Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz
enginev3.0 #89 üzenetére
nincs.
itt a win8 topic, erre tessek.
-
_NCT
addikt
válasz
enginev3.0 #94 üzenetére
Lassú net vagy a sok letöltő miatt? Nekem fél óra alatt lejött a 64 bites.
-
_NCT
addikt
Telepítő ugyanaz mint W7-nél,abba nem nyúltak bele. Mármint ugyanúgy HDD partícionálás stb stb... Ha pendrive opcióra gondolsz, azt nem tudom.
enginev3.0: nincs magyar nyelv, alapértelmezett angol választható + billentyűzetkiosztásban van csak magyar, de ez nem meglepő. Gondolom majd jön választható opcióként a magyar nyelv.
-
bedo13
csendes tag
Ki lehet választani hová települjön a dvd-ről bootolok?
-
_NCT
addikt
válasz
enginev3.0 #89 üzenetére
Én személy szerint sohasem használok magyar nyelven oprendszert, mivel a fordítás néhol igencsak pongyola.
Nekem ez a metro ui megszokhatatlan hirtelen....
Viszont Windows Update már 5 frissítést talált
-
enginev3.0
félisten
Van ebben vajon magyar nyelv?
Én felrakom teljes oprendszernek, win7-t delete, úgy is újra kell raknom, ha túl sok a bug, vagy valami akkor megint win7 -
_NCT
addikt
-
sittes79
addikt
Fel tudom rakni win 7 mellé vagy mindenképp clean install kell neki?
-
_NCT
addikt
-
anulu
félisten
ha valakinek van download linkje, jöhet
-
bedo13
csendes tag
válasz
enginev3.0 #72 üzenetére
Köszönöm!
-
_NCT
addikt
Egyik oldalon találtam, elvileg Metro felületet lehet kikapcsolni vele Bétában, nem biztos hogy működni fog, de majd kipróba... Amúgy ahogy olvastam 3-5 óra között nyomják majd ki.
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" /v RPEnabled /t REG_DWORD /d "0"
-
martonx
veterán
A win8-al komplett fejlesztési modell váltást lépett meg a Microsoft, ami nagyon nagy dolog. Az irány mondjuk szvsz nem feltétlenül előre mutat, de ezt majd az idő dönti el. Felhasználói oldalról viszont mindebből "csak" a csempés start menü lesz látványos változás, meg az ARM támogatás.
Desktop vonalon e miatt tökéletesen felesleges a váltás win7-ről (XP-ről meg már évek óta kötelező) -
staccato
tag
érdekes cikk volt.köszi
-
Воланд
titán
"Miért ne lenne értelme?"
azert, mert tetszik, vagy nem tetszik ez az uj rendszer resze. nem disznek van, nem opcionalis, az ms a metro stilussal akarja egysegesiteni a pc - tablet - telefon - konzol vonalat.
"Azt állítod, hogy az összes újítás a W8-ban csak a Metro, másért nem is érdemes használni?"
nem, ez nem igy van. van egy par szolgaltatas ami metrohoz kotodik (energiahatekonysag, mobilhalozatok kezelese, windows store) es van egy par ami a klasszikus felulethez (nyelvek tamogatasa, intezot erinto valtozasok - itt is van egy kis metro ui, jelszavak kezelese), csak hogy egy parat emlitsek. a ketto egyutt alkot egy egeszet (megha egyelore tul nagy a kontraszt a ket felulet kozott). ez pl szerintem egy jo pelda erre. a klasszikus felulet tovabbra is ott van, le lehet tuzni a gyakrabban hasznalt programokat a talcara es rogton nem a start kepernyorol kell inditani oket. persze lehet, hogy majd valami beallitasi lehetoseg lesz ra (ide vonatkozo gp funkciokat meg nem lattam, pedig eleg sok rendszergazdat erdekel, hogy hogyan lehet majd megoldani a metro ui kerdest a munkallomasokon), de jelenlegi informaciok alapjan alapertelmezetten nem kikapcsolhato, nincs ra menupont, max a registry turkalas es amennyire az ms nyomatja ezt a temat, ez szvsz a jovoben nem is fog valtozni. ismetlem, szerintem.
"Szóval, ha engem zavar ez a számomra semmilyen pluszt, csak kényelmetlenséget adó extra, akkor már ne is használjak új OS-t?"
jah, valahogy igy. senki nem kotelez ra, hogy megjeleneskor rohanj a boltba es vedd meg. ha nem tetszik, akkor nem hasznalod.
"Ennyi csak a W8?"
nem, nem ennyi. ez csupan egy fontos resze.
-
_NCT
addikt
Még csak a PlayReady PC Runtime érhető el, de ugye azzal nem sokra megyünk
Mármint Desktop-on.
-
bedo13
csendes tag
válasz
enginev3.0 #57 üzenetére
Ez mennyire biztos?
-
bzoley
veterán
Miért ne lenne értelme? Hasznossága megkérdőjelezhető, ill. eszköz, és felhasználás függő. Azt állítod, hogy az összes újítás a W8-ban csak a Metro, másért nem is érdemes használni?
Hajlamosak vagytok figyelmen kívül hagyni, hogy (szerintem) elsősorban nem csempézgető gyerekeknek készül az OS, hanem azoknak, akik dolgoznak vele(asztali gépnél), és egy ilyen feature, mint a Metro, komoly zavaró, hatékonyságot hátráltató tényező lehet.
Szóval, ha engem zavar ez a számomra semmilyen pluszt, csak kényelmetlenséget adó extra, akkor már ne is használjak új OS-t? Ennyi csak a W8? Kétlem. -
Inarus
addikt
válasz
enginev3.0 #55 üzenetére
Amennyiben a fejlesztői előzetes érdekel, igen. A béta, vagyis egész pontosan a Consumer Preview változat még nem elérhető. Ha ki akarod próbálni a bétát, akkor már nem kell sokat várni, a nyilvános bejelentést ma teszi meg a Microsoft a Mobile World Congressen.
-
enginev3.0
félisten
ot kell. tolteni ?
msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516
-
M107
addikt
Ebben igazad van addig sok víz lefolyik a Micro......nál is.
Addig lesznek új monitorok is és teljesen megszokott lesz az e fajta bevitel a billentyűzet és az egér mellett.A metro-hoz nekem sem jön be de mint ahogy 1-2 nap esetleg 2 hét alatt lesz kalóz win 8 majd anno ennyi idő alatt lesz metro és sima asztal váltó program is sőt legálisan mint egy windows 8 alkalmazás (külső programozók által)
no para
-
SirRasor
addikt
2020-ban meg már a Windows GlassShards jön
Jah valaki fentebb kérdezett ilyet, hogy miért szopatnám magam fölöslegesen linuxxal. A válaszom csak annyi, hogy: nem tudom. Mindig is vonzott a téma, de mivel az egyszerűség híve vagyok, ezért maradni fog a win. Viszont utánaolvasgattam a dolgoknak, és az alapján sok-sok szopással gyorsabb és testreszabottabb OS-t lehet összerakni pingvinéknél, ahol még a wines programok zöme is megy (wine).
Ja meg azért is csábít, mert jogtiszta minden (kivéve a wine
)
-
Talma
tag
2020-ig lesz support Win7-re, szóval a helyetekben ennyire nem görcsölnék rá a "kikapcsolható lesz-e" a Metro témára
-
Ringman
félisten
lehet off, de megkérdezem itt:
a metro felület a portable cuccokhoz hogy fog viszonyulni?
több gépet is használok, hordozható többek között (van ami más okból - mert minek telepítsem)
thunderbird, 3 böngésző, winamp 2.95utorrent, vlc, libreoffice, gimp, 7zip
gyak. minden ami nem cad&fem, vagy rendszermonitor alkalmazás -
Воланд
titán
válasz
RyanGiggs #39 üzenetére
egyaltalan nem lehet majd kikapcsolni (kiveve a registryben valo turkalast). a metro ui nem disznek van, nem poenbol talalta ki az ms, az egesz rendszer kore epul fel. lehet, hogy nehez megerteni, de az egesz metro ui-val, annak egyszerusegevel egy egyseges kepet probal meg kialakitani, ahol a tartalomon van a hangsuly.
-
RyanGiggs
őstag
Csak a bétában nem lehet majd kikapcsolni a metrot?! Vagy mi van?!
-
^Clown
addikt
Eddig a win telepítés utáni első mozzanatom a tc telepítése volt, most a metro kikapcsolása ugrik az első helyre
-
front3r
őstag
-
NomadND1
senior tag
Nem tudom mi az a trollkodás, de biztos igazad van. Egy egyszerű kérdést tettem fel.
Egy fejlesztés alatt lévő operációs rendszerről beszélünk, aminek van egy jó marketingje. Semmi több.
Ügyes kérdés, de nem fogok belemenni egy windows/linux "csatába".
Ha ismered a linuxot, és itt nem csak arra gondolok, hogy fel tudod telepíteni, akkor tudod a kérdésedre a választ."Mindenki azt kapja amit megérdemel."
Érdekes szemlélet. -
front3r
őstag
"Tipikus magyar hozzáállás. Ehhez nem is fűznék semmit."
Te trollkodtál..."Beszarás! Egy bizonyos konfiguráció esetén 1%? Micsoda fejlődés "
Nem tudom mennyire vagy képben, de ez kihat az összes többi konfigurációra, mert itt azt akarták megmutatni, hogy milyen sokat optimalizálták. És nem 1%, hanem 4!!!"de ubuntut is, mert vannak korlátai a windowsnak."
Mik azok a korlátok?"Nálam 20mp belépéssel együtt.."
Direkt túloztam, nálam se több, az SSD miatt. Viszont még ebből is jócskán le lehet faragni. Melyik lenne jobb?? Az 1mp vagy a 20? Na ugye hogy az 1?"Ne személyeskedjünk. Köszönöm!"
Csak azt kaptad, amit akartál. Ha jól érvelsz, akkor ezt nem teszem. Mindenki azt kapja amit megérdemel. Láthatod hogy én érvelek elég keményen, ezt elvárom a másiktól is! -
NomadND1
senior tag
"de te nem hoztál fel ellenérvnek semmit, mert nem is tudsz."
Tipikus magyar hozzáállás. Ehhez nem is fűznék semmit.
"Láttad a BUILD konferenciát, hogy 5% CPU használatot lecsökkentették 1%-ra, egy bizonyos konfiguráció esetén??"
Beszarás! Egy bizonyos konfiguráció esetén 1%? Micsoda fejlődés
Már látom előre a Windows 8 ready, Windows 8 half ready, Windows 8 unready matricákat
Ettől függetlenül én is windows-t használok ( a polcon porosodik a Vista ultimate, és a windows 7 ultimate dobozos verzió ) , de ubuntut is, mert vannak korlátai a windowsnak.
A windows 8 eddig nem győzött meg, a vele kapcsolatos marketingtől meg nem fogok hasra esni.
A bétánál majd kiderül, de addig csak marketing."A gyorsabb boot idő meg fontos azért, nem akarok elmenni kávézni gép bekapcsolásakor, hanem HASZNÁLNI akarom azt, azért kapcsoltam be."
Nálam 20mp belépéssel együtt úgy, hogy fut steam, origin, eset, catalyst, O&O Diskimage. Ennyi idő alatt a konyháig nem érek el
Mindez egy AMD FX-6100-al, és egy Asus M5A99X-el, mielőtt bárki valami csúcs gépre gondolna.
"Jah nem, átaludtad...."
Ne személyeskedjünk. Köszönöm!
-
front3r
őstag
Teljesen komolyan gondolom, de te nem hoztál fel ellenérvnek semmit, mert nem is tudsz.
Láttad a BUILD konferenciát, hogy 5% CPU használatot lecsökkentették 1%-ra, egy bizonyos konfiguráció esetén??
Jah nem, átaludtad....Amúgy meg sokkal fontosabb az, hogyha be lesz lakva a rendszer, akkor milyen gyors lesz a 8-as.
martonx: Nem Win7-re áll vissza, ez is mekkora baromság már. Nem minden a metro. Van a rendszerben sok kisebb újítás ami kiemeli a Windows 7 mellett is. Istenem....
A gyorsabb boot idő meg fontos azért, nem akarok elmenni kávézni gép bekapcsolásakor, hanem HASZNÁLNI akarom azt, azért kapcsoltam be.
-
ManUnited
aktív tag
"Kép használata jelszóként"
Ehelyett nem lehetne webkamerás arcfelismerős bejelentkezést belerakni? -
Inarus
addikt
Erőforrások kezelése, szerintem erre alapozták.
-
martonx
veterán
Ha metrót kikapcsolod, akkor win7 szintre áll vissza minden, talán a ribbonos intéző marad az egyetlen újítás (meg a start gomb helyetti kis üres rész). Intézőt meg normális ember csak akkor lát, amikor szűz windowsra TC-t telepít
Miért lenne gyorsabb a 7-esnél? És stabilabb? A stabilitás driver és hardver függő.
Egyelőre egy darab tesztet nem láttam, ami alapján szoftverek futtatásában gyorsabbnak tűnne, hacsak nem az optimalizált ki-bekapcsolásra gondolsz. Ezt meg ki nem sz@rja le? Tegye fel a kezét, aki egy nap 20-szor ki és bekapcsolja a gépét.... -
martonx
veterán
win7-ről desktop PC-n nulla értelme lesz win8-ra váltani.
De attól még, hogy nem váltasz miért is lenne jó magad linux-al szopatni?
Más kérdés, ha valaki most vált winXP-ről, az ő helyükben esetleg meg mernék kockáztatni egy Linux próbát, ha másért nem legalább megérzik, hogy milyen szopáshalom tud lenni, mondjuk egy olyan alapfunkció, mint hogy plusz egy kijelzőt rákapcsolsz a gépedre. -
front3r
őstag
Izgalmas dolog a bétára várni!
Elvileg még nem is tudunk minden változásról, nemde? Mivel nem is engedélyezett sehogy sem a szivárogtatás, így most kevesebb infóhoz is jutunk hozzá, mint a Win7 beta körüli időkben.
Valami újfajta, egyedi vízjel van a teszt verziókban, ezért nem szivárog ki nem hivatalos build, ha jól tudom a Win8 alpha állapotánál egy páran le is buktak ez miatt és elbúcsúzhattak a tesztelési joguktól. -
front3r
őstag
Rohadt jó lesz!
A Metro kihagyható lesz valószínűleg PC usereknek. Nem kell a Metro-tól kiakadni, és a sima Desktop-on is lesznek újdonságok. Nem vitás hogy még gyorsabb lesz a 7-esnél és stabilabb is.
Kell ennél jobb, most őszintén?Ja és a 7-esen működő alkalmazások közül nagyítóval kell majd keresni, ami nem megy a nyolcason.
-
RyanGiggs
őstag
Én meg pont fordítva... csak nagyon ritkán használom az Intézőt.
Arra nagyon jó, hogy ha kíváncsi vagyok egy több mappából álló mappának
a méretére! Azt nem tudom hogy kell TC-ben.
Viszont minden mást onnan intézek.
Sokkal egyszerűbbnek találom egyik oldalról a másikra másolgatni a fájlokat.
Na meg... könnyebben megtalálom a dolgokat.
Azt azért nem mondom,hogy rossz az Intéző, mert mint írtam vmit abba,
de van amit a TC-ben intézek. De többet lógok a TC-ben, ez tény! -
Tibor_560sec
aktív tag
Reset gomb feladatat , hogy kifejtettek ...
Valoszinu hogy sokszor cserel gazdat ... -
anulu
félisten
a desktop hyper-v kipróbálható lesz a bétában?
-
RyanGiggs
őstag
Nekem valahogy még mindig bonyolult, és nem tetszik ez a Win Intéző!
Vagy csak én nem értek hozzá, vagy tényleg nehezebb kezelni a TC-nél?!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Folytatjuk megkezdett témánkat a Windows 8-ról, főként a béta változatáról megjelent információkból szemezgetve.
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest