Hirdetés

2019. június 25., kedd

Hozzászólások

(#1) golya87


golya87
(őstag)

Remélem a következő generációban is készít ilyesmit az AMD. Egy megfelelő lapban elég komoly otthoni szervert lehetne fabrikálni belőle.

(#2) #52588800


#52588800
(törölt tag)

Kérdés a Kaby-rendszer mennyire lesz versenyképes árban... bár Intelt ismereve semennyire :D

Az OEM -ek meg elengedhetnék már lassan az Intel kezét (meg pénztárcáját is).

[ Szerkesztve ]

(#3) Jesus_Shaves válasza #52588800 (#2) üzenetére


Jesus_Shaves
(kvázi-tag)

Dehogynem lesz az ! Csak az Intel az árversenyben is úgy fogja fel az első helyet, hogy legnagyobb szám nyer :DD

(#4) Akula


Akula
(senior tag)

És hozzánk ez miért nem jön? Miért csak a kínai piacra? :U

OFF - helyesírás:
"...a nagyobbik processzorgyártó ugyanis elkezdték a..."

[ Szerkesztve ]

élj a mának, YOLO!

(#5) Pinky Demon


Pinky Demon
(PH! addikt)

Hát ha ennek olyan qrva nagy piaca lenne, akkor az AMD már rég piacra dobott volna egy erősebb Ravent, hiszen mind a Fenghuangról mind a Kaby-G-ről ők tudnak a legrégebb óta. Mégsincs tele a piac Ryzen mellé tokozott HBM-es Vega24-ekkel...
Kaby-G alternatíva-e kérdésben meg a legfontosabb tényező a Subor árazása. Ha kettő kijön egy Kaby árából, akkor nincs miről beszélni, ha viszont egy árban lesznek, akkor az Intel viszi a piacot, csak győzzön eleget gyártani.

Valószínűleg sokkal nagyobb piaca van az éppenhogy GPUval de erős procival szállított laptopoknak, ezért ment el ebbe az irányba az utóbbi időben.

(#6) atok666


atok666
(őstag)

Erdekelne, h mi alapjan dontott a cikkiro, hogy ir errol a dologrol egy cikket? :)

Atok

(#7) arn


arn
(PH! nagyúr)

Csinalhatnanak egy 180-200 wattos aput. 65w proci +120w gpu kozositett 16gb hbm memoriaval. Siman megszerezhetnek a gpupiacot a kozepkategoriaig.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#8) #52588800 válasza arn (#7) üzenetére


#52588800
(törölt tag)

Én is erre várok, de szvsz nem fognak konkurenciát állítani saját VGA üzletáguknak.

(#9) arn válasza #52588800 (#8) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

Ami szinte nincs is? :D single gpukent epp nem versenykepesek, ilyet viszont csak ok tudanak egyelore csinalni.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#10) Kristof93


Kristof93
(fanatikus tag)

Úgy emlékszem hallani sem akartak ilyesmiről, mert hogy gddr5 alaplap, új platform, drága R&D. Most hiába sírnak...

(#11) Petykemano válasza Pinky Demon (#5) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

szerintem nem az a baj, hogy ne lenne egy ilyen lapkának piaca. Hanem az, hogy köré kell tenni a körítést. a DIY piac kicsi. Ha nincs egy oem, amelyik felvállalja, hogy egy ilyen lapka köré értelmes és jó árazású terméket készít, akkor hiába lenne nagyobb apu. Márpedig a kínai piacra is nehéz bejutni szerintem, meg hát most mondta abu, hogy az oem gyártók vonakodnak kockázatot vállalni. kockázat... hogy esetleg nem veszik, mert nem intel, kockázat mert, esetleg felbőszíthetik az intelt és eleshetnek kedvezményektől.

ha lesz piac, az amd ennek nyertese lesz, mert akár innen, akár onnan érkezik rendelés, nőhet a radeonok részesedése

(#12) #52588800 válasza arn (#9) üzenetére


#52588800
(törölt tag)

Ahhoz képest a legjobb ár-érték arányú kártyapáros az övék. Igen, felső és csúcskategóriában nem erősek, de az kb a piac 2% -a. Most akkor dobják el a maradék 98% -ot is?

(#13) Yany


Yany
(PH! addikt)

Asztali piacra miért nem szállít ilyen erős cumót?

Egy érdekes anyag: Subor Z+ vs Kaby Lake G vs 2400G

Asus ZenBook UX410 bemutató: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#14) DraXoN válasza Yany (#13) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

platform szinten a jelenlegi ökoszisztémába nem fér be még 1 foglalat... gondolom alaplap gyártók már nem repesnének az ötlettől.
így ez a "fejlesztés" marad a partnereknek akik rendelnek egyedi designt, illetve "tanulmányszinten" tapasztalatokat levonni is jó... talán majd AM5nél bekerül alapvonalba ez az GPU-t is tartalmazó "gépezet" (biztos vagyok benne), vagy TR lesz lejjebb (is) skálázva és az kapja meg mellé... a GDDR5 a gyenge pont, kell az erősebb memória, anélkül nincs értelme, már a vega 11 is amiatt limites (alig gyorsabb a 8nál).. De lehet ddr5 is kevés lenne és HBM kell majd már mellé (sőt, biztos)... de az "nem fér el" a mostani am4ben, mint mondtam...

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#15) Reggie0 válasza Petykemano (#11) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Nem kell hozza OEM, az AMD is meg tudta volna probalni. Lasd NVIDIA is ki tudta adni a Shield-et, Tegra devkitet, stb.. Inkabb annak a jele, hogy ok sem biznak elegge a termekuk sikereben.

(#16) Petykemano válasza Reggie0 (#15) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Elméletben igazad van és én is azt kívánom, bár igazad lenne és lehetne végre normális NUC/minipc méretű AMD top termékeket is kapni...
De hasonlítsd össze az nvidia es az AMD márkaértékét, amit egy saját tervezésű saját márkás termékbe bele tudna vinni. Szerintem ezért nem próbálják. Amit mondom, sajnálok

(#17) arn válasza #52588800 (#12) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

A most legyfingnyival jobb ar/ertek aranyon sok ember nem rugozik, a dragabb termekek meg a kirakatba kellenek. Azt veszik, amelyiknek jo a sajtoja. Az amd csak siman bearazza a mostani nvidia palettaba a termekeit, ez keves piacszerzesre.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#18) DanD88 válasza #52588800 (#2) üzenetére


DanD88
(kvázi-tag)

A Kaby rendszer most is kapható amazonon 850 dollárért, ami nem rossz ár ahhoz képest hogy ez egy intel NUC(ami mindig is drágább volt mind az olcsóbb OEM gépek hasonló tudással). Még úgy sem hogy 0 GB Rammal és 0 GB háttértárral van szerelve, mivel itt mind2 bővíthető, a procija gyorsabb, nem zabálja előle el a sávszél-t a gpu, és egyszerűen csak több memória jut(hat) mind2-nek.

(#19) Samott


Samott
(senior tag)

Nem ertem a cikket. Kik ennek a termeknek a konkurensei? Milyen OEM-ekrol van szo? Ki gyart meg hasonlo konzolt a Sony/MS-en tul? (Nintendo ha jol tudom egy androidos cuccal nyomul most eppen)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#20) O_L_I válasza Yany (#13) üzenetére


O_L_I
(őstag)

Az AMD eredeti terve az volt, hogy a HSA jobban beindul, felkapják a fejlesztők és akkor nem jelentene akkora problémát a szűkös memória szávszél az APU-nál.
De mivel ez nem történt meg így értelmetlen a jelenleginél erősebb APUkat piacra dobni szerintem.
Vagyis csak ilyen konzol szerű megoldásokban van értelme ahol lapra integrált gyors memória van, de itt is elképesztő előnyt jelentene a közös memória címtér kihasználása a CPU és a GPU között.

(#21) arn válasza O_L_I (#20) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

a llanonal az volt benezve, hogy a cpu resze egy rakas sz*r volt... amig nem erkeznek meg a csodaprogramok, addig is kell hasznalni. a ryzennel ez mar nem gond, versenykepes.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#22) O_L_I válasza arn (#21) üzenetére


O_L_I
(őstag)

A HSA-nak nem arra a részére utaltam amit a Kaverinél próbált nagyon hangsúlyozni az AMD, hogy majd általános számítási feladatokra is a GPU CU-kat fogják használni a programok (abból se lett semmi)
Hanem konkrétan a hUMA-ra gondolok, ami viszont a játékokban jelentene megoldást a közösen használt memória miatt kialakuló szávszél problémára.

[ Szerkesztve ]

(#23) O_L_I


O_L_I
(őstag)

Egyébként halálosan kíváncsi vagyok, hogy fogja futtatni a cross platform címeket a Subor a PS4- pro-hoz képest.
Ha jól olvasom össze a dolgokat akkor GPU fronton hasonló lóerő van benne mint a PS4-ben (kicsit talán kevesebb), viszont CPU-ban bő 50%-al gyorsabb a 4 Ryzen mag mint a 8 Jaguar.

(#24) arn válasza O_L_I (#23) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

lassabban... a pck sose voltak annyira optimalizaltak, mint a konzolok.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#25) Legyes


Legyes
(kvázi-tag)

Mindegy mit választanak, az AMD csak nyer vele :) Csak az lesz a különbség, hogy melyik irodában könyvelik el a profitot :)

-=LeGyEs=-

(#26) rodrigez válasza arn (#24) üzenetére


rodrigez
(senior tag)

Szerintem meg nem futtatja lassabban. Sőt az erős ryzen magoknak hála, végre itt a stabil 60fps nem csak álom, míg a Jaguar magok szenvednek, hogy etessék az erős grafikus egységet (PS4 Pro és Xbox OneX). Nincs az a low level optimalizálás, ami szárnyakat ad a gyenge processzormagoknak. Oké, hogy low level API-val nem annyira processzorfüggő a dolog, mint mondjuk DX11 esetén, de azért nem elhanyagolható. Ezt a konzolok 60fps módja tökéletesen szemlélteti. 30-60 fps-ig van ott minden, lásd RofTR, meg a többit. A GPU bírná, de a processzor nem. A Digitalfoundry preview-jában tökéletesen látszott, hogy ultra grafikán 98%-ban stabil 60fps-t tolt ki magából a Subor és ugye konzolon nem ultra szintre van belőve a BF1. Vagyis Subor Z+ tudta, PS4 Pro nem. Ugyan ez lesz a többi Frostbite címnél is, ráadásul ezeknél igen szar is a DX12 implementáció, ennek ellenére jobb a kínai konzol. Ahol rendesen (rendesebben) megírják, Hitman, új Tomb Raider ott sokat hoz a konyhára. Nem beszélve a Vulcan-ról. Szerintem ez a vas Doom alatt 1080p-ben a 100-at fogja súrolni.

(#27) arn válasza rodrigez (#26) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

nem hiszem, hogy nagyon a cpu a szuk keresztmetszet, ha alapvetoen alacsony az fps. a masik oldalon sokkal tobbet buknak, a kozvetlen optimalizalassal akar tobbszoros is lehet a kulonbseg.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#28) rodrigez válasza arn (#27) üzenetére


rodrigez
(senior tag)

Pedig rengeteg helyen, tesztben kivesézték, hogy a nagy PS4 és Xbox rákfenéje a gyenge CPU. Az alap PS4 több mint 40%-al több grafikus teljesítménnyel bír, mint a One, mégis 1-2 tesztben gyorsabb az MS konzolja. Miért? Mert a processzora kb. 10%-al magasabb órajelen fut. Ezért lehetett az, hogy pl. a AC: Unity-ben utóbbi gyorsabb volt, mert sajnos a béndzsa Jaguar magok ennyire tudták csak kihajtani a PS4 grafikus processzorát. Rise of the tomb raider kapott 60fps módot és hiába a One X közle 50%-al gyorsabb GPU-ja, bár gyorsabb volt a Pro-nál közelében nem volt a stabil 60fps-nek.

(#29) arn válasza rodrigez (#28) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

azonos felbontasnal... noveld a felbontast, ezt tekintettek a fo ervnek a pro mellett.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#30) Z_A_P válasza Yany (#13) üzenetére


Z_A_P
(őstag)

DDR5 gyorsabb mint a HMB2?

OK

(#31) #52588800 válasza arn (#17) üzenetére


#52588800
(törölt tag)

Ettől még a mainstream piacon nem lesz versenyképtelen.

(#18) DanD88

A Kaby rendszer, mire felszereled, majdnem dupla ár. Teljesítményben viszont nagyon nem a duplája.

[ Szerkesztve ]

(#32) DanD88 válasza arn (#29) üzenetére


DanD88
(kvázi-tag)

Nagyon nem elhanyagolható amiről rodrigez kollega beszél. Variálhatsz a felbontással akárhogy akarsz ha egy NPC-kkel zsúfolt részén a játéknak 25fps-re zuhan be a játékod, mivel a proci nem győzi a rajzolási parancsokat küldeni a gpu-nak meg a rakás NPC-t is mozgatni. Leveheted a rezolúciót 640x480-ra is akkor is ott be fog zuhanni 25 fps-re. És itt jön képbe az hogy ha 10%-kkal erősebb a procid akkor "csak" 27-re zuhan be, 20%-nál meg meglesz a 30 fps.

(#33) DanD88


DanD88
(kvázi-tag)

Ezt nem értem. 850$ + 200$(16gb ram) + 60$ (1TB vinyó) + 40$ (128GB ssd), ez így 1150 dolcsi. Ha figyelembe vesszük az USD/EUR árfolyamot akkor ez kb. másfélszerese.

Cserébe 30%-al erősebb a proci és 2.5x annyi memória áll a rendszer rendelkezésére. Nem elhanyagolható ha megnézzük hogy egyes játékok már ma is megesznek 10-12GB-ot nagyobb részletesség mellett.

(#34) #52588800 válasza DanD88 (#33) üzenetére


#52588800
(törölt tag)

+ oprendszer, ami megint egy 50-80 dolcsi ha kulcsos oldalról veszed.

Legyen 1200 dolcsi. Subor meg 700.
1200 dolcsiért meg már biztosan nem Kaby G gépet vennék.

[ Szerkesztve ]

(#35) DanD88 válasza #52588800 (#34) üzenetére


DanD88
(kvázi-tag)

Egyetértek veled abban hogy drága. Viszont ha már gaming-re vesz valaki gépet ma, akkor az minimum legyen 16gb ram-ra bővíthető és pörögjön jóval 3ghz fölé a proci, vagy cserélhető legyen egy olyanra a jövőben. Ellenkező esetben kevés lesz 1-2 év múlva. Sőt a Subor 8GB-ja ami mondjuk egy 6gb ram + 2gb vram konfigban lenne értelmes használni már most is szűkös.

És ez már offnak az offja, de ha 700 dollcsim lenne a gépre akkor inkább egyedi gépösszerakás.

(#36) #52588800 válasza DanD88 (#35) üzenetére


#52588800
(törölt tag)

Ez a gép a kínai netkávézókba készült. Kb 20 dollárnyi megtakaritás miatt kértek 5GB -os GTX1060 -ast, akkor pont ők fizetnék ki a Kaby G borsos árát? Nem valószínű. A 8GB -ot nem kell elosztani, képes a HW közösen használni.

700 dolcsiból (4995 CNY) ezt nem rakták volna össze, főleg nem úgy, hogy konzolként is használható legyen.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.