Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thesound

    őstag

    válasz lacko22 #5253 üzenetére

    EB2Z1E

    korábban más érdeklődött pm-ben, hátha segít, ezt írtam idén januárban 3 hónap után:

    Megpróbálom röviden összefoglalni. (asztali gépem volt előtte, mhelyen használok notit, nagyon nagy összehasonlítási alapom nincs. Persze sok notit nézegettem, de más amikor fél évig pl. használ az ember egyet...)
    Egyelőre összességében elégedett vagyok.

    Jöjjenek a negatívumok először. Megvettem és egy hónap múlva már szervizbe kellett küldeni, mert kattogó hangot adott a vinyó. Mint kiderült sokat parkolt... kicserélték a vinyót szó nélkül, (másik márka is lett) de újratelepítés...stb. Macera volt. Ettől függetlenül a supportról nem tudok rosszat mondani. (bár játék közben most is parkoltatja a vinyót :S szal furcsa nekem nagyon, de így most a csere után együtt tudok vele élni...)
    Ha itthon használom akkor egy hdmi-dvi kábellel van összekötve egy full hd-s monitorral. Volt már olyan, ha vissza akartam kapcsolni a monitorról a képet a noti kijelzőjére akkor a monitorról eltűnt a kép, de a notira sem jött vissza... nem sokszor volt ilyen de volt már és nem mindig... okát nem tudom, annyira ez nem zavart.
    Magát a noti kijelzőjét sokat szidják tesztekben (rossz betekintési szög, rossz szinek...stb.)... engem nem zavart, sztem nem rossz egyáltalán vagy csak nem láttam még a tutit... a noti kijelzőjét munkára és netre használom, nekem megfelelt. (filmet a monitorra kötve nézem) Bár biztos feltúrtad a netet tesztekért.

    Akku időről sokat nem tudok mondani, mert alapvetően hálózatról használom, de ne várj sokat tőle sztem normál használattal 1-1,5 óra akkuról nem több.

    Billentyűzete és a tapipadja sztem jó.
    Hangja itthon este a sötét szobában csendben is halk, de hallatszik (sztem ez elfogadható). Játék közben azért feltekeri a ventiket, akkor van hangja azért, de játék közben ez nem zavaró, mert a játékra figyelsz. A hűtés a játékból való kilépés után nemsokára (10-15 mp. max) visszaáll normálra, ebből következtetek arra, hogy normális hűtés van benne. (azért majd a nyárra kíváncsi leszek :) ) Full HD film vagy PCMCIA-s tv kártya használata esetén nem pörög a venti csak alapon, mintha semmi nem csinálnék.

    Játék. Nem vagyok nagy játékos, de ha már ilyen gép van kipróbáltam néhányat. Dirt2 full hd-ben (1920*1080-as felbontásban) külső monitoron közepes részletességgel tökéletesen simán megy (a venti itt dolgozik azért már). Ugyanilyen felbontás mellett a teljes részletességnél már szaggat, sztem így nem játszható a játék!
    Másik játék a Resident Evil 5 amit megnéztem. Minden maxon, fullon és tökéletesen megy, sőt a venti is halkabb mint a Dirt2 esetében. (mással nem pörgettem még a gépet úgy igazán szénné :DDD )

    Bluetooth, wifi szuperál, nem tudok róla mást mondani. esata-t nem próbáltam, mert nincs ilyen külső vinyóm. (bár az 500GB nekem, dvd íróval együtt bőven elég.)

    A hangszórók noti hangszórók, csodát ne várj. Van, de zenehallgatásra nem alkalmas. Én külső hangkártyával használom itthon és optikai kábellel van erőlködőre küldve a hang. (ha viszem valahová a gépet ált. nem a hangszórója kell :) ) Magyarul ha sokat hallgatsz zenét érdemes valamilyen kanóccal (hdmi v. jack) valami más hangszórókra kötni a dolgot.

    DVD íróval nem volt bajom, írja a dl rétegű verbatim dvd-ket is szépen. Blue-ray még nem járt benne.

    A webkamerának elég kicsi a felbontása. Ha nagyon szükséges, akkor van, de nem egy nagy kaland.

    (ha még nem tetted meg érdemes 1-2 órát rászánni és visszaolvasgatni a topic-ot)

    [ Szerkesztve ]

    Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák