Hirdetés
- Elképesztően jó kihozatallal működik a TSMC-féle CoWoS
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
- Felküzdötte magát a dobogóra a NAND flash lapkák piacán a kínai YMTC
- Olcsóbb SSD-ket eredményezhet a SanDisk és a Kioxia új 3D NAND flash lapkája
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Köszi az extra infókat!
" ion+ platinum...most nézem a 660-as 26-7e 10 év garralértelmes boltban az utód 2...lol) most erre nagyon nincs felesleges pénzem, amúgy már rendelném is, elfér alapon)"
Fentebb be is linkeltem, azt nem láttad?
Egyébként szintén...
Azonnal rendelném meg tartalkéknak, ha nem kellene huszonyolc fontosabb dologra is a pénz.Nem, azt átfutottam.
560-asom volt az első szériából, onnan ismerem.
Én még azt majdnem 40e ft-ért vettem, de minden ft-ját megérte.
A 660-as ennyiért ajándék kategória. -
janeszgol
félisten
-
Piftuka
veterán
Nagyon szívesen!
Az egy klassz számítógép lesz, remek teljesítménnyel!
Nagyon jó egészséget, és sok örömöt kívánok hozzá! -
Piftuka
veterán
Prémiumon lehetne vitatkozni)
Volt több bq! ventim, sw3 talán utoljára. Tényleg halk volt a venti...csak a motor nyávogott bennük ( :
Kalap sz@, yb-on is tesztelték páran. Sok éve csekély 8e ft/db körüli árért.
Drága hűtőik talpára is sokan panaszkodtak. Nekem mázlim volt egy shadow rock lp-vel - amire repült is egyből egy 800rpm-es Scythe venti amit 4-600-on járattam, ott néma volt)
Designed by Germany...made in China, legalább nem titkolják.
Hogy a tervezés vagy kivitelezés volt-e a gond, nem tudom.
Tápjaik is hagyjuk, hangról beszélek, elektronika legtöbb esetben oké. Qrva drágán van ami tényleg halk.
Abból Fractálnál találtam a kvázi némát, úgy, hogy elektronika is oké, kábelek zsenik, ion+ platinum...most nézem a 660-as 26-7e 10 év garralértelmes boltban az utód 2...lol) most erre nagyon nincs felesleges pénzem, amúgy már rendelném is, elfér alapon)
Noctuám nem volt...
Scythenél viszont minden ventim tökéletes volt és minden hűtőm talpa full sík...meg azok a mounting bracketek és csavarhúzók...)Köszi az extra infókat!
" ion+ platinum...most nézem a 660-as 26-7e 10 év garralértelmes boltban az utód 2...lol) most erre nagyon nincs felesleges pénzem, amúgy már rendelném is, elfér alapon)"
Fentebb be is linkeltem, azt nem láttad?
Egyébként szintén...
Azonnal rendelném meg tartalkéknak, ha nem kellene huszonyolc fontosabb dologra is a pénz. -
janeszgol
félisten
Igen, erről már nem is beszélve! Sajnos még mindig tartja magát sok számtech szaküzletben, hogy a sok 100 ezres "gamer" konfigurációkba is mindenféle olcsó, nem jó minőségű tápegységet építenek! Hát még az irodai gépekbe...
Pedig a PSU a számítógép szíve, motorja. Egy kis utánajárással még az olcsó konfigokba is tehetnének nem csúcs minőségű, de megbízható, bronz belsős, korrekt elektronikával rendelkező, minden szükséges védelemmel ellátott tápegységet.
Én pl. 10-ből 10-szer választanám inkább az FSP VITA BD 650-et, vagy akár az MSI MAG A650BN-et, ha "nyomott" költségkeretből kell gazdálkodni. Aztán ilyen tápegység mellett nem kell félteni a számítógépet.
És persze, amikor ilyen minőséget lehet kapni ~27.000 forintért, akkor a drága "gamer" konfigok tipikus "gép-elfüstöltetői" is értelmezhetetlenek számomra...
Köszi a táp tippet. Rendeltem is egyet. Mar csak alaplap kell és össze is szerelem. (Ryzen 3600, 64 GB ddr4, de szerintem csak 32 megy bele, többi tarcsi), gtx 1080, később rtx5600.)
Ősszel kész a gép. -
wasd.hu
senior tag
-
Chaser
legenda
Prémiumon lehetne vitatkozni)
Volt több bq! ventim, sw3 talán utoljára. Tényleg halk volt a venti...csak a motor nyávogott bennük ( :
Kalap sz@, yb-on is tesztelték páran. Sok éve csekély 8e ft/db körüli árért.
Drága hűtőik talpára is sokan panaszkodtak. Nekem mázlim volt egy shadow rock lp-vel - amire repült is egyből egy 800rpm-es Scythe venti amit 4-600-on járattam, ott néma volt)
Designed by Germany...made in China, legalább nem titkolják.
Hogy a tervezés vagy kivitelezés volt-e a gond, nem tudom.
Tápjaik is hagyjuk, hangról beszélek, elektronika legtöbb esetben oké. Qrva drágán van ami tényleg halk.
Abból Fractálnál találtam a kvázi némát, úgy, hogy elektronika is oké, kábelek zsenik, ion+ platinum...most nézem a 660-as 26-7e 10 év garralértelmes boltban az utód 2...lol) most erre nagyon nincs felesleges pénzem, amúgy már rendelném is, elfér alapon)
Noctuám nem volt...
Scythenél viszont minden ventim tökéletes volt és minden hűtőm talpa full sík...meg azok a mounting bracketek és csavarhúzók...) -
Piftuka
veterán
Persze, értelek.
Nyilván a hasznot illetően is igazad van, bár a prémium gyártóknak valószínűleg a költségei is magasabbak.
Talán a Kolink/Caseking nem véletlenül vezette ki a Coolink márkát a piacról. Olcsóbban volt túl jó minőségű konkurense "házon belül" a Noctua termékeknek. -
hegezsolti
tag
Ebben a hűtőben semmi űrtechnika nincs, de OLED kijelző sem nagyon.
Sima pár centes hétszegmenses LED kijelző (mint az ezeréves rádiós ébresztőórában, 2023-ban jelent meg a Deepcool-tól is egy ilyen pl.), a réz hőcső is 15 éve alap szerintem a 10k-s kategóriában, ezüst paszta nem tudom honnan jött mert sima szilikon alapú pasztát adnak hozzá. Még csak nem is halk.
Teljesen ok ez az árazás, semmi extra nincs ebben a hűtőben ami miatt drágábban kéne adni.
Én sem láttam semmi ilyesmit
-
Chaser
legenda
26 dB hangnyomást írt rá a gyártó. Mondjuk az FSP-t ismerve annyira nem tartanék ettől a terméktől, mert évtizedek óta ott vannak a "consumer" számítógépház és tápegység gyártásának élvonalában. Valószínűleg a PC-khez készült ventilátoraikkal sem lehet komolyabb probléma.
Mindazonáltal én is úgy vagyok vele, hogy ha ilyesmire van szükségem, akkor szívesebben választok az ARCTIC, vagy a Coolink kínálatából. (Prémium vonalon pedig Phanteks.)
Az ő termékeikben nem kellett még csalódnom. És az FSP-hez hasonlóan kiváló ár/érték arányú hardvereket készítenek.Ja, én is írhatok 3-at a helikopterre is)
26dB talán a min 800rpm-en amit ír. Maxon biztos nem.
Ettől független lehet tartós.
Egyrészt olcsón gyártanak, másrészt olcsón is vásárolnak.
