Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    Üdv!
    Bajban vagyok, és fogalmam sincs, hogy merre induljak el. Lecseréltem az i5-4570S-es procimat, egy i7-4790-es procira, amit a Hardveraprón vettem. Beraktam az i7-et, BIOS cmos reset, géprestart, a másfél hónapja vett új SSD-n lévő, tiszta telepítésű Win 10 szépen betöltött. Viszont azonnal kiszúrtam, hogy mind a legújabb CPUZ, és HWINFO64, csak 2 magot, és 4 szálat lát.

    A Winben, a Rendszerkonfigurációnál, a speciális rendszerindítási beállításoknál, a processzorok száma 4 db-ra van állítva.
    A másik észrevételem, hogy a két mag is folyamatosan 3,6 GHz-en jár, terheletlenül is 1-2 %-nál, illetve a CPUZ stressz tesztjét elindítva, 100%-on se mozdult az órajel.
    A Vezérlőpultban az Energiagazdálkodás kiegyensúlyozottra van állítva, de pl. ott a speciális beállításoknál csak a maximális frekvencia látszik, míg az előző procinál volt egy minimális teljesítmény beállítási lehetőség, ha jól emlékszem 5 %-on volt belőve, ez most teljesen eltűnt.

    A cuccaim a profilomban láthatók, de ami lényeges lehet, az alaplap egy Asus Vanguard B85, természetesen a legújabb BIOS-al, 16 GB RAM Kingston HyperX Savage 1600 MHz, KIT kiszerelés, ezt látja a rendszer, ezzel nincs gond.
    Még annyit megjegyeznék, a fölösleges körök elkerülése végett, hogy az alaplapnál nem csak a BIOS, hanem minden más driver a legújabb.
    A táp egy 550 W-os BeQuiet Dark Pro 11-es, ez is elég kell legyen.
    A BIOS-ban a Turbo Bost, és a Hyper Threading engedélyezve van, merre induljak?

    [ Szerkesztve ]

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák