Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackJack21

    tag

    válasz Donki Hóte #5856 üzenetére

    Nekünk egyszerűen nem éri meg lecserélni a turbós kazánt, a két évvel ezelőtti fogyasztás 1300m^3 volt, ez tisztán ennyi, nincs már benne a gázbojler( le lett cserélve egy Aristin Lydos hybrid-re). A ház kádárkocka 5cm-es külső EPS szigeteléssel, a födémen 3-4 cm-re összeesett kőzetgyapottal. Ebben az esetben is a rezsicsökkentett limit alatt vagyunk jóval, jelenlegi ár szerint az éves fogyasztás 130000Ft-ba kerül, azóta felkerült 2 klíma, nyílászáró cserék. Tavaly már csak 850m^3 gáz fogyott. Persze ment a klíma is, januárban meglett a H tarifa is.
    Így még kevesebb gáz felhasználását várom. Így a kazán cseréje, számoljunk 800m^3/évvel, 20% megtakarítás 40m^3-t jelent, teljes áron is 28eFt/év, na most a gázóra le-és visszaszerelése, a kazán vételára, munkadíj, esetleg kémény ( nekünk parapetes oldalfali kivezetés van), illetve, nagyobb radiátor, padlófűtés . 1-1,5 MFt lenne nagyon optimistán is. Legjobb esetben is 35 év lenne, mire megtérülne.
    A hőszivattyús fűtés is inkább emocionális döntés lenne, mint racionális. De inkább előre menekülnék, mint a gázos rendszert tákoljam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák