Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    válasz Antonius1978 #34694 üzenetére

    A FO4-ben is "kacatok" az alapanyag, a kristályt is megtalálhatod többféle cuccban (kristály piás üveg, fényképezőgép, nagyító), csak nincs mindenhol mindenből. A legnagyobb kincs a ragasztó, mert szinte mindenhez kell, de alig van, a következő meg az alumínium.. Építéshez fa, beton, acél kell, tárgyak készítéséhez mindenféle egyebek (réz, kristály, csavarok, rugók, kerámia, műanyag, gumi, stb...) Minden begyűjthető tárgy szétszedhető alkotórészekre és abból tudsz mást készíteni, fegyvert, páncélt tuningolni, stb... Csak ha nem akarsz folyamatosan málhás szamarat játszani (a súlylimit itt is komoly tényező, mint a stalkerben), akkor jó megjegyezni, hogy bizonyos ritka alapanyagok miben vannak, vagy mindig megnézni a szütyőben, hogy az adott cucc mire bontható.
    A falvakat is neked kell felépítened, ehhez vannak előre definiált helyszínek, amiket meg kell szerezned (kilőni az aktuális lakókat (mutánsok, bűnözők), vagy feladatokat teljesíteni nekik (békés földművesek, akiket egyébként szintén kilőhetsz és a falu akkor is a tiéd lesz, csak rossz lesz a hangulat, ami nem tesz jót a beköltözési hajlandóságnak), hogy engedélyezzék az építést, ekkor gyakorlatilag megkapod a falu vezetőjének jogait és kötelezettségeit is. Pl gondoskodnod kell ágyakról, fedett helyen, veteményről, hogy tudjanak mit művelni és enni, vízről, védelemről, bevételről, a falusiak jó kedélyéről, stb...)

    De ezt a vonalat akár ki is hagyhatod, két olyan hely van, amit a fő történetszál szerint mindenképp legalább minimálisan ki kell építened, a többi szabadon választott. Tízegynéhány építési terület van alapból, modokkal ezek száma alaposan megnövelhető, de mindet neked kell megvédened, ha lerohanják, ami "survival" stílusban kicsit macerás, mert nincs gyorsutazás. Igaz, ha megkapod a jelzést, hogy valamelyik telepet támadják, az nem azonnal indul, ha egyenesen elindulsz arra, a térkép túlsó sarkából is odaérsz. Ha egy-két napig nem törődsz vele, lehet, hogy elfoglalják és akkor kezdheted kirugdosni belőle a nem kívánatos egyéneket és újra felhúzni, amit tönkre vágtak.

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák