Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szandra1988
üzenetére
Egyedül a Telekomnál van 4G-n hanghívás VoLTE néven, az is csak az általuk támogatott készülékekkel működik. Telefonálni 3G-n lehet csak minden szolgáltatónál.
-
szandra1988
tag
Sziasztok!
Tavaly októberben vettem egy 4x-et, sajnos 4G-n nem csörög ki mindig a telefon. Eddig emiatt 3G-n használtam, de azóta elég sok frissítés kijött, de még mindig nem jó. Nem mókolt, teljesen gyári. Van tippetek mit lehetne vele csinálni? Szerviz? (Eustockos)
-
Lackooo84
nagyúr
Viberrel van olyan problémám, hogy hiába állítok be neki egyedi jelzőhangot, akkor is a telefonon alapbeálítottal jelez. Másnál is van ilyen gond? Honor 8-on okés a Viber, tuti nem az appal van a gond.
-
bumbbi
csendes tag
válasz
grafnet
üzenetére
Igen kedden vettem át
a Factory reset a menüben a Gyári adatok vissza állítása ?
Sajna nem tudom ( meg maszírozni ) mert nagyon az alján van a képernyőnek ezért nem is annyira zavaró. 40K hufért nálam ez még belefér.
De ha lesz rajta több is keddig akkor megy vissza. Még abban reménykedem hogy magától helyre jön de szerintem az kb lehetetlen.
Köszi a segítséget. -
aelod
veterán
Az elkészült képekbe ha a galériábóü megnyitjátok és belenagyítotok akkor nálatok is csak egy idő után lesz éles a kép? Megjelenítéskor pixeles a fotó, a képen pásztázva egy villanásnyi idő kell mire éles lesz. Ez normális vagy természetes. Eddig nem vettem észre.
-
Ledfold
tag
válasz
ParaBlade
üzenetére
Egyetértek (#19688) Bogyó bá' hozzászólásával. Mindent gyárin hagytam nem mókolok csak használom. Minden frankón működik, nem találkoztam buggal. Lelki problémám csak az, hogy az új frissítéssel tényleg csökkent az üzemidő valamennyit, de a telefon reakcióideje viszont jobb lett. Remélem később ezen javítanak.
-
DJGABI
addikt
üvegfólia téma: múltkori egy ejtés miatt kettétörött, muszáj volt cserélni. nem siettem el, 1 hétig bármiféle védelem nélkül használtam, lett is rajt jópár apró karc

új [link] volt vagy 1$ kuponozva.... optimista voltam, mert tök menő kis karton kihajtós könyvecskébe jött, felrakom, két szélén a szokásos csík, nem tapad rendesen... asszem maradok a fóliánálszerk: kár h ezt a hydrogel-t csak most látom [link]
-
válasz
ParaBlade
üzenetére
Bug-ok: azért sok bugja nincsen.
Az, hogy kicseszett velünk a Xiaomi az egyszer fordult elő. Mindig van valami új...
Fix bugja nincsen, talán a videó hangja.
Nem hiszem, hogy sebességre panaszkodik valaki.4X vs. N4:
- a méret a lényeg!
- 5" vs 5,5"
- ha nem játszol, gyakorlatilag nincs különbség,
- az olvasás miatt talán a kijelző...
Te döntésed!Értesítési led: gyárin biztosan nem lesz színes. A customon sem garantált. Szokj hozzá. (Sok jelentősége nincs: vagy villog vagy nem).
-
vince
őstag
válasz
ParaBlade
üzenetére
A Note-ot nem ismerem (azon túl, hogy nekem túl nagy, nincs tapasztalatom vele), csak a 4X-ről tudok nyilatkozni. Az szerintem természetes, hogy a fórumban leginkább a problémák kerülnek megbeszélésre: senki nem jár ide csak azért, hogy beírja, hogy aznap is rendben működött a telefonja. A készülék gyári rommal is teljesen jól használható, de minimális "befektetéssel" fel tudsz tenni főzött (de gyakorlatilag a gyárival azonos minőségű, azonos forrásból származó) 3rd party romot.
Az értesítési ledről épp a napokban volt szó. Két dolognak kell együtt lennie ehhez: korai készülék és eu vagy hu rom. Ha most veszel új készüléket, 99%, hogy hardveresen fehér leddel szerelték, azt nem fogod tudni rábírni semmilyen rommal sem arra, hogy színesen (fehértől eltérő színekben
) világítson. -
ParaBlade
újonc
Sziasztok!
Telefonvásárlás előtt állok, egyelőre a Redmi 4X és a Redmi Note 4 között vacillálok. A 4X lenne a szimpatikusabb, 40k alatti árral Eustockon, illetve a kisebb kijelző miatt. Jelenleg évek óta egy Sony Xperia Z3 Compactot nyúzok, szegény már megérett a cserére.
Csak amennyire bele-bele olvastam a hozzászólásokba, az jött le, hogy rengeteg bug-ja van, és sokszor döcögősebb, de mókolt ROM-mal kezelhető. Sajnos én ehhez nem értek, és őszintén szólva nem is nagyon szeretnék belemenni a témába. De olvastam pl. a jelzőfény dilemmáját, azon nem tudok eligazodni per pillanat hogy áll a dolog? Képes különböző értesítési színeket produkálni a led gyári ROM-mal? Vagy mindenképpen "ügyeskedni" kell?
Egyébként a fő szempontjaim a strapabíróság készülékház terén illetve a hosszú üzemidő, ebben talán kb. egyformát hoznak. Használat terén chat alkalmazás, illetve e-mail, néha facebook, böngészés-hírolvasás számít. Játszani soha nem szoktam. Hangszórók csak a csengőhang/hívás szempontjából érdekelnek, kamera sem olyan fontos, nincs szükségem kiemelkedő teljesítményre.
Egyébként rendszersebesség terén melyik telefon reszponzívabb szerintetek?
Előre is köszönet a segítő hozzászólásokért! Üdv!
-
bumbbi
csendes tag
Sziasztok ma reggel munkából hazafelé lettem figyelmes rá hogy van egy halott vagy beragadt pixelem. Zöld színell világít egy pici pötty. Volt már valakinek ilyen ? vagy tudok vele valamit kezdeni ? esetleg idővel eltünhet ? ha hétfőig nem lesz több pixel hiba nem érdekel de ha előjön esetleg több is lehet vissza küldöm a telót bár nem szívesen mert nagyon tetszik.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Azért, ha "nagyon" szorul, az nem teljesen egészséges. A kis érintkezők, ha hajlanak...
Határozottság kell hozzá az tény, de nem kell nekifeszülni.Azt értem, hogy görgetés vs. koppintás: nekem annyira érzékeny, hogy hozzá sem kell érjek a fóliához, s már mocorog is a kijelző. Kvázi csak felette elhúzom a kezemet. Most, hogy ez jó vagy nem - még nem tudom.
-
DeFranco
nagyúr
az mennyire normális, hogy a sim tálca erősen szorul ha sim kártya van benne? micro sim van a belső tárolóban, önálló sim átalakító nélkül, a tűvel ki tudom ugrasztani a tálcát de a kihúzáshoz már szokatlanul határozott erőt kell kifejteni egyenesen félek, hogy leszakad a takaróelem.
ez normális, másnál is így van?
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Maga a MIUI vizuális kialakítása nekem konkrétan nem tetszik! (Ha már annyira rágják azt az almát...)
Én feldobom a Nova-t és átformálom magamnak. Nem szeretem a 3×3 vagy mostmár a 4×5-ös kiosztást. (Főleg az 5+-on, ott van hely kirakni az ikonokat...)
Eddig a Nova mellett szólt az is, hogy a gesztusokat jobban kezelte (többet ismert, mint a MIUI). -
DeFranco
nagyúr
basszus valahol megvannak a fejlesztői beállítások default értékei? valamiért úgy érzékeli a telefon néha hogy görgetés helyett érintek és átállított opciókat.

megvan valahol hogy alapon ezeknek hogy kellene állnia?
-
DeFranco
nagyúr
a fólia nem tecc ami rajta van nem a miui
egyébként nekem először 2.2-es touchwiz volt a telefonomon aztán jött az lg, a custom launcherekhez képest még a TW is egy letisztult valami, a miui meg egész közel van az lg-hez, én szeretem.
próbáltam egy ideig a wp7 stílust a telefonomon custom launcherrel az vicces volt de inkább az eredeti.
az ízlésem valahol a droidos csillivilli meg a win10 minimäl között van zárt halmazban (tehát a végértékek már nem tetszenek) odavagyok a win7 glassy designjáért (a tw is ilyen volt akkor) de annál több már nem kell, akkor inkább lefelé az egyszerű felé, pl. az lg vagy most a miui de azért valami karaktere legyen.
-
Jakuu
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Mar pardon, de ez is android. MIUI=Mi User Interface
-
starr
őstag
Nagyon nehéz róla bármilyen információt találni a neten. Valami olyasmi, hogy az appok (lehet, hogy csak a Miui appok) betöltését gyorsítja úgy, hogy párhuzamosan tölti be az appot, és annak adatait.
Ha a Miui optimalizáció be van kapcsolva, akkor launcher csere esetén gondok lehetnek a háttékép változtatásakor.
Kikapcsolhatod nyugodtan, semmi változást nem fogsz észrevenni. -
Cyrin
addikt
nyilván ez egyéni ízlés kérdése, mivel ő azt írta, hogy neki nem jön be, ezért mondtam, hogy próbálja ki a másik oldalt, és hogy nekem se jön be.
De ami viszont ekzakt:
A párom telefonja is 4X és mókolásmentes minden értelemben (az enyém MiuiHU), a héten valamit megnéztem rajta, és ledöbbentem, hogy milyen lassan történnek rajta a dolgok az enyémhez képest. Az animációkra gyanakszom...
Viszont nován is vannak animációk, és nem ilyen... -
Neerpelt
tag
MIUI. Soha nem láttam még ilyen jó androidos felületet
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gingerbalm
üzenetére
Én Windowsról jöttem három hónapja, és az androidtól kiver a víz is. A MIUI felülete viszont kimondottan tetszik.
-
DeFranco
nagyúr
egyébként van ezen a telefonon valami kínai nemszeretemware amit érdemes lenne google acchoz kapcsolás meg ujjlenyomat megadás stb. előtt eltávolítani a nagyon paranoid nagymókusoknak?
@Lackooo84: én még nézegetem egy darabig de szerintem nem sokáig. nem tecc.
-
DeFranco
nagyúr
átvettem a telefont, ki is bontottam, szuper eddig. a gyári fóliát van aki rajta hagyja? érdemes? nekem elég zavaró első ránézésre.
-
arnyekxxx
veterán
a xiaomi naptár nekem se szinkronizál, én ezt a tegnapi romcserére fogtam. a googlenaptár tökéletesen megy
a tegnapi csere hozadékának tünik: messenger lite-ot használok tegnap óta ha rábökök a kamera ikonra akkor nem indul el se a gyári se másik kamera. Kéri a messenger az engedélyt a kamerahozzáféréshez, megkapja de nem indul el. Ha egy már elkészült képnél valamelyik galériaapban rányomok a megosztásra akkor simán elküldi a FBlitenak és megy a beszélgetésbe.
-
Fakanal01
újonc
Az iránytű funkciót nem tudom elindítani, felvillan és rögtön eltűnik. Mi a teendő ???
-
enzahobi
aktív tag
Szia!
Inkább átnevezném az appokat (írd a végére hogy .bak
), és ha behalna (bootloop, vagy folamatos crash), akkor csak TWRP alól visszanevezed.Kényelmes dolgunk van a TWRP-vel, fájlkezelő meg parancssor is van benne, bezzeg anno... aromás file-kezelőnek hogy örültem xDD gombnyomogatós recó alatt 
Egyúttal megosztom eddigi tapasztalataim:
Múlthéten vettem a 4x-em, tegnap előtt nyitottam, 9.2.4 MIUI Nougat maradt rajta, hogy legyen mihez viszonyítsak a későbbi rommolgatásnál, viszont egy Clarity kernel feltoltam mellé, hiányzott a knock on (vagy d2w, ki hogy hívja). Knock off gesture-t sajnos semelyik témában nem találtam (bezzeg olyan volt amin a gagyi gyári zenelejátszó widgetjét, elő lehet hozni duplakoppal...
), így felekerült egy Xposed is. A hivatalos xposed nem kompatibilis a miui v9-el 7.1 android alatt, egyik magisk zip se ment, ill fura crasheket dobott a Messenger (WTF Messenger??... de mi az összefüggés xDD), így XDA-n találtam egy unoffical mókolt változatot, de elv ez csak globalon megy. Modulokból a Gravitybox megy részlegesen, inkább részegesen
ill a MIUI v8 Tweaker, ami szintén hiányos, ebben van a knock off gesture, (fizetős feature!) ez is csak gyári zárképernyő témán, de MÜXiK
.Ami kérdésem lenne: recóban az advanced/tools menüben található Verity kikapcsoló, az megegyezik a lazyflasherrel? ha nem mi a különbség?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
Le van fóliázva, és a hivatalos forgalmazó matricája van a fólián. Legalábbis az eustockról rendelt készüléken így volt. De jó, hogy megrendeltem ott is kis ideig volt belőle raktáron pénteken és még szállítással is olcsóbb volt mint a KV-nál.

Update: Most is van belőle raktáron, szerintem vedd meg ott, péntekre megkapod (mert már késő van, hogy holnapra megkapd).
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
konzolvilág update, hát sajna bajna pont ma kapták a levelet hogy a fekete 4x elérhetősége további hetekig bizonytalan így hát izé hozé közben az ára is felment de én még biztos az akciós áron kapom, okthxbye
alzánál megrendeltem ma átvehető át is veszem.
érdekes módon 24 hónap garanciát írnak... ez lehet valós?
-
bumbbi
csendes tag
Sziasztok tegnaptól boldog tulaja vagyok egy ilyen készüléknek.
Annyi kérdésem lenne ha hívok vele azt írja ki hogy privát szám hol tudom beállítani hogy ki írja másnak hogy én hívom ?
Ja és még annyi a Sim tálca vége másnak is mocorog ? -
ZeCse
csendes tag
Találkozott-e már valaki olyannal, hogy a Google fiókból a naptár bejegyzések nem szinkronizálódnak le a telefonra (a múlt héten még működött, a beállításokon nem változtattam)? A telefonon beírtak viszont igen. A szinkronizálás megy, legalábbis kiírja az utolsó időpontját.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a MIUI 8-ba hol lehet megtalálni a MICLOUD-ot, ugyanis szinkronizálom a névjegyeket és a képeket a felhőbe de vissza akartam keresni és sehol nem találom.
Illetve a számítógépes web-es elérhetőség meg bejelentkezés után folyton kidobál, minthogyha valami szerver probléma lenne.
Ti ezt hogy orvosoljátok?
Előre is köszi. -
Lackooo84
nagyúr
Tudnátok ajánlani jó kijelzővédő fóliát a készülékhez?
-
bunnyhu
senior tag
Segítene valaki, hogy a MIUIHU ROM-on a magisk-et hogy a tökömbe lehet elérni? Alkalmazások között semmi, beállításokban semmi, hogy a francba tegyem a root-ot láthatatlanná ha a magisk is láthatatlan?

-
trebrona
nagyúr
válasz
Lackooo84
üzenetére
Custom rommal és/vagy custom recoveryvel (TWRP) nem lehet bl-t zárni.
Illetve lehet, csak a telefon nem fog elindulni.Nyitott bl, custom recovery, custom rom stb xiaomi telefonoknál nem járnak garanciavesztéssel.
btw MiFlash-sel fastboot gyári rom flash-sel vissza lehet zárni, ha nagyon szeretnéd.
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84
üzenetére
xiaomi.eu, itt klikk a roms download menüpontra, ez az éppen aktuális verzióhoz visz. Az első hozzászólásban ott lesz a stabil és a fejlesztői romok linkje is.
Romváltáskor tiszta telepítés javasolt.
-
Lackooo84
nagyúr
Az összefoglalóban linkelt eu romok közül melyik a stabil és melyik a developer? Gondolom eu romra való átálláskor FR szükséges...
-
csabi98
tag
válasz
sharp007
üzenetére
Ezelott samsungom volt es arra is ettol az eladotol rendeltem nem volt se levegos se nem valt felfele illetve tobbszori leejtes utan sem tort ossze azert is rendelek most is ettol az eladotol mert ugy lattam a kepen olyan van mint ami a samsungon volt ha erre is olyat kuldene az tok jo lennne az kb 0.3as vastagsagu volt de megvan rendelve ha megerkezik felrakom megnezem es irok rolla beszamolot hogy milyen illetve ha jo lesz es bejon akkor osztom a linket is hozza!
-
bunnyhu
senior tag
Nekem a hu-s rommal lett színes. Mondjuk tök elvoltam nélküle is, ha világít és nem töltöm, akkor akar valamit, tökmindegy milyen színnel

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

de most már kosárba raktam azt is

) világítson.

ill a MIUI v8 Tweaker, ami szintén hiányos, ebben van a knock off gesture, (fizetős feature!) ez is csak gyári zárképernyő témán, de MÜXiK