Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaviat
tag
válasz hengelhof #23497 üzenetére
AFP-t használok, ami azért jó, mert bárhonnan az interneten keresztűl is el tudom érni a NAS tartalmát simán a Finder-ből. néha újra ki kell tallózni de a afp://akárki.synology.me -n simán látom a file-okat. le tudom játszani (gyors net esetén) és persze ide oda tudom másolgatni a file-jaimat, mintha ott ülnék a NAS mellett fél méterre (persze lassabb a hálózatok sebessége miatt).
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23496 üzenetére
Kezzel sem akar jo lenni valamiert. Beadom az ip cimet az tuti jo es a megosztas neve az mi akar lenni?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23503 üzenetére
Ok elindult de most meg felhasznalonevet es jelszó kell neki. Ide fingom nincs mit kér. Kezd bosszantani ez a szarakodas. 😊
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23505 üzenetére
Ott az IP vége szándékosan csillag? Azt kell nekem is beütni, vagy ami az éN nasom Ip cime?
-
Valkűr
addikt
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Synology ds115j-t valamint egy wd red 3tb-os vinyot es töltés közben eleg hangos. Ha ez ilyen lesz agyvérzést kapok. Nem ezért fizettem 62ezer Ft-ot. Mi lehet a gond? Hogy csillapitsam ezt a rezgest?
http://youtu.be/nDCmkmJ6FUo
[ Szerkesztve ]
Battletag: Myth#1775
-
biker
nagyúr
-
amulet
senior tag
NAS4free használata után én is csatlakozom hozzátok egy Synology DS115J-vel.
Elsőnek sokkal egyszerűbb a használata, még adatokat másolgatok, remélem fogja bírni a használatot -
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni download station torrent beállításhoz. Olvasgattam itt a fórumon és az alapján próbáltam beállítani de a visszatöltés nem igazán akar menni. Hol lehet a gond? Talán amíg a DHT-t nem kapcsoltam ki addig ment a feltöltés is legalábbis úgy láttam, de mióta belenyúltam nem igazán akar menni.
[ Szerkesztve ]
-
amulet
senior tag
szerintem azért nem tölt vissza mert a megosztási arány 0%-nál van, módosítsd kb 50- 80%-ra, attól függ neked mi a fontos
Más: viszont én is kérdeznék, milyen modult kell beszereznem ahhoz,ha azt akarom, hogy manuálisan készítsen mentést (amikor csatlakoztatok egy külső hdd-t), tükör másolatot a hdd-ről? backup az van, de az nem egy az egyben másol mint egy tükröző modul
[ Szerkesztve ]
-
őstag
DSM 6.0-7321 Update 3 letölthető. Infó: [link]
Update: Telepítve, minden ok
[ Szerkesztve ]
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
Borisz76
veterán
Kép alapján jól van beállítva ...mert nálam is így van és megy a seed felfelé.
A gond inkább az lehet ahogyan elnézem a jobb alsó sarokban 15 db torrent fájl van munkában.
Lehet nem szedik...majd 40-50 torrentnél nézz rá.Nálam nemrég még 350 munka futott azóta töröltem ...most csak 60 torrent üzemel :
Mod :
Update jött :
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Patice
Topikgazda
Szerintem emeld a feltöltési sebesség korlátját is 20 kbyte/s-ről...
Meg amúgy csak akkor lesz folyamatosan seed nagy sebességgel, ha van elég cucc a tarsolyban.
Nálam általában 200-300 torrent van a listában és így mindig visznek tőlem valamit.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
noorbertt
őstag
Mailszerverként mennyire stabilan használható a rendszer?
Ha nem elérhető a szerver egy két órára akkor ha esetleg éppen küldenek nekem mailt azt vissza dobja majd a küldőnek?
Portokat érdemes át írni? Azokat ki kell majd adni a routeren is jól sejtem? -
-
Madwe
nagyúr
válasz noorbertt #23525 üzenetére
Higy Availabality - van egy második eszközöd HAba kötve ugyanazokkal a paraméterekkel ami ha lehal az első eszköz átveszi a szerepét.
Backup internet kapcsolat is illik ilyenkor ugyanakkor ha már HA is van...
Mailserver: teljesen stabil, fix, jól használható.
Amit érdemes hozzá tudnod: szolgáltatódnál a 25-ös portot ki kell nyittassátok. Fix ip cím kell nektek. Dns, mx és spf rekordokat jól be kell állítsátok a domain oldalon. reverse dns-t be kell állítsátok a szolgáltatónál. Ha ez nincs meg semmilyen külső mailserver nem fogja elfogadni a leveleiteket.
Érdemes erős biztonsági intézkedéseket hozni (amiket a mailserver ad + auto block az elég) mert azért napi pár próbálkozás lesz másoktól. Esetleg érdemes a nas-t dmzbe tenni, saját hálón kívülre. Érdemes másik nast használni mint amin a fontos érzékeny adatokat tárolod.
Mail server - mail log - export postfixet eleinte gyakran nézd, h mi a gond. Pl legrondább hiba, amiről senki se értesül ha itt nem keresed: feladó elküldöttnek látja a levelet, ti semmit nem láttok belőle. Ha feladó nem szól h mi van a levéllel, akkor az örökre elveszett. Feladó saját mail servert használ rossz spf és mx rekordokkal ezért eldobja a mailservered a levelet. Ilyenkor whitelistbe kell tenni amíg náluk meg nem oldják a problémát.
(Amikor te oldaladon rossz az spf mx vagy hasonló, akkor azért látod, mert előszöür deferred lesz a queban majd gyakran resend-eli a mail logban. (ugyanakkor nem minden resend jelenti azt h a végén nem sikerült, van olyan ahol rossz kicsit az mx rekord fogadónál de 3jára pl odatalál)Saját mail servert csak akkor vállalj, ha eleinte hajlnadó vagy sok munkaórát a problémák fixálására költeni, s naponta azért félszemmel ránézel h minden rendben megy e. Egyik legnehezebb IT-s feladat.
Nekünk 40 embert szolgál ki 2 domainen is hónapok óta hibátlanul. Ha esetleg 2 domaint használtok (@xy.hu és @gf.hu) azt is meg lehet oldani, de ha külön fiókot akarsz a leveleknek akkor ssh-n kell virtual usereket létrehozni, ha ilyenre szükséged van szólj s kifejtem azt is bővebben
-
Madwe
nagyúr
válasz noorbertt #23523 üzenetére
Portokat oda kell forwaldolni, igen. A 25ös és 587es kell az smtpnek (smtp tls-t használjatok, ne ssl-t az bugos mindenhol) s majd klienseken az 587esen kapcsolódjatok tls-el.
110 a pop és 995 a popsnek kell, 143 az imap és 993 meg az imapsnek (ezeknél ok az ssl)Még egy dolog amire figyelj: ha a kliens gépén a pop/imap és smtp szervernek a sajatdomain.hu-t adod meg, akkor gond lesz (de még így is a legkisebb), mert belső hálón a külső elérési címetek nem megy . Két dolgot tudsz tenni:
legjobb ha tudsz a tűzfaladon (ha nincs akkor routereden) nat loopbacket csinálni, h ami belső hálódon a külső ip címedre keres, az visszataláljon. Ilyenkor mindenki boldog. Ha nem megy vmiért a nat loopback, akkor a belső tűzfal dns címébe kell felvenni ezeket a dnseket a mailserver belső ip címére. Azonban ilyenkoir aki win-t használ, annak minden egyes bentről kintre vagy kintről bentre váltás esetén a command prompt-ban be kell írni h ipconfig /flushdns majd megpingelnie a domainneveteket, s utána ujraindítania az outlookot (cache-be win lementi a címeket ami nem jó mert ugye bentről más mint kintről)[ Szerkesztve ]
-
0xY
tag
sziasztok!
Az a bug előjött valakinél, hogy a TV-n DS Video-val filmet nézve a feliratoknál nem kezeli le ez a csuda a sortörést és látszik a </br> minden sor végén?
Azt olvastam Samsung TV-nél az 1.200-as verzió óta ez fennáll (több, mint egy hónapja). Valakinek van erre megoldása?
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=115582B kérdés: DL Stationnél lehet 3 alá vinni valahogy a párhuzamos szálak számát?
Köszi!
-
claire78
senior tag
Szembesültem a külön kötetek hátrányával: betelt az egyik kötetem.
Lehetséges megoldani valahogy, hogy egy kötethez hozzá lenne linkelve egy másik köteten lévő könyvtár?
Azt szeretném elérni, hogy úgy kezelje a médialejátszó pl. mintha ugyanazon a köteten lenne. -
Elemental
addikt
Tudtok hozzáadni torrentet androidos telón?
Se a tmhez se a dshez nem tudok. Menedzselés megy.
De ha indítani akarok letöltést akkor a ds download megszakad, a tm kliens meg azt mondja, hogy invalid or corrupt file. Van ötletetek? -
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23533 üzenetére
Azt hiszem ez az amit keresek.
Hol kell ezt létrehozni, vagy hogy?
Köszönöm!szerk: Felhasználó által definiált szkript?
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23533 üzenetére
Beírtam ezt (a többi résszel együtt):
mount -r -o bind /volume1/video/Movies /volume2/downloadsMost a downloads megosztott mappára megyek és az első kötet video/movies mappa jön be. De nincs benne a downloads mappa tartalma. Egyébként meg pont fordítva szeretném.
A video/Movies-t megnyitva lássam a saját és a downloads mappa tartalmát egyben.Vagy, létre kellene hoznom egy mappát a Movies mellett, amire bind-elem a downloads mappát?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz claire78 #23536 üzenetére
Nálam az rc.local tartalma.
#!/bin/sh
#
## Optware setup
#[ -x /etc/rc.optware ] && /etc/rc.optware start
#
#exit 0
#
sleep 20
mount -o bind /volume1/Temp /volume1/Media/Temp
mount -r -o bind /volume2/Filmek /volume1/Media/Filmek
mount -o bind /volume1/Download /volume1/Media/Download
mount -o bind /volume1/Zene /volume1/Media/Zene
exit 0Értelmezése. Létrehoztam az első lemezen a Media mappát, és abban a felsorolt mappákat(zene, temp, stb)
A gépen az adott mappákat csatolom a Media mappa megfelelő almappájába..
Tehát az első lemez Temp mappáját csatolom az első lemez Media/Temp mappába.
Arra figyelj az engedélyek rendben legyenek az rc .local fájlnál, különben nem fut le.
A mount utáni alparancs az írás/olvasás jogok beállítására vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem, ha valaki össze tudná nekem foglalni azt megköszönném! Bújom a fórumot de nagyon tördelve szívom be az információt és így nem biztos, hogy teljes lesz a beállításom.
Első kérdésem a biztonsággal kapcsolatos.
Quickconnect? Biztonságos? Használhatom?
DMZ-t tiltani kell azt már olvastam. Hol találom? Csak azokat a portokat nyitni a routeren amit az általam használt programok használnak. Mindegyik programban érdemes átállítani az alapméretezett portokat?Merevlemez parkolás? Egy wd red 3tb van benne...
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
DS216j-n szeretném beállítani a dropbox szinkronizálást, de valamiért nem működik. Google Drive-ot minden gond nélkül megcsinálta, de a dropboxnál csak gondolkozik...
Tudtok esetleg segíteni mivel lehetne a problémát megoldani?
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #23537 üzenetére
UI: félreértések elkerülése véget. a mappa amibe csatolunk üres mappa. Tehát egy csatolás egy ÜRES mappába történik.
-
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23540 üzenetére
Igen, világos most már.
Viszont nem működik a médialejátszón.
Ha rámegyek arra a megosztás könyvtárra, akkor /volume1/video/Download/Download-ra mutat és ugye ott nincs semmi.
Magán a NASon szépen működik.[ Szerkesztve ]
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tegnap néztem egy filmet a 215j-ről, és hirtelen megszakadt a lejátszás, majd a tévé nem is látta a NAS-t DLNA-n keresztül, csak ha a Media Server-ben kitöröltem az összes DLNA-eszközt, majd újra felismerte azokat. Wifi kapcsolat van a router és a tévé között, de csak 1 fal választja el, 40-50 Mb a sávszélesség.
5.2-es rendszer van még rajta.
Valaki találkozott ilyesmivel?
(Egyébként is kicsit bizonytalannak érzem a NAS DLNA kezelését. Sokszor nem látni a tévéken a NAS-t, csak ha a fenti módszerrel törlöm a listát, és akkor is csak azok látják, amik a törléskor és felismertetéskor be voltak kapcsolva. Ha egy másik tévét kapcsolok be, és ott nem látom, akkor megint törlöm, de akkor meg csak azon az egyen látom, és a korábbiakon nem. Ezt PC-s DLNA szoftverekkel sosem tapasztaltam.) -
Multibit
nagyúr
válasz Tesztelo.hu #23542 üzenetére
Ha kábelt használnál wifi helyett, kevesebb lenne a gondod. Ha net megosztást+mediaplayert DLNA helyett, már unatkoznál
-
törölt tag
Ha van a routeren UPnP és/vagy DLNA beállítás kapcsold be. Illetve a NAS-on a Médiaszerverben csökkentsd az SSDP hirdetési intervallumot.
Ja!
... és használj kábeles kapcsolatot, ahogy Multibit javasolta, mert ha már nem dobja el a DLNA-t és stabilizálódik, WiFi-n még akkor is akadni fog (bár megszakadni már nem fog).[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Milyen routert használsz?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
biker
nagyúr
tegnap a havernak beállításra felraktam a hálóra a ds216-ját. addig leállítottam a sajátot, nehogy véletlen azt állítgassam
Már nincs rádugva, de azóta a saját nas-t csak ip-n érem el, az afp://DiskStation.local-al nem
WTF???Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23545 üzenetére
Milyen médialejátszód van? Nálam PCH-400
Újraindítás megvolt, semmi. -
Vakvakond
csendes tag
Sziasztok!
Egy ds216play tulaja lettem. A következő kérdéssel fordulnék Hozzátok: van-e arra lehetőség, hogy külső, usb-s hangkártyát csatlakoztassak. Ha igen, milyen folyamat eredményeképp szólaltatható meg az ahhoz csatlakoztatott hangfal?
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest