Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autóhifi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70199 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de tulajdonképpen egy slot van csak a DS220+ -ban. Pontosabban van egy 2 GB leforrasztva (nem cserélhető) és van egy slot amiben vagy van gyárilag 4 GB (bundle) vagy nincs.
Alapvetően egyetértek Veled. Ugyanakkor, ha van cash, akkor nyugodtan veheti a 6 GB RAM -os verziót is. Én sem bántam meg, hogy annakidejént 6 GB -al vettem a DS218+ -at (tudom olcsóbb, ha utólag vesz valaki nem gyári RAM -ot).
Igen, host neves csatlakozáskor "csipog" cert frissítéskor. Tulajdonképpen erre is lehet számítani. Két esetben nem "csipog": ha self-signed tanúsítványod (pl. alap Synology -s) van avagy HTTP kapcsolat. Mondjuk ezen esetekben nincs cert frissülés sem ...
-
Magnat
veterán
Ohh, ezt nem tudtam, vhonnan úgy rémlett, h a 220-ban is cserélhető a gyári 2 GB is ...
"Igen, host neves csatlakozáskor "csipog" cert frissítéskor. Tulajdonképpen erre is lehet számítani." - mondjuk ez nekem azért nem igazán "fair", mert pont az a lényege a cert-nek, h akkor a host biztosan az akinek mondja magát, ennek ellenére host neves csatlakozásnál is leakad a Drive, amíg nem csatlakozol újra?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
blueboy77
csendes tag
válasz kriszpontaz #70193 üzenetére
Pont a hétvégén készítettem Hyper Backup-pal biztonsági másolatot a képek+videókról (ami egyébként Cloud Sync-kel fent van OneDrive-ban) külső USB-s disc-re, 700 Gb másfél napig tartott Pedig a DS213-on is USB3-asba dugtam és a külső disc is USB3-as
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70202 üzenetére
Az a lényeg, hogy ebben az esetben (cert -es autentikáció) tulajdonképpen a szerver is azonosítja magát a kliensnek. Gondolj bele egy "man in the middle" esetén simán egy "jóakaró" gépére szinkronizálnád fel a létező összes adatodat, ha nem így lenne. Így viszont, hogy meg kell adni a felhasználónév és jelszót is új cert esetén így a felhasználó megbizonyosodhat, hogy az érintett NAS -ra szinkronizál-e és nem valahová a "nagyvilágba". Amennyiben ez nem lenne, akkor ugye bármilyen cert -et használhatna a támadó - a kliensalkalmazás úgyse akadna fel rajta (azaz kb. értelme nem lenne az egésznek).
Nem a az gond, hogy kell ilyet, hanem az, hogy ilyen gyakran (kéthavonta) kell. Az ingyenes minősített tanósítványnak tulajdonképpen ez az "ára" ...
@need, #70204
Nagyjából úgy le lehet egyszerűsíteni a kérdést, hogy megér-e Neked kb. 18K HUF -ot mínusz egy 3rd party 4 GB RAM ára (persze a képlet bonyolódik, ha nem pont +4 GB RAM -ot akarsz), hogy eleve egy 100% -osan támogatott RAM -ot kapsz és nem kell azzal kezdeni, hogy mindjárt RAM -ot rendelgetsz meg a NAS -ban "matatsz" ...
Ez egyéni döntés lehet ...
-
Protezis
őstag
A certben azért bízik meg a kliens (úgy általában, nem feltétlenül a drive), mert megbízik a cert kiállítójában. Az, hogy mikor lett megújítva a cert, indifferens.
Dedikált domainem van a drive-hoz, március 14-én lett megújítva és egyik gépen se rémlik, hogy újra meg kellett adnom a hozzáférési adatokat. -
need
addikt
De pont 4gb RAM ot szeretnénk. Igen rávilágított arra a dologra ez a bajom. Veszek egy 2Gb és akkor kezdjük ki bogarászni hogy milyen kurva ramot vegyek bele.
Nem akarok ezzel foglalkozni veszek egy 4Gb készD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
gyugyo79
addikt
válasz Magnat #70208 üzenetére
Ha domainen keresztül éred el akkor meg is bízik benne és nem kell 2-3 havonta "megújítani" (elfogadni az újat amikor éppen cserélődött a tanúsítvány), de ha IP -n át vagy másik domainen (ami ugyan arra az IP -re mutat) mint ami a tanúsítványban hitelesítve van nem ...
Szerintem, vagy írd bele a host fájlba az elérést és használd a hitelesített domaint vagy ha csak otthonról használod akkor használd csak ehhez vagy az ilyenekhez az ön aláírtat.
Az ABfB -nél pld nem is volt még opció a nem "biztonságos" kapcsolat amikor legutóbb be kellet állítanom.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz gyugyo79 #70211 üzenetére
Az a gond, h távolról is használják vpn szerverként, az önaláírt cedrt nekem is eszembe jutott, de azt hogy tudom "megmondani", h ip címre hivatkozás esetén melyik cert-et használja? Mert a default maradna a Let's Encrypt.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
gyugyo79
addikt
válasz Magnat #70212 üzenetére
Be lehet állítani a különböző szolgáltatásoknak különböző tanúsítványt a vezérlőpult tanúsítvány fül alatt (kb akár mindhez mást is).
A VPN szerverhez használod az aláírtat, míg ehhez meg egy ön aláírtat ami sokára jár le.
Ha nem értettem félre amit szeretnél[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz Protezis #70207 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű. Amennyiben elég lenne az, hogy a kiállítóban megbízik (aki mondjuk a ESET, spol. s r. o.), akkor ugye elméletileg bármely tanúsítványt elfogadhatna amit Ők hitelesítenek felül. Ugye ebben az esetben simán eltérítenek és egyébként egy másik domain -hez klappoló tanúsítvánnyal (a root lehet ugyanaz vagy akár más minősített szolgáltató is) már kész is a baj ...
Azaz minimum kelleni fog az is, hogy csak ahhoz a domain -hez engedjen kapcsolódást, melyhez a felhasználó utolsó alkalommal a felhasználóneve és jelszava segítségével is autentikált valamint az ehhez tartozó minősített szolgáltató által felülhitelesített érvényes (nem járt le, nincs visszavonási listán stb.) tanúsítvánnyal is minden rendben van ehhez a domain -hez. Ez már a bizalom egy magasabb szintje.
Gondolhatnánk, hogy ez elég is. Ugyanakkor miért kapunk tanúsítvány megújításakor az alábbihoz hasonló jelzést?
Azaz miért követeli meg, hogy ne csak a domain legyen ugyanaz, hanem az utoljára használt (melyhez kötődik felhasználói jelszó megadás is) érvényes tanúsítvánnyal kapcsolódjunk? A Synology by design úgy gondolkozik(/gondolkozhat), hogy ez okozhat gondot. Most csak egy hülye példa a részemről - mondjuk egy cég (lehet magánemberes példát is) domain -t vált. Persze van egy parkolópályás időszak is, de a példánál maradva mondjuk jelentkezik egy munkavállaló, hogy pl. a pandémiás állapotok miatt szeretne home office -t. Akkor a IT -s kolléga a szekrényben 2 hónapja porosodó közös használatú laptop -hoz nyúl és kiadja Neki. Emberünk bekapcsolja a laptop -ot és az már szinkronizál is a .... a hova is? Itt most lehetne lamentálni, hogy a felhasználók (akár az átlag NAS -t használó magánemberek is) mennyire komoly felhasználóneveket meg jelszavakat használnak, de a lényeg mégis csak az, hogy ebben az esetben már csak ez védene valamennyire ...
Azt is vegyük észre, hogy ez nem állásfoglalás a részemről, hogy szerintem mi lenne jó meg miért. Ezt a Synology határozta meg így - szerintük ez a megfelelő "bizalmi szint" ...
Persze self-signed tanúsítványok használata vagy éppen a "SSL adatátviteli titkosítás engedélyezésének" nem bejelölése más tészta. Persze amennyiben VPN -en keresztül (vagy LAN -on belül) használunk ilyet az megfelelő megoldás lehet arra, hogy ezt a "jelszókéregetősdit" megússzuk ...
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #70186 üzenetére
Megvan a megoldás.
Megpróbáltam másik telefonon, különböző portokkal, és ott sem sikerült. Aztán eszembe jutott, hogy anno mikor elsőre beállítottam (akkor még a synology nas által alapértelmezett 5022-es portra) szintén volt problémám: nem kérte a jelszót.
Szóval most is ugyanazt csináltam mint anno: át kellett állítani a kezelőfelületet android tv-re, és ott első bejelentkezés alkalmával kéri a jelszót. Majd visszaállítva az eredeti kezelőfelületre minden jól működik.
A furcsa az volt, hogy nem működött úgy, hogy az eredeti elmentett beállításban az 5022-es portot átállítsam bármi másra (22, 4022, 13600...).
Szóval egy új kedvencet kellett hozzáadni android tv felületen az adott 13600-as porttal, majd visszaállítani normál kezelő felületre.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
őstag
válasz kriszpontaz #70193 üzenetére
Én évekig egy USB-ra dugott WD mybook-ra torrenteztem és onnan is néztem a filmeket. Sőt, volt rádugva még egy külső diszk USB-n, arra meg a mentések mentek. Tökéletesen működni fog. Az egyetlen dolog amit tapasztalhatsz, hogy még ha nem is állítod be, hogy a NAS egy bizonyos idejű tétlenség után leállítsa a diszket, maga a külső keret önhatalmúlag megteheti ezt. És a WD mybook bizony ilyen volt, ha 20 percig nem volt aktivitás, akkor leállította a forgást. És ha te mondjuk el akartál indítani egy filmet, akkor nem azonnal reagált, hanem meg kellett várni amíg felpörgött, de utána már nem volt különbség a belső lemez és a külső rádugott lemez között.
The Amiga, Born a Champion
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz kriszpontaz #70189 üzenetére
Én (is) nagyjából így használom: DS218+ és egy WD RED HDD külső keretben torrentre. Plexre a belső tárhelyen vannak a videók.
Az ideiglenes tárhely is a külső HDD-n legyen, arra kell figyelni, hogy a külső HDD mindig bekapcsolva legyen, ha (újra)indul a NAS, mert akkor az ideiglenes tárhely átkerül a belső HDD-kre.
Ilyen felállásban a DS-ben beállított 25M-ás limittel jönnek a torrentek. Külső HDD-ről belsőre pedig kb 75-85M-val másolodnak a (nagy) fájlok. -
blueboy77
csendes tag
Sziasztok!
DS213-on próbából bekapcsoltam a kétlépcsős azonosítást, szép, jó, működik. Viszont miután kikapcsoltam a Vezérlőpultban, továbbra is aktív. Azat ki van kapcsolva, de login-nál akkor is csak kétlépcsős azonosítással tudok belépni. Restart után is, nincs változás... Ötlet...?!
Köszi
Szerk: megvan... nem elég, hogy magát a feature-t kikapcsolom, magán a felhasználón is külön ki kell resetelni a kétlépcsős azonosítást...
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget, hasznos infókkal láttatok el. A DS220+ már úton van, alapból egy 2GB modell, de később egy 8GB modult bele fogok tolni, úgy látom sok mindenkinek működik rendesen nem hivatalos rammal is. Külföldi fórumokon is panaszkodtak az USB átviteli tempóra, de ext4 fájlrendszerrel és normál formázással (nem gyors) elvileg megjavul az átviteli tempó. A külső USB ház egy UGREEN USB 3.0 UASP merevlemezház, ami 3 perc tétlenség után leállítja a winyót. Hozzászoktam, hogy a felpörgési időre kicsit megáll a dolog, szóval ez nem lesz gond. A külső winyó viszont lehet marad NTFS (ha támogatja a NAS) majd elválik.
-
ArthurShelby
addikt
Ti bekapcsoltátok a tűzfalat a nas-on?
Nincs kiengedve netre a dsm port (5000, 5001).
Sftp, és openvpn portok vannak kiengedve, de azok is a router port forward-jában vannak beállítva.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Véreshurka
senior tag
-
ArthurShelby
addikt
válasz Véreshurka #70222 üzenetére
Ok, de igazából nem fölösleges? Vagy biztonságilag fontos? Vagy szerinted nem árt nem használ? (belső hálón)
Hátrányát a tűzfalnak csak azt látom, hogy ott is be kell állítani a portokat, hogy mit engedek ki (macera).
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
zsamiatt
őstag
válasz ArthurShelby #70223 üzenetére
max akkor van értelme ha hálózaton belülről próbálják megtörni.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Multibit
nagyúr
Tekintsd úgy, mint egy plusz védelmi réteget! Ennyi erővel a Win tűzfal is felesleges. Csak a külső kapcsolatok miatt nem jelent kényelmetlenséget, VPN-t kell használni
-
need
addikt
Sziasztok..
A most meglévő nassom DDNS nevét szeretném tovább vinni vagy is azt szeretném hogy az új nassom is ezen a néven fusson lehet a nevet tovább örökíteni..?
Gondolok itt arra hogy a meglévőnél törlöm és az újnak pedig ezt a nevet adom..?D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
mtz81
tag
A portforward nem tűzfal, nem szűri a csomagokat csak továbbítja. Semilyen biztonságot nem nyújt.
A tüzfalat simán bekapcsolni sem elég, mert szabályok nélkül olyan mintha be sem lenne kapcsolva.
Bekapcsolás után az első lépés az 5000-es és 5001-es portok engedélyezése minden interface-en, utána minden tiltása minden interface-en amire nincs szabály. -
poirot
őstag
Szerintem mindkettő lehetséges, de képzeld el, nem jobb (tisztább érzés) ha mondjuk NAS220 lesz, és nem NAS111 ? (ha esetleg régit odaadod valakinek, ne felejtsd el a saját synology serverről törölni). Meg annyi hivatkozás nem lehet, a windows-ból az elérést a NAS
"adja", lehet, hogy át lehet írni, de csak bonyolítanád a dolgokat.
üdv. -
need
addikt
válasz poirot #70228 üzenetére
Régi szép idők Poirot "mester" amikor megszületett az ötlet hogy de jó is lenne egy ilyen szerkezet te meg elmentél másnap és vettél is egyet ez 9 éve volt
Én most Synology DS220+ Bundle 6GB döntöttem most az lesz 1-2 ideiig..
Még pedig úgy gondoltam ahogy eredetileg lesz benne 1 Terra SSD azon lesznek a cuccok képek filmek zenék. A másik lemez a mostani vinyó ami a nasba most van a WD RED azon CSAK a kamera rögzítés lesz és a Torrentezés.
Mivel a mostani DS-hez van fűzve minden azt veszem ki a rendszerből vagy is Router szinten törlőm az IP címet a mostaninak majd amikor bekerül az új megkapja a réginek az IP cimét így nem kell újra portolni se. Ez a terv a DDNS-el is.
A mostani DS-t a telkem végén helyezem majd örök nyugalomba kiszolgálta az idejét[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Magnat
veterán
-
kriszpontaz
veterán
Srácok, ugye jól olvastam a fórumban vissza, hogy ez a modul jó lesz a DS220+ -ba?
8GB 2666MHz DDR4 Notebook RAM Crucial CL19
Nem szeretnék vakra futni vele hogy vissza kelljen küldeni.
Vagy inkább a 4GB verzió ajánlott?
Ja, nem. Most nézem, hogy a ram kódja nem OK. (SFS8 helyett SFRA).[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz Borisz76 #31353 üzenetére
Szia!
(Csak azért válasz, mert nem találtam más bejegyzést a témában.)
Információ az esetlegesen erre az eseményre keresőknek:
Én is szembesültem ma - minden előjel nélkül - a
"Nem léphet be a rendszerbe mivel jelenleg megtelt a lemezterület.
Indítsa újra a rendszert és próbálja újra."
üzenettel.Természetesen, az újraindítás nem segített semmit, 10 mp-s reset lett a vége.
A kötetek tartalma megmaradt, azonban
- a telepített csomagok elvesztek (ez érthető is, mert teljes rendszer újratelepítés történt);
- az IP-t adhattam meg kézzel, holott egy mentett konfig helyreállítással kezdtem az egész helyreállítást, miután már be tudtam lépni (Synology Assistant/új rendszer telepítése után;
- a tűzfal szabályok elvesztek;Most fut egy távoli telephelyről a MailPlus levelezés helyreállítása, ott megadtam, hogy a tegnapi mentett konfigból is írja felül a mostanit: meglátom, ez hoz-e még valami helyreállítást.
Az egészet nem értem, mert azon a köteten, amiről a rendszert gondoltam volna, hogy fut, azon bőven van hely, illetve a másik sem telt be. (az érintett egy 716+, 2 lemezes NAS.)
A fogyó tárhelyre van riasztásom beállítva, de az erre az eseményre - úgy tűnik - nem vonatkozik.Jó lenne, ha lenne valami normális megoldás ennek a problémának a megelőzésére, mert ha ezt még egyszer előadja a cucc (külső behatás nem érte, elég jól konfigurált környezetről beszélünk) akkor megnézem, mit árul a Qnap?!
Ha valakinek van erre nézve ötlete vagy megoldása, kérem, ossza meg.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
blueboy77
csendes tag
válasz kriszpontaz #70233 üzenetére
Itt van némi info a RAM bővítésről. Igaz nem DS220+, de mivel mindkettő DDR4 szerintem jó lehet...
-
kriszpontaz
veterán
válasz blueboy77 #70235 üzenetére
Köszönöm a linket, közben megrendeltem az alap 4GB Crucial modult ami mindenkinél bevált, elég lesz szerintem így az összesen 6GB ram is a gépbe, így legalább egy 10K-t spóroltam mintha eleve annyival veszem. Nem lesz nagy hardcore felhasználás, lehet az alap 2GB is elég lenne, de a jövőre gondolva inkább bővítek.
-
őstag
-
need
addikt
válasz Intelligencs #70237 üzenetére
ez tippnek jó... de ez a szegény annyira lassú hogy az már borzalom.. sajnos..
kiszolgálta az idejét..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
őstag
Ez nem csak egy tipp, hanem gyakorlati tapasztalat. Miután leköltöztél róla, újrahúzod. Ettől önmagában megtáltosodik, és nem is lassul vissza, mivel semmi mást nem raksz fel rá, csak a backup vault-ot. Beállítod rá a mentést, és többet be sem kell lépned. Természetesen így is lényegesen lassabb marad, mint bármilyen új eszköz, de nincs jelentősége, tekintettel arra, hogy kb. többet nem is lépsz be rá.
Egyébként nekem például fel van csatolva hálózati meghajtóként, néha meg szoktam nézni, hogy ott vannak-e tükörben a fájlok, és ott vannak. Szóval gigabiten LAN környezetben nem igazán veszem észre, hogy épp nem a 220+-t túrom, hanem a 111-est.
Természetesen ha belépnék a felületére, akkor azonnal észrevenném, mivel lényegesen lassabb. De mivel nem ez a fő NAS, erre nem lépek be soha.
The Amiga, Born a Champion
-
dkess
őstag
válasz MrCsiT #70234 üzenetére
A Qnap -el most óvatosan. Pont aktuális nagy vihar, hogy tömeges ransomware támadást szenvedtek el a NAS tulajdonosok: [link] . Ja, és ennek a QLocker -nek teljesen mindegy volt, hogy mennyire biztonságosak voltak a beállításaid vagy éppen a jelszavaid. A myqnapcloud -on keresztül egy parancs beinjektálási lehetőséggel ment be mindenkihez. Forrong most éppen az internet ...
-
need
addikt
válasz Intelligencs #70239 üzenetére
Ok
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
MrCsiT
addikt
Érdekes cikk, köszönöm.
Mindenesetre, továbbra sem értem, hogy
A,
mi is történt ezzel a szerencsétlen eszközzel, amitől a
"Nem léphet be a rendszerbe mivel jelenleg megtelt a lemezterület.
Indítsa újra a rendszert és próbálja újra."
üzenetig jutott a "működése"?B,
hogyan tudnám ezt megelőzni?Az ok nélkül fellépő hibák a legrosszabbak, tehát kellene az oka..
[ Szerkesztve ]
-
mtz81
tag
válasz MrCsiT #70242 üzenetére
A rendszernek egy külön rejtett partíciót hoz létre a rendszer, amit minden lemezre tükröz.
Alapesetben ide menti a naplókat. A MailPus amúgy is fossa a naplóbejegyzéseket és ha még a file és egyéb szolgáltatásokra is bekapcsolod a naplózást elképzelhetőnek tartom, hogy megtelik a rendszerpartíció.
Fel kell rakni a napló központ csomagot és ott beállítani a napló archíválást. A MailPlus-ban is be kell állítani a napló archíválást. Ekkor a bizonyos kritériumoknak (idő, darabszám, stb.) megfelelő naplóbejegyzéseket átpakolja egy kijelölt helyre.[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
Szia,
Köszönöm szépen az ötletet, beállítom.
Amúgy, semmilyen olyan naplózást nem kapcsoltam be, ami éppen ugyanígy ne ment volna az elmúlt.. mondjuk 4 évben.
A rendszernek az a "hozzáállása", hogy így le tudja lőni magát, felhasználói (itt:én) oldalról egy nagyon durva rendszerhiba, hiszen semmit se kell tenni ahhoz, hogy maga alá haljon.
Nem figyelmeztet magától, nincs előjel - csak feldobja a talpát. Ez kb. hihetetlen..update: egyetlen extra esemény történt kb. tegnap: úgy látszik - áramszünet után - legalább részlegesen tönkre ment az UPS-em: van 4 db "UPS védett", és 4 db, csak túlfeszvédett normál 220-as csatlakozója, és jelenleg a 4 db "UPS védett"-ben nincs áram. Még nem volt időm lehúzni mindent róla, a másik oldaláról viszont minden szépen kap áramot. Ezt viszont, nem logolhatta a rendszer, hiszen nem üzemelt egyáltalán a hibás portokról, hanem leállt.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz MrCsiT #70244 üzenetére
"van 4 db "UPS védett", és 4 db, csak túlfeszvédett normál 220-as csatlakozója"
Csak nem egy Cyberpower BRIC?
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
sonikon
csendes tag
Üdv!
DS220J tárhelyként működik, rajta a VPN szerver aktív.
Régóta nem léptem be adminként a DSM-be, most kellett volna, de a Login-nál nem enged be, pedig semmi belépési paramétert nem változtattam meg. Az IP Block úgy emlékszem aktív, de nem változtattam anno rajta. A mappák elérhetőek.
Mi lehet a gond? -
mtz81
tag
válasz ArthurShelby #70249 üzenetére
Ez egy szakmai fórum, tévinformációkat ne terjesszünk.
A portforward a nat része, ami a csomagok helyes irányba való továbbításáért felelős, ami szerintem inkább routing funkció.
A tűzfal adott biztonsági szabályok alapján szűri a csomagokat.
Az igaz, hogy van olyan router amiben van tűzfal, de nem minden roter tűzfal is egyben. Pl. egy 6e ft-os tp-link routert én nem neveznék tűzfalnak, és mondjuk alapesetben a win tűzfala sem tud nat-olni.
Az is igaz, hogy a határok eléggé összemosódnak manapság router és tűzfal között, mert logikusan végiggondolva nem sokérteme van egyiknek a másik nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- OpenWRT topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- iGO Primo
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest