Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    válasz liszi70 #102707 üzenetére

    Voltál már ilyen helyen?

    A szalagon jönnek a dobozok a konténertől és a futárok válogatják le a saját területük csomagjait cím alapján. Ez úgy néz ki, hogy áll a szalag (vagy görgő) mellett, és ami az övé az lelöki a beton a padlóra egy kézzel majd lábbal még igazít rajta egy kicsit ha útban van. Innen válogatja kupacokba város és/vagy utca szerint majd dobálja be a kocsiba. Saját szememmel láttam, nem csak "hallottam valakitől".
    Van ahol rollkocsis rendszer van, ott sem finomkodnak a dobozokkal.
    A termékek egy része törik, sérül, a futárt abszolút nem érdekli. Amennyiben a doboz egyben marad akkor szállítja ki, ha nem akkor az aktuális cég (DPD, DHL, stb) foglalkozik a kérdéssel. Megnézi, és ha jónak ítéli akkor saját szalaggal ragasztja is vissza.
    Egy termék elés sok átpakoláson esik át, ki kell bírni mindegyiket (például DPD ausztria: üzlet - felpakoláls - szállító elviszi a reginális gyűtőbe - lepakolás - regionális gyűtjő elküldi a szortírozó állomásra - felpakolás - küldik a regionális depo-ba - lepakolás - viszi a futár - felpakolás).
    Azóta nem rendelnék TV-t futárral. A raktárban ahol voltam külön zárt rész volt a sérült TV-k részére, szépen néztek ki).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák