Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim74

nagyúr

Sziasztok!

Tervezem egy HDD-vel bővíteni a NAS-omat. Mivel még sosem csináltam ilyet, a biztonság kedvéért inkább kérdeznék:

1. Bekötöm a HDD-t (táp, adat) és a DSMa utomatikusan fel fogja ismerni, de nem csinál vele semmit, amíg a tároláskezelőben ki nem választom, hogy mi történjen az új HDD-vel.

2. Milyen lehetőségeim vannak, hogy hogyan kezelje az új HDD-t?
    Jelenleg egy 1,5TB-os HDD van a rendszerben, amiből kb. 1,2 TB foglalt. Egy 2, vagy 3 TB-os lemezzel bővíteném a rendszert, de nem szükséges számomra a tükrözés.
    Az esetleg megoldható, hogy mondjuk egyetlen megosztás legyen csak szinkronizálva mindkét HDD-n? Pl, van egy "letöltés" megosztás, meg egy "képek" megosztás. Ha esetleg a "letöltés"-ben lévő dolgok elvesznek valami hiba miatt, akkor az nem nagy érvágás, de a képeket szeretném, ha mindkét HDD-n meglennének és folyamatosan "tükrözésben" (vagy szinkronizálva) lennének.
    Esetleg rá tudok kötni egy USB-s HDD-t a rendszerre, amire a "képek" megosztást backupolná a rendszer, ha ez egyszerűbb megoldás.

Nem nagyon szeretném túlbonyolítani a dolgot. A legjobb az lenne, hogyha csak annyit változást érzékelnék, hogy a tárhelyem megnőtt a hozzáadott új HDD kapacitásával, de minden más (megosztások, mappák, jogosultságok) megmaradna.

Elnézést, hogy egy "Háború és Béke"-t írtam, de még nem csináltam ilyet és nem szeretném elrontani.

Új hozzászólás Aktív témák