Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
A NAS 1 percenként üzengeti, hogy a Storage 2-n kevés a hely szerinte. Ezt arra alapozza, hogy 20% alá esett a szabad tárhely.
Hol tudom módosítani a riasztási küszöböt vagy kikapcsolni ezt a riasztást, mert ez így kicsit sok üzenet?[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Black Dragon
addikt
-
WaterWave
veterán
válasz Black Dragon #50352 üzenetére
Csak manuálisan, mindegy, lényeg, hogy nincs vele baj.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Formaster
addikt
Üdv, Vacilálok a 418play és a 918+ között. Amennyiben egy kis látogatottságú weboldal is futna rajta (napi néhány megtekintés, néhány szöveggel fotóval) azt kiszolgálná egy 418play is, vagy egyik sem? A 918-ban van cache funkció, ez mennyivel dobja meg a fájlok elérési idejét? A processzor 2 vs 4 core, nem tudom, hogy ezt kihasználnám-e, illetve a ram is a duplája.
Jelenleg egy 918 fut nálam xpeno változatban egy i3-al, de ez overkill, ezt a gépet befognám másra. Mit gondoltok legyen a 418play és a különbözet árából csapjak bele +1 drive-ot, vagy az esetemben jobb döntés lenne a 918+?
-
Formaster
addikt
válasz Pubszon #50355 üzenetére
Tengeralattjáró
szer: viccelek... tudom nem ide tartozik, de lehetséges megoldásként sem jöhet szóba az új építés. Táp, ház, ram, alaplap +proci ha nem integrált és már karcolom árban a 418playt. (Nem otthoni árazásban mérve) +/- valamennyit nekem megérne a syno support, 1xű frissíthetőség és kényelem.
[ Szerkesztve ]
-
krisztian84
újonc
Sziasztok!
Van egy Synology DS216j-m. Eddig semmi gond nem volt vele, de tegnap óta megmakacsolta magát és a TVn keresztül (Médiaszerverrel) nem játsza le a filmek kb 80%-át. kiterjesztés irreleváns, lejátszik pár mp4-et és mkv-t, és van hogy avi-t és más mkv-kat nem játszik le amik pár nappal korábban gond nélkül mentek...
Ha belépek a NAS felületére akkor a csomagkezelési központnál csak a telepítetteket látom, egyébként azt írja hogy: "Ellenőrzés sikertelen. Ellenőrizze a hálózatot és az időbeállításokat."
Lefrissítettem a 6.2.2-es verzióra, leállítotttam, újraindítottam a NASt, a médiaszervert, az sem segített
Ha asztali gépről megnyitom a megosztott mappát, onnan gond nélkül elindítom a kérdéses filmeket... Egyszerűen nincs ötletem mi lehet a gond... :|
-
choco01
addikt
Köszönöm a részletes választ!
Elsokorben 2 gépen van 2db mappa amiről ejfelenkent kéne mentest csinalnia és ez csak baj esetén kéne nekünk, viszont jó lenne egy olyan rész amibe tudunk közös fajlokat feltolteni es bárhonnan.
2x3TB winyo lenne es fontos a redundancia tehát RAID 1-re gondoltam.
Másra ez nem kéne a későbbiekben szerintem.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
gondorpeti
újonc
Sziasztok,
Nagyon kiváncsian várom hogy mi lenne a megoldás a Nas hibernálás problémára. Nekem kb 1 óránként felébreszti a nas-t hibernált állapotból, úgy hogy nem is használom a nast-t és nem is akarom elérni sehonnan. Mi lehet a probléma ? Mi lehet a megoldás ? Légyszives valaki írja, meg mert kezdek megőrülni emiatt. Köszi előre is
-
krisztian84
újonc
válasz krisztian84 #50357 üzenetére
Sziasztok!
Van egy Synology DS216j-m. Eddig semmi gond nem volt vele, de tegnap óta megmakacsolta magát és a TVn keresztül (Médiaszerverrel) nem játsza le a filmek kb 80%-át. kiterjesztés irreleváns, lejátszik pár mp4-et és mkv-t, és van hogy avi-t és más mkv-kat nem játszik le amik pár nappal korábban gond nélkül mentek...
Ha belépek a NAS felületére akkor a csomagkezelési központnál csak a telepítetteket látom, egyébként azt írja hogy: "Ellenőrzés sikertelen. Ellenőrizze a hálózatot és az időbeállításokat."
Lefrissítettem a 6.2.2-es verzióra, leállítotttam, újraindítottam a NASt, a médiaszervert, az sem segített
Ha asztali gépről megnyitom a megosztott mappát, onnan gond nélkül elindítom a kérdéses filmeket... Egyszerűen nincs ötletem mi lehet a gond... :|
Illetve még egy észrevétel, sem a Médiaszerverrel sem a Plexen keresztül nem játsza le az adott filmeket... Olyan mintha a 720p-s felbontástól nem játszaná le őket, de ez sem teljesen igaz mert van hogy régebbi filmek sem indulnak el
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz krisztian84 #50360 üzenetére
Az a NAS nem játszik le semmit. Csak továbbítja az adatokat a lejátszó eszköznek. Szóval, mi ez az eszköz? A tévé beépített lejátszója? Volt mostanában szoftver frissítés a tévén?
Van újraindexelési lehetőség a NAS-ra telepített Médiaszerben? Esetleg azt megpróbálhatod.[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Haladó szintű beállításra lenne szükségem...
Röviden: Routerem lan ip-jét meg kellett változtatnom, több okból, így nem 192.168.0 hanem a 0 helyett más szerepel.
Mindent beállítottam, minden funkció működik, kivéve a download station monitorom, amit a forumos srác irt.
Lényeg, hogy routerben szépen azt is beállítottam a kért port-ra, de istenért nem akar bejönni a lap, ami figyeli, hogy mely torrentek törlődtek már és nem kell seedelni.
Kell hozzá a webstation is, abban is is átnéztem, de sehol nem látok olyan részt, ami a régi ip címemre utalna.
Arra tippelek, hogy valszeg még valahol a régi ip cim van benne, azért nem hozható be a php lap.
Látatlanba meg nehéz, de van valakinek ötlete? Mondom minden más bejön csak ez az egy nem.[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
Megtaláltam, config.php ban kellett átirnom a régi nas belső ip-t.. most már jó
-
krisztian84
újonc
válasz Multibit #50361 üzenetére
Az a NAS nem játszik le semmit. Csak továbbítja az adatokat a lejátszó eszköznek. Szóval, mi ez az eszköz? A tévé beépített lejátszója? Volt mostanában szoftver frissítés a tévén?
Van újraindexelési lehetőség a NAS-ra telepített Médiaszerben? Esetleg azt megpróbálhatod.A TV: LG UJ701V és a 05.80.25-ös szoftververzió van rajta (azt írja újabb nincs). Az utolsó frissítés nemrég volt, de nem a működik vs nem működik között hanem még előtte
A Plexet most tettem fel, az most szinkronizált be mindent, illetve kipróbáltam úgy hogy feltettem egy új filmet is, azt sem játsza le
-
Infomaker
tag
Sziasztok!
Kérhetek segíséget? Elolvastam az összefoglalót is, és külföldi fórumokat is, de nem látok megoldást.
Ugyanakkor sokan küzdenek ezzek a problémákval:Cloud Station Server - lassú.
DS118-am van, 4TB red vinyóval - 1/1GB-es neten ül a synology.
Webes felületről ha letöltök róla, akkor villámgyors.
Ugyanakkor a probléma:
ha a pc-s cloud station drive alkalmazással szinkronizálom a fileokat (kevés nagy file esetén is!) : lassú. Max 2-3 mbyte/ sec sebességet tudok elérni, pedig az itthoni letöltési sebességem alapján lehetne 20-30mbyte/sec is.
Mi lehet a baj?
Letöltés közben a synology cpu és ram-ja elég van kihasználva.
De mondom, webes felületéről gyorsan hozza. -
Madwe
nagyúr
válasz Infomaker #50365 üzenetére
Most nincs elöttem a program, de nem lehet, h titkosítva küldöd fogadod adatokat? s teszem azt a kliens cpu/memória limitje van? azokat is monitorozd ilyenkor, hátha ott a szűk keresztmetszet...
Illetve hpogy kapcoslódsz? belső hálón? kintről, ddns-el? quickconnectel?[ Szerkesztve ]
-
Infomaker
tag
Titkosítás: nem látok ilyen opciót a webes felületen a cloud station servernél.
A kliens otthon egy 7800K I7es szóval nincs gond.
A nas az anyukámnál ül 1/1G neten, és a cloud station klienssel win10ben asszem quickconnecttel csatlakozom. De ha jó gondolom, nem lehet ez sebesség gond, mivel ez csak arra kell, hogy a két gép egymásra találjon, utána már közvetlen a kapcsolat, nem?
-
gyugyo79
addikt
válasz Infomaker #50369 üzenetére
Jobbra fent van egy link gyűjtemény ott van link a port listára amit használ a Synology különböző szolgáltatásaihoz. A 6690 -es portot kell beirányítani a routerban a NAS -ra + beállítani a ddns elérést
ha nincs még(közbe látom, hogy van) és a kliensben meg dinamikus dns címel elérniplda synology.me -sel.Ha nem tudja direktbe kapcsolni a QC a szervert a klienssel akkor végig korlátozott lesz a kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Meghajtó hozzáadása egy SHR kötethez esetén a NAS-t lehet használni (hálózaton kerestüli lejátszás), vagy inkább amíg nem végzett hagyjam békén?
DS218-as NAS-ról van szó.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
gyugyo79
addikt
válasz Infomaker #50372 üzenetére
Csak ahol a NAS -van és a NAS -ra mutasson 6690 -es port.
Ha ez megvan elvileg a QC -s elérésnél is jó lehet de ha a DDNS (synology.me -s) címen éred el akkor 100% kizárod azt amit írtam, hogy nem kapcsolódnak direktbe.
Ez a port a kliensek szerver eléréséhez kell és mivel ez az alapértelmezett port így a kliensbe ezt nem kell a kapcsolatnál beírni kettőspont után ezért csak a DDNS -s címet kell ott megadni (ott lehet az ssl kapcsolatot is kipipálni ha minden oké akkor szerintem fontold meg a bekapcsolását így, hogy távoli az elérése a szervernek).
Dolphine
Ha az első ellenellenőrzésre gondolsz akkor az mellet bármit csinálhatsz csak tovább fog tartani az ellenőrzés meg lassabbak a fájl és egyéb HDD műveletek már ha 1 kötetről történik azzal amin a HDD ellenőrzése folyik.[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
adguard 0.95 kijött, akit érint az pattinthatja, tökéletesen működik.
-
Gombinyó
őstag
Véletlenül törölt fájlt vissza lehet valahogy állítani, ha nincs bekapcsolva a lomtár?
Tud a DSM olyat, mint Windows Serveren a VSS? -
claire78
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet, h synology címmel nem érem el távolról, quickconnec-ttel meg igen. 🤔
NAT-olva nem vagyok. Router lett cserélve. -
gyugyo79
addikt
válasz Gombinyó #50375 üzenetére
Ha előtte a Drive rendsz.konz. vagy a CSS -be bekapcsoltad az adott gyökérkönyvtárra a verzió követést és törölni nem konzol (pld ssh rm) alól törölte aki törölte hanem valami olyan protokollon át ami támogatva van.
Ha egy már megtörtént dolog miatt kérdezed és nem volt akkor szerintem csak egy recovery szoftverel.
[ Szerkesztve ]
-
-
ogeza
csendes tag
Sziasztok!
Van egy synology-m amin van egy kis helyprobléma:
24TB-ból, 22TB egy iSCSI lun, viszont azt írja hogy alig van szabad hely.
df -h
/dev/vg1000/lv 25T 24T 553G 98% /volume1iSCSI Lun:
root@RackStation:/volume1/@iSCSI/LUN/THIN# du -h -d1
22T ./02b03de7-eaef-4afb-a982-f8c2c1ff62e2Viszont van egy tmp mappa ami 2TB:
root@RackStation:/volume1/@iSCSI/tmp# du -h -d1
2.0T ./7f28b58a-bb61-48a1-9f39-dd6bda7a0412Ez a 2 file van benne:
root@RackStation:/volume1/@iSCSI/tmp/7f28b58a-bb61-48a1-9f39-dd6bda7a0412# ls -ltotal 2077388384
-rw-r--r-- 1 root root 1099511627776 Jun 11 2018 backup_00004
-rw-r--r-- 1 root root 1099511627776 Aug 3 2018 backup_00005mi a fene ez? lehet törölni?
Köszönöm
-
Madwe
nagyúr
Szia, ez több minden lehet
Könnyebb szerintem a nas felületén kibogarászni mint ssh-n, hogy ez kihez tartozik azon túl hogy root a gazda meg a csoport...
Amik lehetnek backup névvel pl log center kipörgetett logállománya, nem tudom még állítottál e be bárhol backupot nason...
Egyébként miután tmp-ben van szerintem törölhető, de az ugye csak ideiglenes megoldás, ha tényleg nem kell neked ez a backup érdemes lenne az ezt generáló folyamatot elcsípni s beállítani úgy, h neked jó legyen...
ja mégegy dolog: nem tudom pl mikor volt utoljára rebootolva, sajnos olyat tapasztaltunk már, hogy ugyan az adott file-ok törölve voltak mindenhonnan beragadt processek még fogták a helyet - bár ilyenkor nem is látszott a kérdéses állomány mondjuk egy ls parancs után sem, sehol... Igaz ez jellemzően oracle-ös és javas processeknél volt, de egyéb esetben is volt már rá precedens
[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
Fejlesztett már valaki Synology web API-t használó klienst?
A 2FA (2 factor authentication - 2 way authentication) beléptetést szeretném a kliensemből használni, de az api ezen része finoman szólva nincs rendesen dokumentálva sehol - vagy csak én nem találom.
Szóval a sima beléptetést sikerül lefejleszteni, de ezt nem.
Van valakinek ötlete, vagy megoldása, amit megosztana velem.
Előre is köszönöm!
-
gabesz114
csendes tag
Sziasztok.
Lehet, hogy volt már, de a következőben kérnék segítséget:
Van egy WD TV LIVE lejátszóm aminek behalt a HDMI portja. Arra gondoltam, hogy beállítanék egy Synology NAS-t filmek hálozaton való tárolására és onnan lejátszására, egy Samsung okos tv-vel. A probléma ott van, hogy a routerre kötött külső hdd-ről, (mint mediaszerver) a tv a feliratokat nem olvassa, közvetlen tv-be dugott pendrive-ról olvassa. Tehát, a Synology-ról látná a tv a feliratot? -
Patice
Topikgazda
válasz gabesz114 #50391 üzenetére
Külső felirat, vagy fájlba ágyazott?
A kérdésed nagyban függ a TV-d DLNA implementálásától is. Synology saját médiaszervere általában jó szokott lenni a legtöbb TV-hez, de ha mégsem, akkor van még pár DLNA szerver alternatíva tudtommal, ami telepíthető a NAS-ra.
Biztosat csak olyan tud majd mondani, aki a tiédhez nagyon hasonló módon használja a NAs-TV párost.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Borisz76
veterán
válasz gabesz114 #50391 üzenetére
Vegyél egy NAS-t a filmek tárolására.
Használd DLNA-n ( hálózaton ) keresztül....a TV-d lejátszik sok mindent.
HA mégsem játszik le mindent de te szeretnéd, akkor lép életbe az újabb zsebbenyúlás.
A pénzt költheted :
- PC-re
- HTPC-re
- Dedikált asztali lejátszóra
- stb...( amilogic topic )Amit veszel azt hálózatba kötöd, hogy elérje a NAS-on lévő filmeket és HDMI csatlakozóval pedig rákötöd a TV-re vagy még jobb egy házimozi erősítőre....onnan tovább egy másik HDMI kábellel a TV-be.
Egy PC / HTPC a legjobb mert szinte napra kész a "kodek"-ek terén.
Könnyű beszerezni a programokat, frissítéseket.
A hűtés miatt hangosabbak de lehet építeni halk PC-t / HTPC-t is !
Kipróbálhatod a Plex vagy a Kodi remek alkotását is.
( Én személy szerint a KODI-t használom és nagyon szeretem ! )Asztali lejátszók is jók, kényelmesek ( távirányító ) de ritkábban kapnak szoftveres frissítést ( Firmware-t ).
Emiatt akadhatnak kisebb gondok....cserébe csendesek, ventilátor mentesek.Amilogic-os cumóm nincs de a topikjában biztosan tudnak ajánlani olyan berendezést ami az igényeidet kiszolgálja.
Hirtelen ennyi.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Pubszon
veterán
válasz gabesz114 #50395 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy járatos az informatikában, de én a helyedben csinálnék egy Xpenology szervert Virtualboxban és akkor te probálhatod ki, ráadásul ismerkedhetsz a Synology NAS rendszerével.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Sir John
tag
Sziasztok!
Érdekes teljesítmény problémával szembesülök lassan napi szinten egy DS3018xs géppel.
Kb. 50 user használja folyamatosan, nyilván gigás hálón.
Minden rendben a sebességgel aktív használat mellett is, mindaddig, míg valami nagyobb adatkupacot próbálok felmásolni.
Ha pl. egy gépről az archív PST-ket másolom fel a hálón, akkor elképesztő teljesítménycsökkenés tapasztalható!
Ma kipróbáltam ugyanezt úgy, hogy nem a hálózaton tolom át az adatot, hanem egy usb-s lemezt csatlakoztatok közvetlenül a NAS-ra. Ekkor is tapasztalható a teljesítmény csökkenés.
Egyébként ez olyan mértékű, hogy szinte azonnal jelzi az összes user, hogy egy xls-t sem bír megnyitni a szerverről...Jellemzően így fest az erőforrás figyelő:
Ha másolok rá, akkor viszont a KÖTET ugrik 100%-ra, a lemez olyan 30-40% körül mozog.
Van valakinek ötlete, tapasztalata?
Előre is köszi!De jegyezd meg jól, míg a Föld kerek, mindig lesznek jumperek ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest