Hirdetés
-
102100 - 102001
102185 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
Otthoni a következőkre használtama NAS-t:
- torrent
- Plex
Használtam vettem egy Lenovo mini PC-t. Erős CPU-val, 16 GB RAM-mal és NVME SSD-vel. A HDD kapott egy külső 3,5" USB3-as házat és a NAS repült.
A mini PC-n Ubuntu Linux fut headless módban. A szolgáltatások Docker (compose) alatt futnak.
Hasít, a frissítés is könnyű mind az OS-nél, mind a komponenseknél.
A klasszikus NAS funkciókra nincs szükségem. -
Magnat
veterán
SMB művelet is triggereli, szóval ha Win alól smb megosztásként felvett mappába bemásolsz vmit, az is indexelve lesz ... Qbittorrentre kell egy done sciptet csinálni, Transmission kapcsán volt ez téma korábban, fejből ilyesmi rémlik:
synoindex -A "/volume1/Movies/film.mkv"
-A: add, második paraméter értelemszerűen a letöltött file neve ... de sztem itt a topikban is meg lehet nézni, hogy van pontosan.
-
AiRLAC
veterán
Én CoreELEC-et használok (VIM3L és AM6B Plus) és NFS-en van becsatolva az összes média folder, természetesen így azonnal megjelennek az új dolgok.
-
Patice
Topikgazda
-
boborján2
őstag
A DS automatikusan triggereli a médiaindexelést. A qBittorrent alapból ezt nem teszi meg, bár az indexelés időnként elvileg lefut, viszont tud olyat hogy egy torrent letöltése után lefuttat egy megadható parancsot (v. szkriptet). Gondolom a médiaindexelés berakható ide minden további nélkül.
Szerk: Pontosítás.
DSM Media Indexing: a Synology DSM-ben a megadott Indexed Folder mappákat a Media Indexing szolgáltatás automatikusan figyeli/indexeli. A Synology dokumentációja szerint az indexelt mappákban lévő multimédiás fájlokat automatikusan beszkenneli és a multimédiás könyvtárba teszi.A qBittorrent beépített „Run external program on torrent completion” funkciója a torrent befejezésekor képes külső programot vagy scriptet indítani. DSM-en ezért megoldható, hogy a qBittorrent a letöltés befejezésekor meghívja a Synology indexelő parancsát (tipikusan a
synoindexmegfelelő használatával), így nem kell megvárni, hogy a DSM következő automatikus indexelési ciklusa megtalálja az új fájlt. Asynoindexerre szolgáló parancsokat biztosít; például létezik fájl hozzáadására és újraindexelésre szolgáló művelet is.
A qBittorrentnek egy konkrét parancsot/scriptet kell meghívnia, amely a letöltött fájlt vagy mappát átadja a Synology indexelőnek, a qBittorrent több hasznos változót is át tud adni a scriptnek, például%F= torrent tartalmának%R= root path,%N= torrent neveEhhez miért kell a DS segítsége?
A upnp -be rakott mappákban ha változás van azt szerintem automatikusan indexeli a rendszer. -
ekkold
őstag
A DS automatikusan triggereli a médiaindexelést. A qBittorrent alapból ezt nem teszi meg, bár az indexelés időnként elvileg lefut, viszont tud olyat hogy egy torrent letöltése után lefuttat egy megadható parancsot (v. szkriptet). Gondolom a médiaindexelés berakható ide minden további nélkül.
Szerk: Pontosítás.
DSM Media Indexing: a Synology DSM-ben a megadott Indexed Folder mappákat a Media Indexing szolgáltatás automatikusan figyeli/indexeli. A Synology dokumentációja szerint az indexelt mappákban lévő multimédiás fájlokat automatikusan beszkenneli és a multimédiás könyvtárba teszi.A qBittorrent beépített „Run external program on torrent completion” funkciója a torrent befejezésekor képes külső programot vagy scriptet indítani. DSM-en ezért megoldható, hogy a qBittorrent a letöltés befejezésekor meghívja a Synology indexelő parancsát (tipikusan a
synoindexmegfelelő használatával), így nem kell megvárni, hogy a DSM következő automatikus indexelési ciklusa megtalálja az új fájlt. Asynoindexerre szolgáló parancsokat biztosít; például létezik fájl hozzáadására és újraindexelésre szolgáló művelet is.
A qBittorrentnek egy konkrét parancsot/scriptet kell meghívnia, amely a letöltött fájlt vagy mappát átadja a Synology indexelőnek, a qBittorrent több hasznos változót is át tud adni a scriptnek, például%F= torrent tartalmának%R= root path,%N= torrent neve -
Borisz76
nagyúr
És a frissen letöltött anyagok meg is jelennek az "okos" cuccokon ?
Teszem azt a TV-n futó lejátszójában ?
Mert "gyárilag" a DS ezt tudja és használom is mostanában ezt a funkciót. -
AiRLAC
veterán
Most volt időm....kicsit törölgettem a NAS-ról.
A filmek mellé berakott "sample" fájlokat és/vagy mappákat.
66.9 Gb szabadult fel !
[kép]PC-n Total Commander-el.
Megkerestem a Filmek mappát.
TC-ben keresés menüpont : sample
Keresést befejezi , akkor jobb alsó sarokban : Ablakba "gomb".
Így a TC egyik oldalán megjelenik lista szerűen az összes Sample nevű mappa és tartalma valamint a sample nevű fájlok.
Könnyű mutatvány
...innen már csak egy mozdulat a törlés.Qbittorent tud amúgy olyant hogy kihagy fileokat automatikusan, én így hagyatom ki a "sample" fileokat/foldereket
Options > Downloads > Excluded file names -
burgatshow
veterán
66.9 Gb szabadult fel !
Így a TC egyik oldalán megjelenik lista szerűen az összes Sample nevű mappa és tartalma valamint a sample nevű fájlok.
Könnyű mutatvány
...innen már csak egy mozdulat a törlés.Én pont az ilyen szemetek miatt csinálom azt, hogy nem a letöltés tartalma van a Plex alá becsatolva, hanem egy külön könyvtárba a sorozatok és filmek és oda csak úgy kerülnek, hogy fél automatizáltan átpakolja a cucc pl. fájlméret alapján előszűrve.
Plusz ami olyan sorozat vagy film nálam, én még az MKV-ból a sallang (számomra nem hasznos) stream-eket is kidobom...
-
Borisz76
nagyúr
66.9 Gb szabadult fel !
Könnyű mutatvány
...innen már csak egy mozdulat a törlés. -
boborján2
őstag
-
Borisz76
nagyúr
-
tobias40
veterán
-
Borisz76
nagyúr
-
Patice
Topikgazda
-
boborján2
őstag
Hol írta azt, hogy bugos?
Arra az eszközre már nem ajánlják mert gyenge hozzá a vas.Optimális stabilitástól ír az indoklás, nem arról hogy gyenge hozzá. Hol írta azt hogy gyenge hozzá??
(legalábbis a google fordító)
Mivel nem tesztelt gyakorlatilag bármi lehet... -
Mezga Aladár
veterán
-
boborján2
őstag
A gyártó döntése, a hivatalos indoklás ez:
,,To uphold our commitment to quality, every DSM release undergoes rigorous validation. To ensure optimal stability, the models listed below will not receive this update on your device and will remain on their most suitable version. You can only download the upgrade patch from Synology Download Center because you won't receive notifications for this update on your DSM. "Érdekes.
Tehát telepíthető, de ha bugos ,akkor így jártál. -
*H*
aktív tag
A gyártó döntése, a hivatalos indoklás ez:
,,To uphold our commitment to quality, every DSM release undergoes rigorous validation. To ensure optimal stability, the models listed below will not receive this update on your device and will remain on their most suitable version. You can only download the upgrade patch from Synology Download Center because you won't receive notifications for this update on your DSM. " -
boborján2
őstag
Ez egyébként mi alapján dől el?
Mitől lesz verzió frissítés adott modellen olyan ,hogy ha nem tudsz róla ,akkor soha nem fog frissíteni? -
*H*
aktív tag
-
kmarci25
veterán
-
Patice
Topikgazda
-
dancsuri
veterán
én is köszönöm a válaszokat. Akkor várok még 1 hetet kb ha addig nem bukik ki semmi gond a frissítés körül akkor beütemezem éjszakára
. Szokott amúgy gond lenni vele?Nem. És nálam 10 percnél nemigen tartott tovább a telepítés. Amúgy a telepítőfájl minegy 410 Mega.
-
Guenwhywer
tag
én is köszönöm a válaszokat. Akkor várok még 1 hetet kb ha addig nem bukik ki semmi gond a frissítés körül akkor beütemezem éjszakára
. Szokott amúgy gond lenni vele? -
dancsuri
veterán
-
Csixi68
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
poirot
őstag
Kézzel letöltöttem a DS718+-ra a frissítő csomagot, mit mondjak, egy percbe sem telt. Szépen felraktam, csak utána "kivert" a víz, mert nem találtam a container programot az asztalon. Nagy nehezen megtaláltam, a logitech rádióm is rendesen müködik.
-
AiRLAC
veterán
Kézzel tudod a Synology letöltés oldalán kiválasztani a frissítő csomagot és kézzel hozzáadni. A napokban igen lassú a letöltés nekem is, de pár óra alatt lejön.
A 7.4 frissítések nekem több gépen is hiba nélkül lefutottak és nem olvastam nagyobb problémákról sem.
-
spider23
senior tag
-
Patice
Topikgazda
-
ekkold
őstag
Sziasztok. Lassan egy éve "használom" nagy megeleégedéssel a ds224-em amire nekem kell fotók biztonsági mentése torrent és kb ennyi. Ezt hozza szerencsére gond nélkül. Igaz újabban telóról nem érem el a fotókat valamiért de szinkronizálni szinkronizálja, ezen még matekozok hogy mi a nyűgje. Viszont még mindig kb azzal a rendszerrel fut amivel megvettem ami a 7.2. Kell/érdemes frissíteni vagy több bajot csinálok vele mint hasznot. Van olyan tech cuccom ahol nem feltétlenül érdemes frissíteni amíg még működik az aktuális verzió mert az újjabbak általában sokkal bugosabbak mint a 2 évvel korábbi verzió(garmin). A többi programot amit használok azokat azért szoktam frissíteni. Előre is köszi a felvilágosítást.
Csixi68-nak is: [link]
Amúgy ilyen típusú frissítéseknél (mikrotik esetében hasonlóképpen), meg szoktam nézni a fórumokon, hagy aki frissített már annak előjöttek-e problémák, azaz kivárok egy kicsit, és ha már sokan használják gond nélkül, és ugyanolyan vason mint amit én is használok, csak akkor teszem fel. Ugyanis ha valami félremegy, azt visszacsinálni nagyon nehéz... -
dancsuri
veterán
-
Csixi68
tag
Sziasztok, most néztem rá, hogy van frissítés a NAS-ra. Érdemes frissíteni vagy várjak vele?
-
Guenwhywer
tag
Sziasztok. Lassan egy éve "használom" nagy megeleégedéssel a ds224-em amire nekem kell fotók biztonsági mentése torrent és kb ennyi. Ezt hozza szerencsére gond nélkül. Igaz újabban telóról nem érem el a fotókat valamiért de szinkronizálni szinkronizálja, ezen még matekozok hogy mi a nyűgje. Viszont még mindig kb azzal a rendszerrel fut amivel megvettem ami a 7.2. Kell/érdemes frissíteni vagy több bajot csinálok vele mint hasznot. Van olyan tech cuccom ahol nem feltétlenül érdemes frissíteni amíg még működik az aktuális verzió mert az újjabbak általában sokkal bugosabbak mint a 2 évvel korábbi verzió(garmin). A többi programot amit használok azokat azért szoktam frissíteni. Előre is köszi a felvilágosítást.
-
kmarci25
veterán
Köszi mindenkinek. A manuális linket elteszem.
Amúgy magára hagytam, megcsinálta reggelre 
-
lasse001
őstag
-
PhoenixK
őstag
-
boborján2
őstag
Biztos megtalálható 100 másik helyen , jó kis mókolt cuccokkal a belsejében

Én maradnék a hivatalos oldalnál ,még ha csiga lassú akkor is. Este elindítod reggelre csak meglesz, addig meg alszol rá egyet.
-
kmarci25
veterán
Most is valami eszméletlenül lassan töltő le a DSM frissítést...
Lehet ezzel valamit kezdeni? Pl. leszedni valahonnan manuálisan és betallózni? -
AiRLAC
veterán
Köszi mindkettőtöknek.
Ki is néztem egy kompatibilis modult HA-n olcsóért, elég lesz nekem a 6 GB, nem szórakozok unofficial bővítésekkel.
Ami az SSD-t illeti, az asszony laptopjában anno 256 GB-os volt ,amit azonnal cseréltünk nagyobbra, így azóta a fiókban áll. Gondoltam csinálok belőle pendrive-ot egy külső házzal, de arra kevésbé van szükségem. 8-9K körül lehetne mellé venni egy másikat HA-ról (gondolom nem kell egyformának lenniük), ennyit nekem megérne hogy write cache is legyen.Érdemes egyformát keresni. És a SATA nem jó, csak az NVMe (egy bevágás a csatolóján - > M-key > NVME. Ha kettő akkor lehet SATA is, vagyis inkább valószínűleg az).
-
Egon
nagyúr
1. Igen, szerintem érdemes berakni. Egymagában read cache-ként is funkcionál, nem muszáj duplázni.
2. Összefoglalóból a kompatibilis RAM lista. Szűrj rá a DS423-ra...Köszi mindkettőtöknek.
Ki is néztem egy kompatibilis modult HA-n olcsóért, elég lesz nekem a 6 GB, nem szórakozok unofficial bővítésekkel.
Ami az SSD-t illeti, az asszony laptopjában anno 256 GB-os volt ,amit azonnal cseréltünk nagyobbra, így azóta a fiókban áll. Gondoltam csinálok belőle pendrive-ot egy külső házzal, de arra kevésbé van szükségem. 8-9K körül lehetne mellé venni egy másikat HA-ról (gondolom nem kell egyformának lenniük), ennyit nekem megérne hogy write cache is legyen. -
AiRLAC
veterán
Üdv!
HP G8 microserver + Xpenology kombóról áttértem egy DS-423+-ra. 4 db 10 TB-os HDD került bele Raid5-ben. Leginkább általános fájlszerver célokra használom, otthoni környezetben.
Kérdések:
1. Van egy elfekvő 256 GB-os SSD-m, érdemes lehet cache-ként hasznosítani (akár úgy, hogy veszek mellé egy másikat)?
2. Milyen konkrét RAM modulokat fogad el bővítésként, van esetleg jó/rossz tapasztalat?2x256GB NVMe SSD-vel tudsz read/write cache-t csinálni, apró fileokat és a metadatát is jól cache-eli ezzel, ha nem aranyáron tudsz szerezni akkor érdemes beállítani.
-
Patice
Topikgazda
Üdv!
HP G8 microserver + Xpenology kombóról áttértem egy DS-423+-ra. 4 db 10 TB-os HDD került bele Raid5-ben. Leginkább általános fájlszerver célokra használom, otthoni környezetben.
Kérdések:
1. Van egy elfekvő 256 GB-os SSD-m, érdemes lehet cache-ként hasznosítani (akár úgy, hogy veszek mellé egy másikat)?
2. Milyen konkrét RAM modulokat fogad el bővítésként, van esetleg jó/rossz tapasztalat?1. Igen, szerintem érdemes berakni. Egymagában read cache-ként is funkcionál, nem muszáj duplázni.
2. Összefoglalóból a kompatibilis RAM lista. Szűrj rá a DS423-ra... -
kmarci25
veterán
Tegnap nálam is borzasztó lassú volt a DSM rendszerfrissítés letöltése, de a csomagfrissítések is.
-
boborján2
őstag
A tkom net küldöldi irányokból időnként szokott meglepetéseket okozni.
-
MrCsiT
addikt
Nekem már az egyfajta szolgáltatás csökkenés, hogy 20 perc alatt nem jutott el 20%-ig egy MailPlus Server csomag frissítés letöltés a Synology saját belső letöltő oldaláról?! Ez így mi?
(Bármi más jön a neten, így szerintem nem sávszél hiba. Tkom net).
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Kérdések:
2. Milyen konkrét RAM modulokat fogad el bővítésként, van esetleg jó/rossz tapasztalat? -
z67
őstag
Igen, de ha csökkenek a szolgáltatások, akkor egyáltalán mire is vennénk ezeket a dobozokat. Eddig is csak a hozzáadott tartalom adta el.
-
boborján2
őstag
Lehet benne valami...
Ha ugyanaz a pénz becsorog , fele annyi fejlesztésből, akkor minek erőlködjenek.Abban egészen biztos vagyok hogy ha néhány szolgáltatást kivezetnek vagy nem fejlesztik tovább ,attol egy forinttal nem lesz olcsóbb a nas.
-
z67
őstag
Mit gondoltok, szépen lassan minden hasznos funkciót kinyírnak? Egy elemző cikk szerint már egyáltalán nem érdeklik őket a lakossági vásárlók.
Van most mire váltani? Én eléggé belaktam ezt a rendszert, de időben akarok elgondolkodni, ha szükséges, hogyan tovább?
-
Syl
nagyúr
+1 az offline Keepass-ra.
-
z67
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat Nektek!
-
burgatshow
veterán
Nekem 1Password van évek óta családi csomagban, de van ingyenes AliasVault vagy Bitwarden is akár self hosted-ban.
-
halisa
tag
Nas-on dockerben. https://github.com/dani-garcia/vaultwarden
Vagy marius:
https://mariushosting.com/how-to-install-vaultwarden-on-your-synology-nas/ -
z67
őstag
-
boborján2
őstag
Google password , + erről egy mentés keepassban.
-
z67
őstag
-
halisa
tag
Vaultvarden (Bitwarden) saját szerveren vagy Nas-on.
-
z67
őstag
Lehet, hogy én aludtam be, de most hallom, hogy megszűnik a C2 Password, meg egyéb ingyenes szolgáltatások. Active Insight, stb. Szép lassan átköltöztem a jelszavaimmal és most a horror minőségben kinyerhető csv file-lal kezdhetek új szolgáltatást keresni.
Ti hogy oldjátok ezt meg?
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Download Station-nél találkozott valaki olyan hibával, hogy elkezdek valamit letölteni, de nem kell elsőre minden file, ezért néhányt "ugrásra" állítok. Aztán amikor végzett a kijelöltek letöltésével, akkor a kihagyott file-okat is elindítom. Újra elindul a letöltés, bizonyos idő múlva végez, azonban a lettési helyen nem látom a 2. körben elindított file-okat.
Ha újra hozzáadom az egészettést, akkor látja, hogy az első körben letöltött fe-ok megvannak és elkezdi a többit leszedni, pedig elvileg azokat iettötte már. Ekkor a maradék letöltődik rendesen.
Olyan mintha a file-ok kézi kihagyatásával megbolondulna...
Mi lehet a gond? -
gotz
tag
-
Gardaai
senior tag
DSM 7.4-re frissítés után valaki tapasztalt "okosított" M.2 Storage Pool-nál meghibásodást? Úgy gondolom hogy semmi köze nem kéne hogy legyen hozzá, csak furcsállom hogy ennyi idő után megadta magát egy KINGSTON SNV3S1000G drive.
Éjjel egymás után lefutottak a szokásos Hyper Backup task-ok, majd a Synology Photos tasknál, egyszer csak kiállt I/O hibára. (Jó volt a hosszú szabadságom első napján a sípolásra kelni...
)Smart log az SSD-ről:
percentage_used: 2%
available_spare: 97%
power_on_hours: 5396 h
data_units_written: 9,739,672
media_errors: 18Érdekes hogy közben a háttérben fut a hdsentinel scriptje és van az SSD-ről egy friss adat, de semmi hibát nem mutat. Ezért gondoltam hogy lehet csak a DSM frissítés után bolondult meg az agya az okosított M.2 Storage Pool miatt?
Update:
Synology Photos-ban volt egy fájl (egy videó amit aznap töltöttem fel, jó nagy, sokáig dolgozott fele a telefon is..), amit ha olvasni próbálta IO hibára kiállt és így az egész SSD-t Read-Only módba rakta, ami nyilván az összes rajta lévő (Container Manager, Synology Photos...) appot azonnal hibára kidobta.
Biztonság kedvéért minden lementettem még egyszer (bár van Hyper Backup mentés) és rányomtam a Storage Managerben az SSD volume-nél hogy Convert to Read/Write -> megpróbálja vissza alakítani újra írhatóvá. Ez sikerült is 1 mp-en belül, majd töröltem a hibás fájlt (ez is hiba nélkül eltűnt) majd mindent kézzel újraindítottam és azóta minden működik.
Most monitorozom, aztán szép lassan átköltözök HDD-re, kiveszem az SSD-t és csinálok egy teljes írás/olvasás tesztet. Jelenleg se S.M.A.R.T adat, se semmi nem biztosítja hogy garanciába ezt elintéznék ha elküldöm RMA-n keresztül. -
konyi79
addikt
DSM 7.4-re frissítés után valaki tapasztalt "okosított" M.2 Storage Pool-nál meghibásodást? Úgy gondolom hogy semmi köze nem kéne hogy legyen hozzá, csak furcsállom hogy ennyi idő után megadta magát egy KINGSTON SNV3S1000G drive.
Éjjel egymás után lefutottak a szokásos Hyper Backup task-ok, majd a Synology Photos tasknál, egyszer csak kiállt I/O hibára. (Jó volt a hosszú szabadságom első napján a sípolásra kelni...
)Smart log az SSD-ről:
media_errors: 18Érdekes hogy közben a háttérben fut a hdsentinel scriptje és van az SSD-ről egy friss adat, de semmi hibát nem mutat. Ezért gondoltam hogy lehet csak a DSM frissítés után bolondult meg az agya az okosított M.2 Storage Pool miatt?
Az NV3 egy megbízhatatlan vacak. Úgy tűnik DSM alatt kifejezetten szeretnek halni.
Nálam gyorsítótárnak volt berakva, 300GB írás után kimúlt. Rengeteg a panasz velük, ha utána olvasol, szóval nem a DSM volt a probléma. -
Gardaai
senior tag
)Smart log az SSD-ről:
Még annyi egybeesés van, hogy pont előtte nap másoltam fel kb. 200 GB-nyi adatok a Synology Photosba (mobil appon keresztüli szinkronizálás).
-
Gardaai
senior tag
)Smart log az SSD-ről:
-
Borisz76
nagyúr
-
boborján2
őstag
Jó régen írtam róla egy bejegyzést :
Synology DSM 6 - RSS beállítása : Download Station + nCORE3 részre van szedve ....
1 rész az alap szűrést mutatja be
2. Szűrt RSS továbbítása a Download Station RSS-éhez !
3. A Könyvjelzős módszer.
Első komplikált , több odafigyelést igényel.
2. és 3. rész felhasználó barátabb.Köszi a leírást.
Egy észrevétel!
A leírásban szereplő link nem .cc ,!!! .pro -ra kellene javítani.
Simán átmentem fölötte és ment a fejvakarás ,hogy a DS-ben az RSS nem tölt le listát.
-
Borisz76
nagyúr
qBittorrent esetén nincs ilyen gond. Létrehozhatók kategóriák különböző mappákkal (pl. Filmek, Mese, Sorozatok, stb...) A torrent akár menet közben is átrakható más kategóriába, szépen átteszi a másik mappába, és folytatja a letöltést vagy a seed-et.
Ha az USB-s SSD a célmappa, akkor oda fog letölteni, és onnan fog seedelni is.
Szóval a megoldás: tedd fel a qBitorrentet, simán megfér mindkét program a NAS-on.
Köszi...igen, ezt nem írtam a megoldások között. -
ekkold
őstag
qBittorrent esetén nincs ilyen gond. Létrehozhatók kategóriák különböző mappákkal (pl. Filmek, Mese, Sorozatok, stb...) A torrent akár menet közben is átrakható más kategóriába, szépen átteszi a másik mappába, és folytatja a letöltést vagy a seed-et.
Ha az USB-s SSD a célmappa, akkor oda fog letölteni, és onnan fog seedelni is.
Szóval a megoldás: tedd fel a qBitorrentet, simán megfér mindkét program a NAS-on. -
Borisz76
nagyúr
Sajnos nem megoldható az , amit szeretnél !
Kezdjük ott , hogy mi is a NAS tipusa ?
Azért lényeges mert van , amelyikhez lehet külső DEDIKÁLT bővítőegységet dugni.
Abba lemezeket tenni és azon kötetet létrehozni.Viszont sok modellt nem lehet dedikált külső egységgel bővíteni.....max usb-s megoldással...amire nem lehet kötetet létrehozni !
Megoldás :
- Több fiókos NAS
- Olyan modell , amihez lehet bővítőt csatolni.
- Más eszköz használata : PC , Laptop....stb.Ha azt szeretnéd, hogy a DS által letöltött anyagok ne legyenek duplázva, akkor az SSD-n lévő célmappát át kell írnod !
Azon a köteten, amelyre a DS-t telepítetted....létrehozol egy megosztott mappát és a DS-ben azt adod meg célmappának.
Ennyi. Ez a legegyszerűbb módja.Nálam hiába van 12 db lemez...1 db nagy kötet lett létrehozva.
SHR kötet , 11 db lemezből....+ 1 tartalék HDD ( Hot spare [kép] )
Így csak oda települhetett a DS.
Készítettem egy Download nevű MEGOSZTOTT mappát....amit a DS-ben beállítottam célmappának.
Így minden letöltött anyag seed-ben maradhat ....addig amíg én magam nem törlöm a DS-ből.
Ha a tárhelyet is vissza akarom nyerni, akkor törlöm a célmappából.Ilyen a rendszer...így lett kitalálva.
-
dancsuri
veterán
Szia.
A DS telepítésekor kérdezi, hogy melyik kötetre szeretnéd telepíteni.
Ha csak 1 kötet van , akkor nem kérdezi.A DS-ben megadtad a "célmappát" , ahová a letöltést szeretnéd.
Működés közben mi is lesz ?
A DS letölti az anyagot egy "rejtett" rendszermappába....arra a kötetre amire a DS-t telepítetted,
HA a célmappa ugyanazon a köteten van, akkor simán linkeli a célmappába az anyagot. Nincs adatduplátzás.HA a célmappa másik köteten van ( vagy jelen esetben egy külső SSD-n ), akkor a rejtett mappából átmásolja az anyagot a célmappában. Duplán lesznek meg az anyagok.
Ha törköd az SSD-ről az anyagot a seed megy tovább a rejtett mappából.....addig , amíg a DS-ből nem törlöd a feladatot.
Ha a DS-ből törlöd a feladatot, akkor a rejtett mappából is törlősik de az SSD-n megmarad az anyag.
Tehát a "probléma" az az, hogy két külön köteten van a DS telepítve és a DS-beb megadott célmappa.
DS bejegyzésem közepénél írtam róla :
Gyakran felmerülő kérdés : Hol vannak a letöltött adatok ? Dupla helyet foglal ?
Más fájlszerkezet mit takarna ?
Jöhetne kép is róla.....Akkor mit tegyek, hogy csak egyszer legyen meg az SSD-n, de seed is menjen?
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok. A Download Station egy USB-s SSD-re tölt le. Létrehoztam egy "Torrent" mappát amit megadtam célkönyvtárnak. Szépen benn is vannak a letöltések, viszont van még egy mappa: "download" (rendszerhozta létre) amiben ugyanezek a letöltések vannak, más fájlszerkezettel. Ez mitöl van?
Szia.
A DS telepítésekor kérdezi, hogy melyik kötetre szeretnéd telepíteni.
Ha csak 1 kötet van , akkor nem kérdezi.A DS-ben megadtad a "célmappát" , ahová a letöltést szeretnéd.
Működés közben mi is lesz ?
A DS letölti az anyagot egy "rejtett" rendszermappába....arra a kötetre amire a DS-t telepítetted,
HA a célmappa ugyanazon a köteten van, akkor simán linkeli a célmappába az anyagot. Nincs adatduplátzás.HA a célmappa másik köteten van ( vagy jelen esetben egy külső SSD-n ), akkor a rejtett mappából átmásolja az anyagot a célmappában. Duplán lesznek meg az anyagok.
Ha törköd az SSD-ről az anyagot a seed megy tovább a rejtett mappából.....addig , amíg a DS-ből nem törlöd a feladatot.
Ha a DS-ből törlöd a feladatot, akkor a rejtett mappából is törlősik de az SSD-n megmarad az anyag.
Tehát a "probléma" az az, hogy két külön köteten van a DS telepítve és a DS-beb megadott célmappa.
DS bejegyzésem közepénél írtam róla :
Gyakran felmerülő kérdés : Hol vannak a letöltött adatok ? Dupla helyet foglal ?
Más fájlszerkezet mit takarna ?
Jöhetne kép is róla..... -
dancsuri
veterán
Sziasztok. A Download Station egy USB-s SSD-re tölt le. Létrehoztam egy "Torrent" mappát amit megadtam célkönyvtárnak. Szépen benn is vannak a letöltések, viszont van még egy mappa: "download" (rendszerhozta létre) amiben ugyanezek a letöltések vannak, más fájlszerkezettel. Ez mitöl van?
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani valami megoldást, amivel mac alól a ds download -ra tudok küldeni torrent fájlokat? van mappa figyelős megoldás ha jól rémlik, de jó leírást nem találtam hozzá.
Safari kiegészítő lenne a legjobb, hogy jobb klikk - küldés synology-ra, de olyan kiegészítőt, ami működik is, nem találtam. Amit végső esetben chrome alapú böngészőn eddig használtam, az a kiegészítő sem működik egy ideje.
Szóval valami normális megoldást tudtok ajánlani?Nálam ez úgy megy hogy az Synology Drive leszinkronizálja azt a mappát ahova a torrent fájl letöltődik. Ez egy iCloud mappa egy más eszközön lévő letöltés szinkronizálódik .Amit a NASon van egy mappába azt beolvassa a torrent app. DE ezt pl resilio Sync-vel is megoldható .
-
mogyi71
csendes tag
Végül is felraktam a qBitorrentet. Most ellenőriz. Csak sokáig fog tartani mert 102 torrent fut. Amivel végzett az rendben seedbe áll. Remélem, hogy most már fogják vinni is a torrenteket.
-
V.Stryker
nagyúr
-
ekkold
őstag
-
Borisz76
nagyúr
Jó régen írtam róla egy bejegyzést :
Synology DSM 6 - RSS beállítása : Download Station + nCORE3 részre van szedve ....
1 rész az alap szűrést mutatja be
2. Szűrt RSS továbbítása a Download Station RSS-éhez !
3. A Könyvjelzős módszer.
Első komplikált , több odafigyelést igényel.
2. és 3. rész felhasználó barátabb. -
V.Stryker
nagyúr
-
burgatshow
veterán
-
ekkold
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani valami megoldást, amivel mac alól a ds download -ra tudok küldeni torrent fájlokat? van mappa figyelős megoldás ha jól rémlik, de jó leírást nem találtam hozzá.
Safari kiegészítő lenne a legjobb, hogy jobb klikk - küldés synology-ra, de olyan kiegészítőt, ami működik is, nem találtam. Amit végső esetben chrome alapú böngészőn eddig használtam, az a kiegészítő sem működik egy ideje.
Szóval valami normális megoldást tudtok ajánlani?Állítsd be az RSS-t. Ez rendszerfüggetlen, és jól működik, minden ismert torrent oldalon. Ráadásul sokal kényelmesebb és jobb megoldás, mint a torrent fájlokat mappába másolni.
-
V.Stryker
nagyúr
Amig hasznaltam ugy csinaltam, hogy halozati meghajtonak felcsatoltam a figyelt konyvtarat es oda dobtam bele.
DS-ben a beallitasokban kapcsold be a figyelt konyvtarat es megadod neki melyik foldert figyelje. Nem bonyesz.De ez csak otthonról működne nem?
-
burgatshow
veterán
Sziasztok,
Szóval valami normális megoldást tudtok ajánlani?Amig hasznaltam ugy csinaltam, hogy halozati meghajtonak felcsatoltam a figyelt konyvtarat es oda dobtam bele.
DS-ben a beallitasokban kapcsold be a figyelt konyvtarat es megadod neki melyik foldert figyelje. Nem bonyesz. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Szóval valami normális megoldást tudtok ajánlani? -
Magnat
veterán
Üdv,
ismerősöm lecserélte a 218 Playt 225+-ra, egy vmp APC szünetmenteset használ (kompatibilitási listában szerepel) már pár éve, de a 225+ nem veszi észre, h rá van dugva usb-n, ötlet esetleg, h mitől lehet? (előző nassal szépen ment és ha pc-re dugja, az is felismeri új eszközként, szóval a kábel is OK)
-
kis.zsolt
aktív tag
Szia!... ha még aktuális
Én a napokban toltam fel 2.5Gbit/s-ra a DS918+ NAS-omat.
USB-csatoló: [link]
Mivel Unifi rendszerem van, és csak egy 2.5Gbites LAN csatim van, ezért én vettem egy ilyet is: [link]
Aztán megkerestem az Apollolake-hez való (DS918 miatt) bb-qq drivert, ami az RT815x chipekhez készült, és manuálisan telepítettem a Csomagkezelési központban.
Itt találod: [link]
FONTOS: ha nem látszik az USB 2.5 Gbites kütyü, akkor le kell állítani, majd elindítani a drivert, és azonnal megy a delej.
Bocs, kifutottam a szerkesztési időből:
Ha először telepíted a drivert, akkor ne feledkezz meg ezekről a lépésekről sem: [link] -
kis.zsolt
aktív tag
Szia!... ha még aktuális
Én a napokban toltam fel 2.5Gbit/s-ra a DS918+ NAS-omat.
USB-csatoló: [link]
Mivel Unifi rendszerem van, és csak egy 2.5Gbites LAN csatim van, ezért én vettem egy ilyet is: [link]
Aztán megkerestem az Apollolake-hez való (DS918 miatt) bb-qq drivert, ami az RT815x chipekhez készült, és manuálisan telepítettem a Csomagkezelési központban.
Itt találod: [link]
FONTOS: ha nem látszik az USB 2.5 Gbites kütyü, akkor le kell állítani, majd elindítani a drivert, és azonnal megy a delej.
-
mogyi71
csendes tag
-
ekkold
őstag
-
Jim74
nagyúr
-
mogyi71
csendes tag
-
Sanya
nagyúr
-
mogyi71
csendes tag
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok! Van egy DS220+ nasom. Az a problémám, hogy a Download station kb tavasz óta nem seedel rendesen. Az ncoron seedbe vagyok de a feltöltésem nagyon minimális. Majdnem nulla. A letöltés tökéletes. Az asztali gépen van egy qbittorrent. Azzal minden tökéletes.
Nem történt semmi változtatás sem a hálózaton, sem a nason.
Valakinek valami ötlet?A routeren nyiss portot a DS-nek.
-
mogyi71
csendes tag
Sziasztok! Van egy DS220+ nasom. Az a problémám, hogy a Download station kb tavasz óta nem seedel rendesen. Az ncoron seedbe vagyok de a feltöltésem nagyon minimális. Majdnem nulla. A letöltés tökéletes. Az asztali gépen van egy qbittorrent. Azzal minden tökéletes.
Nem történt semmi változtatás sem a hálózaton, sem a nason.
Valakinek valami ötlet? -
Sanya
nagyúr
Miért ne működne?
Nekem kettő van benne: Egy Intel optane memory (16gb) csak gyorsítótárnak a merevlemeztömhöz párosítva, és egy másik 256-os nemtudommi külön tárhelyként kezelve EXT4 filerendszerrel (SSD-nek felesleges BTRFS) -
konyi79
addikt
bele tudod rakni, de nem ismeri fel kötetként.
Ha nem félsz egy script egyszeri futtatásától, akkor van megoldás arra is, hogy nem Synology-s SSD-re tudj ugyanolyan kötetet rakni. Nekem egy 256-os talán toshiba, talán nemtudom milyen SSD van benne, és gond nélkül futnak rajta a dockerek.Ha csak egy ssd van benne, akkor is működik?
-
Sanya
nagyúr
bele tudod rakni, de nem ismeri fel kötetként.
Ha nem félsz egy script egyszeri futtatásától, akkor van megoldás arra is, hogy nem Synology-s SSD-re tudj ugyanolyan kötetet rakni. Nekem egy 256-os talán toshiba, talán nemtudom milyen SSD van benne, és gond nélkül futnak rajta a dockerek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
102100 - 102001
102185 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bluetooth hangszórók
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Pentax DSLR topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Revolut
- További aktív témák...
- FIREBAT T6A 16" QHD+ Gamer Laptop (RTX 4070 140W / Ryzen 7 / 240Hz 500nit / 16GB DDR5) ELADÓ!
- PC akvárium ház, üveg, 6x 120mm aRGB LED ventilátor, mesh - új, nem is bontottam ki - gari 2028. aug
- Dell Precision 7560 i7-11850H/ 64GB / 1TB / RTX Quadro A3000 6GB
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5430 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16/256 FHD
- Macbook Pro 16" A2485 M1 Pro 16GB/512GB (2022)
- über brutál giga akció! 900.000Ft helyett 200e Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 512GB FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime OC RTX 4070 Super 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5320 13,3" FHD IPS touch - i5 1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 304 - Lenovo Legion 5 (15AHP10) - AMD Ryzen 7 260, RTX 5060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
. Szokott amúgy gond lenni vele?
Amúgy magára hagytam, megcsinálta reggelre 
Lehet ezzel valamit kezdeni? Pl. leszedni valahonnan manuálisan és betallózni?