Egy noctuán biztos nem annyi haszon van mint ezeken...meg a bq! ventiken sem ( : -
Skynet258
veterán
Én mindkettőre értettem, de különösen érvényes mindaz, amit írtam a hőszenzoros CPU hűtőre.
Nem tudom, hogy a digitális kijelzője milyen technológiával készült (talán OLED), de bárhogy is...
Komplett hűtő, RGB ventivel, vörösréz hőcsövekkel az alján, mellékelve hozzá egy injekciós fecskendőben ezüst paszta, műanyag spatula... És mindez a "masszív" csomag 10.000 forint alatti áron (~30 dollárért) megvásárolható. Érthetetlen.
Mennyibe kerülhet ennek a gyártása, mennyi lehet a felhasznált alapanyagok költsége, ha disztribúciós hálózaton keresztül, levámolva, leadózva is ilyen alacsonyan tudják tartani a végfelhasználói árát..!?
Vagy arról van szó, hogy tényleg szerencsétlen, dollárcentekért dolgozó "rabszolgák" gyártják ezeket Kínában, és azért tudja a gyártó tartani a ~10-15 dollár körüli gyártási költséget?
Ebben a hűtőben semmi űrtechnika nincs, de OLED kijelző sem nagyon.
Sima pár centes hétszegmenses LED kijelző (mint az ezeréves rádiós ébresztőórában, 2023-ban jelent meg a Deepcool-tól is egy ilyen pl.), a réz hőcső is 15 éve alap szerintem a 10k-s kategóriában, ezüst paszta nem tudom honnan jött mert sima szilikon alapú pasztát adnak hozzá. Még csak nem is halk.
Teljesen ok ez az árazás, semmi extra nincs ebben a hűtőben ami miatt drágábban kéne adni.
-
Piftuka
veterán
Az semmi, 700k konfigba ilyen tápegységgel szerelve érkezik..
Anno a szaktopikban többször felhívtuk rá a figyelmet, a PC lelkének számító alkatrészen (PSU) nem szabad spórolni. Egy 200k körüli gépbe sem szerelnék ilyen tápot, ami a ráírt teljesítményt garantáltan nem tudja stabilan leadni.
Igen, erről már nem is beszélve! Sajnos még mindig tartja magát sok számtech szaküzletben, hogy a sok 100 ezres "gamer" konfigurációkba is mindenféle olcsó, nem jó minőségű tápegységet építenek! Hát még az irodai gépekbe...
Pedig a PSU a számítógép szíve, motorja. Egy kis utánajárással még az olcsó konfigokba is tehetnének nem csúcs minőségű, de megbízható, bronz belsős, korrekt elektronikával rendelkező, minden szükséges védelemmel ellátott tápegységet.
Én pl. 10-ből 10-szer választanám inkább az FSP VITA BD 650-et, vagy akár az MSI MAG A650BN-et, ha "nyomott" költségkeretből kell gazdálkodni. Aztán ilyen tápegység mellett nem kell félteni a számítógépet.
És persze, amikor ilyen minőséget lehet kapni ~27.000 forintért, akkor a drága "gamer" konfigok tipikus "gép-elfüstöltetői" is értelmezhetetlenek számomra...
-
Piftuka
veterán
Ház ventire értettem.
Hűtő tényleg necces tud lenni sok szempontból, még minőségi is.
Oboáztam Alpenföhnnel is, nem a lefogatás miatt.
Lefogatásban nekem a Scyrhe volt az etalon. Mondjuk ventiben is, meg kb mindenben.
Nem tudom mindhez adtak-e csavarhűzót, Ninjához és Mugen5-höz igen, olyan minőségit keveset láttam. Csavarozás is álom volt, megállt ahol kellett. A japán Noctua kb) csak fél áron. Még a ventiknek egyedi színe volt, csak nem fosch barna. De már nem követem most milyenek.Én mindkettőre értettem, de különösen érvényes mindaz, amit írtam a hőszenzoros CPU hűtőre.
Nem tudom, hogy a digitális kijelzője milyen technológiával készült (talán OLED), de bárhogy is...
Komplett hűtő, RGB ventivel, vörösréz hőcsövekkel az alján, mellékelve hozzá egy injekciós fecskendőben ezüst paszta, műanyag spatula... És mindez a "masszív" csomag 10.000 forint alatti áron (~30 dollárért) megvásárolható. Érthetetlen.
Mennyibe kerülhet ennek a gyártása, mennyi lehet a felhasznált alapanyagok költsége, ha disztribúciós hálózaton keresztül, levámolva, leadózva is ilyen alacsonyan tudják tartani a végfelhasználói árát..!?
Vagy arról van szó, hogy tényleg szerencsétlen, dollárcentekért dolgozó "rabszolgák" gyártják ezeket Kínában, és azért tudja a gyártó tartani a ~10-15 dollár körüli gyártási költséget?
-
laed
senior tag
.... strandpapucs?
Valamelyik nap olyan hideg volt, hogy a téli kardigán volt rajtam.
-
Piftuka
veterán
26 dB hangnyomást írt rá a gyártó. Mondjuk az FSP-t ismerve annyira nem tartanék ettől a terméktől, mert évtizedek óta ott vannak a "consumer" számítógépház és tápegység gyártásának élvonalában. Valószínűleg a PC-khez készült ventilátoraikkal sem lehet komolyabb probléma.
Mindazonáltal én is úgy vagyok vele, hogy ha ilyesmire van szükségem, akkor szívesebben választok az ARCTIC, vagy a Coolink kínálatából. (Prémium vonalon pedig Phanteks.)
Az ő termékeikben nem kellett még csalódnom. És az FSP-hez hasonlóan kiváló ár/érték arányú hardvereket készítenek. -
Rowon
nagyúr
Anno a szaktopikban többször felhívtuk rá a figyelmet, a PC lelkének számító alkatrészen (PSU) nem szabad spórolni. Egy 200k körüli gépbe sem szerelnék ilyen tápot, ami a ráírt teljesítményt garantáltan nem tudja stabilan leadni.
Te jó ég... -
wasd.hu
senior tag
Az a Gamdias Atlas úgy emlékeztet valamire. Talán klón?
-
syberia
veterán
-
Chaser
legenda
Az ilyen másod/harmadvonalbeli CPU hűtőknek inkább a lefogató rendszere veszélyes.
Én kettővel találkoztam, le is mondtam az ilyenekről kb. örökre. Mindkettőt AM4-re raktam fel.
Az egyik a Spirit Of Gamer AIRCOOLER 120mm régi "két végén klipszes beakasztós - rápattintós" darab volt, nagyon komoly erő kellett a bepattintáshoz. Aztán nem bootolt a rendszer (vadi új alkatrészek) és hosszas szenvedés után elkezdtem gyanakodni a hűtőre. Feltettem a gyári AMD Stealth hűtőt, és láss csodát, simán indult minden, működik azóta is. Sztem a két klipsz feszítette az alaplapot.
A másik olyan megoldás volt, ami itt a cikkben is látszik, keresztbe két acélszálra felcsavarozós. Miután már mindkét csavaron húztam 6 teljes fordulatot, kezdtem félni, hogy átnyomja a procit az alaplap túloldalára, úgyhogy inkább levettem, ő is ment vissza másnap a boltba. A másik gyártóra nem emlékszem sajnos.Ház ventire értettem.
Hűtő tényleg necces tud lenni sok szempontból, még minőségi is.
Oboáztam Alpenföhnnel is, nem a lefogatás miatt.
Lefogatásban nekem a Scyrhe volt az etalon. Mondjuk ventiben is, meg kb mindenben.
Nem tudom mindhez adtak-e csavarhűzót, Ninjához és Mugen5-höz igen, olyan minőségit keveset láttam. Csavarozás is álom volt, megállt ahol kellett. A japán Noctua kb) csak fél áron. Még a ventiknek egyedi színe volt, csak nem fosch barna. De már nem követem most milyenek. -
koby11h
őstag
-
Taranti
senior tag
Az ilyen másod/harmadvonalbeli CPU hűtőknek inkább a lefogató rendszere veszélyes.
Én kettővel találkoztam, le is mondtam az ilyenekről kb. örökre. Mindkettőt AM4-re raktam fel.
Az egyik a Spirit Of Gamer AIRCOOLER 120mm régi "két végén klipszes beakasztós - rápattintós" darab volt, nagyon komoly erő kellett a bepattintáshoz. Aztán nem bootolt a rendszer (vadi új alkatrészek) és hosszas szenvedés után elkezdtem gyanakodni a hűtőre. Feltettem a gyári AMD Stealth hűtőt, és láss csodát, simán indult minden, működik azóta is. Sztem a két klipsz feszítette az alaplapot.
A másik olyan megoldás volt, ami itt a cikkben is látszik, keresztbe két acélszálra felcsavarozós. Miután már mindkét csavaron húztam 6 teljes fordulatot, kezdtem félni, hogy átnyomja a procit az alaplap túloldalára, úgyhogy inkább levettem, ő is ment vissza másnap a boltba. A másik gyártóra nem emlékszem sajnos. -
Chaser
legenda
Elképesztőek ezek a számítógép árak...!
A hűtőventilátorok esetében az RGB világítás változatlanul nem tetszik, de a cikkben bemutatott hőszenzoros kijelző éppen annyira visszafogott, amennyire kell, és emiatt végre hasznos funkciónak tűnik.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy tartós, kivitelezés szempontjából minőségi darab lehet egy ilyen CPU hűtő, vagy házventi, amin még kijelző is van, ha "mindössze" párezer forintos végfelhasználói áron megvásárolható...!? Vagy tévedek?
Műszakilag lehet jó. Max a ráhazudott dB érték duplája a valós ( :
Bár nem néztem mit írnak rá. -
Rowon
nagyúr
Kemény, hogy ezért a lom netezős gépért is már 130-at elkérnek.
-
NandoXXL
őstag
A hűtőventilátorok esetében az RGB világítás változatlanul nem tetszik, de a cikkben bemutatott hőszenzoros kijelző éppen annyira visszafogott, amennyire kell, és emiatt végre hasznos funkciónak tűnik.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy tartós, kivitelezés szempontjából minőségi darab lehet egy ilyen CPU hűtő, vagy házventi, amin még kijelző is van, ha "mindössze" párezer forintos végfelhasználói áron megvásárolható...!? Vagy tévedek?
Divatt cikk, instant eldobható. Tartós üzemre celhardver keszül, nem ledes, meg full üveg. Mindent a helyén kell kezelni.
-
Piftuka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Call of Duty: Modern Warfare 4 (2026)
- Villanyszerelés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kutya topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128/256/512GB, Fekete, Fehér, Kék, Natúr Titán, Független - Számla, 2ÉV Garancia!
- Microsoft Xbox Series S, 512Gb szép állapotban eladó
- HONOR Magic 8 Pro 5G 512GB (Arany) Végig tokban, fóliázott! 2029-ig garanciális!
- GIGABYTE G5 KF // i5-12500H // 16GB RAM // 512GB SSD // RTX 4060
- Apple Cinema Display 27" eladó
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Intel Core i3-7100 (LGA1151) - Számla / 1 hó Garancia / Ingyenes GLS
- Javított PROSAL XPRO8000 Autós erősítő
- BESZÁMÍTÁS! Apple MAC Studio 2022 M1 Max 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Azonnal rendelném meg tartalkéknak, ha nem kellene huszonyolc fontosabb dologra is a pénz.
Nagyon jó egészséget, és sok örömöt kívánok hozzá!
Te jó ég...