Hirdetés

2017. október 17., kedd

Hozzászólások

(#1) evolva


evolva
(újonc)

Sziasztok!
Vettem 1 200GB-os Samsung SATA vinyót és nem mükszik. Az eszközkezeleő látja (WinXP), de a meghajtók között már nem jelenik meg. nem tudom mi lehet a probléma.
Előre is köszi a helpet!

(#2) Gh0sT válasza evolva (#1) üzenetére


Gh0sT
(PH! addikt)

Particionáltad?

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#3) evolva


evolva
(újonc)

probáltam XP cdvel, de az se látta

(#4) Gh0sT válasza evolva (#3) üzenetére


Gh0sT
(PH! addikt)

Javaslom, hogy használd előtte az alaplaphoz kapott SATA drivert. XP CD azért nem látta. Reboot CD-ről, aztán vadul nyomod az F6-ot. Be a kislemezt, ott kiválasztod, hogy milyen drivert is szeretnél feltenni, és voila...

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#5) evolva


evolva
(újonc)

Megpróbálom!

[Szerkesztve]

(#6) evolva


evolva
(újonc)

1000 köszönet a helpért! Nem úgy ahogy te mondtad, de megoldottam.

(#7) DeciBELL


DeciBELL
(lelkes újonc)

Hali!

Az eset ugyan az. Adott egy ASUS A7N8x deluxe alaplap, és hozzá egy 160Gb-os Maxtor vinyó. A gépben van még egy Msi DVD író, és egy ugyancsak Maxtor Ata133-as 80Gb-os vinyó.
Belelököm a satás vinyót, és a Raid beállításon, és a windows eszközkezelőn kívül semmi más nem látja.
Mit tegyek?
:F

Abit NF7, AMD 2800+@2200(11*200mhz)+Thermeltake SilentBoost,Club3D 9600XT+Zalman ZM80-D, 2*512Mb samsung@DUALChanal

(#8) evolva válasza DeciBELL (#7) üzenetére


evolva
(újonc)

Hali!
Ha új a SATA vinyód akkor a windosban a Sajátgép / jobb gomb, kezelés / Lemezkezelés alatt tudod formázni meg ilyenek, utánna elvileg látni fogja.
Én az enyimre fel is raktam az új rendszert, úgy hogy csak a SATA vinyó volt a gépen, megy is meg minden, de ha rádugom a csontra formatált és teljesen üres PATA vinyót akkor nem bootol be a gép a SATÁról. Én most ezt próbálom megfejteni, ha valaki tud, segítsen!

(#9) wolffy válasza evolva (#8) üzenetére


wolffy
(fanatikus tag)

Nézz utána a BIOS-ban a bootolási sorrendre!
Nekem már többször volt haosnló, hogy SATA mellé felnyomtam a PATA-t és a BIOS alapból azt állította a boot sorrendben előre, a SATA-t pedig utána. Ekkor valamiért úgy működött a BIOS-om, hogy a PATA-n nem talált indítható részt és meg is állt a bootolás.
Nekem is eltelt egy kis idő mire megfejtettem, hogy mér nem bootol.

(#10) DeciBELL


DeciBELL
(lelkes újonc)

És mi van akkor hogy ha nincs a biosban a bootolási sorrendben a sata vinyó???
Hiába dógom rá a lapra, biosban semmi. A raid beállításokban látja a lap, ott viszont nem lehet tenni semmit a bootolással kapcsolatban!
Esetleg bios frissítés?
:F

Abit NF7, AMD 2800+@2200(11*200mhz)+Thermeltake SilentBoost,Club3D 9600XT+Zalman ZM80-D, 2*512Mb samsung@DUALChanal

(#11) SzlobiG


SzlobiG
(Jómunkásember)

Nekem meg van egy WD Raptor+Maxtor vinyóm mindkettő SATA és az lenne a problémám, hogy elkezdném telepíteni a windowst ahol a partíciókat kell választani ott akármelyik partícióra megyek azt írja, hogy nem kompatibilis partíció a Windowsal. Mér?:F Ja és ha a Maxtort lehúzom sehogyse tudom feltenni a winfos XP-t ugyan az a hiba csak akkor lehet ha a Maxtor van rákötve elsődleges bootolonak meg az előrébb van mint a Raptor.:F Már eleg van az egész ből.:((( plz valaki.

(#12) SzlobiG válasza SzlobiG (#11) üzenetére


SzlobiG
(Jómunkásember)

UP

(#13) csibor


csibor
(PH! addikt)

Nekem sata120 +40-es pata.A satára felraktam az xp-ét,de meghagytam a patán is.Bármit csinálok botolásnál csak a patán keresztül tudok rendszert választani.Valami tip?

(#14) SzlobiG válasza SzlobiG (#11) üzenetére


SzlobiG
(Jómunkásember)

Senki semmi?:F

(#15) BandiT válasza SzlobiG (#11) üzenetére


BandiT
(senior tag)

Bootolj be a működő vinyóról úgy hogy be van kötve a másik is (Maxtoron van rendszer de a Raptorra is akarsz?) formázd le a vinyát és próbáld meg utána telepíteni a windowst...a másik vinyót addig húzd le...

(#16) BandiT válasza csibor (#13) üzenetére


BandiT
(senior tag)

milyen alaplap?? biosban mindent átnéztél tuti?

(#17) csibor válasza BandiT (#16) üzenetére


csibor
(PH! addikt)

Asrock S55fx+.Biosban sata engedélyezve van.A winyó a sata1-re van rakva,ide1-en dvd iró van.Ide2-ön 1-es dvd meghajtó,2-os mobil rack/itt van a régi pata/.Elöszőr mikór csak satát telepitettem minden jó volt.Valami miat a mobil rack kever be szerintem?

(#18) SzlobiG válasza BandiT (#15) üzenetére


SzlobiG
(Jómunkásember)

Nekem mindenképp a Raptoron kell lenni-e a rendszernek mint most, de ha nincs rákötve a Maxtor akkor már nem is bootol meg akkor egyáltalán nem is tudom fel tenni rá a winfost. De most ez olyan, hogy ha nincs egy Maxtor vinyóm akkor nem is tudom fel tenni a winfost?? Ezt a f++ságot.:(((

(#19) BandiT válasza csibor (#17) üzenetére


BandiT
(senior tag)

próbáld meg úgy hogy vedd ki a rack-ből, bár nem hiszem hogy ez lesz a baj...bios update?

(#20) BandiT válasza SzlobiG (#18) üzenetére


BandiT
(senior tag)

Ezek szerint most a Raptoron van egy windowsxp és mellé van kötve a Maxtor is, ugye? Amikor a Raptorra telepítetted a windowsxp-t akkor is be volt kötve a maxtor? mert ha igen, és most ha lehúzod a maxtort és nem indul a raptorrol a windows azon nem kell csodálkozni...általában ez van akkor ha több vinyód van beszerelve és csak az egyikre telepíted az xp-t utána ha lehúzod a másik vinyát - xp nem indul. több ilyennel is találkoztam már...

(#21) SzlobiG válasza BandiT (#20) üzenetére


SzlobiG
(Jómunkásember)

Ahogy mondod ha lehúzom a Maxtort akkor windws nem indul valami DISK BOOOT FAIULIRE... ír ki. De ha nincs rákötve a Maxtor akkor meg nem tudom feltelepíteni a windowst mer akkor a partíció választásnál aztírja, hogy nem kompatibilis windows partíció és meg se formázza.:F:F Ja és ha a Maxtor nem az elsődleges bootoló vagy is nem a SATA 1-re van kötve, akkor is ugyan ez van és a Maxtorra is azt írja, hogy nem kompatibilis partíció. Nagyon nem értem mér van ez.:(

[Szerkesztve]

(#22) BandiT válasza SzlobiG (#21) üzenetére


BandiT
(senior tag)

Szerintem ments le mindent a raptorról, aztán a Maxtorrol bootolj be, windows alatt formázd le a raptort, aztán maxtort vedd ki, raptor be valamelyik sata-ra és úgy próbálj telepíteni, hátha...más ötletem nincs.
bios update? :F

(#23) SzlobiG válasza BandiT (#22) üzenetére


SzlobiG
(Jómunkásember)

Már lecsaptam minden partíciót és csináltam újakat, de hiába.:( Legújabb BIOS-va fenn.

(#24) SPDeluxe1.0


SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

HI!
Tnap vettem egy 120 Gb-os WD SATA vinyót,de az eszközkezelő nem ismeri fel,bootolásnál viszont ha CTRL+S sel belépek egy menübe,akkor látja a száztizenvalamennyi gigát!
Windows betöltése után kiírja hogy 'új hardver',elémlöki a varázslóját hogy telepíccsem a RAID vezérlőt,de az 5.10-es nvidia drivercsomagban nincs SATA driver!Vagy van:F Ha vki tudja,help plíz!
Előre is THX! :)

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#25) SPDeluxe1.0 válasza SPDeluxe1.0 (#24) üzenetére


SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Nna,a problem megoldódott,minden fasza,megtaláltam a megoldást,a 120Gb formázottan 114.7Gb-ot tesz ki nettó. :C
Sztem ez nagyon jó arány,szarabbra számítottam,csak az a qrva formatálás tartott kb 25 percig. :)
Különben egész fasza ez a WD SATA vinyó, -- a szépencsengő H nevet kapta tőlem az 1 darab particója :DD --, a C-ről a H-ra a másolási sebesség 55Mbyte/sec fölött is járt,ezelőtt ilyet sose láttam.
Kongrat a Western Digitalnak! :C

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#26) csibor válasza BandiT (#19) üzenetére


csibor
(PH! addikt)

A legujabb bios van fen.Rack nélkül simán felmegy,akkor nincs gond.

(#27) Mukky


Mukky
(lelkes újonc)

Hello!

Szerintetek ez normális hogy ilyen lassú a Sata vinyóm? Az Ata133-asom gyorsabb...

Freshdiag benchmarkja:


SAMSUNG SP2004C (S07GJ10Y402825) : (Sata II-es 200GB)

Write: 25.03Mb/s
Read: 31.6Mbs

Maxtor 6Y120P0 (Y33QWDGE) : (Ata 133-as 120GB)

Write: 31.21 Mb/s
Read: 36.36 Mb/s

Azt írja hogy:

a Maxtor : Aktív UDMA átviteli mód UDMA 6 (ATA-133)

a Samsung: Aktív UDMA átviteli mód UDMA 5 (ATA-100)

a Max. UDMA átviteli mód mind a 2-nél: UDMA 6 (ATA-133)

Lehet valamit tenni? hogy esetleg ne legyen ennyire csiga?

(#28) czappa


czappa
(fanatikus tag)

Sziaszok és bocs az OFF-ért!
Nekem nincs SATA problémám mert nincs is ilyen vinyóm:) viszont vmit nem értek.
Azt tudom mi a külömbség pata és sata között, (pl.: csak PATAs vinyót támogató alaplapba - elvileg- nem mükszik a sata-s,stb.), de mi a külömbség SATA és SATAII között?
Azok az alaplapok amelyek lekezelik a SATA-s vincsit ''elbírnak'' a SATAII-vel is? Vagy ez megint új csatoló dugeszt jelent?
Bár nem állok gépvásárlás előtt, de azért szeretném tudni, ha vki tud segíteni, megköszönném.

(#29) czappa


czappa
(fanatikus tag)

ápp! #28

(#30) Mukky válasza czappa (#28) üzenetére


Mukky
(lelkes újonc)

Hello,

Nem, a dugesz az ugyanaz csak annyit tesz hogy 300Mb/s átvitelre képes a csatija :) de a vinyó az sehol se.... a SATAII-es vinyókat pl csak az I945-ös chipsetes alaplap viszi (ez asuséknál így van, gondolom mivel intel ezért minden másban is)
Az én SATA II-es vinyómon van egy jumper amit átteszel SATAI-re és már megy is simán.

[Szerkesztve]

(#31) czappa válasza Mukky (#30) üzenetére


czappa
(fanatikus tag)

Köszi!

(#32) fanti válasza Mukky (#27) üzenetére


fanti
(őstag)

Én is ilyentet akarok venni.

Anabolikus szteroidok - szemesnek áll a világ!

(#33) liksoft


liksoft
(PH! nagyúr)

Nem igazából válasz az előzőekhez, de lehet, hogy egy-két gondot megold. A win... a partíciós táblába beleteszi a drive bios által detektált sorszámát (80h,81h,...). Ha két azonos sorszámmal felinstallált winyót tettem fel egy gépre, csinált olyant, hogy a boot elindult a bios által kiválasztott lemezről, majd a win boot detekt után a másikról is elkezdett modulokat betölteni. Ha két különböző gépen installáltam (azonos gépnél is gond) őket, katasztrofális kiakadás, hw detekt és még a jó ég tudja a háttérben mi történt. Tehát vigyázat! A drive-ok cserélgetése csodát is tud művelni! (Nem tudom ki volt az a nagyokos a win... fejlesztésénél aki a partíciós táblát a disk pozíciószámával megfejelte. Katasztrófa.)

Bocs. Írás közben jöttem rá. Így lehet jobban a vashoz kötni a rendszert. Tehát: ne variálj, vedd meg, használd amit felajánlok, úgyis én tudom neked mi kell !!!!

ÚÚttáálloomm ezt az üzletpolitikát. Remélem ettől még nem kapok a fejemre.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#34) slowpaw


slowpaw
(kvázi-tag)

Help, help!

Most vettem egy Samsung sata2 vincsit, mivel a régi maxtorom meghalt.
Az a gondom, hogy az XP telepítő cd nem látja vagyis azt írja, hogy nem érzékelt csatlakoztatott merevlemezt, ezért kilép.
F6 megvolt silicon chip vezérlőjét beolvasta a kislemezről, mégse érzékeli a vincsit.
Ja Knoppoix látja, olvassa, írja, partícioálja, formázza. Jelen pillanatban 3 partíció van rajta, az XP-jé aktívra állítva.
A lap Abit AN7 silicon image 3112 chippel.
Semmi ötletem nincs, hogy mit kéne tenni, hogy lássa az XP telepítő.
Kérlek segítsetek.:R:R:R

(#35) slowpaw válasza slowpaw (#34) üzenetére


slowpaw
(kvázi-tag)

Hahóóó

Kéne egy kis segítség mert már unom a 60Hz-et (Knoppix nem kezeli a videokártyát)

Plz, plz, plz
:R:R:R

(#36) tulk válasza slowpaw (#34) üzenetére


tulk
(kvázi-tag)

Lehet hogy hülyeséget mondok de próbáld meg a biosban a vinyót autoról -->lba módra átállitani.

(#37) zso73


zso73
(PH! kedvence)

Érdemes lecserélni a PATA winyókat SATA-ra? Gyorsul a rendszer? Most filózgatok a cserén.
Valaki csinált itt tesztet? Érdekelne,hogy mennyit gyorsul a rendszer? SATA rendszer winyó+SATA-PATA átalakítós winyó esetén........

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#38) ShadowLord


ShadowLord
(senior tag)

ujratelepitettem a win xp-m s most nem akarja a windows beolvasni az sata vinyom particioit de fizikailag latja es azt irja rendben mukodik mi lehet a baj???HELP!!!

Aki kételkedne megbizhatóságomban: http://pics.coldline.hu/pics/632701-20120805-68R28Z.jpg

(#39) ShadowLord


ShadowLord
(senior tag)

:DD

Aki kételkedne megbizhatóságomban: http://pics.coldline.hu/pics/632701-20120805-68R28Z.jpg

(#40) ShadowLord


ShadowLord
(senior tag)

problem megoldva az sp2 kellett neki:)

Aki kételkedne megbizhatóságomban: http://pics.coldline.hu/pics/632701-20120805-68R28Z.jpg

(#41) KOHARIATTI


KOHARIATTI
(újonc)

Hi pc fans,
Ha vkinek gondja lenne a SATA winyók xp alá rakásával:
Az a gond az új SATA RAID vezérlőjével hogy alapból nem látja az XP.Tehát tedd a következőt: Vedd elő az alaplaphoz kapott cd-t és másold ki(Persze 1 működő gépben) floppy-ra a SATA könyvtárból az .inf fájlt(én azért az összes kis fájlt kimásoltam).
XP SP2 ről boot-olj be. Rögtön az indulás után F6 és ha ráakadt a floppyra csak entereket kell nyomni.Reboot és máris látja a Raid vezérlőt és mehet az install.
Szívtam vele vagy 4 órát én is, főleg, hogy rossz volt a vacsi új floppymeghajtó!
Have a good time!

(#42) General Salee


General Salee
(tag)

Sziasztok!

Végigolvastam a topikot, és nem láttam, hogy megírta volna valaki, hogy hogyan lehet megoldani az, hogy a satás vinyó bootljon, ha pata vinyó is van a gépben, és mindkettőn van oprendszer.

Nos.

Nekem ez úgy sikerült, hogy a biosban a boot sorrendnél az első boot device a SCSI lett. (nekem se volt külön olyan, hogy SATA) így nem szemetelte össze a win bootot.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv. G.S.

(#43) Deregancs


Deregancs
(újonc)

Üdv mindenkinek! Samsung 160 gigás vinyó problémám van. Először is, mikor először használtam, akkor a Windows kapásból 130 gigát látott belőle, sehogy sem tudtam megnövelni, a boltban azt mondták, hogy hardwaretől is függ, hogy mennyit lát a Windows. Mondom, üsse kő, akkor használom így, meg is voltam vele elégedve, gyors volt és halk. Egyszer viszont elkezdett kattogni és befagyott. Utána el sem indult a gép, majd egy jó fél óra múlva visszakapcsoltam, akkor elkezdett bootolni és működött, de a sebessége mintha az eredeti sebesség felére vagy még annál is kevesebbre csökkent volna. Eddig a Windowst betöltötte kb. fél perc alatt, ez az idő most 2 és fél perc, 3 perc. Egy DVD lemez képfájlba mentése 35 perc, egy DVD kiírása vinyóról 40 perc, mindegy, hogy hányszorosan írom. Egyszerűen nem fér a fejembe. Akiket kérdeztem, a kattogás és leállás valószínűleg a túlmelegedés miatt lehetett. A vinyó most jött meg szervizből, azt mondták, hogy minden rendben van vele. Akkor most valami beállítás szar, én vagyok a hülye vagy a vinyó szar? Gondoltam arra is, hogy esetleg a processzorral lehet valami, de nem tartom valmószínűnek.
Akinek van valami elképzelése, ötlete, szívesen fogadom.
Köszi

(#44) KOHARIATTI


KOHARIATTI
(újonc)

HI,
Netről jöhetett vmi szar nem? Gondolom ujraformáztad+minden? Ha igen akkor probáld meg más gépben h mit csinál.Ha nem akkor fc: több lövésem nincs.

(#45) I_Am válasza Deregancs (#43) üzenetére


I_Am
(PH! nagyúr)

A válasz több kérdésre is nagyon egyszerű.

Elsőnek a 160 giga-ból csak 130-at lát.

Azért mert nem Service Pack1-es vagy 2-es Windows XP-t telepítettél rá. Ilyenkor célszerű létrehozni egy windows particót, azt megformázni aztán mikor feltelepült a rendszer és fent vannak a driverek is, akkor a következőt tenni.

1. Indítsd el a registry editort. (regedit)
2. Keresd meg a
HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ atapi \ Parameters
alkulcsot.
3. Adj hozzá egy új DWORD kulcsot, melynek neve EnableBigLba legyen, értékét pedig állítsd 1-re.
4. Indítsd újra a rendszert.

Ezek után már a vinyo teljes kapacitását 160-nak fogja látni a rendszer és nem particionált területet használatba veheted és particionálás után formázhatod. (az két particio mérete pedig közelítőlegesen 160 giga lesz. /az 1024=1kbyte miatti eltérésre nem térnék jelen esetben ki/)

Következő: lassú boot és lassu vinyo.

Ez valószínűleg azért van mert a rendszer visszalökte PIO módba a vinyodat. Ennek orvoslására a legegyszerűbb megoldás, hogy megnyitod az eszközkezelőt (Sajátgép jobb klikk / Tulajdonságok / Hardver / Eszközkezelő) és az ott található, a vinyohoz tartozó IDE vezérlőt (az IDE/ATAPI menüpont alól) eltávolítod. Ha nem vagy tisztában melyik a vinyoé akkor se aggódj, távolítsd el az utolsótól kezdve előre az összeset. ;) (nem lesz gond) Ezek után indítsd újra a rendszert és hagyd, hogy újra feltelepítse a vezérlőket.

A következő ötletem lenne számodra. Szerezz be egy Service Pack1-es vagy 2-es Windows XP-t és a garanciából visszaérkező vinyodra már azt telepítsd fel és akkor nagy valószínűséggel már nem lesz problémád.
Ha mindez nehézségekbe ütközik akkor pedig az első pontban leírt módon járj el.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#46) Deregancs válasza I_Am (#45) üzenetére


Deregancs
(újonc)

Köszi szépen a tanácsokat, a problémáim megoldódtak! Köszönöm a helpet még egyszer!
Nem tudod, miért lehetett, hogy visszalökte PIO módba? Egyáltalán mit takar ez, hogy PIO mód és mikor ''megy vissza'' a vinyó ilyen módba? Egy esetleges túlmelegedés okozhatta? Nem vagyok otthon a témában, de nagyon örülök, hogy újra műxik rendesen a vinyó! Köszi!

(#47) zion04


zion04
(lelkes újonc)

Hi,

Samsung SATA II nem tudom megformázni csak az XP-vel ez meg automatikusan egyszerű particiót készít. Én logikai meghajtót szeretnék.
A PM8 és Acronis Partition Expert nem tudja kezelni a winyot.
Valamilyen ötlete van valakinek a probléma megoldására??
:((

(#48) Anthony001


Anthony001
(senior tag)

Sziasztok !!

Kéne egy kis segítség.

Egyik barátomnak van a gépébe egy 160Gb-os SATA vinyója.
Az a problémája vele, hogy minden indításnál Új hardver varázsló ugrik be, és arra hivatkozik, hogy IDE ezközt nem lehet telepíteni.
Már próbáltunk drivereket feltenni/frissíteni, de semmi javulás.

(#49) Anthony001


Anthony001
(senior tag)

UP!!

(#50) Anthony001


Anthony001
(senior tag)

Ez jó topic, nagyon megy,.....

Szerintem lassan zárni is lehetne..

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.