Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fürge képfrissítéssel jön az AOC 1440p-s okosmonitora
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autóhifi
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunmyke
aktív tag
Nálunk cégnél egy Samsung 3710nd üzemel, nagyon hasonlít erre a gépre, de még a webes kezelő felülete is. Toner formája és ára is nagyon hasonlít. Bár a Samuban nincs wifi és pár funkcióval kevesebbet látok. Mi még 56k-ért szereztük be egy éve, most 80k-t elkérnek érte.
Ha ugyanazt a szintet hozza, mint a Samu akkor teljesen korrekt gép."A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
macilaci78
nagyúr
Alacsony lapköltség, gyorsaság..., terhelhetőség helyett talán Gyorsaság, terhelhetőség, alacsony lapköltség... sorrend talán szerencsésebb lenne.
Hátha valaki butaságban éri el azt a szintet, amit én kekecségben.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
válasz macilaci78 #3 üzenetére
Ezen ne múljon...
-
Daywalker
addikt
válasz macilaci78 #3 üzenetére
Ahh, igazad van, javítottuk
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
csasaKKP
senior tag
Ezeknek a nyomtatóknak Linux alapú szoftverei vannak ugye?
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
osztraksajt
őstag
-
gekkoXT
senior tag
A mindenit, de csúnya!!!
Miért van az, hogy az irodai cuccok olyanok mintha megállt volna az idő? Max az "inflációkövető" design változások láthatóak, de mind olyan mint a hátramenés.
Pedig mint az LG ArtCool, az irodai informatikai termékek is lehetnének szépek.
-
MongolZ
addikt
válasz osztraksajt #7 üzenetére
Az a Samsung egy otthoni környezetbe szánt valami, mert nyomtatónak nem nevezném, annyira rossz. Ilyen volt nekem is otthon, miután kifogyott belőle a tinta, azóta inkább nem nyomtatok otthon... nagyon könnyen bekapja a papírt, de a tálcáról alig tudja felvenni, szinte oda kell tolni kézzel, gyűri a papírt, stb.stb... De azért elég gáz az a cég/beszerző, aki ilyet vett irodai környezetbe.
Az a Xerox meg más árkategória, kár is összehasonlítani őket.gekkoXT: Mert irodába szinte tök8, hogy hogyan néz ki, inkább legyen megbízható. Ez egy munkaeszköz.
Most nem azt mondom, hogy nem nézne ki rosszul egy dizájnos nyomtató, viszont sokszor emiatt veszt a funkcionalitásából, pedig egy ilyen környezetben ez a legfontosabb.[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
Én vettem anno. Majdnem pont ugyanannyiba került a kettő akkoriban, sőt emlékeim szerint a xerox olcsóbb is volt. Nem irodai terhelést kapnak csak személyi nyomtatók, csak napi 5-6 levél esetleg hetente pártíz oldalas lista jön ki rajta. A mennyiségi nyomtatás hp 2420d, meg Sharp fénymásoló/nyomtatókra megy.
De valóban, a papírtovábbító része adta fel legelőször a harcot a Samsungoknál, volt amelyik 5k oldalt sem bírt ki, a Xeroxok pedig azért már bőven a 50-100k felé járnak. Toner is ugyanaz megy a kettőbe (egy kis fém pöcök van máshová csavarozva a két nyomtatóban amit egy csillagcsavarhúzóval első dolgom volt kivenni és így már belemegy bármelyik toner bármelyikbe), sőt az alkatrészeik is teljesen csereszabatosak.
[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
Isten ments ettől a nyomtatótól! HP 4000 től érdemes indulni.... (talán még 3015)
-
MongolZ
addikt
válasz osztraksajt #10 üzenetére
Akkor árban el vagyok tévedve.
Mindenesetre a Samsungnak ez a nyomtatója tényleg nem a legjobban sikerült példány... -
Xerox... A cégnél, amit supportolunk, van cca.150 nyomtató, heti átlag 4-et kell szervizelni, mert úgy összegyűri a papírt, hogy csak szervizben lehet javítani, vagy csak gondol egyet, és meghal.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Traxx
őstag
Nekem egy használt HP 1010 van, totál fapad verzió. Gyűrte az is a papírt, pár szervizen túlesett, aztán megunták, selejt...és meg elhozhattam Szerviz (de nem az, ahol csinálták), és 3K-ért tökéletes. Majdnem 50k oldalnál járt, és lehet nálam már át is lépte ezt a számot. És volt mennyiségi nyomtatásra is nem egyszer használva még a céges időkben...
Utángyártott / töltött tonerrel pedig verhetetlen a jószág, ami a költséget jelenti Még jópár évig szolgálni fog szerintem...
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
hunmyke
aktív tag
Nálunk annyira rossz, hogy 32k-nál tartunk vele, most egyszer poroltam ki és tisztítottam a lapfelvevő görgőt, nincs megkopva, teljesen jól tapad (még).
Olyan még nem fordult elő vele, hogy egy lapot ne vett volna fel, vagy begyűrte volna. (Elég problémás lenne, mert számlát sztornózni kellene). Havonta 2 napban van legjobban kihasználva, olyankor lemegy 2000 számla. Havonta kb 3000 oldal jön le. 10k-s toner kibír benne 13k-t, így kicsivel 4 Ft/lap alatt van a festékköltsége.Egy ismerősöm, boltjában használ számlanyomtatásra egy Samu ML-16xx (nem tudom a pontos típusát már) jó pár éve. Tonert visszaszámoltunk (előírt kapacitás szerint) 1-2 hónapja, kb 60k-nál tartott vele.
[ Szerkesztve ]
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
törölt tag
A hasonlóság és a csereszabatosság nem véletlen. A Xerox más hosszú évek óta a Samsung-tól veszi a nyomtatómechanikát.
-
Mr. Teddy
őstag
Csak nekem tűnik soknak az 5ft/oldal körüli lapköltség?
Bár gyári tonerrel ennyi, utángyártottal vajon mennyi lenne a lapköltség? Mi irodába az epson nyomtatóhoz utángyártott tonert veszünk, 9000Ft 8000 oldalas toner, azért nem mindegy. -
bteebi
veterán
válasz Mr. Teddy #18 üzenetére
Nem rossz nyomtató amúgy, bár én többet vártam tőle. Ekkora tudásért azért sokba kerül. Mondjuk a wifi és a gigabites ethernet tetszik , de utóbbiból se nagyon profitál. Tehettek volna bele gyorsabb processzort is, hogy ne álljon meg olyan sok időre 2 oldal között.
Nekem egy Xerox 3117-em van (16k volt Tescoban ), nagyon szépen és gyorsan nyomtat - pedig hivatalosan talán csak 16 oldal/percet tud, de az első oldal (lassú) kinyomtatása után érzésre nagyon gyorsan löki ki a lapokat. A lapadagolójával sajnos volt probléma, viszonylag sok lapot begyűrt, utána meg már be se húzta a lapokat, de egy szervizes tisztítás óta tökéletesen működik - állítólag csak koszos volt, szerencsére nem kopott meg.
#18: Utángyártott helyett akkor én már inkább tonerport vennék, azzal akár 1 Ft alá is csökkenhet a lapköltség (a lap árát nem számítva persze ). 1-2 töltést szerintem minden toner kibír, felújítással (tisztítással) talán még többet is.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
törölt tag
-
zoli03
őstag
válasz #65675776 #20 üzenetére
Tudtommal a lapköltségbe csak a toner/patron ára tartozik bele, én ahol találkoztam vele, mindenhol így számolták.
Elég érdekes lenne energiát is beleszámolni. Tegyük fel 1 oldalt kinyomtatok egy lézerrel, a felfűtés elég sok áramot használ fel, de két lapnál se fog sokkal többet fűteni. A másik, hogy egy tintasugarasnak meg töredéke az áramfelhasználása. -
Mixmonsterx
csendes tag
Egy irodai nyomtató a sok közül
-
hunmyke
aktív tag
válasz #65675776 #23 üzenetére
Egy nyomtatónál épp az a lényeg, hogy mennyi toner/festék költséggel lehet üzemeltetni, a papír meg a usertől függ, hogy mennyiért szerzi be, illetve milyen minőségű papírt szeretne használni, azt akkor hozzászámolja.
zoli03, meg jól kitárgyalta az áramfogyasztást, hisz ha mindig 1-1 oldalt nyomtatunk nyilván jóval több lesz. Nálunk számlanyomtatásnál egyhuzamban 600 oldalt kinyomunk, ebben az esetben meg minimális lesz az áramfogyasztás laponként.
-
törölt tag
És ez miben különbözik attól, hogy a toner/patronkapacitást 5%-os fedettségre adják meg? Semmiben. Vesznek egy tipikus használati módot, és arra vonatkoztatnak költséget.
A toner költsége nagyon nem fedi a nyomtatási költség és így a lapköltség fogalmát. De ha így használják, hát legyen.
-
hunmyke
aktív tag
válasz #65675776 #26 üzenetére
Így van, egy általános használathoz mérik a toner költségét, amit a gyári kapacitásban adnak meg, pl a cikkben említett nyomtatóhoz 6k-s tonert adnak gyárilag.
Mi 10k-sat szoktunk venni Samuhoz és elmegy még 13000 oldalig.Abban igazad van, hogy jobb lenne ezt másként nevezni, inkább toner vagy festék költségnek kellene megnevezni. Esetleg odaírni a papírlappal együtt számoltat is.
-
Put2
tag
A nyomtatási minőségnél sokat számít a papír is.. Igaz, én titntasugarassal próbálkoztam annak idején, és a sima mezei fénymásolópapirokkal próbáloztam, és azt vettem észre, h 1es tipusoknál szétfolynak a betük, másik papírnál meg nagyon éles betüket kaptam. Tapintásra a keményebb síma felületű papír volt jó, ami szép nyomtatási képet adott. A puhánál ami recésebb felületű volt, ott szétfolytak a betük... Nem tudom, h ez a Lézerre is vonatkozik-e, lehet 1 próbát megér..
[ Szerkesztve ]
-
hunmyke
aktív tag
válasz osztraksajt #29 üzenetére
Így van, kis híján wc papírt is tölthetnénk be papírnak.
-
Put2
tag
válasz osztraksajt #29 üzenetére
Aha, most már tiszta.. Akkor lézernél ez nem téma.
-
gabon86
tag
Ha valaki gondolkozik Xerox Phaser nyomtatón, csak ajánlani tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Politika
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen processzort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest