Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Isten

  tag

  Sziasztok,

  a következő probléma merült fel:
  van egy Red Hat 7.2 es rajta egy ext3 filrendszer, de van mellette 32 GB FAT32 logikai cuccos, es ezt akartam felmountolni! Sikerült, de azt irta ki bootnal, hogy a VFAT támogatás alfa állapotban van, és itt lefagy a gép... (közben oda-vissza ír, olvas)
  Hirtelen felindulásból fogtam az mtab és fstab (az /etc könyvtárban ezek írják le az eszközöket és attribútumaikat) fileokat és ''kivettem'' belölük a VFAT-os bejegyzést, de nem konfigoltam újra! Aztán újraindult a gép és leálllt azzal, hogy a VFAT támogatás alfa. No akkor letöröltem az mtab-ot és fstab-ot (azt hittem, ha nem lesznek ezek a file-ok, alapba ''felismeri'' a saját file rendszereit, persze ekkor a VFAT-ra nem is szamoltam), és akkor azt mondta, hogy CTRL+D normál boot (persze itt auto-ujraindult), vagy rendszergazda jelszoval lehetett visszaállítani a cuccost! (ext3, rendszer filrendszerek, mint /proc, stb.)
  Szal ezzel próbálkotam, de nem jött össze, mert mindig mtab-ot meg fstab-ot keres, de így csak read-only filrendszer van!

  mount /dev/hda5 -n -oremount,rw -re sem csinal semmit, segítsetek!

  Mit csináljunk, ha az utcán szembejön velünk Józsi bácsi és a kezünkbe nyom egy nemdeterminisztikus véges automatát?

 • baroczp

  tag

  Figyu, szerintem mountolásnál meg kell adni a csatolandó meghajtó file rendszerét is (most nem tudom a pontos szintaktikát, de ha beírod ''man mount'' vagy ''info mount'', akkor találsz róla információt).
  Én SuSE alatt szívtam ilyennel, de annyira elkutyultam mindent, hogy újratelepítés lett a vége...

 • Isten

  tag

  Sajnos én is ettől tartok, de az ext3-ról aszonták, hogy jobban visszalehet állítani, de újratelepítést csak akkor eszközlök, ha mindent megpróbáltam! Kössz!

  Mit csináljunk, ha az utcán szembejön velünk Józsi bácsi és a kezünkbe nyom egy nemdeterminisztikus véges automatát?

Hozzászólok Aktív témák