Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Patice #85850 üzenetére
VP700-asom van, annyira "kattog", ha akku üzemmódba vált, amennyire a TV vagy az AVR szokott ki/bekapcsolás alkalmából.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vbbb
addikt
Sziasztok! Az ftp elérésnél Total Commander-ben hogyan lehet megnyitni a fájlt közvetlenül a NAS-ról? PDF, DOC ilyesmikre gondolok. Most csak úgy lehet, ha átmásolom előtte.
-
copass
veterán
válasz kgymac #85857 üzenetére
ingyenest használom jópár éve. max. 8 profilt enged, reklámot akkor dob fel ha alvásból jön vissza de ennyi.
nekem az a legjobb hogy egy NAS-t úgy tudok egy meghajtóhoz rendelni, hogy az összes megosztás látom egyszerre benne."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
BullZeye
veterán
FTP beállításoknál csak file transfer logot látok.
Egy Reolink doorbell az istenért nem akar FTP-re menteni ismeretlen hiba címszóval és a support szeretne FTP debug logot, de google nem segít, milyen paranccsal tudom előhozni ezt a fájlt? Arra lennének kíváncsiak, hogy mi történik amikor kapcsolódni próbál a szerverhez. (előző doorbell firmware működött rendesen frissítés után ment galyra)Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
IRO21
aktív tag
válasz zkiss0 #85848 üzenetére
A 10-12 MB/s sebességű fájlátvitelnél jó eséllyel legalább az egyik eszköz 100Mbit/s kapcsolaton van. (Vagy béna WiFi-n )
Ha a NAS tud ennél gyorsabban letölteni, akkor kizárásos alapon a PC oldal. Ellenőrizd, mert ennél többet kell tudnia!A TV-ken mivel nézed a filmet és mi van hozzá telepítve/engedélyezve a NAS-on?
-
BullZeye
veterán
Belső hálózaton van a kamera és nincs tiltva 20-as port, de 21-es és 22-es porton kommunikál, és firmware frissítés előtt működött, csak a support kér ilyen dolgokat (ahelyett, hogy doorbell debug logját kérnék be, bár gondolom neki nincs ilyen...).
Jobb híján a Doorbell IP címére csináltam egy dumpot amikor próbál kapcsolódni, látszólag kapcsolódik is.
Fura, hogy nincs beépített debug log ilyen esetben.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
IRO21
aktív tag
válasz BullZeye #85867 üzenetére
"...21-es és 22-es porton kommunikál..."
Mármint a NAS 21 és 22-es portjára csatlakozik a kütyü?
Semmi más portot nem látsz a capture-ben?
A 22 önmagában működhetne, ha SFTP-t használ, de a 21 mellé kell még egy adat csatorna is, ami nem lehet a 22. Viszont a kettő együtt fura lenne!Próbáld meg a passzív FTP-t (transfer mode: PASV) titkosítás nélkül!
Előtte teszteld le egy klienssel, hogy tudsz-e mappát létrehozni és fájlokat másolni bele!
Vagy indíthatsz PC-n egy FTP szervert, mondjuk FileZillát, és megpróbálsz oda menteni. Ott lesz debug logod is. -
BullZeye
veterán
Dumpban még a 21-es portot se látom:
20:59:10.517906 IP Reolink-DoorBell.lan.50588 > Synology.lan.ftp
20:59:10.517948 IP Synology.lan.ftp > Reolink-DoorBell.lan.50588PASV módot már próbáltam, titkosítás nélkül megnéztem most, bár Synologyban nem látok olyan opciót, hogy engedje anonymous felhasználót.
A Lényeg, hogy így is 450 unknown errort ír.
Filezillát kipróbálom akkor, bár ha itt meg menni fog magamhoz nyúlok... hisz pont az lenne a lényeg, hogy NAS-ra mentse a videókat.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
IRO21
aktív tag
válasz BullZeye #85869 üzenetére
A dump-nál ftp-t ír a 21-es port helyett.
Ha lemented a capture fájlt és egy Wireshark-kal belenézel ott láthatod a részleteket is.Most nincs előttem, de valahol az FTP beállításoknál tudod engedélyezni az anonymous user-t, plusz a megosztott mappához jogosultságot kell adni az anonymous ftp belső felhasználónak.
Ez a 450 lehet jogosultság probléma. Talán már azért is nem látod felépülni az adat csatornát, mert eleve nem fér hozzá az adott mappához/fájlhoz?
Próbáltad nevesített felhasználóval is?FTP kliensben ki kell próbálni a syno oldalt.
Mondjuk WinSCP-ben bejelentkezel, létrehozol egy mappát és feltöltesz bele valami fájlt. -
copass
veterán
válasz BullZeye #85869 üzenetére
fájszolgáltatás-ftp beállításainál a speciális fül alatt van anonymous felhasználó engedélyezés.
de ha azt engedélyezed akkor tűzfalnál korlátoznám hogy melyik IP láthassa és a többit meg tiltanám. mert azonnal megfogják találni a NAS-odat...[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
Borisz76
veterán
Csak érdekesség ....
4 db 4 Tb-s lemezt ( 1 kötet , SHR , DSM7 ) ami eddig a DS918+ -ban szolgált...
Áthelyeztem a DS2415+ -ba....mert erőteljesen fogyott a tárhely.
Nagyobb kapacitású lemezem nincs....de bőven akad még 4 Tb-s HDD itthon....így hát átpakoltam, figyelve a fiókszámozásra.Rendszert gond nélkül lehetett migrálni és szépen felállt.
Most ehhez a 4 lemezes SHR kötethez hozzáadtam további 4 lemezt...amik 4 Tb-osak.
Erre a kötet bővítésre írja, hogy : Türelem tárhelyet terem
Mod :
Ugyanitt : eladó DS918+ ( ki mit adna érte ? )[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy DS920+-om, aminél szeretném használni a Link aggregation funkciót.
Elvileg az alábbi switch tudja a LAG-ot és nem is túl drága, viszont az LACP-t (IEEE 802.3ad) nem.Tudnátok abban segíteni, hogy megfelelő-e ez a switch a NAS link aggregation funkciójának kihasználásához, vagy az LACP hiánya miatt nem érdemes megvennem?
Vagy elegendő, ha a NAS menüjében a bond-nál az adaptív terhelés kiegyenlítést állítom be az IEEE 802.3ad helyett?
Köszönöm .
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Ha jól láttam megjelent a végleges 7.2-es DSM. Érdemes/Lehet ár frissíteni?
-
addikt
Ez arra jó,ha van pl 2 laptop 1G-val töltene fel vagy le,akkor 2x1G-t tudna a NAS felé.
Arra nem jó,hogy van egy laptop ami 2G akkor a NAS felé 2G-vel töltsön.Akkor van értelme ha min 2 eszköz használná a NAS-t és ezek összesen 1Gbit feletti sebességet tudnának és te ki akarnád használni ezt a sebességet. Persze kérdés a NAS/HDD is tudja ezt tartani.
-
nagyúr
válasz grabber #85885 üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy ezt a vonalat elengedem, mert nem ér meg a dolog 30-40ezer Ft-os switchre történő beruházást.
Mondjuk a Synology oldalán nekem nem egyértelmű, hogy szükséges-e, vagy csak lehetőség az IEEE 802.3ad használata.
Adaptive load balancing módnál nem írja.[ Szerkesztve ]
-
addikt
This mode optimizes the network traffic received and sent by your Synology NAS whether or not the switch supports Link Aggregation. To avoid unexpected errors, please do not enable Link Aggregation on the switch even when it is supported.
Nem muszáj tudnia ez a lapján. De megrendeled a neten a switchet magánszemélyre és ha nem működik visszaküldöd.
-
prt
csendes tag
Nem szükséges LAG, használj SMB Multichannel-t, unmanaged switch-el is működik.
https://community.synology.com/enu/forum/1/post/157265
https://kb.synology.com/hu-hu/DSM/tutorial/smb3_multichannel_link_aggregation[ Szerkesztve ]
''Ha vonalazott papírt tesznek eléd - másra írj.''
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz Zsolty20 #85882 üzenetére
Üdv,
én próbáltam még az RC-t vagy egy hete, de kiírta, hogy sok 3rd party cuccal bajok lehetnek. Gondolom ugyanez a helyzet a mostani (7.2-64561) fullos verzióval is.
Mivel nálam nagyon fontos a torrent, és a telepítés megkezdésekor a Transmission 3.0-t megjegyezte, mint problémás csomagot, ezért még pihentetem.
Az is igaz azonban, hogy a Transmission 4.0 telepítése is lehetséges, de mert nem egyszerű, ezért várok a hosszú hétvégéig vele.[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz Zsolty20 #85882 üzenetére
Na, annyira nem hagyott nyugodni, hogy feltettem a vasra (DS918+) a 7.2-64561 végleges verziót.
Nagyon pöpec, csak a Node JS régi verzióját szedte le, de a Transmission 3.0-t meghagyta működőképesen.
Ugyanakkor vigyázz, mert egy csomó újdonság van benne. 2FA-tól kezdve sok egyéb nyalánkság. Mindent 2x olvass el, mielőtt rákattintasz.Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
IRO21
aktív tag
Az ALB egy linux bonding mode, a lényege, hogy minden interfészen egyedi mac címet használ.
Kifelé címzettől függően más-más interfészen küldi ki a csomagokat. (Ez a része ugyanaz, mint a balance-tlb vagy mode 5)
Befelé, a NAS-nak szánt csomagnál az ARP kérésre a feladótól függően más-más mac címmel válaszol, így a feladó a további csomagokat a megadott mac-hez tartozó interfész felé fogja küldeni.
A switch erről az egészről semmit sem tud, az csak a mac címek alapján továbbítja a csomagokat, az egészet a hoszt intézi.
Bármilyen buta switch-en, akár egy SOHO router beépített két switchportján is működik.Ha jól láttam a Zyxeled tud statikus LAG-ot is.
Ilyenkor nincs egyeztetés a két oldal között mint az LACP-nél, csak fixen összefogja a portokat és valamilyen algoritmus alapján szétosztja köztük a forgalmat.
Ennek a párja Synology oldalon a Balance XOR. Ezt csak akkor tudod engedélyezni, ha nincs telepítve a Virtual Machine Manager, mert az lecseréli a hálózati stacket az Open vSwitch-re. Ha jól látom OVS-sel már nincs statikus LAG. -
Sanyi.mTs
addikt
az megoldható, hogy adott mappa tartalmát kódolva mentsem onedrive szerverre? és ez automatizálva. valamint heti változás lekövetése.
-
IRO21
aktív tag
válasz Sanyi.mTs #85897 üzenetére
A Cloud Sync tudja titkosítani a feltöltött tartalmat.
Arra figyelj, hogy csak a feladat létrehozásakor tudod bekapcsolni a titkosítást, utólag már nem módosítható!
Alapból nincs heti ütemezés, minden változást azonnal feltölt, de az ütemezővel beállíthatod, hogy csak hetente egyszer töltse fel.
Mivel a OneDrive csak 30 verziót tart meg, így 30 héttel tudsz visszamenni az időben.Ha ennél több kell, akkor Hyper Backup lokál többverziós mentés, amit majd Cloud Sync-kel töltesz fel a OneDrive-ra. (Sajnos a HB nem kezeli a OneDrive-ot)
A HB task futási idejére célszerű az ütemezésben kikapcsolni a CS szinkront, mert különben darabokban megy fel a mentés, feleslegesen többször, ahogy változnak a fájlok.
Itt szerintem elég a Hyper Backupban bekapcsolni a titkosítást.
Hátránya az első verzióhoz képest, hogy visszaállításhoz először le kell töltened az adatbázist. -
beef
őstag
Tud valaki valami megoldást, hogy a Drive Client szinkronizálása megtörténjen a ~ kezdetű fájlokkal is?
Így pont hasznáhatatlan egy csoport esetén, mert ha valaki megnyit egy excelt, akkor a többiek nem értesülnek róla, hogy a fájl zárolt.
Igen, ki van kapcsolva minden szűrő és bekapcsolva az ideiglenes fájlok.
Itt a cikk alján felsorolja, hogy nem tudja szinkronizálni, de van bármi más megoldás?
Sajnos egyenlőre VPN nem megoldható, nincs direkt hozzáférés a NAS-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile 2
- Blu-ray lejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest