Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Flam

  aktív tag

  válasz Ella86 #7743 üzenetére

  Én amióta megvettem ezen hisztizek, hogy nagy a gép alapzaja. Szerintem ez szimplán megszokás kérdése, engem zavar, mást aki szintén EB2Z1E-vel rendelkezik, vagy nem zavarja, vagy az övé halkabb (nem tudom...).
  Lényeg, hogy többet vaiot sose veszek... :)
  Szerintem olyan hangot produkál, mintha egyik ujjammal letakarnám a kivezető nyílást félig és "süvít", pedig enyémbe már cseréltek állítólag ventilátort is meg újra pasztázta a márkaszerviz is, nem régiben pedig én, de semmi változás.

  Előretelepített szarok minden gépen van ami "gyári oprendszerrel" veszed.
  Szépen le kell szedni róla olyat amiket nem használsz és nem befolyásolják a rendszer hibátlan működését.
  Akksi idő változhat majd, sajnos minden gyártó kamu időtartamokat ír szerintem.
  Függ attól, hogy milyen alkalmazásokat használsz, mik futnak a háttérbe, milyen hangosan hallgatod a zenét, mekkora fényerőre állítod a gépet stb...

  Én eddig bármilyen akksis készüléket vettem, sosem bírta a gyári időintervallumot tartani.

  [ Szerkesztve ]

 • DarkChild

  senior tag

  válasz Ella86 #7743 üzenetére

  Nekem SE1 van, de az például teljesen csendben teszi a dolgát, csak akkor jön meg a hangja, ha valami erőforrásigényes feladatot kell végrehajtania. Egyébként az új SONY laptopok elég csendesek szerintem (hugomnak valami neonzöld C-szériás VAIO-ja van, de az is teljesen csendes), csak akkor hangoskodnak, ha valami gyilkolja a processzort. Két tipp:
  1) Nyisd meg a Feladatkezelőt (jobb klikk a Tálcán, majd "Feladatkezelő") és ott próbálj megkeresni, hogy nincs-e valami folyamat, ami nagyon hajtja a processzort. (Ha 25% körüli terhelést mutat valami, az már elég indok a gépnek, hogy felemelje a ventilátor fordulatszámát.)
  2) Menj be a Vezérlőpult > Energiagazdálkodási lehetőségek ablakba és nézd meg, melyik profil aktív. Ott válaszd a "Kiegyensúlyozott" opciót (amikor a "Teljesítménycentrikus" van kiválasztva, akkor szokott magasabb fordulaton pörögni a hűtő).

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés