Hirdetés

2019. január 18., péntek

Hozzászólások

(#6172) Attici válasza vjozsef (#6171) üzenetére


Attici
(őstag)

Be van építve a gépbe, de a saját tápjáról megy egy APC szünetmentesről.
A hibát akkor is produkálta, ha a gép nem volt bekapcsolva ,(de többnyire csak a számítógép erősítésére van használva játékokra, zene szerkesztésre, zene hallgatásra.) csak egy analóg Technics RS-AZ6-osról ment.
Rákötve egy egykori Videoton hangfalak vannak, amik párszor már át lettek építve.
Majdnem egy éve megvan az erősítő, de csak kb. 3 hónapja produkálja a hibát. Pedig az erősítő a legfiatalabb komponens, azóta mióta megvan semmi sem lett hozzárakva a géphez.
Először még szinte csak hidegen kb. 10 perc múlva csinálta és a bemenetválasztó kapcsolására megszűnt a hiba. Később már melegen több óra után is, és még ki-be kapcsolásra megszűnt a hiba. Az utóbbi időkben kb. 1 hónapja már nem tudom megszüntetni a gerjedést. 10mp-1perc között magától megszűnik.
Igen próbáltam elosztani a jelet. Amikor ugyanarról a jelforrásról ment és gerjedt, akkor a másik erősítőn jó volt a jel. Előtte azzal a Kama Bay AMP 2000 Rev.B használtam évekig problémamentesen a hangfalakat és a számítógépet. Persze a nagyobb most feljebb került.
A ház is még az elődhöz lett átépítve és bekábelezve(tudom az Yamaha chippes volt ez pedig Maxim Chipes) Van den Hul és Klotz kábelekkel. A be- és kimenetek is le vannak választva galvanikusan a gépházról. Csak az erősítő háza van összetestelve a házzal. Egy beépíthető erősítőnél ez nem okozhat hibát.
Földhurok sem lehet, mert földeletlen tápról megy a a szünetmentesről.
Máshova nem vittem el, de a másik erősítő itt nem produkálta a hibát.
A hiba hangjából és tulajdonságaiból én a digitális végfokra gyanakszom (vagy annak valamilyen szűrésére, esetleg egy hidegítő kondi). Ha nem tapasztalod a hibát, lehet, hogy első körben az kéne kicserélni, és utána kiderülhet, hogy produkálja-e még a hibát.

[ Szerkesztve ]

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.