ex-TransferWise)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest