Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz Fishor #3201 üzenetére

    Nem tudom elolvastad e a korábban linkelt írásomat. Itt egy részlet belőle:
    "Egy példa: ha a fő router IP címe 192.168.0.1 a DHCP tartománya 192.168.0.100 - 192.168.0.255 ebben az esetben a segéd routernek pl. adhatunk 192.168.0.2 -es IP címet.
    Adhatunk neki IP címet a 192.168.0.100 - 192.168.0.255 tartományban is, csak akkor le kell neki foglalni a MAC címe alapján ezt az IP címet a fő routerben, nehogy más eszköz kapja ezt meg. Én ez utóbbi megoldást javaslom, ugyanis találkoztam már olyan esettel, hogy ha a segéd router IP címét nem a fő router DHCP IP tartományából adtam meg, akkor elérhetetlen volt a hálózaton a segéd router konfigurációs felülete."
    Megoldási javaslataim:
    Töltsd le az Angry IP Scanner vagy egy hasonló programot. Telepítsd fel, állítsd be és szkenneld át a hálózatodat. Ha az IP cím tartományod a 192.168.100.x tartományú, akkor a szkennelési IP tartományt így állíts be: 192.168.100.0 to 192.168.100.255 Indítsd el a szkennelés. Ha végzett fogod látni a hálózatodon lévő összes eszközt így a TP-Linket is. Így le tudod ellenőrizni, hogy mi a TP-Link IP címe. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik a TP Link, akkor az összes többi eszközt válaszd le, csak a két router maradjon és szkenneld újra. Ha megvan, próbálj meg belépni azon az IP címen.
    Ha nem tudsz belépni, akkor állítsd be úgy a Digis routered IP cím tartományát, hogy beleessen a TP-link IP címe is. Utána a Digi router DHCP -> Address reservation menüjében (vagy valami hasonló) foglald le az IP címet a TP-Link-nek a MAC címe és a mostani IP címe alapján. (A LAN-os MAC címét is látod az Angry keresőprogramban.) Indíts újra mindent.
    Ha esetleg így sem tudsz belépni a TP-Linkbe, akkor a Digi routerben állítsd vissza az IP cím tartományt az eredetire és ebben a tartományban foglalj egy új IP címet a TP-Linknek. (Szerkeszd át a korábbi foglalást arra az IP címre amit most szeretnél adni neki, vagy töröld az előzőt és foglalj újat.) A TP-Linket válaszd le a Digi routerről, reseteld le a TP-Linket a gyári állapotára. Lépj be a TP-Link LAN portján az eredeti IP címe alapján. Újra kapcsold ki a DHCP szerverét és állítsd be neki azt a fix IP címet amit lefoglaltál neki a Digi routerben. Indítsd újra először a Digit, majd a TP-Linket, utána csatlakoztasd össze a TP-Linket a LAN portján a Digi routerrel. Innentől jónak kell lennie.

    [ Szerkesztve ]

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák