- Projektor topic
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Canon EOS DSLR topic
- Akciókamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
TiMoN
senior tag
nekem nem tudtok 5letet adni?
fentebb irtam mi a baj.
-
Nimda
addikt
válasz
TrollBalint #44 üzenetére
Köszi!Ha majd minden kötél szakad,ezt fogom használni
Egyébként a full letöltés mellett volt ott az a bizonyos SDK és az update is!Az utóbbi világos,de az elöbbi nem!
Na mindegy.Egyébként a skin amit adtak hozzá,nagyon nem tetszik mert néhol olvashatattlan!De ez legyen a legnagyob problem!
ThX! -
TrollBalint
addikt
Hát hogy mi az az SDK file, azt nem tudom, én leszedtem a full-t. Mindig azt szedem le.
Hát az elején mindenképp állítsd be, hogy ne cserélje meg az első és hátsó hangfalakat, meg nálam volt, hogy csak akkor volt hajlandó szólni a mély, ha benyomtam, hogy a fülhallgatot a center és a mélyre ossza ki. Valami hasonló neve is van
Meg van egy hangszóró a menüben ami mellett egy körben egy kérdőjel van. Ott tudod beállítani az 5.1-et.
Ott van mindenféle csúszka... Pl. be tudod állítani a center hangerejét (0 és 1,5 között), gondolom ezek valami szorzok. A hátsó hangfalak hangerejét (0 és 1)között Meg még két dolgot, ami nem tudom mire jó, az egyik valami féle torzitást, a másik meg szerintem késleltetés. Mindegyik csak a hátsó hangfalakra vonatkozik.
Másik, meg, hogy hangerőt még két helyen tudsz állítaniAz első az alapmenü, ami először bejön, a másikat pedig baloldalon a zöld kis kártyára (
) kattintva éred el, ott tudod külün-külön hangosítani/ hallkítani az egyes hangfalakat.
Én ezeket használom, ha van még kérdésed, szólj -
TiMoN
senior tag
hali all!
Nemrég vettem a SB Live-om 5.1 nekem elfelejtették az OEM kártyához a drávert adni de a ki eladta neekm annak is ilyen van szal lemásolta az övét és ideadta...
Ninics is semmi baj vele simán felment csak ha a játékoknál beállítom az EAXot akkor elkezd néha recsegni.. ami rohattul zavar. A Hotfix nem megy fel mert azt mondja nincs telepítve SB live 5.1 ...
Valami 5let?
Probóltam alternatív drájvert de nem jött be nemtudtam beállítani az 5.1 pedig pöpec kezelő felülete van... valamiért mégsem ment
Bővebben: link
ha valaki tud irja meg mit lehet vele cseszni... -
Nimda
addikt
Korábban irtam a kártya tipusát,de azért leirom mégegyszer:
SB Live!5.1 Digital OEM/zacskós,
Cd PN:3201ML0000196 ezt adták hozzá.
Model:SB0220
Serial:M18B0229449000047H
Ehhez szeretném a megfelelö driver CD-t!
THX!
Ja és a cd-n amit adtak hozzá,csak egy Live! felirat van.A karit nem látja csak a setupból telepithetö.Csak 4.1 müködik max,és néhány játéknak nincs hangja,még stereoban sem!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
TrollBalint #38 üzenetére
Ha másképp nem megy lehet hogy maradok a kx-nél.Tudnál valami tanácsot adni a beállitáshoz?Pl.mi az az SDK file a letöltéseknél?Mire való?
Thx! -
Nimda
addikt
Igen ennek valóban nem igy kéne müködnie,de a fene se gondolta volna hogy a driver ilyen sz@r lesz,de a legrosszabb az egészben az hogy még megszerezni sem tudom a megfelelöt!
Igen az EaX azért hiányzik!
Igen olvastam az elözö hozzászólásokat és tudom hogy ez egy OEM!De csak van vagy lesz megoldás?Egyébként minden oprendszerrel ezt csinálja?
Köszi a segitséget! -
Raymond
titán
''nagy nehezen kaparták elö!''
Sz*r ugy - ennek nem igy kene mukodnie...
''Gondoltam leszedem a gyártótól,de sajna ez nem ilyen egyszerü!''
Nem, mert egy Bulk/EOM kartyad van es az elado/disztri biztositja a tamogatast.
A kx SZVSZ nem az igazi ha nem foglalkozol zenezerkesztessel. Az eredeti meghajtok tobbet biztositanak (pl. EAX)
-
Nimda
addikt
Sajna az nem megy,mert amit adtak hozzá,azt is nagy nehezen kaparták elö!
Elvileg csak a mixer miatt kellett volna,hiszen nem gondoltam,hogy ilyen szar lesz telepiteni a drivert!Gondoltam leszedem a gyártótól,de sajna ez nem ilyen egyszerü!
A kx jó ugyan,de mintha nem szólna úgy mint az eredetivel,ami ugyan csak 4.1-et ''támogat'',mégis szebb valamiért.Vagy csak én vagyok ilyen vájt fülü?Amúgy én 2.1-es rendszert használok,de idegesit hogy nem megy úgy ahogy kéne!
Ez egy szálka!
Késöbb szeretnék váltani hangrendszert,de hangkarit cserélni nem szeretnék.És akkor szeretném ha megjelenne az 5.1-es beállitás az eredeti driverrel!Arra gondoltam hátha már tud valaki valami patchet,vagy a sok ezermillió eredeti driver közül egyet,ami biztosan müxik ezzel a karival.... -
TrollBalint
addikt
Tessék, itt van egy amivel müködnie kell: Bővebben: link
nekem is ezzel megy, amúgy a live-ok sosem arról voltak híresek, hogy könnnyü hozzájuk drivert feltenni -
Nimda
addikt
Érdeklödnék,hogy tud e már valaki ehhez a kártyához(Sb live!5.1digital)valami elfogadható drivert?Nekem is uaz a problémám mint a topic nyitónak,nem települ a driver rendesen és csak 4.1csatit lát!
Cd: 3201ML0000196
SB0220/0229 -
Raymond
titán
Driver csere nem nagyon segithetett mert azzal semmi gond
Par lehetoseg:
- cserelj slot-ot
- allits a PCI Latency Timer-en a BIOS-ban ha van lehetoseg (fel vagy le - probalkozz)
- XP-t (ha az van) kapcsolt ACPI Uniprocessor modbol sima ACPI modba (Eszkozkezeloben egy manualis driver update az ACPI Uniprocessor eszkoznek es valaszd a listabol az ''Advanced Configuration and....''-t). -
griever
csendes tag
Sziasztok!!
Nekem is gondom van az SB live-al.
Az enyém SB 0220, és nem tom, hogy miért, de ha mp3-at hallgatok, vagy filmet nézek, úgy 5 mp-ként beragad a hang, úgy jó 2 másodpercre.
A probléma akkor kezdődött, amikor régi gef 3-at lecsréltem egy ati 9600-ra.
Azt hittük vinyó probléma, de kiderült, hogy a többi hangkártya lazán megy.
A boltban állítólag ilyet még nem láttak, az a gáz, hogy én sem. Arra még rájöttünk, hogy a lehet hogy a driver a gázos, deeee: egyszerűen már vagy 5 félét próbáltunk, és mindegyiknél ugyanez a probléma előjött.
A kártya állítólag jó..... más gépeken megy.
Ha tudtok segítsetek. Köszönöm. -
Usul
tag
Sziasztok!
Ha tudtok segíteni
Mennyiért lehet reálisan elpasszolni egy használt SB Live! 5.1-et?
Régebbi modell model:SB0100 a modellszáma.
Köszi
Üdv
U. -
Raymond
titán
Itt a driver: Bővebben: link
Itt meg a patch az EAX Console problemara: Bővebben: link
A program-update-ek is kellenek amik az elso link szovegeben vannak felsorolva...Oszinten szolva kenyelmesebb egy Auto-Update. -
Raymond
titán
Minimalis rafizetessel meg. Eloszor is szebb a hangja, de termeszetesen nem akkora mertekben mint egy Live! -> Audigy 2 valtas adna. Az uj funkciok (EAX3 es EAX4) mar az Audigy-n is tamogatva vannak nemcsak az Audigy 2 vagy 2 ZS kartyakon, es ez a Live!-on nincs meg.
[Szerkesztve] -
Tul
aktív tag
Nézzenek oda!!! Előbb rábeszélsz, aztán még te sem tudod mit akarsz.... Jana-Jana
Na csak vicc voltPróbáld ki, ha egyáltalán megy, meglátod/hallod a különbséget.
-
JaniS
senior tag
Elragadott némiképpen az indulat...
Szóval visszamegyek a boltba, ahol vettem és vagy adnak egy olyan CD-t, ami tényleg jó hozzá, vagy valami más verziót kérek ebből a kártyából. Azért idegesedtem be ennyire, mert nekem is ugyanilyen kártyám van a gépemben már vagy 2 éve és soha semmi gond nem volt vele, a telepítéssel sem, meg a hangjával sem. A páromnak vettem, hogy az alaplapi 2 csatornás csipogása helyett legyen valami jobb, nem gondoltam, hogy itt kell majd tökölni az installálással. Ami kiakaszt, hogyan adhatnak így el valamit?
És még egyszer köszönet a türelmedért.
JaniS -
Raymond
titán
''De itt valami fenemód el van rontva.''
Hat az el. Csak az van elrontva amit mar leirtunk
1. A LiveDrvpack nem ismeri ezt a verziot mert regebbi, igy nem telepul.
2. a kxproject-es driverek nem tamogatjak az EAX-et, azek elsosorban zeneszeknek keszultek.
3. ''A Creative is leírta, hogy ez egy OEM termék, a gyártó változtathat az eredeti kártyán, ezért a gyártó által adott drivert kell használni. OK. Ki a gyártó?''
Ez azt jelenti, hogy az OEM ugyfel megrendelese alapjan keszulnek a kartyak. Ha az egy feature-t nem akar ra, akkor az nem lesz rajta. peldaul az a Dell kartya aminek a drivereit kiprobaltad szerintem az oldalukon megtalalhato SB0200-ashoz vannak. Az teljesen mas ugy mint az SB022x kartyak. Egy par dolgot nem tud (Pl. nem is 5.1-es es ezert nincs is Dolby dekodolasa).
Szerintem szerezz egy megfelelo CD-t. Igy a mukodo es mellekesen a legutolso elerheto meghajtoid lesznek meg
Ha valakinek megvan itt a forum-on csinalhatna mar egy masolatot a kolleganak.... -
DoubleD
aktív tag
Raymond megmondja neked az őszintét.
Ő nagy SB guru... -
JaniS
senior tag
Üdv!
Ebből csere lesz, csak jussak el vissza az üzletbe. Egyrészt pofátlanság eladni úgy egy terméket, hogy a mellé rakott driver CD-nek köze sincs hozzá. Másrészt ez az 'OEM SB live! 5.1' örökre elvette a kedvem attól, hogy még egyszer ilyet vegyek.
Szóval: kipróbáltam mindenféle drivert, a Creative-től, azt is amit a kolléga ajánlott, kipróbáltam a nemhivatalos fejlesztéseket is, a KX-et és a Youp-Pax-ot. Egyikkel sem működik rendesen. Az már nem is lenne probléma, hogy nem veszi észre a kártyát a telepítő, de az, hogy egyetlen esetben sem lehet 5.1-re konfigurálni már igen. Sztereoban működik ugyan, de pl. 4 hangszórós üzemmódban total zaj a 2 fronton és totál süket a két hátsón. Ezenkívül az EAX is kaotikus. Jó. Értem. Nem ez a driver kell hozzá. A Creative is leírta, hogy ez egy OEM termék, a gyártó változtathat az eredeti kártyán, ezért a gyártó által adott drivert kell használni. OK. Ki a gyártó? A nyákon Creative felirat, a papírcímkén Made in China, az FCCID-t meg fene tudja, mert a rajta szereplő két szám (N10225 és D33022) alapján nem lehet megtalálni. Kipróbáltam a Dell drivereit is, hátha... az sem nyert. Most már azt sem tudom ráadásul, hogy tényleg csak a megfelelő driver hiányzik, vagy netán a kártya rossz. Neten bőven van irodalma a dolognak (ugyanezekkel a problémákkal) csak éppen megoldás nincs sehol.
Egy jótanács annak, aki most akar venni ilyen kártyát: kerülje el ezt a példányt:
Sound Blaster Live! 5.1 Digital
Model: SB0220
Serial No.: C6SB0228...
a címkén még két szám (elvileg FCCID is lenne köztük): N10225, D33022.
A ''hozzáadott driver CD'': Sound Blaster Installation CD, CD PN: 2201ML0000075, CD ASSEMBLY PN: 3201ML0000075
Ja, és mindez Windows XP alatt cseszik működni, ki tudja, Linux alatt lehet jó...
JaniS -
JaniS
senior tag
A CD-n ennyi áll:
Sound Blaster Installation CD
van még neki CD PN kódja, szép hosszú, de nem hiszem, hogy segítene.
Másrészt a Manuals mappájában van csomó nyelven manual.pdf, de mind ugyanarról szól és a képeken nyilvánvalóan nem Live! kártya van. Szóval a CD biztos nem ehhez való. Megpróbálok levadászni valahonnét hozzávalót, mindenesetre megnyugtatóbb így, hogy a CD nem az, aminek lennie kellene és nem a kártya.
JaniS -
JaniS
senior tag
Köszönöm szépen! Ez tiszta sor és némileg meg is nyugtatott. Valóban a Serial No. C6SB0228..., azaz akkor ez a 228-as. A CD totál nem jó hozzá, az egy SB PCI 128-hoz való és természetesen szintén nem vette észre a kártyát. Azért átbogarászom, hátha csak én voltam felületes. Jó, hogy van aki ért hozzá!
JaniS -
Raymond
titán
A megoldas abban rejlik, hogy ujabb modelled van. Az SB0220-bol van 220,222,224,226,228 - ha megnezed a vonalkodos matricat lathatod a szeriaszam szerint melyik verzio pontosan. Ha neked az utobbi van (226 vagy 228), akkor a LiveDrvPack-et nem tudod telepiteni, mivel nem ismeri a kartyat. A CD-n amit kaptal viszont a megfelelo meghajtoknak kell lennie. Ha nincs, probalj az eladoval ''konzultalni'', mivel ez egy OEM(Bulk) kartya es hogy mikor lesznek ''hasznalhato'' meghajtok a Creative oldalon az kerdeses, mive; az OEM/Bulk tamogatas az elado es a disztri dolga, ezert a megfelelo driverek is ugymond naluk vannak.
-
JaniS
senior tag
Közben olvasgattam itt a PH!-n a fórumot, látom te otthon vagy SB Live! témában. Mindenezek után most már csak egy kérdés van, amit nem tudok megválaszolni: lehet, hogy 4.1-es kártyát adtak el 5.1-es nyákján? A nyák feliratai: MODEL: SB0220, Sound Blaster Live! 5.1 Digital, ki/bemenetek: TAd, AUX_IN, CD_SPDIF a nyákon, az előlapon a szokásosak. Az én gépemben levő kártyán van még 3 plussz ki/bemenet (fejből most nem tudom mik), ill. totál más a panel elrendezése (rakat kondi szépen L alakban, ezen szétszórva jóval kevesebb). Nem értem én ezt. A CD amit adtak hozzá totál hülyeség, SB PCI 128, még kinézetre sem Live.
JaniS -
JaniS
senior tag
-
Raymond
titán
Probald ezt: Bővebben: link
Amugy az SB022x kartyak 5.1-esek... -
JaniS
senior tag
Üdv!
Remélem valaki tud segíteni...
Szóval: vettem egy SB Live 5.1-et a párom gépébe, nekem már vagy két éve az van. Kinézetre elég furcsa volt, hogy a nyák máshogy néz ki, mint az enyém, kevesebb kondi, de a nyákon az SB Live 5.1 Digital felirat ott van ill. van digital out kimenet is. Első probléma kipróbáláskor: a Creative féle driver installáló program nem látja a kártyát. Jó, elindítottam a a megfelelő CT... nem'tom milyen file-t, ahogy ilyenkor a Creative tanácsolja és felment. Második meglepetés: az AudioHQ-ban csak 3-féle speaker konfig van: headphone, 2 speakers, 4 speakers, semmi 5.1. Kínlódtam még egy darabig vele, de semmi eredmény. Most akkor mi van? Ez egy 4.1-es kártya csak 5.1-es paneljára rakták? Vagy elbénáztam valamit? A nyákon ráadásul ott az SB0220 jelzés, ami ugye az 5.1-est jelentené. Ha a Creative tényleg mást szerel a panelra, hát... nem írom le, mert kimoderálnák.
Plízz, aki tud valami okosat, mondja!
JaniS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,nVmeSSD,
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged