Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Én már lassan az összes haja szálamat kitépem konkrétan. Régebben egy Asus RT-N12D1-gyel volt megosztva a net, ekkor még vdsl korszak volt, szóval a belépő router a maga 100-as portjaival remek volt. Tomato futott rajta és nagyon élveztem, hogy mehet rajta dnsmasq meg stb. Viszont kb egy év használat után elkezdte azt, hogy a csatlakoztatott klienseket (főleg telefonokat, a laptopok/számítógépek tovább bírták) simán ledobta a wifiről. Mindeközben kábelen vígan ment az egész hálózat. Konkrétan teljesen véletlenszerűen pár nap uptimeot követően azt lehetett látni, hogy egyszer csak az összes androidos/ios eszközt ledobta és azok próbáltak folyamatosan csatlakozni, kaptak is DHCP-n IP-t, de a következő pillanatban ledobta őket a router. Érdekes módon az asuswrt telepítése megoldotta a problémát, de úgy meg tucat funkciótól estem el.

    Mivel optikára váltottam, egy RT-N18U tette a dolgát egy ideig, mint router, most pedig AP módba lett rakva. Tomato alatt ugyanezt a mókát elkezdte csinálni, gondoltam semmi gond, megy rá az asuswrt. AP-nak elég az is. Viszont most az asuswrt alatt is elkezdte játszani ugyanezt.

    Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja, mivel az összes wifi modul és stb természetesen zárt forrású. Érdekes módon a webuira belépve, majd ssh-n körbenézve a top kimenetben, dmesgben stb visszajön a net a telefonokon is egy időre, aztán megint elmegy. Már a reboot sem feltétlen oldja meg.

    Az N12D1 esetében érteném, hogy tönkremegy, nade az N18U alig 2 éves és kímélve volt végig. Úgy tűnik nem egyedi Asus élmény ez...

    Viszont nem értem, mert tucatszámra ajánlott routerek ezek itt a fórumon is. Másnak nincs hasonló gondja? Kb ott vagyok, hogy az összes consumer router, amivel eddig dolgom volt egy összetákolt használhatatlan borzalom és ezért kell majd x86 alapokon saját routert építeni. Egyedül a mikrotik vált be, de elvileg azokban is ugyanaz a chipset van, szóval nem értem. :F

    Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Új hozzászólás Aktív témák