Hirdetés
- Nagyobb halaknak: Chieftec Vista Max gépház
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Most aztán tényleg durván elszállhat az erősebb GeForce VGA-k ára
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragonovich
csendes tag
...akkor most ezzel a technológiával az AMD megshortolja az SK Hynix részvényeket és elkezd maga gyártattni DRAM-t a processzoraihoz?
Koreában meg majd pislognak, hogy jövő héten roló le?
Na, jó, komolyabban: na de kivel fogja legyártatni az AMD?Szerintem a szabadalommal nagyobb üzletet lehet csinálni mint a gyártás, hiszen minden legyártott termék után részesedik, és nem kerül neki semmibe a másoknak eladásra kínált memória.
A szerver farmokon a legnagyobb probléma a fogyást és a hűtés. Ha ez működik, a világ pénzét is kifizetik a szabadalom használatáért a gyártók és a AI farmok...
-
Aprósólyom
addikt
...akkor most ezzel a technológiával az AMD megshortolja az SK Hynix részvényeket és elkezd maga gyártattni DRAM-t a processzoraihoz?
Na, jó, komolyabban: na de kivel fogja legyártatni az AMD? -
tibaimp
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Hát benne van hogy minden végtelenül drágább lesz, de annyira nem hiányzik, hogy költsek rá. Mármint összesen kb 1-2 jó game lenne, mint a Bodycam vagy valami, de a gép amin fut annyit messze nem ér számomra.
A 2673 v4 volt 7e Ft postával, ram az ingyen volt, alaplap 10e ( supermicro ) , végülis olyan vagyok mint amikor a Ghana-iak összeraknak papírból egy Lamborghinit.
D ( de azért van benne egy robogó motor, nem lábbal hajtott)
Maga az érzés. És emlékszek amikor a 32g ddr5 ram volt 42?-44e a legjobb CL-el 10 év garral ,. Z690 meg 13600k isminek, baromira az az érzésem volt, hogy sosem adtam volna ezekért 200 ezret újonnann. Mármint néztük hogy gyors, csak mondom, ennyit nem ér. (3060Ti-vel ) Ja meg a ti volt akkor 222e. 5 éve? vagy nemtudom, régen volt.Most meg azóta csak a ram 200e. DDR3 regramom is 128gigáról indult, most is 96 van ddr4 (vagy amennyit akarok), de hirdetem őket
32 gigáért nem fogok pénzt adni. 16 meg vicc.
500 e egy átlagos csöves pc amiben semmi extra, olyan irreális, bár tudom, hogy a pénz nem ér semmit.Minden is drágul, pár éve a netért is a mostani árának kevesebb mint felét fizettem és ugyanazt a szolgáltatást kapom, de még csak lehetőségeim sincsenek, mert a konkurencia közel ugyanennyiért harmincad sebességet adna
-
dongettó
aktív tag
Én bolti árakról írtam, ha olcsón akartad volna megúszni és tudtad, hogy kell majd vga, akkor már korábban meg kellett volna venni, ha később veszed és a helyzet nem változik, akkor további drágulások várhatóak. Nekem egy 9070xt van még a drága időszakban vettem, most még annál is drágább, később ez is sokkal drágább lesz...
A használt piacot is érinti a drágulás, elvégre akinek az új drága, azok is jobban nézelődnek a használt piacon és szépen felvásárolnak mindent, nézd meg az am4 alaplapokat, b550 chipsettel szinte nincs választék, pár hónapja még több mint 40 hirdetés volt...Hát benne van hogy minden végtelenül drágább lesz, de annyira nem hiányzik, hogy költsek rá. Mármint összesen kb 1-2 jó game lenne, mint a Bodycam vagy valami, de a gép amin fut annyit messze nem ér számomra.
A 2673 v4 volt 7e Ft postával, ram az ingyen volt, alaplap 10e ( supermicro ) , végülis olyan vagyok mint amikor a Ghana-iak összeraknak papírból egy Lamborghinit.
Maga az érzés. És emlékszek amikor a 32g ddr5 ram volt 42?-44e a legjobb CL-el 10 év garral ,. Z690 meg 13600k isminek, baromira az az érzésem volt, hogy sosem adtam volna ezekért 200 ezret újonnann. Mármint néztük hogy gyors, csak mondom, ennyit nem ér. (3060Ti-vel ) Ja meg a ti volt akkor 222e. 5 éve? vagy nemtudom, régen volt.Most meg azóta csak a ram 200e. DDR3 regramom is 128gigáról indult, most is 96 van ddr4 (vagy amennyit akarok), de hirdetem őket
500 e egy átlagos csöves pc amiben semmi extra, olyan irreális, bár tudom, hogy a pénz nem ér semmit. -
villamos
őstag
-
Dragon3000
nagyúr
Mármint az am5 nek nem látom értelmét, a 122 ezres 270k plus mellett. X3d-ket hozza, minden másban meg jobb. Persze a 122k-s procik alatt meg egyből lehet értelme, de érdemes már elsőnek a drágább procit megvenni, mert használtan kb ugyanannyiba elmegy. Egy 270k plussnak 7 évig elégnek kell lennie mindenhez.
Max a Battlefieldet venném meg, +COD. Ezek az assassin creed szerű gamek sosem érdekeltek.Meg gyakorlatilag úgy egyik sem
Max még a legutolsó diablót próbálnám ki de az is gondolom 30 ezer.A játékra használt gépemben egy 7800x3d van, a 7600-as gép más felhasználásra van, ott így is négyszereződött a cpu teljesítmény még visszafogott tdp keret mellett is. A minden másban jobb 270k plus csak akkor lényeges, ha ki is használod, ha nem akkor egy lényegtelen tényező, én szeretem, ha a két gép ugyanarra a platformra épül, mert ha valami gond van, akkor az egyikkel lehet helyettesíteni a másikban lévő alkatrészt, na meg a két rog strix b650e-f gaming wifi alaplap 78e-ből lett meg, így kihagyhatatlan ajánlat volt.
-
Dragon3000
nagyúr
Videokártyát nem tudom kikerülni mert nincs, persze egy 3060ti jó helyről jó áron is untig elég lenne, csak a használt vgakkal megszivtam az utóbbi időkben. A használt piac irreálisan elmebeteg áron van egy új garos 5060hoz képest, így értelme nincs.
NV-k teljesen kilőve, 5700XT-k 50 felett hát hagyjuk már, kibányászták a világukat. Persze a 3060ti-k is..
Máig ilyen 150 körül árulják a 3080 akat is amikor alzán a 12 gigás ujonnan került annyiba majd 2 évig.( már a bányabuli után, 3 év garral)
Ha lenne lóvé 1851re váltanék. 270k plussal.Én bolti árakról írtam, ha olcsón akartad volna megúszni és tudtad, hogy kell majd vga, akkor már korábban meg kellett volna venni, ha később veszed és a helyzet nem változik, akkor további drágulások várhatóak. Nekem egy 9070xt van még a drága időszakban vettem, most még annál is drágább, később ez is sokkal drágább lesz...
A használt piacot is érinti a drágulás, elvégre akinek az új drága, azok is jobban nézelődnek a használt piacon és szépen felvásárolnak mindent, nézd meg az am4 alaplapokat, b550 chipsettel szinte nincs választék, pár hónapja még több mint 40 hirdetés volt... -
dongettó
aktív tag
Videokártyát nem tudom kikerülni mert nincs, persze egy 3060ti jó helyről jó áron is untig elég lenne, csak a használt vgakkal megszivtam az utóbbi időkben. A használt piac irreálisan elmebeteg áron van egy új garos 5060hoz képest, így értelme nincs.
NV-k teljesen kilőve, 5700XT-k 50 felett hát hagyjuk már, kibányászták a világukat. Persze a 3060ti-k is..
Máig ilyen 150 körül árulják a 3080 akat is amikor alzán a 12 gigás ujonnan került annyiba majd 2 évig.( már a bányabuli után, 3 év garral)
Ha lenne lóvé 1851re váltanék. 270k plussal.Mármint az am5 nek nem látom értelmét, a 122 ezres 270k plus mellett. X3d-ket hozza, minden másban meg jobb. Persze a 122k-s procik alatt meg egyből lehet értelme, de érdemes már elsőnek a drágább procit megvenni, mert használtan kb ugyanannyiba elmegy. Egy 270k plussnak 7 évig elégnek kell lennie mindenhez.
Max a Battlefieldet venném meg, +COD. Ezek az assassin creed szerű gamek sosem érdekeltek.Meg gyakorlatilag úgy egyik sem
Max még a legutolsó diablót próbálnám ki de az is gondolom 30 ezer. -
tibaimp
nagyúr
Ha nem játszol olyan játékokkal, de én az új Witcher 3 DLC-vel és a Witcher 4-el tervezem majd, amiről most tudok, oda meg kell majd a kraft.
-
dongettó
aktív tag
Akkor meg a vga-val fizeted meg a drágulást, mert már lassan 200e-res áron mozognak ezek a kártyák, miközben voltak 150e-ért is, illetve 235e-ért elég sokáig volt értelmes 9070xt az alzánál... Én inkább eladtam az am4 platformot és váltottam am5-re, hiába drágább a ddr5, ha a 7600-at annyiért vettem, mint egy 5600 és nagyon nem egy kategória a kettő, igaz ebben a gépben mobil ddr5 van, de annyiból megvolt a 2x16GB 5600-as ram két átalakítóval, mint amennyibe 32GB ddr4 megy a használt piacon...
Ha lenne lóvé 1851re váltanék. 270k plussal. -
Dragon3000
nagyúr
Akkor meg a vga-val fizeted meg a drágulást, mert már lassan 200e-res áron mozognak ezek a kártyák, miközben voltak 150e-ért is, illetve 235e-ért elég sokáig volt értelmes 9070xt az alzánál... Én inkább eladtam az am4 platformot és váltottam am5-re, hiába drágább a ddr5, ha a 7600-at annyiért vettem, mint egy 5600 és nagyon nem egy kategória a kettő, igaz ebben a gépben mobil ddr5 van, de annyiból megvolt a 2x16GB 5600-as ram két átalakítóval, mint amennyibe 32GB ddr4 megy a használt piacon...
-
atus72
őstag
rohadjak meg ha értem hogy miből jön össze a 17x-es szorzó ...
-
dongettó
aktív tag
24g ddr4 3200 am még van ha beütne egy am4 vagy z790 upgrade , de egyelőre reg 2400mhz 96G-vel elvagyok videokártya nélkül . 6-8 évig biztos kibírom.
vindízel. / w10el. Max valami 9060xt 16G fog befigyelni. -
E.Kaufmann
veterán
Ezt fordítsa le valaki. Ez most azt jelenti, hogy rövidebb utat kell megtennia az adatnak a rétegekből memóriavezérlőig, ezért kisebb feszkóval is működik a memória, mert kisebbek a veszteségek?
Valamelyik fejlesztésnél olvastam olyat, hogy akár 1 másodpercig is bírná a DRAM tartani az adatot hűtés/alvás nélkül, na az lenne még jó. De majd, ha akciós lesz a DDR8
-
tibaimp
nagyúr
-
dongettó
aktív tag
Az én módszeremmel meg mégtöbbet mert 200 ezerért nem fogok ramot venni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 0 perces Bontatlan Samsung SM-X930 Galaxy Tab S11 Ultra, 12/256GB, 14,6", Wi-Fi, Szürke
- Újszerű HP EliteBook 840 G11 Intel Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD 2 ÉV GARANCIA 27% ÁFÁS SZÁMLA
- 27% - ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI D4 Alaplap
- Honor Magic 7 Pro, 12/512GB, Újszerű 12 Hónap garanciával