Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Pszicho

    tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget, tippeket, ötleteket kérni.
    Egy saját vállalkozás megnyitásán gondolkodom, ami egy vendéglátó egység lenne.
    A helyet bérelném, ami úgy havi szinten 70-100 ezer forint körülre tehető.
    Egy menü főzésre specializálódott konyhát szeretnék nyitni.

    Olvasgatok most az adózási módokról és kisvállalkozóként a Kata a nekem megfelelő, éves szinten 12 millió forintig adómentes.
    Ennél a Kata adózásnál van valami összeg, amit be kel fizetnem havi szinten?
    Észak Magyarországon, egy nagyobb városban szeretném a helyet nyitni, ahol viszonylag sok a turista is. Vajon megéri jövő tavasszal nyitni, vagy haldokolni fog a vendéglátás a közeljövőben?
    Nem szeretnék alkalmazottat felvenni az elején, így a kiszállítás is kiesik, helyben lehetne fogyasztani, vagy elvitelre dobozokba csomagolnám.

    Olyan 40-50 vendég kellene napi szinten, hogy ne legyen mínuszos a vállalkozásom.
    Ha például egy leves+főétel 1500 Ft -ba kerülne, akkor 50 vendég esetén 75 ezer forint bevételem lenne, amiből lejön a rezsi+bérleti díj+elviteles doboz+nyersanyag+áfa árak. Ráadásul a napi 40-50 vendég egy igen jó létszám, talán közel ennyi vendég sem lenne.

    Van köztetek olyan, aki belelát ebbe és tudna ötletet, tippet adni?
    Köszönöm.

Aktív témák