Hir​d​e​té​s

2018. május 20., vasárnap

Hozzászólások

(#1) zzola


zzola
(PH! félisten)

Nice! Remélem elfogadható árban adják majd....

(#2) Nelman


Nelman
(tag)

Egy optikai bemenetet dobhattak volna rá, ha már a kimenet rajta van. :U

(#3) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Miért kell még mindig ezt a PCIE vonalat nyomni? A hangkártya nem a gépbe való.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#4) errorcode06 válasza lezso6 (#3) üzenetére


errorcode06
(őstag)

Miért nem? :Y

"Meg ha az FX-ek mentek 4.5-ön azzal a földkéregvastagságú csíkszélességgel, akkor a Ryzenek nehogy ne menjenek mááá" - jedis

(#5) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Ja, én is úgy vagyok már vele ennyi tapasztalat után, hogy desktop PC-be nem sok értelmét látom az ilyen kártyáknak. Játékokhoz bőven elég az alaplapi is. Csak zenehallgatásra meg nem fogom bekapcsolni a desktop monstrum-ot. Arra mondjuk a noti + USB DAC a legjobb. Egy mini HTPC már kicsit más tészta, ott esetleg el tudnám képzelni (ha belefér a házba) és nincs még az embernek normális erősítője, itt praktikusabb és stílusosabb is egy belső kártyával megoldani.

Nekem is ASUS DS van, s habár sokkal jobb a hangja, mint a noti-m alaplapijának, inkább ehhez veszek egy külső hangkártyát, minthogy a desktop PC-met kapcsolgassam folyton ezért.

[ Szerkesztve ]

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#6) Hiftu válasza errorcode06 (#4) üzenetére


Hiftu
(senior tag)

Mert össze tud szedni egy csomó zajt a környezetből.
Pláne még, jó meleg van általában a házban.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#7) X Factor válasza lezso6 (#3) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Én azért örülök, h. a z5500-őt nem a gép tetején egy dobozba, vagy az asztalon kell kábelezgetni.

5.25 slotom meg már nincs is.

I was there the day that Horus fell

(#8) daa-raa


daa-raa
(Jómunkásember)

Szóval valójában nincs rajta fejhallgatóerősítő.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce

(#9) Cifu válasza lezso6 (#3) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2003-ban írtam az nForce2 Soundstorm (alaplapi optikai kimenet -> erősítő) tapasztalataimról a HWSW és az Sg.hu fórumában, le voltam támadva, hogy ez marhaság, mert az alaplapi hangkártya az sz@r, értelmes ember nem adja Creative SB Audigy alá.

2008-ban írtam a Logoutra arról, hogy Radeon HD 4870X2 -> HDMI -> Erősítő, és ez hogy működött a való életben, a hozzászólások között nem egy volt, amely arról szólt, hogy a Creative SB X-Fi mennyivel jobb megoldás, mint ez...

2017-ben szerintem még mindig magyarázni kell, hogy mi az a külső D/A konverzió, és hogy miért jobb megoldás, mint egy PCI-Express hangkártya...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#10) lezso6 válasza X Factor (#7) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

A Z-5500 elsődleges célja hogy aggya a méjjet™, ennek pedig nem sok köze van a minőséghez. Persze profitál egy jó hangkártyából, de közel sem annyit, mint egy hasonló árú, de minőségi hangszett.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#11) lezso6 válasza Cifu (#9) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Régen is volt vér istvánság, ma is van. Szerintem nincs különösebb gond az alaplapi hangkártyákkal, sőt manapság egyre jobbak. Csak ugye ha tényleg minőségbeli ugrást akarsz, akkor külsőt érdemes venni, s ez egy fillérrel se kerül többe.

A digitális kimenet is számít, mármint előfordulhat jitter. Bár itt nem feltétlenül előrelépés teljes hangkártyát venni csak ezért. :D

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#12) X Factor válasza lezso6 (#10) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Játékra van, 5.1 végett, nem jazz hallgatásra.

Alaplapira volt rákötve próba erejéig, tényleg nem vagyok vájtfülű, de arconcsapásnyi volt a különbség. Mint, te is Írtad, az asus-sal tömérdek mély van, amit persze lelehet tekerni, alaplapival csak ordenáré brummogásra volt hajlandó. Bár biztos vagyok, hogy számos tuc-tuc lávör élvezi a falbontás effektust

80k-ért erősÍtővel 5.1, újonnan? Annyira, nem vagyok járatos hangtémában, tudom, h. pusztán zenehallgatásra, ennyiből kilehet hozni igazán jó stereo szettet, ami körbeveri, de főleg játékra, filmezéssel, sorozatozással, anno ennyiért eléggé népszerűen voltak ezek a cuccok.

I was there the day that Horus fell

(#13) Foglalt név válasza Cifu (#9) üzenetére


Foglalt név
(őstag)

Szeretném annyival árnyalni a helyzetet, hogy kb. 12 db éve lettem tulajdonosa egy S750 szettnek(ami sajnos most éppen rakoncátlankodik) ami filmnézésem/zenehallgatásom alappillére. A szerencsétlennek 7 db hangszórója van, amik rögzítve vannak a szobában. Ettől kicsit dinoszaurusz lesz a rendszer és belátom, hogy kompromisszumos, de egy gépcserénél ha jobbra vágynék az alaplapi hangkártyánál(egyébként nem), akkor lehet, ilyenre cserélném a hozzá passzoló PCI-os Audigy ZS-t. A placebo lóerőt megadja és nem kell hozzá külön doboz és több méter kábel. Ergo nekem ez lenne a "jobb", igaz nem minőségben. :R

(#14) Goblin12 válasza daa-raa (#8) üzenetére


Goblin12
(őstag)

Én is ezt néztem, bár amúgy se vennék már ilyen vackot főleg, nem 5.1-es füleshez. HA-HA-HA

(#15) kovaszoskeny válasza lezso6 (#3) üzenetére


kovaszoskeny
(senior tag)

muhahahahahah

Abe due dembella

(#16) Goblin12 válasza kovaszoskeny (#15) üzenetére


Goblin12
(őstag)

(#17) theuprising


theuprising
(kvázi-tag)

Remélem rájön az ASUS arra hogy a hangkártyákhoz drivert is tudni kell fejleszteni.
A mostani DX/DS-ek driverei kritikán aluliak, ráadásul Róma alapítása előtt frissültek utoljára... senkinek nem ajánlom a vételüket, inkább normális külsőt vegyen a nép mint ezeket a ...

(#18) Bandi995 válasza theuprising (#17) üzenetére


Bandi995
(fanatikus tag)

Ez egyfelől plusz egy mert a Focusrite-om megvétele volt az egyik legjobb döntés, másfelől pedig mégse, mert aki ilyet szeretne használni, annak ott az unixonar nevű egyedi fejlesztésű driver. Semmi gond nincs így a gépben lévő Xonar DX-emmel.

(#19) paleinho válasza theuprising (#17) üzenetére


paleinho
(senior tag)

(#20) theuprising válasza Bandi995 (#18) üzenetére


theuprising
(kvázi-tag)

Én is unixonar-t használok, csak alapvetően eléggé lohasztó, hogy egy ASUS nem képes normális drivert kiadni és egy "3rdparty egyedi" szoftver kell hozzá... ami amúgy sem egy 100%-os megoldás, mert analógon úgy sípol-zajong mint amikor a szomszéd perzsamacskáját lábtörlőnek használják, még szerencse hogy optikain használom és az rendben van.

(#21) Hendil


Hendil
(újonc)

Sajnálom, de én is kb 1 éve vettem valamilyen xonar Asus kártyát,(40k körül) de annyira kritikán aluli,hogy kb fél éve a VGAba integráltat használom. Olyat pukkantott a mélyládán ki-bekapcsolásnál, hogy felkelt a család. A hangminőségtől sem vagyok elájulva. Előszőr csak a mélyet vettem le. De ez milyen már. Vicc. Ha valakit érdekel a pontos típus leírom ha otthon vagyok. Gz Asus. Ja, a laptopon is Asus. Freesync-esnek árulták, de hozzáteszem nem tudja.(csak valami heftákolt 2 éves NV. Driverrel. ) Mondjuk attól még imádom, csak bosszantó. Ha valaki tud jó minőségű, elérhető hangkártyát ajánlani, nagyon érdekelne. Utóljára az Audigi2-vel voltam megelégedve. Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#22) lezso6 válasza X Factor (#12) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Én se jazz-t hallgatok, sőt. :DDD

Az igazi probléma inkább a 2.1-ekkel van. Orbitális mennyiségű dinamikátlan mély, a többi meg minősíthetetlen. S ugyanebből meg 5.1, hááát. Az ilyeneket túl nagy kompromisszumnak tartom a hangminőség rovására, kizárólag az 5.1 érv mellette, de az sem igazi térhatás. Kb olyasmi kérdésnek tartom, hogy ugyanannyi pénzért veszek egy üveg minőségi valamit vagy inkább 10 liter reaktorvizet. Azaz inni vagy be%@&!ni akarok-e? S az alkohol azért is jó hasonlat, mert egy bizonyos árszint felett már csak sznobság. :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#23) Amartus válasza Bandi995 (#18) üzenetére


Amartus
(senior tag)

Melyiket szerezted be?

(#24) TheJoeker


TheJoeker
(kvázi-tag)

Kíváncsi vagyok, hogy a korábbi Xonar D2X-emhez képest hol helyezkedik majd el...

Őszintén szólva annak a hangzásvilágával nem voltam teljesen kibékülve, bár nekem elsősorban játékokhoz kell... :U
Egyre inkább szimpatizálok a Creative termékekkel...

(#25) -RARA-


-RARA-
(senior tag)

Nos hogy mi értelme belső hangkártyának?
én is külsőt vennék, (van is egy focusrite) de mutasson már valaki nekem olyan külső hangkártyát ami amin van analóg 5.1 kimenet, optikai kimenet, és tud Dolby Digital Live-ot,

DE LEGFŐKÉPP DTS-t?

Mert DTS-es külső karit én nem találok se ASUS-nál se CREATIVE-nál... pedig azonnal váltanék külsőre ha lenne olyan ami DTS-t is tud.
Talán az USB2.0 az oka... De már van 5 éve USB3.0 szabvány a gyárók kezében (ha a nagyobb adatátvitel a gond...) de még mindig nincs ilyen hangkártya a piacon ami külső és DTS-es... :W

[ Szerkesztve ]

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#26) lezso6 válasza -RARA- (#25) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Minek neked ennyi minden analóg meg digitális? Ha csak digit kimenet kell, akkor nem hangkártyát, hanem transzportot keresel. De azt ne felejtsd el, hogy ezesetben az eszközbe épített DAC fog működni, ami az esetek túlnyomó részében ratyi, csak mókusvakításnak van.

USB-ből nem kell 3.0, sőt, az esetek elnyomó részében az 1.1 sávszéle is elegendő.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#27) X Factor válasza lezso6 (#26) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Mert sokaknak egybe van épÍtve játszós gép, meg a filmezős részleg.

Bár utóbbi esetén, nálam is vga-ról megy minden hdmi-n a tv-re és a tv optikája csatlakozik a z5500 vevőjéhez.

Ha lenne még egy ps4-em, az is TV-re lenne kötve, és igy a hangkartya digitalis kimenete ez esetben is felszabadul.

Azt tudom elképzelni, hogy ő valami hasonlót akar, csak épp a monitor felett, nem ül a falon egy plusz tévé hozzá.

Ha valamit rosszul irok, akkor meg majd kijavitotok :)

I was there the day that Horus fell

(#28) -RARA- válasza lezso6 (#26) üzenetére


-RARA-
(senior tag)

DTS a fő gond mert az nincs egy külső hangkariban sem.
DTS a filmek miatt kell.
Dolby Digital Live a játékok miatt kell, mert a játékok optikai kimeneten nem tudnak térhangzást, de a DD LIVE átküldi az analóg 5.1-et digitális formában.
Analóg 5.1-el nem akarok szarakodni mert 10 méter kábel kéne a z5500-ig... (A PC a másik szobában van mint a projektor meg a hangfal.) (ebbe most ne menjünk bele)
Plusz az analóg kábelek a 220-as meg egy rakat másik kábel mellett elvezetve olyan zajt szedne össze hogy ihaj. :U

Szóval gaming-re is használom, meg filmre a cuccot, emellett használok fülest is. Plusz van sztereo hangfal is amit a monitorhoz használok nem a projektorhoz, de mindenhez 1 PC-t használok.

Lenne jó kártya ami minden igényt tud [link]
De itt is a DTS hiányzik.

Asusok se tudnak, de az ASUS-okon még optikai csati sincs... :C :W

[ Szerkesztve ]

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#29) Coccer válasza Cifu (#9) üzenetére


Coccer
(tag)

+1

Nálam vga-hdmi-erősítő-hdmi-tv a kombó, köszöni szépen minden hibátlan. (Néhány szoftveres/tv-av reciever firmware bugtól eltekintve), sokáig terveztem külön hangkarit venni, új lap választásnál a jobb integráltra figyelni, de nem érzem szükségét a továbbiakban. Nyilván az erősítő és hangszett minősége nagyban befolyásolja a hallottakat..

(#30) lezso6 válasza X Factor (#27) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

De ő neki gépből kell kétféle kimenet, digit meg analóg is. Két külön 5.1 hangfalat használ vagy mi? :)

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#31) lezso6 válasza -RARA- (#28) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Ezt egy alaplapi is tudhatja, hogy DTS + DDL + analóg 2.0 + analóg füles. Egy Z-5500 esetében kb mindegy miről jön a digitális jel, a jitter csak komolyabb rendszereknél igazi probléma. Az analóg kimenetek alaplapon persze viszonylag gyatrák szoktak lenni, de ha kell akkor külön (jóféle analóg) hangkártyával megoldható, nem kell mindenképpen all in one megoldás.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#32) proci985 válasza lezso6 (#31) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

igazabol ennek regebben volt ertelme, amikor a hangkarik jellemzoen nem tudtak enkodolast es direktben lehetett az erositot meg a szgepes hangfalakat meghajtani.

jelenleg mar sok ertelme nincs, eleve a hifi erositokon mutatoban sincs multichannel analog bemenet.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#33) X Factor válasza lezso6 (#30) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Ezt irtam, ha nem lenne tévém, igen én is Így használnám. A 3 jack-nyi analóg bemenne a z5500 receiverébe, meg az optika is. Aztán ha filmezek átváltok a digitális kimenetre, egyébként meg analóg.

I was there the day that Horus fell

(#34) Polllen válasza lezso6 (#3) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Azért mert van külső hangkártyájuk is meg belső is. Bizonyos keretig és igényekkel ezek teljesen jó megoldások.

Össze kell hallgatni az azonos áron kapható külső eszközökkel és utána véleményt mondani, nem csak így bele a világba, hogy nem a gépbe való.

Azzal, hogy kivették a DAC-t a gépből és mondjuk usb adatátvitelt használnak, generáltak egy csomó új problémát.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#35) schawo válasza -RARA- (#28) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hú, micsoda katyvasz. Az interfészelést kevered a konverzióval keresztbe-kasul. Neked egy kutya közönséges nyolccsatornás usb hangkártya kell. A konvertert pedig oda teszed, ahova akarod. Akár az erősítő mellé is, és elég pár centi tyúkbél. [link]

[ Szerkesztve ]

Win7 Pro (6,5k) Win10 Pro (16,5k) Office365 Vállalati Prem (16,5k) Office 2013 Business (22k) Office 2016 Business (30k) Server2012R2 SBS2008/11 Bitcoin elfogadás http://goo.gl/LRwqgW

(#36) -RARA- válasza schawo (#35) üzenetére


-RARA-
(senior tag)

Szóval akkor elmagyarázom:

Jelmagyarázat:
LILA PÖTTY: lyuk a falon ahol a PC kábelei átmennek a másik szobába.
ZÖLD: Logitech z5500 5.1
Piros: Z2300 2.1
Kék: Komolyabb STEREO hangfal.

A PC a másik szobában van mert zúg és idegesít, ezért minden kábel átjön a "kockulós" szobába ahol van egy monitor, a szoba másik falán meg projektorral vetítek. Mindezt egy PC-ről.

1 PIROS
A monitornál van egy z2300 ott ezt használom.

2 ZÖLD
Mikor a projektort használom, Gamingre, filmre van egy z5500 amit csak optikán használok, nem akarok még 3 analóg kábelt keresztülhúzni a szobán az analóg 5.1 miatt, ami tiszta zajos lesz a sok kábel mellett, ezért a játékok térhangját megoldom optikán, DD Live-al.

3 KÉK
Zenehallgatásra egy komolyabb stereo cuccot használok. Ezt külön külső firewire studio-s hangkártyáról hajtom (Focusrite), ez tehát egy külön sztori, ennek nincs köze az egészhez.

Most mindentre tökéletesen működik egy Creative Soundblaster Z-vel, ami mindent tud, DD live-ot is és DTS-t is.
Én csak ugyanezt szeretném KÜLSŐ hangkártyaként, semmi több vackerály nem kell. De DTS-t egy külső kártya sem tud. Ennyi bajom van csak. Nem akarok külön konvertereket meg egyéb vackokat...

Mondom most is tökéletesen működik minden, csak én külső hangkártyában szeretném ugyanazt amit az Soundblaster Z tud. De nincs...

Na ennyi, remélem érthető, nincs itt semmi bonyolultság... :P

[ Szerkesztve ]

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#37) schawo válasza -RARA- (#36) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Minden alsóig kártya tud dtst, amíg a lejátszószoftver tud dtst.

Ha hazaérek, hosszabban írok.

[ Szerkesztve ]

Win7 Pro (6,5k) Win10 Pro (16,5k) Office365 Vállalati Prem (16,5k) Office 2013 Business (22k) Office 2016 Business (30k) Server2012R2 SBS2008/11 Bitcoin elfogadás http://goo.gl/LRwqgW

(#38) -RARA- válasza schawo (#37) üzenetére


-RARA-
(senior tag)

Oké, nem tudom mire gondolsz... :B De kivi vagyok...

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#39) Duree


Duree
(PH! kedvence)

Igazából nem tudom hová tenni ezt a terméket mert egy részről nagyon jók a paraméterei másrészt nem látom értelmét már.Gondolom legalább 60 ezer forint lesz az ára.

Notebook javítás alaplapszinten is.Smd alkatrészek cseréje Ersa BGA állomással BGA ick ,foglalat és csatlakozók cseréje.

(#40) tecsu válasza lezso6 (#3) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Legalábbis az analóg része. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#41) Jancsi válasza lezso6 (#3) üzenetére


Jancsi
(fanatikus tag)

Ha még natív PCI-E lenne... A CM6632A a kártyán egy USB Audio Processor, ami előtt van egy PCI-E USB vezérlő. LM1117 és 7805 a tápban, a kimenetek kis elkokkal gondosan leválasztva.
Ha a CM6632A-re mókolsz egy USB kábelt és ráadod a PCI-E lábakra a tápot szerintem menne ez külsőként is. Olyan megoldásnak tűnik, hogy kiadták az ukázt, hogy kell egy új belső PCI-E-s kártya, lehetőleg speciális alkatrészek nélkül. A mérnökök futottak egy kört a raktárba, PCI-E USB maradt az alaplapokról USB Audio processzor, DAC és egyéb lomok a (külső)hangkártyás részről, ezeken kívül pedig semmi extra nem kellett hozzá. (drága PCI-PCI-E híd, öreg PCI-os audio processzor)
Egy átlagos alaplaihoz képest biztos jobb, már csak azért is, mert nem szaladgál pár centire tőle 5 vagy akár 50 Amper, de attól tartok az audiophile élménytől távol áll.

(#42) devast


devast
(PH! addikt)

Asus-nál jól tudják, hogy két marék capxon kondi kell az igazi high-end audio élményhez... Peasant Blinding©™ a csúcson.

(#43) X Factor válasza schawo (#35) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Belinkeltél egy oldalt kutyaközönséges 8 csatornás usb hangkártyákról, ahol a legolcsóbb 53k...

I was there the day that Horus fell

(#44) tecsu válasza X Factor (#43) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Az alsó kategóriát azért illendő kihagyni.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#45) .DLL válasza -RARA- (#36) üzenetére


.DLL
(PH! nagyúr)

A DD és DTS egy kódolt adatfolyam amit dekódolni kell. Ezt a dekódolást a Z5500 végzi. Nem kell semmi másnak tudnia, mert a Z5500 tudja. Így szint bármi amin pass-through átjön ez az adafolyam az okés, akár az alaplapi Toslink csatlakozón is, ha van rajta.

Ezen kívül van egy asztali 2.1-ed, a Logi Z2200, aminek egy sima közönséges sztereó 3,5mm-es Jack a bemenete, a szub lebálasztás belül elvégzi. Magyarán mi kell neki? Sztereó hang, ennyi. Tehát neked bőven elég lehet például egy kis Musiland 02 Mark2 DAC is, ami optikán keresztül tudja adni az 5.1-es digitális hangot (amit majd a z5500 dekódol), van benne fejhallgató erősítő, és a z2200 sztereó bemenetét is rá tudod kötni. De ha az alaplapon van optikai kimenet, akkor arról hajzhatod az 5.1-eket, csak filmezésnél, játéknál ki kell választani, hogy arra küldje a hangot. És akkor a monitor előtti hallgatáshoz meg tényleg szinte bármelyik szeteró külső "dobozka" megteszi. Problem solved.

[ Szerkesztve ]

Apróim: https://hardverapro.hu/tag/dll_2

(#46) kromatika válasza lezso6 (#3) üzenetére


kromatika
(PH! kedvence)

Án is jobban örültem volna egy külső eszköznek.

(#47) Cingáriusz


Cingáriusz
(őstag)

Többször próbálkoztam játékra is alaplapi hangkarit használni. Egyszerűen botrányosak. X-Fi Music-ot használok jelenleg, PCIe-s verziót. Semmilyen zajt nem szed össze.

https://www.youtube.com/channel/UCakgVHHng0TKHctSiitYDUw

(#48) IamMenyus


IamMenyus
(tag)

Külső-belső vonalon sok embernek van véleménye, de abból keveset szabad komolyan venni. Aki a megoldás formátuma alapján dönti el valamiről hogy jó vagy sem annak halvány fogalma sincs hogy miről beszél, csak üres közhelyeket puffogtat.

Az ilyenek szerint az olyan nevek mint AVID, ESI, Focusrite, RME mind tévúton járnak azért kínálnak külső - belső megoldást egyaránt az 1500USD+ árszinten is. Ezek a kártyák rendesen meg vannak építve, erre példa lehet hogy nálam a Roland RPC-1 belső kártyája -emlékeim szerint- jóval előbb került be a gépembe mint a winXP, de azóta is zajtalanul teszi a dolgát, eszem ágában sincs lecserélni, pedig több jónak mondott eszköz is lenne kéznél.

Consumer oldalon ott van pont az Asus jó példának; a Xonar Essence stx2 az egyik legjobb hangú játékos kártya, nálam egy Burson külső erősítővel és egy Sennheiser HD800-zal megy a játék rajta amióta a kártya megjelent, előtte a sima STX volt bent...
Volt több jobbnak mondott külső hangkártya is ezen a gépemen, az stx2 árának a sokszorosáért is, de mindig az stx2 maradt; játék alatt két usb eszköz elég a gépre, egér és bill. A többi csak flancolás, és lag.

Az alaplapi hangkártyákra kár szót fecsérelni, még a prémiumnak nevezett vackok a gamer lapokon is komolytalanok, ezeket azért teszik rájuk hogy legyen ok biosba lépni (letiltani ezeket).

Aki a DAC chipektől ájul el, az megint csak felült a hype-nak, bármiből lehet gané hangot csinálni, és elfogadhatót is, viszont az tény hogy kevés dac chip tud természetes hangot kipréselni magából.
Nekem hallásra az ess sabre nincs az utóbbiak között, ahogy én érzékelem minden hangszere műanyag, jól felpumpálva dinamikával és csillogással... kicsit sem örülök h az asus is rátalált erre a vonalra.

(#49) nubreed válasza IamMenyus (#48) üzenetére


nubreed
(PH! addikt)

Tudnál ajánlani egy jó külső hangkártyát, ami esetleg még win 10 alatt is működik és tud SPDIF passthrough -t?

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#50) -RARA- válasza Cingáriusz (#47) üzenetére


-RARA-
(senior tag)

Nálam meg bármit csinálok zajt hallok, mindegy hogy milyen hangfalat, milyen hangkártyát használok. Minden zúg, sistereg, valami jobban, valami kevésbé, de a hangfalak hangerejét feltekerve már durva zaj van. Integráltról hangkariról persze ez hatványozottan igaz.
De van egy közel 100 ezer Ft-os külső Focusrite Saffire Pro 24 DSP Firewire hangkártya ami minőségibb KLOTZ kábelekkel és egy belépő audiofil studio monitor hangfallal használok (M-Audio M3-8 [link])
De így is sistereg minden.
Főleg ha 3D progit használok mikor dolgozik a videókártya, ahogy megmozdítom a 3D modellt, vagy terhelést kap a gép, azonnal hiperűrből és más dimenziókból érkező zúgások, sistergések vannak. Normál hangerőn persze a zene elnyomja, de kisebb hangerőn, vagy ha épp nem szól semmi, vagy szünet van a zenében, sistereg minden... még ha az egeret megmozdítom már azt is áthallom a hangszórókból...

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.