Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sys85

    veterán

    válasz Laca19 (a) #8637 üzenetére

    2005-ben vettem egy Samsung 5.1 "bögreszettet".
    Az nagyon komolyat szólt,akkor volt 140e,ami akkoriban nem kicsit volt sok pénz,más volt a forint értéke.
    Az sokáig megvolt,kb 3 éve lett kukázva mert elhalálozott,így az évek alatt volt összehasonlítási alapom az aktuális friss bögreszettekhez.
    Hát egyre ergyábban szóltak a 120-140 alattiak.Teljesítményük egyre nagyobb lett,jött a BD,hdmi csati,de a minőségük a legtöbb esetben meg sem közelítette a régi Samsungomat.
    Nem lenne hatalmas gond a bögreszettekkel sem,csak a gyártók nem nagyon akarták igazán fejleszteni a hangzást,aztán a soundbarok elégge el is nyomták őket,így a gyártók leredukálták a szetteket,azokba se öltek fejlesztést,ezért lett sokak szemében a gyagyi kategória élő szobra az egydobozos HM.
    Ha valaki egy jobb hangú (és itt most nem a high-end-ről beszélek) házimozit akar,az zsebbenyúlós történet,egy belépő szettel se nagyon ússza meg 400-450e alatt és akkor ez még csak egy mezitlábas 5.1,semmi Atmos.
    Egy normálisabb polcsugárzó pár (pl Jamo S803) 80k,center (pl Jamo S81) 50k,egy surround szett (pl Jamo S801) 60k,egy láda (az általad is említett Jamo S810) 90k,plusz egy tetszőleges erősítő (pl egy Onkyo) 100-200 e,aztán innentől felfelé a határ árban a csillagos ég.
    Egy jobb belépő sztereó szett se áll meg 170-180alatt és akkor nagy eséllyes egy mélyláda még nincs is hozzá.
    A jó hangért zsebbe kell nyúlni,mindegy,hogy SB,HM,vagy sztereó a cél,az alsó kategóriás cuccok mindig kompromisszumosak,sajnos sokszor túlzottan és hatványozottan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák