Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stephan89

  aktív tag

  Sziasztok!

  Tegnapi naptól én is a VAIO Clubba tartozom. :D
  Megvettem az EB1E1E/W típust, ebben ugye az i3-as processzor van. A Sony központi szalonban vásároltam.
  Amin először meglepődtem, hogy a Sony oldalán is feltüntetett matt fehér szín helyett a fedél ezüst színű, a billentyűzet már viszont fehér. Alján, és a dobozán "Made in China" felirat virít. :F Ez a többi Vaio-nál is így van, a többi is ott készül?
  Az anyagminőségről már nem írok, megtették helyettem.

  Miután hazahoztam és bekapcsoltam, szép csendben és különösebb melegedés nélkül indult a gép, települt a Sony, McAfee, Google, stb. programokkal "felturbózott" Windows 7, 64 bit a számára létrehozott partícióról. Egyébként szépen és gyorsan teszi a dolgát eddig a rendszer. (Le is kopogtam gyorsan. :D )
  Egy gyors Vaio frissítés után elkészítettem a 4 visszaállító DVD-t, ami később nagy segítség lehet.

  A kijelző lehetne jobb is. Sajnos igaz, amit egy korábbi teszt írt: az éjszaka játszódó filmek élvezhetetlenek, a fekete helyett sötétszürke jelenik meg. Lehet ezen valahogy javítani esetleg beállítások módosításával?

  A webkamerát egyszer próbáltam ki nappali fényviszonyok mellett, a képminőségre nem panaszkodhatok. :)
  A hangszórók is megfelelnek átlagos használatra.

  Összességében egy kicsit többet vártam tőle külsőre tényleg olyan "Acer feeling", de ha ennek ellenére tartós és megbízható lesz évekig mint a többi Sony, akkor ezt nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Főleg, hogy a terméktámogatásra nem lehet panasz. Automatikusan frissülnek a driverek, Sony programok, ezen kívül a gép regisztrációja utána Club Vaio tagok leszünk, bár ezt még nem fedeztem fel nagyon.
  Minden megvan a kis Vaio-n ami kell, még az is ami nem, ezeket el is távolítottam (pl. Google Toolbar) A 60 napos McAfee Internet Security viszont kimondottan tetszik. Nem lassítja a gépet és végre magyar kezelőfelülettel rendelkezik. (Bár lehet, hogy már régóta, de én már régen használtam McAfee-t. :) Egyébként a hatékonyságával sosem volt bajom.)

  Egy problémám még lenne, bár ez inkább a Windows Media Player sara. Ha az említett programmal hallgatok online rádiót, és közben beteszek a gépbe egy lemezt amin vegyes tartalom (kép, videó, zene) van, a rádió adást leállítja és nem történik semmi. De úgy is volt már, hogy elindította a lemezen lévől videókat. Erről az automatikus indításról nem tudom lebeszélni, hiába állítottam be minden a Vezérlőpultban úgy, hogy lemez behelyezésekor csak kérdezze meg, hogy mit tegyen.
  Mi lehet a gond?

  Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik ezen a laptopon gondolkodnak.
  Én nem bántam meg a vásárlást. Remélem, hogy később sem lesz rá panasz, és nem lesznek meghibásodások.

  Az élményindex pedig így alakul:
  (Nem tudom, hogy ez az érték mennyire jó, mindenesetre a teljesítménnyel meg vagyok elégedve.)

  Üdv.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés