Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nikk

senior tag

Jó egészséget mindenkinek meg egyebeket... Kis segítség kellene... (Minő meglepetés )

Na szóval a probléma a következő:

Nálunk otthon két gép van. És a mai nap történt egy olyan kis ''apróság'', hogy apám gépe nem volt hajlandó elindulni (Minő meglepetés 2 ). Nos a történés a következő. A vinyót nem találta apám gépe, amit sajnos még most sem hajlandó megtenni. Ez egy bizony SATA vinyó, amire a Win van felhúzva. Ezen kívül van még egy IDE vinyó is, amin mindenféle ''szemét'' honol... Nos leleményes ember lévén a mivel a SATA vinyó nem indult, ezért gondoltuk meglessük, mi a baj vele, és felvittem szentül őrzött gépem egyik SATA aljzatába. (Az én gépemben egy 80-as és egy 300-as SATA vinyó van, melyből a kis tesó két darabra van particionálva). Nos mivel a Win-re szükség lett volna az adatok lementéséhez apám gépéről, ezért a nagypapit lekapcsoltam az anyahajóról... Történt ezek után, hogy a hibás SATA vinyót, nem találta a gépem. Mondom semmi baj, lehet, hogy nem dukál neki, hogy 2 van mellette egy másik SATA vinyó is, ezért lekaptam a 80-as vinyómat is. Ezek után se találta meg apám vinyóját a gépem, ergo vakvágányra értem, szóval vissza az egész... No de: 80-as vinyó vissza, a 300-assal is... Zsír minden a hején. Erre nem látja a másik kettőt sem. (Szokásos kábeligazgatás, de semmi...) Akkor levettem a nagypapit, és ekkor elindult a Windows... Mondom hála az égnek. Akkor most vissza a Nagy 300-assal is. Windows elindul. Mondom HUH... Erre nagy meglepi... a 300-as vinyómat nem találja a gépem... Na ekkor eldurrant az agyam: kivesz berak megcserél kicserél ide rak oda rak, driver csere ilyen csere olyan csere... Eredmény: 0... Mi a tök lehet vele? A RAID setup-ját is meglestem, ahol látja a 300-as vinyót... A 80-as Stripe-0 asszem, a másikra pedig free-t írt... De hogy ezek mit jelentenek, azt nem tom... Próbáltam már felismertetni vele Automatikusan a RAID BIOS-ban, de nulla eredmény... Mi lelte szerintetek a gépemet? Semmit nem csináltam vele, csak meglestem, hogy működik e apám vinyója nálam, aztán mindent visszaraktam... Lehet az, hogy megölte a vinyómat vagy valamit átállított?

HELP...

Új hozzászólás Aktív témák