Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Ez az elmélet azon bukik meg, hogy a (desktop?) felhasználók száma adja a támadási alapot. Nem az emberek száma ad ilyenre teret, hanem hogy milyen adatokat lehet megszerezni, amiből utána pénz lehet csinálni. (legalábbis ha nem a Pistike formázza a C meghajtót péntek 13-án típusú hobbi vackokat nézzük)

  Dolgozunk egy helyi céggel, aminek az anyavállalata a szomszéd országban van. Itt sok mindent Linux alapon oldottak meg mert ingyenes és megbízható, az anyacégtől meg emiatt folyamatosan kapják a csesztetést, hogy márpedig Windowsos szervereket kell használni mert ez meg az. Ennek az lett az eredménye, hogy nem rég 2 hétig nem tudtak rendesen termelni, mert az anyacég Windowsos belső hálós szervereit betámadta ilyen cryptolokker cucc és hát ott voltak a termeléshez kellő fontos anyagok is...

  Na ez a példa azért jött elő, mert a felhasználók száma alapján nem lenne indokolt, de mégis írtak Linuxra is ilyen crypto szemetet, ugyanis nem kevés fontos helyen van használva... Az, hogy desktop oldalon mennyi ember Linuxozik, az nem mérvadó. Az már igen, hogy pl. a PH! szerverei hány embert szolgálnak ki, mindezt Linux alapokon, mindenféle minősített adatot tárolva.

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Hozzászólok Aktív témák