Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Ezek szerint te is használsz üzleti vackok tárolására "felhős" drive-ot. Legtöbben valószínűleg ugyan ott tartják a fotóikat is mint azokat, tehát pl. mindent a SkyDrive-on. Az alap könyvtárstruktúra is erre utal, mert alapból van "Documents" meg "Pictures" mappa. Sejthető, hogy a csempés megjelenítés leginkább csak az utóbbi mappán belül fog domborítani.
Amúgy én csak a backup könyvtáram replikálására használok "felhős" tárat, de tudok olyat aki pl. két gép közt ingázik és ezrét használja ezt munkával kapcsolatos cuccok tárolására, stb.
-
ddekany
veterán
válasz
julius666 #23 üzenetére
"Nem tudom, én nem érzem ezt. Pedig brazosos netbookon is próbáltam, nincs zavaró késleltetés mondjuk a mappára kattintás és abba belépés között"
Izé... Megnéztem Chrome-al, meg IE8-al, ott tényleg nincs sok (ha már egyszer betöltötte és másodszorra kattintok). FF-ben úgy 1-1,5 másodperc késleltetés van. Jobb-gombos menü megjelenéssel dettó, az FF-nek nem fekszik valahogy (nálam...).
Ami meg a Modern stílus-specifikus dolgokat illeti... ami még szúrta a szememet, jobb kattintás fájlra és "Share", ott látható az a függőleges fül-csoport komponens, ami amúgy outlook.com-on is van, tehát gondolom sztenderd lesz. Így néz ki: oldalt van egy szürke hátterű sáv (ez a fül-csoport komponens), abban egymás alatt csupasz feliratok (ezek a fülek), egyik háttere sötét szürke (ez az aktív fül). Az egészben semmi vizuális kapaszkodó nincs az agy számára, hogy ezt fülezésnek érezze. Még ha az aktív fül háttere megegyezne a jobb oldali fültartaloméval, hogy vizuálisan egybeforrjanak, de nem. Simán túlkapás, a praktikum rovására ment a stílusosság.
-
julius666
addikt
és kis túlzással annyit kell várni, mintha C64-en dolgoznék GEOS-ban, épp csak a floppy kattogást nem hallom.
Nem tudom, én nem érzem ezt. Pedig brazosos netbookon is próbáltam, nincs zavaró késleltetés mondjuk a mappára kattintás és abba belépés között. Épp win8 RP alól írok amire már felmászott pár explorer kontext menu beépülő (git, svn, mediainfo, skydrive, gdrive app stb. - tehát már nem olyan pöccre megy mint szűz rendszer esetén, bár nem zavaró), és tulajdonképpen nem érzem lassabbnak.
Persze az előnézetek betöltése piszok lassú, de az megint más tészta ugye és teljesen érthető. Reszponzivitás szempontjából azonban nálam nincs nagy különbség.Az egyetlen dolog ami zavar, az a görgetés, az viszont darabos, de fejlődnek a böngésző layout enginek, szerintem ez nem lesz legyőzhetetlen akadály a jövőben.
De ahogy a kontextus menük előjönnek meg hasonlók, az is olyan késleltetést tartalmaz... érzem ahogy felnyög a CPU mindegyik előtt.
Az valszeg inkább az animáció hibája. Én egyáltalán nem érzem a proci felnyögését, nyomok bármire és rögtön látom ahogy beindul az animáció.
A használhatóságban egyetértek, remélem ez még béta fázisos cucc és javítják majd a beérkező visszajelzések alapján.
-
modd3r
őstag
Amit már régóta hiányolok a SkyDrive-tól az az, hogy legyen valami értesítés szinkronizálás után, ha másolok/törlök a mappából....
-
StLui
veterán
Én csak fotók tárolására használom (feltettem box.net 50Gb-os tárhelyre, de az kezelhetetlen vacak), itthon megvan a gépen, a skydrive mappában, megvan a felhőben, és elmentem egy külső HDD-re, az egyik legnagyobb kincsnek tartom, mert pótolhatatlan. Doksik, üzleti vackokra elég a dropbox 2GB, Te mire használod, hátha adsz valami ötletet?
-
ddekany
veterán
válasz
julius666 #13 üzenetére
Mielőtt még valaki megütne engem, hozzá teszem utólag, hogy egy klikk és normális lista nézet lesz... Csak azon röhögök, hogy ezt a sok-üres-négyzet nézetet választják alapnak, mert ugye nem kapnak eleget az arcukra így is a felhasználóktól a Moden Stílus miatt. De az is lehet hogy a project fejes a saját marketing anyagukból tájékozódott, és azt hitte, az emberek a nyaralási fotóik tárolására (ahol is ejtőernyőznek, szörföznek és hasonló extrém sportokat végeznek... dögös feleséggel persze) használják a Skydrive-ot.
"Ezen túl viszont jó lett, gyors"
Max. ahhoz képest hogy webes (HTML, stb.) felület... Nem állítom, hogy az MS hibája, én minden Webalkalmazástól a hajamat tépem az tradicionális asztali után, olyan nyögvenyelősen mennek. Rábökök egy mappára, és kis túlzással annyit kell várni, mintha C64-en dolgoznék GEOS-ban, épp csak a floppy kattogást nem hallom.
Rendes leszek, fogjuk a hálózati kommunikációra. De ahogy a kontextus menük előjönnek meg hasonlók, az is olyan késleltetést tartalmaz... érzem ahogy felnyög a CPU mindegyik előtt.
Amúgy használhatóság szempontjából is vannak furcsa dolgok. A mappákon pl. szerintem nem igazán látszik elsőre, hogy mappák. De hát majd rájön mindenki, csak... könnyű használattal mi van? Ha tényleg minden csak egy négyzet, a végén nem lesz igazán átlátható. Vagy, más jellegű furcsaság: próbáljon meg valaki publikussá tenni valamit, azaz a "Sharing" oszlopban "Public" legyen. Ugye nem volt túl logikus? (Vagy... próbáljon meg valaki mondjuk olvasási jogot adni valakinek egy mappára, anélkül, hogy levelet küldene neki erről. Túlélhető, ha nem lehet, csak ez is furcsa.)
-
-
-
raper
senior tag
Nekem nem jön be ez az új külső.
-
julius666
addikt
+1
És nem is az, hogy nagy, mert nyilván érintőképernyőre van optimalizálva, az még lenyelhető. De hogy minek kellett ilyen hülye téglalap alakúra csinálni, meg miért üresre...
Ez a toi-toi kék sem jön be, maradhattak volna az égszínkéknél, sokkal jobb volt...Ezen túl viszont jó lett, gyors, kényelmes, az ügyes animációk és a kontextus-függő menük pedig külön kiemelendők. Persze a régi ótvar és lassú felület után minden változtatás csak felüdülés.
A vicc az hogy sokkal jobb lett ez is meg az outlook.com is mint a hozzájuk kitalált metrós alkalmazások maguk. Aztán még persze az RTM-hez nem volt szerencsém, ott lehet már az outlook.com-os felületet kapjuk a lokális "kliens"-ben is. A CP-nél meg RP-nél viszont még nagyon gagyik voltak az appok.
-
nyergess
tag
Nekem tetszenek az új átalakítások a Live cuccoknál és az Office-nál is, sokkal könnyebb, gyorsabb kezelni őket. Csak egy nagy bajom van: az a hülye vakító fehér háttér mindenütt!
Remélem, előbb-utóbb módosítható lesz majd.
-
válasz
bigkrisz96 #7 üzenetére
Ha javában használtad volna, maradt volna a 25.
-
StLui
veterán
válasz
bigkrisz96 #7 üzenetére
sajnos ezek szerint lemaradtál a 25GB megtartásának lehetőségéről, egy ideig 1-2 kattintással visszaadta, nekem azóta is megvan, mindkét fiókra.
-
bigkrisz96
tag
Szeretem a Skydrive-ot egyre jobb is lesz, de olyan kevés a tárhely.(mármint nem mai szinten ) Akkor használtam javában amikor 25 GB volt a tárhely.
-
Hát kövezzetek meg, de nekem tetszik az új design, sokkal átláthatóbb, mint a régi. Azt is használtam, csak kicsit körülményesebbnek hatott, mint a mostani. Szerintem jó az irány, már csak azt kéne megoldani, hogy az asztali kliens kicsit inteligensebb legyen, több dolgot lehessen benne finomhangolni.
-
StLui
veterán
Van azért benne automatizmus, ugye fénykép, vagy dokumentum a lehetőség, és fényképes mappákat igyekszik felismerni, mondjuk nekem picasa által használt mappák vannak a gépen, ezért a felhőbe felmegy a picasa ini fájl is (vagy micsoda) és ezért nem mindig adja automatikusan fénykép típusúnak a mappát.
-
A mappa ilyetén megjelenítését a mappa típusának meghatározásával (Dokumentumok vagy Fényképek) állíthatjuk át. Ehhez a beállításhoz azon a bekapcsolható oldalsávon férünk hozzá,
?? Ez bonyolultabbnak tűnik, mintha automatán felismerné mi van benne. + egy utólag bekapcsolható szolgáltatás szolgáltatása....
Ez csak nekem tűnik zanzásnak és bonyolultnak? -
ddekany
veterán
Az az első kép elég komikus példája a csempés stílusnak: bazi nagy kék tök üres csempék, alsó sarkikban egy pici ikonnal és fájlnévvel...
"A fájlműveletek egyszerűsödtek, kényelmesebbek lettek, egyszerre több mappa és fájl kijelölésére is van lehetőség"
Ezzel legalább ne dicsekedtek volna... csöndben hozzáadni, hátha nem fog senki emlékezni rá, hogy ez nem volt így mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ismételten megújult a Microsoft felhőszolgáltatása.
- PlayStation 5
- Tesla topik
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Folyadék hűtés alkatrészek (Komlett hűtőrendszer)
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- ! Dell Precision 5560 ( XPS 9510 ) 4K+ Touch/i7-11850H/32G/512G/NV Quadro/IR/FPR
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Hibás/Teszteletlen Videókártyák,Processzorok,Tápegységek, Alaplapok,SSD-k STB...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor 90 512/12GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest