Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

Állítsd át, hogy 20 fokra állítva 19.8-nál kapcsol be, 20.0-nál ki. A kazán lekapcsolása után a szobába a levegő, így már csak max 20.2-ig melegszik, a 20,5 helyett.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2) wrox válasza Dluinet (#1) üzenetére


wrox
(őstag)

Valami ilyesmire gondoltam. Neki is esek, ha hazaérek. :)

(#3) MongolZ válasza wrox (#2) üzenetére


MongolZ
(PH! addikt)

Napirégészkedek.

Ugyanilyen készülékem van, beállítható, hogy nagy érzékenységű-e a rendszer, vagy kicsi (hogy hol, azt most passzolom, de egyszerű volt). Ha nagy, akkor pl. ha 20 fokra állítod, akkor 19.8-nál bekapcsol, 20.2-nél kikapcsol, ha kicsi, akkor 19.8-nál bekapcsol, 20.0-nál ki. Nekem is sikerült letörnöm a pöcköket, ráadásul mindkettőt, de nem foglalkozom a cserével, az "asztali" tartóján használom :)

(#4) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

A kapcsolási érzékenység a gyári alapbeállítás szerint ±0,2°C (a kijelző ezt a beállítást "S: 1 " szimbólummal jelöli), mely megváltoztatható +0/-0,2°C (a kijelzõ ezt a beállítást "S:2" szimbólummal jelöli) értékre.

A kívánt kapcsolási érzékenység beállítását a "SET" gomb megnyomásával alaphelyzetbe állított készüléken a "DAY", a "COPY" és a nagyméretű vagy gombok egymás utáni megnyomásával lehet elvégezni.

A beállításokat "S: 1 " (±0,2°C kapcsolási érzékenység) vagy "S:2" (+0/-0,2°C kapcsolási érzékenység) a "SET" gomb megnyomása nyugtázza (kb. 10 másodperc elteltével a beállítások önmaguktól is nyugtázódnak és a készülék kijelzõje alaphelyzetre vált).
A "RESET" gomb megnyomása a kapcsolási érzékenységet a gyári alapbeállítás szerinti ±0,2°C értékre ("S: 1 ") állítja vissza.

A gyári alapbeállítás szerinti ±0,2°C (a kijelzõ ezt a beállítást "S: 1 " szimbólummal jelöli) kapcsolási érzékenységet elsõsorban kis hõtehetetlenségû, radiátoros (pl. lapradiátorral szerelt) központi fûtésekhez, a +0/-0,2°C (a kijelzõ ezt a beállítást "S:2" szimbólummal jelöli) kapcsolási érzékenység választását pedig nagy hõtehetetlenségû fûtések vezérléséhez (pl. padlófûtés) javasoljuk.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#5) gordonfreemN


gordonfreemN
(PH! addikt)

Hi!

Egyszer csak fogta magát és többé nem kapcsolta a vevőt az adó. Találkozott már valaki ilyennel?

Andris

(#6) Dluinet válasza gordonfreemN (#5) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

9.2 A vevőegység üzembe helyezése Kapcsolja be a vevőegység áramellátását. Néhány másodperc elteltével a vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) rendszer (termosztát és vevőegység) beáll a működési frekvenciára. Próbaképpen fűtés üzemmódban nyomja meg többször a termosztát gombját mindaddig, míg a beállított hőmérséklet 2-3°C-kal magasabb nem lesz a helyiség hőmérsékleténél. Ezt követően, néhány másodpercen belül, a termosztát kijelzőjén meg kell jelennie a bekapcsolt állapotot jelölő ikonnak. Ugyanekkor a vevőegységen be kell kapcsolódnia a vörös LED-nek, jelezve, hogy a vevőegység fogadta az adó
(termosztát) parancsát.

Ha ez nem következik be, akkor újra kell hangolni a rendszert. Ehhez nyomja meg és tartsa nyomva a vevőegység „M/A” gombját mindaddig (kb. 10 másodperc), amíg a zöld LED villogni nem kezd. Ezután nyomja meg és tartsa nyomva először a termosztát „SET” gombját, miközben nyomja meg és tartsa nyomva a termosztát „DAY” gombját is mindaddig (kb. 10 másodperc), amíg a zöld LED villogása meg nem szűnik és kialszik, hogy a vevőegység „megtanulja” az adó (termosztát) biztonsági kódját. A biztonsági kód áramszünet esetén sem vész el, azt a készülék automatikusan megjegyzi. Figyelem! A „SET” és „DAY” gombok 10 másodpercig egyszerre történő nyomva tartása a termosztátnak új biztonsági kódot generál, melyet a vevő
csak ismételt összehangolás után fog felismerni. Ezért a két egység sikeres összehangolását követően indok nélkül ne tartsa nyomva se a termosztát „SET” és „DAY” gombjait egyszerre, se a vevőegység „M/A” gombját.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) gordonfreemN válasza Dluinet (#6) üzenetére


gordonfreemN
(PH! addikt)

Ujra kellett hangolni, most sikerült megcsinálni, de köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Andris

(#8) sbazsi


sbazsi
(PH! kedvence)

Érdeklődnék, hogy akinek ilyenje van, annak hosszútávon mi a tapasztalata? :U

(#9) Dluinet válasza sbazsi (#8) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

nálam 6 éve tökéletesen működik

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#10) hasab válasza sbazsi (#8) üzenetére


hasab
(újonc)

Évek óta tökéletesen működik nálunk is, éjjel-nappal tartja a 21 fokot. 20,5-nél bekapcsol, 21-nél kikapcsol a fűtés, aztán max. 21,3-ig megy fel.
Amíg 2 fal meg egy plafon volt az adó és a vevő közt, addig voltak problémák, nem mindig "hallotta" a vevő, ha az adó melegebbet akart, de miután közelebb raktuk és már csak 1 plafon van köztük, azóta tökéletes, azonnal kapcsol.
A ceruza akkumulátort (2700 mAh) nagyon gyorsan meríti, de long life alkaline elemmel egy teljes szezont kibír, sőt még többet is.
A hátsó pöcök letört, de szigszalaggal tökéletesen rögzíthető. :K

[ Szerkesztve ]

(#11) hasab válasza hasab (#10) üzenetére


hasab
(újonc)

(#12) DarkByte


DarkByte
(PH! addikt)

Nekem ma szerelték fel, de a legtávolabbi szobában (88nm2-es lakás) ahol számítógépem van, olyan mintha a PC közelsége zavarná a jelét, mert nem kapcsolja a kazánt. Más esetleg tapasztalt ilyet? Ennek az előlapján amúgy Delta szerepel, nem Computherm. De ugyanez a model.

Érdemes lenne hozzá rendelni még egy ilyent? [link] Valakinek volt szüksége hasonlóra?

[ Szerkesztve ]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#13) mrsmart válasza DarkByte (#12) üzenetére


mrsmart
(lelkes újonc)

Harmadik szezonját kezdte meg idén ez a páros, eddig nagyon szerettem, jól konfigurálható, stb. Viszont most már harmadik napja szívok azzal, hogy éjszaka nem kapcsol a kazán. Az adó ugyanott van, a vevő szintúgy, újabb ajtó meg fal sem egyéb elektronikai eszköz nem került a közelébe, ráadásul nappal frankón működik.

Próbáltam resetelni (mindkettőt áramtalanítottam), de sajna hatástalan volt (term. az újrakonfigurálás is megvolt). Jobban örülnék, ha legalább napközben is csinálná, de nem, csak éjszaka...

Ha átállítom a hőmérsékletet az adón, és "SET" gombbal alaphelyzetbe rakom, akkor viszont egyből kapcsol, és kezdi a fűtési ciklust. Érdekesség, hogy az utolsó alkalommal viszont a leállással is gondja akadt...

(#14) DarkByte válasza mrsmart (#13) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Nekem szerencsére a géptől távolabb a szobában teljesen jól teszi a dolgát mióta írtam azt a szöveget. Nem vagyok benne biztos hogy a gép okozza, lehet simán a jelterjedés ilyen.

Lehet hogy nálad valami más a környéken elkezdte teleszemetelni a sávot amit ezek használnak. (a 868Mhz-e egyébként is elég közel van a GSM sávhoz, és alatta most már a 4G LTE B20 is ott van) Illetve a rádiófrekvenciás jel amúgy is egy vicces dolog, mindenféle reflexiók is létezne amelyek segíthetik vagy ronthatják a jel terjedését. Pl. lehet hogy valami tárgyat amiben van egy nagyobb fémelem arrébb helyeztetek és máris másképp terjed a termosztát jele a kazánig.

Én amúgy gondolkodom rajta hogy szét kellene szedni és megnézni hogy hol van rajta a panelantenna és egy pár centis szigetelt drótot hozzáforrasztani. Ezzel meg lehetne növelni a hatótávját fillérekből. Csak amíg garanciális a dolog, és működik a mostani felállásban szerintem nem erőltetem a dolgot.

[ Szerkesztve ]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#15) Dluinet válasza mrsmart (#13) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

elemet cseréltél már?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#16) werisch


werisch
(újonc)

Bekötésével van problémám. Q7 RF . Ha növelem vagy csökkentem a hömérsékletet a termosztáton, akkor a vevövel szépen kommunikál. Vagyis bekapcsol a relé és kikapcsol. Ég a piros led vagy elalszik.
Igem ám, de a leirása azt irja, hogy egy egyszerü kapcsoloként akarom használni a vevöt , akkor az 1 (NO) és 2 Com ra kell kötni a vezérelt áramkört.
Na nálam az van, hogy az 1.(NO) ra kötöm a fázist (amit mint kapcsolo) kéne hogy kapcsoljon nem igazán kapcsol. Az van, hogy az 1(NO) -ra kötöm a fázist a 2 és 3 is mérek fázist, függetlenül attol, hogy a relé ki vagy be van kapcsolva . Vagyis igy nem tudom kapcsoloként használni, mert mindenhol fázis van.
Szerintem meg ugy kéne müködnie, ha jol gondolom, hogy az 1(NO) ra bekötöm a fázist és a 2(COM) csak akkor van fázis, ha a relé bekapcsolt . Vagyis mint egy közönséges kapcsolo.
Valamit nem jol csinálok??? vagy a kütyü rossz? most vettem és probáltam volna ki, de ezt tapasztalom.

(#17) mrsmart válasza DarkByte (#14) üzenetére


mrsmart
(lelkes újonc)

El is felejtettem írni... Beszéltem a szervízzel meg a fűtésszerelőmmel, aki bekötötte anno. Mindketten azt tanácsolták, hogy használjam a reset gombot -nem is tudtam, hogy van- a termosztáton, mert az elemcsere nem elég. Azóta két nap eltelt, és nem fordult elő a probléma, így szerencsére tényleg megoldotta a dolgot.

(#18) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
(fanatikus tag)

Üdv,

Vezeték nélküli termosztátot keresek, többek között a Computherm Q7 RF-et is nézegettem. Több helyről hallom, hogy nem valami megbízható cucc, főleg a kommunikáció spontán megszűnésére, és az ebből származó végtelenségig bekapcsolva hagyott fűtésre hallok panaszokat.

Kerülendő a termosztát, vagy megoldhatóak a hibái ? El kell menni 20-30 ezerig, hogy az ember normálisat vegyen, vagy megoldható ez 10 alatt is ?

(#19) DarkByte válasza Zsiráfnyál (#18) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Az csakugyan igaz hogy nincs benne védelmi mechanizmus (vagy ha van is, nem mutatta meg magát), hogy ha a termosztát nem szól egy ideig akkor kapcsolja ki a kazánt. Én azt vártam volna hogy a "fűts" jelet újraküldi a termosztát mondjuk 15 percenként, és ha ez nem érkezik meg, akkor a vevő magától is leállítja a fűtést ha eltelik ennyi idő az utolsó parancs óta. Legalább is minden ilyen rendszer általában ezt az időzítéses újra felhúzós megoldást használja arra hogy ezt kivédje. Ehhez képest ha kirakod vételi határra és az "állj le" jelet nem sikerül neki elküldenie, akkor csakugyan fűt a végtelenségig. (ugyanígy ha nem sikerül elküldeni a "fűts" jelet, akkor úgy néztem ezt se próbálja újraküldeni, tehát olyankor nincs fűtés)

Szóval ügyelni kell arra hogy jó helyen legyen a termosztát, amúgy nincs vele probléma. Esetleg lehet venni hozzá jelismétlőket ha hektikusan működne. Egyelőre nekem nincs vele problémám mióta rájöttem hova kell pakolászni.

Amúgy gondolkodtam rajta hogy Arduino-hoz vagy ESP8266-hoz lehet venni 868Mhz-es transceiver modult, plusz RTLSDR-el le lehetne nézni a parancscsomagokat amelyek rohangálnak (elvileg tényleg csak két jelsor van, ami a társítástól függ), utána akár lehetne csinálni tetszőleges okos termosztátot, amit neten át is lehetne vezérelni. Persze ha ugrókódos rendszerben működik akkor ez nem ilyen egyszerű. Neten nézelődtem de senki nem próbálta visszafejteni még a protokollját. Persze akkor kérdés hogy minek vett az ember egyáltalán ilyent ugye. :) De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.

[ Szerkesztve ]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#20) Migee


Migee
(tag)

Sziasztok.

Mitől van ,hogy a Q7RF kijelzőjén egyszer csak villogni kezd minden felirat ?
Eldobja az időt, a napot, és nem kapcsolja a kazánt ?

(#21) Magnat


Magnat
(PH! kedvence)

Üdv,

vki esetleg kimérte, h mennyit vesz fel a vevőegység? 6 wattot ír a manual, amit baromira sokallok.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#22) Vesa


Vesa
(PH! addikt)

Fasza kis termosztát, amíg működik...Sajnos nekem 4 év alatt 2db is megadta magát, mindkettő esetben a vevőegység. Szerencsére lehet külön kapni, ezt az első esetnél még nem tudtam, így 2db termosztátom van.
Nem tudom miért döglik meg ilyen sokszor a vevőegység...

(#23) seger


seger
(PH! addikt)

Sziasztok! Lehet-e 1 vevőhöz 2db adót csatlakoztatni? Esetleg hármat?
Olavastam van akinek van 2db adója mert a vevő megadta magát! Ki tudná próbálni?

Köszi!

(#24) Dluinet válasza seger (#23) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

lehet párosítani, de hogy többet egyszerre, azt nem tudom

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25) seger válasza Dluinet (#24) üzenetére


seger
(PH! addikt)

Én pont arra lennék kíváncsi. Így ha 2 vagy 3 szobába lenne vajon bármelyik szoba lehül, indítja-e a kazánt

(#26) Dluinet válasza seger (#25) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

sajnos nem
a vevőegység csak egy adó biztonsági kódját tudja tárolni

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#27) seger válasza Dluinet (#26) üzenetére


seger
(PH! addikt)

Köszibaz infót! Akkor nekem a q8 kellene?

(#28) Dluinet válasza seger (#27) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

radiátorokon a sarokszelepet átfolyását állítani, hogy egyformán melegítsék a szobákat

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#29) seger válasza Dluinet (#28) üzenetére


seger
(PH! addikt)

Nem! Én azt szeretném, hogy bármelyik szoba lehül, az ottani adó indítsa a kazánt.
Adott egy falikazán. És van 4 szoba és egy nappali. Van két szoba ami a kazántól a legtávolabb vannak, azok 3m×4m és van egy szoba ami a kazánhoz legközelebb ami 5×5-ös. És van egy kis háló ami 2.5×2,5. Van egy nappali,konyha,étkező egyben ami 12m×4m
Na a bajom az, ha most a termosztát a nappaliba van, a szobák nem jól fűtődnek. Ha a legnagyobb szobába rakom, akkor a legtávolabbi 2 kis szoba nem fűt fel úgy ahogy szeretném. ( a nagy szoba 22°, termo kikapcsol a kis szoba 21,6° viszont hamarabb visszahül mint a nagy. Ha a kicsibe rakom a termot, akkor a nagy hül le nagyon...)
Szóval azt szeretném, hogy mind a 4 szobába lenne egy termo, ami a kazánt indítaná ha valamelyik szoba visszább hülne, de nem lenne baj ha közben mindenol fűtene a radiátor!
Remélem érthetően írtam le mit szeretnék:)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.