- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Már volt cikk a leégésről, akkor volt kb 30 eset, de a ph 1 asrock esetről írt és az is reddit alapján készült. Ha jól emlékszem volt még 1 másik cikk is.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem errol van szo.
A phn eddig ezekrol a gondokrol mely qss volt szokas szerint, max eldugva vhova (bezzeg ha vmi hulye tiktokos.v reddites allit vmit a versenytarsakrol az mar itt napokig focim gpu v cpu fronton)
Ne tettessuk magunkat ha lehet..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Milyen kettős mérce? Az intel minimum 1 évig cáfolt mindenféle hibát, ami volt a 13. és 14. generációval (a garanciális ügyintézést is elutasították ezen esetekben), majd amikor már annyi eset volt, hogy nem tudta a szőnyeg alá söpörni, akkor jött, hogy az alaplap gyártók a hibásak, amikor az alaplapgyártók az intel féle default értékeket használták és továbbra sem javult a helyzet, akkor kezdtek el jobban foglalkozni vele és elismerni, hogy valami gond van, majd jött a 3 vagy 4 javítás, mindre azt mondva, hogy megvan a hiba és javítva lett, illetve a korábban elutasított garanciális ügyintézéseket is elkezdték és itt a fórumon is volt olyan, akinek cserélték a cpu-t, megkapta az újat berakta a gépbe és már gondok voltak vele, pedig a frissítéseket felrakta... Szerintem egyelőre a kettő közt elég nagy különbség van.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Felolem ugy veded oket ahogy csak akarod.
En szimplan a kettos mercet nem igazan kedvelem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Az intelnél két széria 80%-át érintette a gond és tömegesen, amit 1 évig cáfoltak, itt meg főleg 9800x3d-vel történtek a leégések és ez sincs összesen 300 eset és egyelőre még keresik az okot és nem cáfolva lett az egész. A kettő közt elég nagy különbség van egyelőre.
-
kzolee216
senior tag
Éb tuti nem frissítek, mert stabil a rendszerem. Szerintem a decemberi bios verzió lehetett a probléma...
-
ggbuffon1897
őstag
Megy a mismás. Valszeg nem véletlenül döglenek ezek a procik.
Ha az intel keresztre lett feszitve jar uez a masik oldalnak is.
-
sutyesz96
addikt
"..de a közelmúltban majdnem fél tucat különálló panasz biztos volt."
1: Mi ez a pongyola fogalmazás..
2: Ergo a közelmúltban (bármit is jelentsen ez a cikkíró fejében) a jelenség nem érte el összesen a 6 esetet világszinten?
3: Most akkor volt ennyi panasz, vagy "biztos" volt ennyi panasz?Egyetértek a korábbi hozzászólóval, ez a blikk/bors színvonal, azért ezt mellőzzük már.

-
Robitrix
senior tag
válasz
nightwolf37
üzenetére
Csak várd ki a 2026.10.17-et...
-
Dragon3000
nagyúr
Itt jön elő, hogy csak azt tudjuk, amit a felhasználó leír. Kérdés, hogy miket állítanak, amiket nem írnak le és kérdés, hogy ezek mit befolyásolnak a biosban, akár az is lehet, hogy valami hibásan működik, ha valamit állítanak, amit előtte nem lehetett állítani, így nem is jött elő. Ha tömeges gond lenne, biztos lenne már valami eredmény, mert könnyebben elő lehetne idézni a dolgot és ennyi idő alatt már lett volna rá valami megoldás is.
-
Alaaf Pi
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Pont ezért érdekes, hogy mégis mi a root cause? Mert az AMD limitnél nagyobb áram megengedése a jelek szerint nem az, különben mind le kellett volna égjen.
-
Dragon3000
nagyúr
Azt látom, hogy más oldalak is folyamat lehozzák a 12vhpwr eseteket, de a 9800x3d-s dolgokról alig írnak, nem hiszem, hogy minden oldal amd-s lenne, egyszerűen a 12vhpwr-re sokkal jobban ugranak az emberek, persze Abu mindent is lehoz pletyka meg minden szinten, ami negatív az nvidiára nézve.
-
nightwolf37
tag
Hát én lekopogom, MSI alaplappal és 9800X3D-vel, október 16. óta semmi gond.
-
csibe1
addikt
A hsz-ed második részére ott az elsőben a válasz.

A cikkhez: lehet selejtesek a procik is?

Az nem lehet, itt biztos írtak volna róla! Ez egy teljesen pártatlan pC-s meg egyéb hírportál

Lehet, hogy nem is?
jujjujjujj...Szóval vicces is lehetne a cikkíró, de már sok éve nem az.
Aztán még mindig ez megy... lehet jól fekszik valakinél.
Egyre inkább úgy nézem az itteni híreket, hogy már megint a bulvár,
éppen mint a Blikk meg a Bors.
-
Sinesol
veterán
Hát, szeretik itt az and szempontjabol kellenetlen dolgokat elhallgatni, ezen mar meg sem lepödik az ember. Kb olyan ez az oldal, mint az Origo, csak itt az AMD-t nyomjak, nem a Fideszt.
Mondjuk elvileg csak szazas/ maximum ezres nagysagrendröl van szo, ami a sok eladast nezve nem olyan nagy hibaszázalék. Viszont azert felmerül a kerdes, ebböl miert nincs folyamatos cikkezes, mint pl. a12+4 pin eseten, amikor ott talan még kevesebb esetröl lehetett tudni…
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Ha megnézed a redites írásokat, akkor még az asrock is elenyésző a piacot nézve, ha azt nézed, hogy van 200 eset asrock alaplappal és milliós számmal adnak el alaplapokat, így a 200 többszörösében megy gond nélkül x3d cpu.
-
hokuszla
senior tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
hozzászólásokban fotóval
-
-
bullboy
tag
Nagyon remélem. Asrockom van, szerintem nem csak a csúcs 9800X3D-k mennek tönkre. Nekem 850-ben egy 9600X nyiffant ki. (Gyári gari keretében cseréltettem, mert a drágalátos magyar boltot a NAV bezáratta..)
Biztos ami tuti, pár század voltot visszavettem a feszből, egyenlőre jól műxik. -
hokuszla
senior tag
hát az asrock pl. nem
-
kromatika
veterán
A lényeg hogy mind az Asus mind az Asrock megoldotta a problémát.
-
husztiimi
csendes tag
A 4)-es, 5)-ös hsz-ek kapcsán: A volt feleségem érdeklt volt egy számtech. boltban (résztulajdonos volt). Tőle tudom, hogy a garanciális -nagykernek visszaküldendő- hardverek között a legkevesebb az Asus márka volt. A többi márkából viszont akadt sok/több.
-
-
Tin
veterán
Érdekes, eddig csak Asrock-ról hallottam, Asus-ról kb soha.
Mondjuk ahogy és amilyen lazán az AMD a szabványokat értelmezi és kezeli, nem lepődtem meg.
-
Felraktam gyorsan a legfrisebb verziót, ha már ASUS ezt javasolta, pedig nagyon utálom a BIOS frissítést.
-
-
Ajándékok
aktív tag
Csak én nem vettem észre, vagy erről eddig mély hallgatás volt itt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jujjujjujj...