Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Gaming notebook topik
- Új mikrokód rakja le az Arrow Lake-S platform tempójavulásának alapját
- Nyomtató topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Download stationt használok. Mi a legegyszerűbb módja, hogy helyi hálózaton kívülről hozzá lehessen adni letöltést?
-
Madwe
nagyúr
Vagy quickconnectet állítasz be (gyorsabb a setup de kevésbé megbízható) vagy pedig ddns-t (pl xy.synology.me címet) s ekkor eléred a webes felületet, vagy akár mobilról is. + chrome és firefox, safari alá van download station bővítmény, így torrent jobb klikkre megmondhatod h a synod töltse le s tudod kis beépülőjével az aktuális folyamatokat is menedzselni.
-
Mate
nagyúr
Használom a chrome bővítményt és szeretem is. Legjobb az lenne, ha azt sikerülne beállítani. A gond ott van, hogy egyelőre csak helyi hálózaton belül sikerült életre kelteni. quickconnect-el illetve ddns-el nem. A webes felület kicsit körülményes, de ha nincs jobb megoldás, lehet az lesz belőle.
-
Madwe
nagyúr
Ha a plugin setupjában ddns-t adsz meg, akkor mennie kellene, de előfordulhat h a routered nem tud nat loopbacket, ezért ha a belső hálózaton vagy akkor nem talál oda a külső címmel, így én első körben mobilneten nézném meg ok e. Ha ok, akkor az ip-t be kell majd állítanod loopbackre a gépen... Quickconnect az megy kintről is bentről is de azt meg nem tudom támogatja e a plugin
-
picimitch
tag
Sziasztok!
Szeretném a megosztott mappámat kívülről is normálisan elérni fájlkezelőből (TC). Mivel itthonról LAN-on smb-t használok, kézenfekvőnek tűnik, hogy azt engedném ki a netre, és így könnyebb lenne a másolás/mozgatás pl barátnőm gépéről. Alapvetően megy minden kívülről, csak picit körülményesnek találom, hogy ha nézni szeretnék valamit, akkor le kell töltögetni file station alól (video station pedig ugye sok mindent nem támogat, így a webes lejátszás sem opció).
Ha a routerben virtual servers (port forward) alatt beállítom a NASnak az általam választott külső illetve a 445-ös belső portot, akkor onnantól fel tudom csatolni hálózati meghajtónak kritikus biztonsági kockázat nélkül? Hogy alakul az elérési út? mydns.synology.me:port\megosztottmappa? -
Madwe
nagyúr
válasz picimitch #50156 üzenetére
Nem ajánlott smbt neten csatolni - nem arra találták ki, rengeteg baja van ott + iszonyatos biztonsági rés. Vagy csinálj vpnt (lassab kapcsolat de biztonságos) s akkor benti csatolással menni fog, vagy használj ftps/sftp-t, ami erre van kitalálva.
Filmekhez javaslom a plex-et video station helyett, nézz rá, az általában mindent megeszik s ismer magától, ritka amit transzkódolni kellene... vpnen keresztül filmlejátszás felejtős. -
-
picimitch
tag
Akkor marad az ftp gondolom. A vpn lassabb, és sokkal kötöttebb. Ftp-t meg bárhol tudom használni, csatlakozom és kész. Ha már egyszer mindenképpen le kell töltenem a lejátszáshoz, ezzel legalább egyszerűen tehetem. Itt viszont egy kicsit elveszettnek érzem magam a rövidítések tengerében (ftps/sftp). Nagy vonalakban el tudnátok mondani hogyan érdemes/kell beállítani?
Plex eddig kimaradt, mert a DS118 erőforrásai ahhoz kicsit szegényesek, nem fogok tudni transzkódolni stb.
-
picimitch
tag
válasz picimitch #50159 üzenetére
Addig megvolnék, hogy FTPS bepipálva. Passzív porthoz választottam kettőt a default tartományból. SFTP bekapcsolva, szintén választottam egy portot neki. A routeren ki is nyitottam ezt a portot. A két passzív portnak is nyitni kell?
Szerk: Csatlakozási próbáknál időtúllépés. Eléréshez ftps://ddns:port utat adtam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz picimitch #50156 üzenetére
Ha nem otthon vagyok :
Filmnézéshez a tabletet vagy ritkább esetben a telefonomat használom.
Mindkettő droidos.File Station-ban belépek a QuickConnect azonosítómmal.
Ezt követően kiválasztom a kívánt anyagot és nézem a tabletre / telefonra telepített filmlejátszó programmal.
Mivel több lejátszó is van rajtuk....lehet választani , hogy VLC vagy MXPlayer stb....amelyik szimpatikusabb.Ez is egy lehetőség.....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Mate
nagyúr
Érdemes lehet első lemeznek berakni egy ssd-t?
-
BB9360
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Új vagyok a témában és egyébként sem annyira az én világom az IT, ezért hiányosságaim vannak bőven. Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban. Megpróbálom informatívan, de nem hosszan, ha nem sikerül, elnézést kérek!
A kiinduló helyzet/állapot: van egy 7 éves notebook, Telekom 50 Mbites net, set-top-box, Raspberry Pi3, amit médialejátszónak használunk, Netgear WNR2000 wifi router, 1 db 2,5"-es 2 TB-os, 1 db 3.5"-ös 1.5 TB-os és 1db 3.5"-ös 3 TB-os külső HDD. Zenehallgatás, filmnézés, fotók nézegetése és minimális (heti 3-5, de esetenként 0) torrent, 4-5 mobil eszköz.
Meguntam, hogy másolgatni kell, hogy a notebook folyamatosan be kell legyen kapcsolva, plusz jó lenne, ha az adatok biztonságban lennének és távolról is hozzájuk lehetne férni. Ráadásul egy újabb HDD beszerzése amúgy is esedékes lenne, mert kezd minden tele lenni...
Itt és máshol utánaolvasva, felhívva 1-2 céget úgy látom, hogy valahol a DS218 vmelyik variánsa lenne nekem megfelelő.
Nem szeretném se túl, se alá tervezni a rendszert. Az adatok tárolása és a médiatartalmak hálózati lejátszása és ezek távoli elérése lenne az elsődleges cél. Elsőre 1 db 3 vagy 4 TB-os lemezt gondolnék és valahogyan felhasználnám a meglévőket a biztonsági adatmentésre. Később jöhetne a második lemez, ekkor esetleg raid funkciót is használnék.Ha elegendő a DS218j(óárasított), nekem anyagilag az lenne a legjobb, de nem szeretném, ha belátható időn belül (mondjuk 5 év) azért kellene cserélnem, mert most meg akartam takarítani pár ezrest.
A két hely közül az egyik szerint a DS218play is megfelelne az igényeimnek, a másik inkább a DS218-at javasolta. Ugyanakkor a DS218+ már Inteles, ami szintén lehet egy szempont, de legyen szempont?Szóval melyiket (akár a fenti 4 közül, akár mást) és miért? Előre is köszönöm!
-
picimitch
tag
válasz picimitch #50160 üzenetére
Sikerült, működik az ftps távolról. Egyelőre megfelel, egyszerűbb mint a file stationből töltögetni.
Plex kapcsán érdeklődnék, hogy van aki használja gyengébb hardverrel megáldott eszközön? Van értelme egy DS118-ra feltenni, vagy csak megzabálná az erőforrást és/vagy akadozna? 720p és 1080p tartalmakról lenne szó. -
törölt tag
válasz BB9360 #50165 üzenetére
Nekem egy 215j-van. 7-8 MB/s a max torrent sebessege lefele, szoval mar ez is gyorsabb mint a neted. Kb 50 torrent van folyamatos megosztasban, es ez nem lassitja erezhetoen.
Minden amit irtal, arra ez is eleg lenne.
Amihez erosebb kellene: ha transzkodolni akarsz, vagy ha kellene a docker is.
De persze ha van ra keret, vedd az erosebbet, abbol baj nem lehet. -
petir
senior tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, letöltöttem a VPN Server-t - PPTP VPN-t szeretném beüzemelni. Régen a router látta el ezt a feladatot de csere történt és most nem akarok babrálni ha a Syno úgy is tudja miért ne csinálhatná.
Igazából sok beállítási lehetőség nincsen, engedélyezem a PPTP VPN-t és a synos felhasználói párosommal be kéne tudjak lépni, de nem sikerül. Biztos valami banális hiba de nem jövök rá...
Port nyitva van neki - és a külső hozzáférésben ha ellenőrzöm - OK felirat jelzi , hogy rendben is.
Mi lehet a baj?
-
picimitch
tag
válasz BB9360 #50165 üzenetére
Hosszabb távra tervezve a helyedben a J szériát mellőzném, jóval gyengébb a hardver. Én egy 118-at használok, elég jól kiszolgál. Médiatár/seed szerver jelleggel használom leginkább, erre bőven megfelelő. A fájlokat PC-ről vagy smart TV-ről játszom le, így remek. Úgy gondolom, ha erőforrás-igényes feladatok vannak kilátásban (pl NAS-ról lejátszás hardveres transzkódolással) akkor 218+, ha nem annyira, akkor pedig jó neked a 218 vagy a 218play is.
Szerk: mivel írtad, hogy van külső médialejátszó, én a 218play-re voksolok. Az 1gb ram alap használathoz elég, nekem 40% körül használ, jelenleg ~25 aktív torrenttel.
[ Szerkesztve ]
-
petir
senior tag
-
Borisz76
veterán
válasz #42431471 #50167 üzenetére
Ha rábólintasz, akkor betenném az Összefoglaló-ba is....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
BB9360
aktív tag
válasz picimitch #50170 üzenetére
és @Sethdobaloah
Köszönöm. Akkor eddig egy-egy szavazat a j-re és a play-re, megengedően a felettük lévőkre :-).
A raspberry csak full HD-t tud lejátszani, jól gondolom, hogy a play-jel x.265 kódolású filmeket is használhatnék, mert átkódolja full HD-ra, amit az már kezelne? A tv kimaradt a felsorolásból, az egy full HD Sony. -
addikt
válasz BB9360 #50177 üzenetére
Még egy szavazat a j-re. Nem érdemes az x.265 miatt költeni pluszba, egy x265 (4K, HDR stb) képes lejátszó sokkal olcsóbb.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Lehetséges valahogy Docker-t telepíteni DS116-os NAS-ra?
Köszi előre is mindenki segítségét!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
-
ratkaics
senior tag
válasz #42431471 #50180 üzenetére
Értem. Köszönöm a gyors választ.
Igazság szerint node-red-et szeretnék használni.
Illetve használtam is régebben ezen a nas-on. De azóta újra telepítettem (HDD csere volt) a NAS-t és nem tudom felrakni a node-red-et.
Telepítéskor az alábbi üzeneteket adja:1.kép 2.képErre esetleg van valami megoldás.
(én nem is igazán értem, hogy mi a baja... )Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Tuomas
addikt
válasz picimitch #50170 üzenetére
Kb 4 éve van egy 215J-m, vígan nézek fullhd filmeket a nas médiaszerverével (wifi hálózaton keresztül) és azt kell mondanom, a tv hálózati sebességét érzem néha szűkösnek.
Átlag felhasználásra bőven jó az is.
Egyedül akkor érzem lássúnak, amikor belépek a felületére, de azt is csak negyed évente, amikor meg kell újítani a tanúsítványt.[ Szerkesztve ]
We were here
-
_Gyula_
csendes tag
Szia, én éppen ma csináltam ezt meg. DS218+-om van egy hete 6TB-os vinyóval, ami SHR-es. Ma viszont átraktam bele egy 2TB-os vinyót a surveillance-nek. Simán NAS kikapcs, vinyó berak, NAS bekapcs, Tárolókezelőt megnyitni és van két választási lehetőség. Ott tudsz SHR-t, vagy alap kötetet létrehozni. Én alap kötetet hoztam létre, mert csak a kamerák cuccait akarom ezen tárolni. Kb ennyi.
-
_Gyula_
csendes tag
Sziasztok, beraktam egy második HDD-t a DS218+-ba és szeretném a surveillance stationben használni, de nem látom. Az első HDD SHR kötetes és van rajta egy surveillance megosztott mappa, szépen menti is a kamera videókat.
Ezt a másodikat ALAP kötetként vettem fel, megformáztam, csináltam megosztott mappát ugyanazokkal a jogokkal mint az eredeti surveillance mappa, de a kamerák felvételénél nem látom, csak az első köteten lévő surveillance mappát.
Mi lehet a gond? -
BB9360
aktív tag
válasz Tuomas #50182 üzenetére
Igen, dilemmázom, hogy örülnék a j-nek, mert feleslegesen nem adnék ki 23k-val többet, ha nem lenne érezhető eredménye. Lehet, hogy az egész NAS (j vagy play vagy sima vagy +, mindegy) elavult lesz anélkül, hogy kihasználtam volna, azaz egy erősebb egységet cserélek le, amit feleslegesen vettem erősebbnek. Ennek 23k az kockázata. Viszont, ha a j-t veszem és nem elég, akkor vajon mennyivel olcsóbban kell eladjam? Biztosan sokan irigylik ezt a problémám :-D
-
Tuomas
addikt
válasz BB9360 #50186 üzenetére
Azt mérlegeld, hogy hány személy fogja használni.
Ha 1-2, vagy esetleg 3, bőven elég szerintem a J.
Ha jól beállított Nas-od van, csak nagyon ritkán kell a felületére belépned, ahol nekem belassul.
Ha azt veszed azon a 23 000 ft-on már kapsz bele egy vinyót
És amúgy is, ha szűkösnek éreznéd, azt szerintem könnyebb eladni, vagy úgy mondom, hogy kisebb veszteséggel tudod eladni, mint a drágábbat.
De nem rábeszélni akarlak semmire, mert nekem eddig csak J-m volt, így igazából nem tudom mivel tudhat többet a drágább, de nem is éreztem még szükségét neki[ Szerkesztve ]
We were here
-
RudY
addikt
válasz BB9360 #50186 üzenetére
Nálam ez a kettő üzemel: DS118 és a tavalyi év végén megjelent DS119j. A DS118 vígan kiszolgált és bőségesen elegendő volt, amíg nem került be alá egyre több eszköz (2 PC, laptopok, 2 médialejátszó stb.), eladni semmiképp nem akartam, ezért került beállításra a DS119j. Ez látja el a biztonsági mentéseket és a letöltést, amire bőven jó. Viszont, ha már az említett feladatok mellett médiakiszálgóként is szerepelnie kellene, az már igencsak megterheli (teszteltem alaposan), tehát pl. intenzív torrent mellett meglehetősen nyögdécsel. Egyébként általánosságban is lényegesen lassabb a kezelőfelülete, ami a másikhoz képest idegesítő tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Médiatartalom gördülékeny kiszolgálására nem árt a 2+gb ram. Ismerősömnél most setupoltam egy 1gbos nast, mindent le kellett lőni, hackelgetni h úgy ahogy elfusson rajta a video station egy radarral... sonarr és jacket pl már egyáltalán nem fért bele mert akkor már szétswappelte magát s szaggatott minden film...
-
lewisfm
aktív tag
-
Madwe
nagyúr
válasz lewisfm #50194 üzenetére
Igen, ha nem kell pl radarr vagy sonarr vagy jackett vagy bármi mono alapú csak a video station akkor ellehet az ember, de a határon vagy, azt azért tudd s ha kéne valami 60+ mb ramot használó program akkor már meg lennél lőve... igény kérdése, ha valaki bizton tudja h neki ennyi elég addig ameddig ezt a nast akarja akkor hajrá, de azért nem árt ezzel tisztában lenni sztem...
[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
Valójában tökéletesen teszi a dolgát a DS118 egészen addig, amíg a Video Station-nek nem kell transzkódolni.
Azt nem tudom, hogy hogyan is merték állítani erről a NAS-ról azt, hogy akár 3 full HD stream-et is tud transzkódolni, amikor még 1-el ios meggyűlik a baja.A transzkódolás pedig néha azért kell nekem, mert mobilon, GSM hálózaton keresztül kapcsolódva az internetre is szeretnék filmet nézni.
-
maci25
aktív tag
válasz lewisfm #50196 üzenetére
Ez a transzkódolás egy érdekes dolog szerintem. Digi és digi között ha nézek filmet:
- vagy egy az egybe a nas-rol olvassa és akkor meg se látszik a nas cpu terhelésén
-vagy akár 96 % terhelés amikor transzkódol
- telefonon nézek valamit akkor meg pl 30% cpu terhelést dob rá.
Gondolom számít, hogy miről mire kódol. Én általában ds vide használom. ds 918+Szivesen olvasnák én is tapasztalatokat, véleményeket, hogy miként érdemes filmezni végpont és végpont között.
-
Mate
nagyúr
Jól megszívattam magam.
Bekapcsoltam a link aggregation-t a nas-on. Én hülye azt hittem az rt2600ac támogatja a IEEE 802.3ad-t. Hát nem... Beállítás óta nem érem el a nas-t így kikapcsolni se tudom.
Miként lehetne életet lehelni bele?
-
JoceeHunt
őstag
szerintem ha lehúzod az egyik kábelt és a routerban megszünteted akkor mennie kell.
Én egy kábellel is hozzáférek ha be van kapcsolva azaz össze van fűzve a 2 portja a nason belül.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest