Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Badman 4ever

    őstag

    válasz lyzzard #2267 üzenetére

    A Tualatiné is max 32 W az se sok. Amúgy meg a fejlődés jelenlegi ága, ha azt nézzük melyik architektúrából mit vettek alapul a következő generációk azt kapjuk, hogy:
    Pentium Pro->Pentium III->Pentium M->Core->Core 2->Core i7
    A többi generáció tulajdonképpen vehető (ha nem is selejtnek, de) valamilyen szinten elfuserált terméknek. Innen látszik, hogy P3 alapú a Core technológia is, ami nem más, mint egy többmagú SSE2-3-4-el felruházott alacsony csíkszélességen gyártott Tualatin leszármazott. Tehát épp az amit leírtál. Ennek mellékterméke az Atom, de az nem tisztán Core alapú, hanem valami új fejlesztés, nem P3 alapon nyugszik, ezért nem teljesít úgy, mint egy P3. Ha egy egymagú Core procit 512 kB cache-el és 1,6 GHz-es órajellel látnának el, az kb úgy teljesítene, mint a mostani húzott P3-am, csak alacsonyabb feszen menne, kevesebb hőt termelne, kevesebbet fogyasztana a szűkebb csíkszélesség miatt és ráadásul 64 bites lenne. :)

    [ Szerkesztve ]

    Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

Új hozzászólás Aktív témák