Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz Geri Bátyó #22 üzenetére

"a procihűtő azért van, hogy hűtse a procit" - eddig egyet is értünk, és a termék ezt a kitételt teljesíti is.

"elsősorban a dizájnra megy," - minden hűtő a dizájnra megy, különben csak egyfajta, egyen kinézetűek lennének. Vannak extrém kinézetűek, és vannak hagyományosak. Mindenki választhat a saját preferenciái alapján (ahogy nem minden férfinek sem ugyanaz a nő tetszik, vagy nőnek férfi, úgy igaz ez minden számtech termékre is, a procihűtőre is).

"egy fele tömegű procihűtő teljesítményét hozza" - ezt említetem: ha neked nem a legjobb (vagyis ha nem Thermalright, hiszen számodra az a csúcs), akkor már vacak. Holott nem igaz. Egy normál vásárlónak bőven elég, ha le tudja hűteni a hűtője a prociját (a jelenlegit, illetve akár a jövőbelit); és nem kell neki sokkal nagyobb teljesítményű, több tudású. Mint ahogy alaplapból sem csak az X-es chipset-esek léteznek, amikben minden feature (akár 'felesleges' is) van; és ettől azok nem lesznek vacakok. Egyszerűen csak más a prioritás egyes embereknél, mert pl. van olyan, akinek a kinézet fontosabb, mint hogy 400W-os procit is le tudjon hűteni (lásd: #26).

Vagyis ismétlem: attól, hogy te nem ilyent keresel (és én sem), attól még vannak olyan helyek, ahol tökéletes lehet (pl. ha számtech bolt lennék, akkor tuti összeraknék egy-két 'látványos' (félpanorámás, üveges) házas megoldást a saját dolgozóimnak munkaeszközként, amelyekbe egy ilyen hűtő pont beleférhetne - látványos lenne a betoppanóknak, helyben vásárlóknak - de itthonra soha nem vennék ilyen hardvereket).

• Joci10

őstag

válasz Geri Bátyó #16 üzenetére

Miért lenne vacak? Ha nem csúcsteljesítményt kínál, akkor már vacak? Értem én, hogy vannak jobbak, de ha valakinek a kinézet fontosabb?
    Próbáljunk már meg egyszer elvonatkoztatni a saját preferenciáinktól! Igen, én is el tudok; mert nekem sem kellene - pl. nálam az, hogy ki a gyártó, nem számít (se a Zalmanra, se a Thermaltake-re, se a Noctuára, ...(és még sorolhatnám)... nem élvezek el), a kinézet szintén nem érdekel (lehet akár búgócsigás is, ha az megfelel a saját mércéimnek), és az sem dob fel, ha 500W-ot is le tudna hűteni (hiszen nincs is ilyen procim). Ennek ellenére el tudom képzelni, hogy valaki egy ilyen, cikkbeli hűtőt vesz, mert ablakos, RGB-s házába rakja, ahol jól néz ki. Ráadásul a teljesítménye egy átlagos procihoz bőven elegendő (sőt!, AMD oldalon mindre is, ha nem tuningol valaki - a 9950X3D is csak 170W tdp-jű).

Komolyan: engem már kezd dühíteni ez az "ez is sz@r" hozzáállás, ha éppen valami nem a legjobb valamiből/mindenből...

Új hozzászólás Aktív témák