- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Mindegy mit fog tudni a Falcon Shores, biztosan eladható termék lesz
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Borongós őszt felvidító hardverportfólió
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Azért vannak hibái, elsősorban az ára.
duree54
-
MODERÁTOR
Pont amiatt mondtam vissza a Samsung G8-at mert a kedves koreai mérnökök úgy gondolták felesleges azzal terhelni egy fél millás top monitort, hogy usb-c-t /PD 65-90W-ot rakjanak bele.
Volt nálam ennek a qd-oled változata 3 napot, nem voltam elájulva. A text clarity vmi förtelem volt.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
aginor
addikt
"A text clarity vmi förtelem volt." - abban állítólag ez sem sokkal jobb sajnos. Jelenleg az OLED-eknek (mindegy hogy WOLED vagy QD-OLED) ez az egyik legnagyobb gyengesége, a kétséges tartósság mellett.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Kobe
veterán
A 240 Hz-es frissítés és a VRR támogatás kombinációjával egészen erős konfigurációk képkockasebességét is képes lekövetni, tehát akár egy GeForce RTX 4080 vagy Radeon RX 7900 XT videokártya köré épített PC mellé is merjük ajánlani – bár igazán profi szintű esportos felhasználásra már valószínűleg kevés lesz a sebessége
ezen azért jót nevettem. 1-2 éve még a 144Hz is mutatóba ment, most hopp a 240Hz már kevés..... -
blountex
senior tag
144hz már elég rég van, 2017es lg monitorom is tudja.
A 240hz a divat, de aki tovább akár menni van 360, 480as.
Azt mondom oké, talán a 240nek lehet értelme pörgős játékoknál már ami képes fixen kihajtani, de afelett minek?
Még sokszor a 120at is nehéz megtartani pl 4k vagy közeli felbontáson, pedig ez nem is egetrengető szám a Hz-ek csatájában. -
Kobe
veterán
nem tudom, nekem ezek az oled monitorok nem tűnnek életképesnek semelyik méretben
42-45" közötti LG oled monitor 6-700K, ennyiért meg 65" G-szériás csúcstv-t kapértem, hogy más a technika, jobb gtg értékek és esetleg matt felület (bár ez pont nem az, és a matt felület az olednek úgy általában nem tesz jót a fényerő miatt), de nem hiszem hogy ez 2x szorzót megérne árban
Nem véletlenül használnak sokan inkább C szériás 42-es tv-t monitornak, mint 42-es monitort, 2x annyiért
-
blountex
senior tag
Sokan várták a 32" méretet, mert monitorként ez az ideális.
A 27" sok esetben kicsi lehet már, de van akinek épp ez az ideális.Vannak akinek ettől nagyobb méret a jó 34-40 colig bezárólag de itt inkább 21:9 képarány a jellemző .
A 42" C szériás tévék bár tényleg jók, de 70cm-ről rohadt nagy....Ami tv-nél előny az a rohadt jó fényerő és a HDR megjelenítés.
Erre jelenleg egyik monitor sem képes ilyen szinten. -
Kobe
veterán
Az optimalis meret egy dolog, de en ugy latom a gyartok mostanaban nagyon forditva ulnek a lovon, foleg OLED temaban.
Egyreszt a vasarlok legtobbje ek 120-144Hz felett barmi tok folosleges, mert nincs ami kihajtsa, plane nem nativ 4K-ban.
A DLSS 3 meg oke hogy elorelepes, de meg mindig nem az igazi, vannak azert eszreveheto hibai.
Masreszt az igazan jo es fenyeros MLA paneleket a legritkabban rakjak a monitorokba
Harmadreszt az MLA hianya es az oled technika alaptajdonsagai miatt elegge megkerulhetetlen a tukrozodo felulet a monitoroknal is, szoval meg az sem erv
A 32:9 keparany produktivitasra rohadt jo, de jatekra sztem nem igazan, a sima 16:9 sokkal immerzivebb elmenyt nyujt ha megfelelo tavolsagrol nezed nagyobb meretben, legalabbis az ultra widescreennel mar elo tud jonni hogy oldalra latsz ugyan de alul felul mar a monitor szegelyet vagy a falat bamulodVagyis ha a gamerek legtobbjet megkerdezed, felajanlod nekik a valasztast, hogy nesze itt van 650-700K, vegyel belole egy 65-os 120Hzes MLA LG G3-at vagy egy 42-es 240 Hzes monitort, szerintem a legtobbjuk inkabb a G3 at valasztja, szimplan mert nagyobb fun kanapeba bezuztyanni es onnan csapatni.
Es ezt nem igazan ertik, vagy ugy vannak hogy hjdonsag, bizknyos funkcioja a haszontlan ujdonsag, de legalabb fizesse meg a palimadar
Ahhoz hogy epeszu alternativa legyen, a 42es meretben a C4 araval kene versenyeznie. Mindketto celeszkoz, csak epp a tv orany felol egyre szukebb a hatarmezsgye a ketto kozott -
blountex
senior tag
Szerintem a DLSS/FSR sose lesz tökéletes.
Amúgy is az Raytracing miatt találták ezt ki, már akit érdekel ez a dolog, engem nem.
Én megvagyok nélküle, mindent natívan tolok képgenerálás nélkül hisz régen se létezett még is jól elvoltunk nélküle.A Tv jó akkor ha kanapéba ülsz és olyan játékokkal játszasz, ami kontrollerrel való.
Amint FPS/RTS címhez kell leülni ott már vannak bajok + alapvetően számomra túl nagy a Tv egy kényelmes böngészéshez vagy munkára, ennek ellenére lehet aki szereti.MLA-s monitor?
Na az jó lenne, akkor egy ilyet kivárok hátha talán jövőre valamelyik gyártó meglépi ha már Tv-nél már a második generációnál járunk LG téren.Tvből én egy G4 55" tervezek, nagyobb úgy se fér el nálam.
-
aginor
addikt
"A Tv jó akkor ha kanapéba ülsz és olyan játékokkal játszasz, ami kontrollerrel való." - ezzel abszolút egyetéerk.
"kivárok hátha talán jövőre valamelyik gyártó meglépi" - már most "tele" van velük a piac. pl: LG új 32"-os modellje, Asus idei fényes 27"-os woled monitora.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
addikt
Szóval addig keresünk hibákat, hogy mindig legyen okod nem megvenni. Értem.
Amúgy az MLA 2.0 tűnik jónak, bár azt nem tudom, hogy az ekkora fényerő milyen hatással lesz az amúgy is kérdéses élettartamra.
Az olvashatóság pedig igazából inkább az MS sara (hardveresen csak a hagyományos pixelmintához való visszatérés lehet a megoldás, de akkor bukod az extra fehér pixeleket, és velük együtt a fényerőt is), mert lehetne vele kezdeni valamit, de pont annyira erőlteti magát, mit a HDR támogatással.
Amúgy jelenleg még kompromisszumosak ezek a monitorok, de pár generáció alatt remélhetőleg kinövi magát a dolog.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
blountex
senior tag
Mondhatnám azt, hogy igen, de valójában nem.
Meg van az a pár paraméter ami ha számomra teljesül valamikor, akkor kifizetem az összeget érte, mert hosszútávra tervezek venni. Béta tesztelő pedig nem akarok lenni ilyen drága monitoroknál
Alapvetően a 300-500e ár még elfogadható afölött értelmetlenül drága...."Amúgy jelenleg még kompromisszumosak ezek a monitorok, de pár generáció alatt remélhetőleg kinövi magát a dolog."
Valahogy én is így látom ezt a helyzetet, még közel sem forrta ki magát úgy a dolog mint a Tvnél.
A helyzet az, hogy rég ki kellett volna jönniük már az OLED monitoroknak, csak gondolom nem tudtak még ilyen méretben gyártani..... De legalább már van a piacon egyre több és idővel csak jobb lesz. -
aginor
addikt
Mondjuk a csatlakozókkal valamiért szeretnek a gyártók spórolni (nem csak oled-nél, hanem általánosságban). Lehet, hogy a magas licenszdíj állhat a háttérben, vagy csak a fillérba**ás, nem tudom.
"Alapvetően a 300-500e ár még elfogadható afölött értelmetlenül drága" - ha 32"-ról beszélünk, akkor talán, ha 27-ről, akkor viszont szerintem 2-300k lehet a reális. A cikk tárgya olyan 340 körül lehet, de van már Samu 27" QD-OLED 320 környékén is. Én most lehet inkább azt venném, de amúgy jó lenne őket egymás mellett élőben is megnézni.
-
blountex
senior tag
200-300k
Van egy AOC agon Pro és egy LG monitor
Jellemző ár 27"-nál inkább a 300-350e ami rendben van.
Már bőven van 400e alatt is pár 34" uw monitor, tehát ha lassan is, de csökkennek az árak.
Jelenleg 34 uw-t használok jó pár éve, de kipróbálnék egy 32" 16:9 monitort is...
Ettől nagyobb méretben nekem nem kell, mert úgy se se látnám be kényelmesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen