Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • grafnet

    veterán

    ROM:
    Gyári vagy Custom? Ez itt a kérdés! ;]

    Custom vonal:
    Multi vagy MIUIHU? Ez sem egy elhanyagolható csapásirány!
    MIUI alapú vagy Stock droid? Ez is fontos szempont!

    Gyári ROM: nyilván ő van legközelebb a tűzhöz.
    Multi vagy MIUIHU ROM-ok: a gyáriból készítik (ha jól emlékszem mind a kettőnek a Kínai developer az alapja). Kiszedik, belőle az EU-ba nem szükséges és nem használható dolgokat, beleteszik a gapps-ot, megcsinálják a fordítást, csinosítják (egyedi téma, stb.)
    Klasszikus Custom ROM-ok: LOS, Nitrogen, stb.: melyiknek mi az alapja, általában nem is a MI UI-t használja... itt inkább a minimál élményre mennek rá.

    Mindenkinek ki kell próbálni, amit akar.
    Senki sem tudja megmondani, hogy éppen neked mi a fontos egy ROM-ban, s mi az ami a h@lálba kerget!
    A supportot se felejtsük el! Gyári ROM: csak angolul tudsz reklamálni, Kínában (hányadik vagy a sorban?)! Multi ROM-nál is elég nagy előny, ha tudsz angolul (viszont az arány jelentősen javul a Kínaihoz képest!). A HU ROM-nál pedig határozottan nem igény az angol tudás, s mivel még mindig szűk réteg használja a készülékeket, így sokkal barátibb a kapcsolat!

    Személy szerint gyűlölöm, hogy a MIUI nem tudja színekkel kezelni a SIM-eket, nem tudja nagy számokkal kiírni, nem tudok alapértelmezett hívó kártyát beállítani. Ugyanakkor meg a stock élmény sem ragadott magával. Nova-t használok, mert a szifonos 3×3 vagy 4×4-es ikon kiosztás kiborít egy ekkora kijelzőn!
    Van, akinek a dupla kopp a mindene!
    A Note 2 P-on volt Multi és HU DEV ROM is, de a HU-nál volt egy kis kavarás, ezért a Multi maradt. A MI 4C-n is és a Note 3 SE-n is Multi ROM volt/van, a Dev-ről átálltam a Stable vonalra. A 4X-en egyelőre marad a Global Stable, mert a BL nyitást nem erőltetem.

    Szerintem már itt esett szó a DEV / Stab ROM-okról: #14439

    Vince kolléga is szép gyűjteményt szedett már össze ezzel kapcsolatban.

    Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6

Új hozzászólás Aktív témák