Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • sunmao

  csendes tag

  Üdv!

  Szeretnék egy "gamer pc-t" összerakni, mert a laptopom már kevés erre a célra. Azt szeretném, hogy a legújabb játékokat is vigye full grafikán, akár TV-re rakva HD-ben is. A keret 1000€, de ha például 1102€-re jön ki a vége és azt mondjátok, hogy a plusz 100€ sokat lendít a dolgon akkor az még belefér. Bár azt is tudom, hogy ilyenkor sosincs megállás, mert mikor gépet "kattintgatok össze" egy webshop-ban akkor is mindig az van, hogy "ó de az eggyel újabb, csak 50€-val több, akkor már miért ne rakjuk bele azt".

  A féltételeimmel kapcsolatban: Tudom, hogy sokan le fognak itt hurrogni, de végső soron az én döntésem, hogy mit veszek és van egy-két márka amit élből elutasítok. Az ok az lehet, egy régi rossz tapasztalat, vagy szimplán csak a konkurenst jobbnak tartom. Ezt azért szögezem le, mert az ilyen topikoknál mindig van egy pár ember aki megmondja, hogy de hülye vagyok, mert hogy az a hiba csak egy szériánál állt fenn az is csak 10 éve és azóta ez a cég húdeszuperkafa lett. Erre viszont nem vagyok kíváncsi, mert úgy döntöttem, hogy most pénzt áldozok a dologra és ezért olyat szeretnék venni amiben én megbízok és márkás. Tudom az, hogy valami márkás még nem garancia semmire, engem mégis valahogy jobban megnyugtat, ha nem egy KINGSTON, hanem egy CORSAIR RAM van a gépemben. Illetve, ha valaki leírta egyszer magát nálam, akkor azzal nem foglalkozom. Az elején mindenki egyenlő esélyekkel indult és nálam kialakult egy bizalmi elv, ezt hívják szerintem márkahűségnek. Nem akarok elkezdeni példálózni, úgy is látjátok majd, hogy mi felé tendálok.

  Ettől függetlenül, ha valaki be linkel akármilyen tesztet, leírást, amiben ódákat zengenek az általam "nem támogatott" hardverről és annál a modellnél amivel konkurencia versenyezteti sokkal jobb, akkor azt hajlandó vagyok elolvasni és megfontolni.

  Ahogy elképzelem az új VAS-at:

  Alaplap:
  - Amely érdekel: ASUS
  - Amelytől nem zárkózom el: MSI, Gigabyte
  - Amit nem akarok: ASRock

  Processzor:
  - Amely érdekel: Intel
  - Amit nem akarok: AMD

  Processzor hűtő:
  - Amely érdekel: Zalman, Thermaltake

  Videokártya:
  - Amely érdekel: NVIDIA
  - Amit nem akarok: ATI

  RAM:
  - Amely érdekel: Corsair
  - Amelytől nem zárkózom el: Más gamer RAM-ok
  - Amit nem akarok: Kingston, Kingmax

  TÁP:
  - Amely érdekel: Corsair, Thermaltake, Chieftec, Zalman
  - Amit nem akarok: Vargáné táp :)

  Optikai meghajtó:
  - Amely érdekel: Valami nagyon alap DVD író/lejátszó, mondjuk LG vagy Samsung
  - Amit nem akarok: Blu-ray lejátszó/író

  Merevlemez:
  - Amely érdekel: Samsung, WD
  - Amit nem akarok: Szükségem van nekem SSD-re? Dob valamit a játékok játszhatóságán? Ha csak annyi az előny, hogy 10 helyett 5 másodperc alatt bootol a Windows akkor nem érdekel.

  HÁZ:
  Szinte teljesen mindegy, mert az asztal alatt lesz, nem érdekel a design, a kikötés annyi, hogy jól szellőzzön.

  Itt van az általam összeállított PC. Megpróbáltam mindenből szinte a legjobbat beletenni, kérlek nézzétek át és segítsetek dönteni. Esetleg mit érdemes kicserélni jobbra/rosszabbra. Kell-e nagyobb táp, passzol-e a RAM ebbe a lapba, jól összetudnak-e dolgozni az egyes hardverek. Esetleg érdemes-e még várni 1-2 hónapot (többet nem akarok, mert PC vásárlásnál, ha az ember mindig a jobbat várja akkor sose fog venni) mert jön valami nagyon ütős cucc.

  Ami fontos lenne:
  - Ne legyen olyan hangja mint egy erőműnek, de jó legyen a hűtése. Remélem ez azért a mai világban nem csak vízhűtéssel megoldható, azért nem kell teljesen hangtalannak lennie.
  - Menjenek rajta a legújabb játékok 1080p-ben full grafikán, az elkövetkezendő 3-4 évben is állja meg a helyét
  - Amit már említettem, a hardverek legyenek kompatibilisek egymással (a videokártya vigye át HDMI-n a hangot is)

  Mikor lenne érdemes megvenni a gépet (ár szempontjából)? Pont most még december előtt vagy éppen karácsonykor, vagy egy kicsit várni mondjuk január
  közepéig és akkor?

  Ja, és nem akarok konzolt venni, tudom az kijön negyed ennyiből, de amúgy is kell egy plusz PC a lakásba és én FPS-el is szoktam játszani arra meg a konzol nem jó.

  A segítségeteket és ötleteiteket előre is köszönöm!

  [ Szerkesztve ]

 • CoolMan

  MODERÁTOR

  Üdv!

  A kérdésed a Milyen asztali gépet vegyek? - Olvasd el az első hsz-t ! topicban tedd fel.

  Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot, hanem, használd a keresőt, mert szinte minden kérdésnek van topicja.

  Ezt zártam.

Hozzászólok Aktív témák