Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
m4csk4fogo
tag
Megérkezett a múlt szerdán rendelt Hongmi (Spemall, Dhl).
Gyárilag 4.2.2, Miui-jhbcnal 5.0.Eddig tetszik

-
doongoo
addikt
Írtam egy összehasonlítást "kis rizs vörös rizs" telefonról a Jiayu G4 Advanced-el szemben ide:
-
nemlehet
őstag
http://logout.hu/bejegyzes/nemlehet/xiaomi_hongmi_teszt_es_benyomasok.html
Remélem elfogadható. Szerintem elég körültekintő voltam, igyekeztem minden lényeges pontra kitérni. A kétkártyás részt aki használja az kérem egészítse ki és akkor azt még hozzáadom. Bármilyen javaslatot, vagy kimaradt részt hozzárakok még ha leírjátok.
Hétvégén jön a ROM telepítés, recovery ROOT stb összefoglalója a lehető legteljesebben ami tőlem telik.
-
xhege
veterán
Haladunk, haladunk
2014.01.02
16:42
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.01.22
16:34
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.01.22
17:25
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.01.29
00:01
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014.01.29
12:41
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014.01.30
08:06
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.01.30
08:08
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.01.30
13:31
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents -
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
ahogy olvasgattam, te sem keveset vacilaltal rajta.

sok sikert hozza -
-
gyczib
csendes tag
válasz
nemlehet
üzenetére
Igen, valódi a telóm, a cpu- szerint is s hozza az elvárt pontszámokat,
Most már azért elég jól megbarátkoztam a telefonommal, kezdem megszeretni.
És elég jól is használom már a képernyőt is, csak ez a fura érzés, hogy valami nem az igazi.
szokott olyan lenni, hogy nem mindegy hogy az ujjam hegyével, vagy begyével nyomom meg a képernyőnn az adott helyet, és viszonylag pontosan is kell célozni.
A galaxy s2-t kézbe fogva és a képernyőt birizgálva megkönyebbülést érzek. Igazából nem tudom eldönteni, hogy érzéki csalódás, vagy tényleg kijelzőhiba
-
nemlehet
őstag
Megírtam a Hongmi tesztet. Ez nem a romolásról szól, hanem MA stílusban egy áttekintést ad azoknak akik érdeklődnek a teló iránt. A ROM telepítésről is elkezdtem az összefoglalót, szerintem hétvégére az is meglesz. Hova tudnám kirakni a "cikket"? Nekem az is jó, ha valaki kirakja a Logoutos blogjára, vagy akármi.
-
m4csk4fogo
tag
Sziasztok,
egy rövid összefoglalót nem szeretne írni valaki, akinek van már ilyen telefonja és nem kezdő androidos?

Hasznos lenne egy összefoglaló.
-
nemlehet
őstag
Biztos eredeti a telód? Mert ez számomra nagyon furcsa. Jó pár telefont próbáltam, és bár nem a legérzékenyebb a Hongmi kijelzője, de abszolút hozza az felső-átlagot. Pláne az, hogy akad neked teszi gyanússá a dolgot. Esetleg még az lehet hogy hibás a készüléked... Nekem is vaskos ujjaim vannak, ráadásul nagy a kezem, de nem volt gondom a gépeléssel, vagy bármivel ezen a telón.
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Használ vki Weather BZ programot (jelenleg a v4.8.4)? Nálam mostanában nem frissül az ikon. Ha kitörlöm a program adatait akkor az első frissítéskor megcsinálja, jó időt és hőfokot ír ki, de aztán többször nem hajlandó aktualizálni.
Van erre vmi megoldás?
-
vegyszer
addikt
A MIUI témát lehet valahogy egyszerűen szerkeszteni?
Találtam egy nekem nagyon tetszőt, csak az ikonok, és az állapot sávval van a bajom. Ez lenne az. Csak a gyorsbeállítási csempék, és háttér tetszik. Mert az első átlátszó.

-
hevizms
addikt
Nekem detto ugyanezek vannak az off telefonomnál.Viszont nekem nem mozdult most sem.Már úgy vagyok vele,nem is érdekel mikor kapom meg.A Hongmi a DHL által jövő héten a kezemben lesz,a másik meg jön amikor jön.Ettől függetlenül engem marhára idegesit ez a fajta kiszolgáltatottság hogy a hatalmi szervnek bármit lehet csinálni következmények nélkül.
Rohadjon rájuk a kabát.2014.01.02
16:55
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.01.22
19:52
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2014.01.22
22:21
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs -
xhege
veterán
válasz
krisi08
üzenetére
Úgy látszik a mi csomagunk nagyon együtt mozog

2014.01.02
Küldemény információ:
2014.01.22
Küldemény információ:
2014.01.22
Küldemény információ:
2014.01.29
12:41
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance -
krisi08
tag
2014.01.02
Küldemény információ:
2014.01.22
Küldemény információ:
2014.01.22
Küldemény információ:
2014.01.29
12:39
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceNekem megmozdult végre! Már az sem érdekel, hogy nem csúszott át
Csak lenne már itt. Számlát, levelet ki is kell nyomtatnom? Vagy majd csak emailban kell elküldeni? -
-
gyczib
csendes tag
Nekem kb 2 napja van meg a hongmi-m.
Még az eredi szoftver van rajta: miui-jhbcnah4.0
Engem valahogy zavar a képernyő érzékenysége.
Azaz nekem korábban Galaxy S2-m volt és annak sokkal érzékenyebb a kijelzője.
Ott épp hogy csak az ujjam hegyét hozzáérintettem és kiválasztja az adott menüt vagy funkciót. És elég pontosan eltaláltam a gombokat a képernyőn.
Itt hongminál néha kétszer háromszor is meg kell nyomnom a képernyőn egy gombot, mire elindul az adott program.
Lehet hogy a gyári szoftver vagy luncher a ludas, mert az ráadásul sokat akadozik és ott nagyon előjön, hogy elég sokat bénázok vele. Sokszor történik az, hogy megnyomok egy gombot és nem nyomódik meg, csak másodjára, harmadjára. Novával már sokkal jobb a helyzet. Bár novánál is az van, hogy ha menü gombot nyomok és után a rendszerbeállítások menüponot választom, akkor azt általában csak a 3. próbálkozásra tudom megnyomni.Találkoztatok már ezzel a jelenséggel? Normális ez?
ennyiben más az az IPS és az armoled? vagy csak a képernyő nagyobb felbontása miatt vagyok béna és nem tudok eltalálni egy pixel széles menüt?
esetleg ez egy ismert bug a szoftverben?Bocs, hogy hosszú voltam.
Csak zavar ez a dolog, mert egyébként egy jó telefon ez, csak idegesít ez a dolog, hogy lehet hogy hardware-hibás.A készülék eredeti xiaomi
-
arfer
senior tag
Valakinek sikerült már ADB-vel összelőnie a telót? Nekem nem megy, akármit próbálok, nem találtam működő drivert. MTK-Driver.zip, PdaNet driver, kézzel editált xiaomi driver .inf, semmi, az adb nem látja az eszközt. A hardware id VID_2717&PID_1228&MI_01 és VID_2717&PID_1228&MI_02 (miért van egyáltalán két eszköz?). A legfurcsább, hogy erre az id-re a google nem ad egy találatot sem... Nálatok mi a helyzet? Szerettem volna egy MTKDroidTools-os mentést csinálni, de így nem tudok...
-
doongoo
addikt
válasz
herdsman12
üzenetére
English vs. Multi language: elvilega multinak nagyobb a folyamatos memóriaigénye
nálam 2 napból 1x ébresztett, 1 x nem ébresztett a timely (mindkét alkalommal a gyári óra fagyasztva volt). Most megpróbálom, hogy a gyárival hogyan megy...
-
kano
nagyúr
válasz
herdsman12
üzenetére
Az egy ilyen oldal. Látszólag olcsó, de minden kis tartozékért fizetni kell. Eladásakor azért nehezebb eladni így.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
herdsman12
üzenetére
Naja. A doboz csak addig kell, míg ki nem veszed belőle a készüléket, aztán kész. Emiatt nem "vettem" meg, ha már nem átallottak pénzt kérni érte..
Esetleg eladáskor lehet visszacsomagolni a dobozába, de majd elmagyarázom a vevőnek, hogy nem is volt doboz.Jó, hogy hivatkoztál a linkre, mert elfelejtettem, hogy küldtek microUSB és fülhallgató gumidugót. Most bányásztam elő őket a szemetesből.

-
hevizms
addikt
válasz
krisi08
üzenetére
DHL szintén múlt hétfői rendelés.
xhege!
Utolsó 3 statusz:
11.A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 08:31
10.Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:29
9.Kiszolgáltatási részlegen át továbbítva BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:28
A jövő héten lesz a kezemben mert most 4 napig Ausztriában leszek.
Reménykedtem hogy oda már az új telóval mehetek és készíthetek szép sielős képeket,de a geekbuying nem ezt akarta
A DHL-nek már tegnap megküldtem a papirokat,ma lebeszéltem az ügyfélszolgálatos hölggyel hogy hétfőre kérném.
-
Sanyesz.
őstag
No. Ideért a Hongmi a TO2C-től DHL-lel, ÁFÁ-val (múlt hétfői rendelés). Nem kértem eredeti dobozt, emiatt úgy becsomagolták, hogy kolléganő segített kibányászni a készüléket a mindenféle szivacsok, fóliák kavalkádjából.

Akkor most megnézem, eredeti-e...
-
doongoo
addikt
válasz
vegyszer
üzenetére
Ebben nem vagyok szakértő, de nálam a cwm nem akart menni (telót most januárban rendeltem és kaptam is):
nekem V4 stabillal jött elvileg rootolva (SuperSu fent volt és asszem antutu is írta, hogy rootolt) , de a jogokat nem engedte beállítani a stabil verzió, mindig írogatta, hogy tegyek fel fejlesztőit. -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Tudan vki linkelni egy windows 7 usb drivert a Hongmihoz? Tudom, hogy van már egy csomag amit fel is raktam otthon, de abban egy csomó minden van és nem tudom melyik melyik. Most a cégnél akarom felrakni ami nem engedélyezett, tehát ha sikerül elérnem a lehető legegyszerűbben kell, egy fájl, klikk és kész. Ha ennél bonyolultabb az IVP megmakacsolja magát

Előre is köszi.
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Nem a stabilitás a kérdés. Ha megy, teszi mindkét recovery a dolgát. Az s hiba, hogy minden bizonnyal volt egy nem publikált telefon hardver revízió váltás. Emiatt ez az új ROM-okban ez le van követve. De ez azt jelenti, hogy A rendszer lelke, a kernel is frissült. Amit észre sem veszünk, hogy mi változott, míg minden rendben van. Mikor nincs rendben, na az látszik. Ez jelen esetben pontosan úgy mutatkozik meg, mint a Lenovo A820 esetén. Szétesett kép. A TWRP recovery-ből ott a S135 kernel részt tartalmazó az utolsó, S150 romot is szépen vitte. Itt is ilyen lehet.
Bevallom, nekem a root jogosultság kierőszakolására nem is volt szükség, mert a v1 úgy jött. Erre ment a Mobileuncle tools, és a TWRP 2.5.
Ezt követően lestedtem a full v5 romot, wipe data, cash, .androidsecure, install, ott előbb a teljes miuiandroid_multi_HM2013023_WCDMA_JHBCNAL5.0_jb-4.2.zip, majd közvetlenül utána a UPDATE-SuperSU-v1.91.zip, és a miuiandroid_gapps-4.2.2-small_signed-8012.zipÍgy egy rootolt, v5-tel állok szemben. És köszönöm szépen, tetszik.
Mivel recovery-t nem szeretek inkább cserélni, nem rakom fel a CWM recovery-t, hogy ott a kép szét esik-e.
-
hevizms
addikt
válasz
doongoo
üzenetére
Akkor én ha jól értem a TWRP stabilabban működik mint a CWM?
Nekem amúgy is szimpatikusabb a TWRP,a G3-on is azt használtam az utóbbi időben.ui:a kérdésem nem arra irányult hogy milyen a TWRP a CWM-hez képest,nagyjából ismerem mindkettőt,hanem hogy ehhez a telóhoz melyiket tudták megcsinálni biztosan jól működőre
-
doongoo
addikt
válasz
lolchief70
üzenetére
A twrp ugyanarra jó, mint a cwm. Lehet vele menteni és vissza is teszi a maga által készített mentést, csakúgy, mint a cwm. Viszont cwm-ben készített mentést ezzel nem lehet visszatenni és fordítva sem. De minek is cserélgetné az ember a recoveryt, ha egyszer fent van és működik? Az ota frissítéseket meg szépen felteszi ez is. Én is ezzel frissítgettem a romot 4.1.5-fől 4.1.10-re majd 4.1.18-ra, 4.1.19-re, 4.1.26-ra és legutóbb 4.1.27-re
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms
üzenetére
Nekem holnap hozza a futár. Már letöltöttem egy korábban linkelt oldalról pár dolgot. Ezek hatályban vannak most is?

Nekem is zavaros a kép... -
hevizms
addikt
Na várjunk csak.Akkor most nincs a mai állapotot nézve működő cwm?
A jövő héten már 100%-ra a kezemben lesz a teló,jó lenne tisztán látni. -
lolchief70
aktív tag
válasz
krisi08
üzenetére
Köszi!
Sajnos itt is írják hogy várni kell működő CWM-re. A https://dl.dropboxusercontent.com/u/67077718/stock-recovery-WCDMA.zip már nem tudom, hogy próbáltam-e visszatenni de egy próbát megér.doongoo: Köszi!
Olvastam a kálváriádat.
Mélységesen egyet tudok érteni veled, hogy nem szabad a frissítést zaklatott idegálapotban és gyerekektől körülvéve csinálni.
Én úgy csesztem el a Nexus 7-esem egy relaxált reggeli laza OTA frissítés segítségével, hogy 10 perc és kész a firssítés, hát tégla lett kissé. Majd egy fél nap szívás volt rendbetenni a családtól elvonulva.
Ez a TWRP tetszik is meg nem is. A fő gondom vele hogy nem átjárható a CWM mentésekkel frissítésekkel.
Amúgy az általad is feltett TWRP ultimate rom mennyire stabil? Működik a mindkét SIM-nél a 3G és lehet egyik SIM kártyát csak hívásra állítani? -
nemlehet
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
A telefon nagyon egyben van. Az összeszerelés minősége és érzetre a felhasznált anyagok nagyon jók. A kijelző szép és tényleg IPS, jó a fényereje, a színei és a betekintési szögei (kb 160 foknál gyengül a fényereje, de a szinek maradnak). Egyetlen kivetnivaló itt, hogy a kapacitív gombok nem világítanak, de úgy tűnik ez a trend kínában, illetve újabban a Lumiáknál is, amit nem értek, de biztos sokat lehet vele spórolni.
A kamera szerintem szintén nagyon jó, főleg ebben az árkategóriában. Ha ez így mond valamint az Ascend P6-nál főleg sötétben jobb. Kicsit képzajos, de nem mossa el a részleteket. (szerintem ez így jobb mintha nincs képzaj, de elmossa az algoritmus). A vaku nem túl bika, de a célnak megfelel, elemlámpaként is egész jól használható.
A gyári rendszer gördülékeny (1 hét alatt semmi fagyás, nem röccen, akadozik, néha 1-2 mp gondolkodás van játékok indítása előtt, de ez iPhone-nál is így van, szal ezt nem rónám fel negatívumnak). Nem nagyon kapunk extra programokat, de ez inkább előny mint hátrány számomra. A MIUI szép, tényleg jól testre szabható, igazából minden megvan benne ami kell. Nagyon király témák vannak benne, én vagy 3 órán keresztül csak válogattam

Az aksi elég jól bírja, 1 napot aktív használat mellett simán végig bír. Bár a gyári ROM-ban van egy olyan furcsa anomália, hogy terhelés nélkül vagy böngészésnél alig merül, a játék meg brutálisan szívja az aksit. Jobban mint kellene. Ezt nem tudom, hogy bug-e vagy terhelés alatt nagyon eszik a SoC majd másik rommal letesztelem.
A GPS ami kritikus szokott lenni az MTK-s telóknál itt nagyon jól működik. Gyorsan (kb 10 mp) talál jelet és azt tartja is. A Qualcomm SoC-os előző telóm pontosságával rendelkezik (összehasonlítottam azonos útvonalon).
Szóval nem nagyon tudok rosszat mondani a telóról, a talán picit karcsú aksi (legalábbis kínai mértékkel) és a kapacitív gombok hiányzó világítasi ami negatívum. Ha ez neked fontos, akkor még a ROM-olással lehet szopás, de az végülis megoldható.
-
hunaqua
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Szerintem,biztosan nem eredeti 35.000.-ért!
Számoljunk kicsit:A telefon kb. 190-200 usd = kb. 46.000.-huf
Áfa,kezelési költség (kb. 30%) = kb. 14.000.-hufÖsszesen: kb. 60.000.-
Ez egy eredeti,vámkezelt telefon ára.Lehet mondjuk szerencse a vámkezelésnél,de ez most minimális.
-
djula
aktív tag
Próbálta már valaki a mitalk csevegőt?
Én most nézegetem, de eléggé akadozva működik, érdemes ezzel küzdeni kínán kívülről? -
doongoo
addikt
válasz
lolchief70
üzenetére
tegyél fel TWRP-t! Fentebb egy hosszú hosszászólásban írtam az én unortodox twrp telepítésemet, de sikerült
-
krisi08
tag
válasz
lolchief70
üzenetére
http://miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=10&t=39 reg. után láthatod
-
HUTCHDB
nagyúr
Üdv Urak!
A véleményetek kérdezném a Xiaomi Hongmi-ról.
Tudom, hogy ez a topic-ja, így itt főképp jókat írtok róla, de reális véleményt szeretnék kapni a szerkezetről.
Úgy néz ki, hogy 35e környékén tudnék egyet venni, igaz használtan és érdemi garancia nélkül.
Fiamnak lenne, nála a kijelző méret, és játékok futása lenne a lényeg.
Ennyi pénzért htc sensationt, vagy s2-őt lehet kapni.
Esetleg van valakinek összehasonlítási alapja az előbb említett telefonokhoz képest?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
lolchief70
üzenetére
Szép kilátások. Ha minden igaz, holnap ér ide az én Hongmim.

-
lolchief70
aktív tag
Hali!
Valaki tud feltenni gyári recoveryt a most érkezett Hongmijáról?
Nekem is széteső CWM recoverym van és sehol se találtam működőt.
Gondoltam visszateszek gyári "Stock" recoveryt, de azt sem találtam hibátlanul működőt.
Még keresem az igazit.
Amúgy honnan lehet tudni, hogy melyik Hongmi más revízójú mint a többi? Miben különböznek?
Köszi! -
nemlehet
őstag
Ez jogos, de egy MP4 lejátszó az nem kerül 200 dollárba sem. Tehát ha tényleg MP4, nem kell félned úgy sem fizetsz, ha meg simlizel akkor fizess vámot meg áfát. Nekem se tetszik a rendszer, örülök is mint majom a farkának, hogy az enyém átcsúszott.
Amúgy azt néztem így utólag, hogy a csomagon 2 rétegben van a "matrica". Én sweden postal rendeltem, és ahogy nézem először elküldték a svédországba, onnan jött magyarországra (legalábbis a matricák alapján). Érdekes megoldás, úgy tűnik működik. Bár ha EU-s országból jött, akkor nem tudom mit keresett a vámon...Amúgy én még csak egyetlen buggal találkoztam az official v5 MIUI-ban. Néha játék közben olyan mintha megnyomnám a home gombot (pedig tuti nem). Nem lép ki, simán vissza tudok lépni, de fura. A másik apróság, hogy egyes játékok közben leáll a zenelejátszó. Nem RAM gond, mert pl Dead Trigger közben nem, míg Kingdom Rush közben meg igen. Néztem beállításokat, de mindenképpen megállítja a zenét.
App eltünés, ébresztés elmaradása semmi ilyesmi nincs nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Samsung Galax A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
De legalább tudom, hogy 0.53kg a csomag. Mikor át veszem a postán ellenőriztetem. Fő a biztonság. Nehogy Baba szappan effektus legyen..

Majd akkor már retro mobil lesz
Hajaj. Majd a jövő századba megkapom.

)

)