Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khan13
senior tag
Office licenszeléshez nem értek, de a legtöbb MS programnál az van, hogy veszel x db user licenszt és/vagy y db géphez kötött licenszt és örülsz. Valami olyasmit mondtak anno, hogy azt lehet csinálni, hogy a dolgozód gépére is telepítesz egy Officet, hogy tudjon otthon/út közben dolgozni. (A végén úgysem úszod meg, hogy beszélj az ügyfélszolgálattal
)
-
Viszont ha felhasználóhoz kötött, akkor miért lehet 5 gépre tenni? Ráadásul ki az a felhasználó? Nálunk például van 3 gép, amihez az ül oda, aki éppen arra jár és dolga van. Aki általában nem én vagyok. Na most kire vegyem a licenszet? Arra a dolgozóra, aki legtöbbvet ott ül, és lehet, hogy két hét múlva felmond, vagy az én nevemre, aki a legkevesebbet ül ott, de 10 év múlva is itt dolgozik?
-
Valaki elmagyarázná nekem, hogy akkor most hogy van ez az előfizetéses kisvállalatai cuccos?
A honlapon az van, hogy 4,9 euro/hónap, egy felhasználó 5 gépre telepítheti. Ez most azt jelenti, hogy van a cégben 5 gép, és ezekre mind feltehetem (tehát a cég az egy felhasználó és 5 különböző dolgozó használhatja), vagy hiába van 5 gépen de csak kispista használhatja, egyszerre csak egy gépen, jóskapista már nem nyúlhat hozzá?
-
asdf_
veterán
Kijavitalak, lehet office 2003-ban xlsx-ben meg docx-ben menteni. (mas kerdes, hogy a megnyitasnal esetleg ha konvertalas soran elveszik valami a ket program kozti kulonsegek miatt, akkor az mentesnel ertelemszeruen nem tud visszakerulni). De ez egy sima faek egyszerusegu docx-nel vagy xlsx-nel nem jelentkezik, mint ahogy mondtak, az esetek donto tobbsegeben a wordpad is boven elegendo lenne otthoni felhasznalas soran).
-
Hina
aktív tag
Még mindig úgy van az Office-nál, hogy ha vettünk egyet, akkor azt egy aztali gépre tehetjük fel és egy hordozhatóra? Mert régebben ez így volt, konkrétan vettem egy dobozos Office Small Business Edition 2003at, azt feltehetem a PC-mre is és a notimra is ugyanazzal a termékkulccsal.
-
sing1ep1ayer
őstag
Én is ezt gondolom, de emellett az is eszembe jutott, hogy a Microsoft valószínűleg nem a rektor két szép szeméért köti ezeket a szerződéseket, mert ha így lenne, akkor minden iskola jelentkezne a programba. Ebből pedig az következik, hogy igazából nem is Ballmer bácsinak köszönhető a diákkedvezmény, hanem az adott oktatási intézménynek.
-
s8109csa
tag
Sziasztok!
Megjegyzem még, hogy létezik egy úgynevezett Home Usage program is, amelyet nagyvállalati felhasználóknak ajánlhat fel a Microsoft és a munkáltató együtt.
Szerencsére én pont egy ilyen cégnél dolgozom, és otthonra egy példányban megvehetem az Office 2013 Professional Plust 12,95€ (lehet + ÁFA) árért.
Nade...Egyenlőre nincs magyar verzió és nincs magyar language pack sem.
Ezek mikorra várhatóak? -
pzstm
titán
válasz
sing1ep1ayer #44 üzenetére
Microsoftnak amelyik egyetmeekkel partneri szerződése van gondolom
-
sing1ep1ayer
őstag
Az én sulim neve nem szerepel a rendszerben és még jópár hiányzik belőle. Egyre jobban úgy tűnik, hogy ez a diákkedvezmény csak egy szűk réteg számára elérhető. Nem tudom mégis mi alapján tesznek egyáltalán különbséget diák és diák között? Ez olyan, mint ha BKV-re is csak mondjuk bizonyos kerületek lakói vehetnének diákbérletet.
-
pzstm
titán
de jó lenne ha csak ennyi lenne.....
Magyarítás vagy sem?néhány szössenetet összeszedtem anno....elég magas körökbe is felkerült, nem tudjuk mikor fogják javítani/mikor lesz lehetőség rá, fogják-e egyáltalán....
-
pzstm
titán
válasz
sing1ep1ayer #39 üzenetére
ezt teljesen hivatalosan nem tudom. De szerintem igen. Az azonosítás és a diákviszony igazolása ugyanis annyi, hogy egy egyetemi mailcímet kell megadni, majd az arra küldött linkre kattintva tudod folytatni a vásárlást.
Egyetem nevét is meg kell adni, és szerepelnie kell a rendszerben
-
pzstm
titán
szóltam már nekik, és a megfelelő embr a fejükre is koppintott de még mindig nem cserélték...rájuk is írok még egyzer (lustán lefordították az USA Store verziót és ezt nem cserélték ki.....) Ha EULA szerint nem lehetne, akkor azért csúnya lenne, hogy Te meg megvásárolhatod MS magyar honlapon keresztül is.
De beírom az answersre meg írok már megint igazgató úrnak....(bár gondolták úgysem olvassa el senki
)
-
bendzso
senior tag
Az Office 365 diákverzió feltételeinél ezt találtam: A „Jogosult diák” olyan személyt jelent, aki földrajzilag az Egyesült Államokban elhelyezkedő jogosult, akkreditált oktatási intézményben diák.
Na ez most hogy is van?
[link]
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ahhoz kell állandó net. Nem komoly dolog, akkor sem, ha már mindenhol van net. Nekem pl van, de nem mindenkinél így működik. GPRS-en egyébként nem igazán tölt be
Az egyetemista verzió tényleg szuper, már egyszer leírtam. Aki nem akar az opensource csomagokkal vesződni és a különböző programokkal, annak megéri, de:
-acces kell a dikoknak, persze l'art pour l'art, mert csak arra kell, hogy levizsgázhassanak belőle, és nincs benne a diákcsomagban. Én sem tettem volna bele, mert minek? Csak az ecdl vizsgához kell. Egyébként a vizsgahelynek kellene biztosítani gyakorlási lehetőséget, meg nem olyan vészes az, én úgy csináltam meg, hogy nem volt office-om otthon, csak openoffice, acces része vicc volt...
- Akinek nincs pénze az ms 365-re, de van nete tudja használni xlsx-hez a webappot, vagy a google platformját. Nekem azért kell csak office, mert eddig mindig a legfrissebb MS office Excel volt a legyjobb függvényekben, a 2013ban is van néhány nagyon okos újítás, amit szeretek. Viszont a google docs táblázatkezelője nagyon felokosodott! Valamiért a nagy tömegű, főleg felhasználói adatok és dátumok kezelésében nagyon ott van a szeren, nem tudom honnan vehetik az ötleteket
-
Reggie0
félisten
En csak addig hasznaltam reszben offiszt, mig a rendes menurendszert le nem csereltek erre a savos baromsagra. Azota csak akkor vagyok hajlando hasznalni, ha rendesen fizetnek is erte.
-
flamich76
tag
És ott van a winRT is, amihez a teljes alapcsomagot adják bónuszban. (jó, mondjuk drága egy winRT-s tablet, de ha levesszük az office 41e Ft-os árát, akkor már nem is olyan durva)
-
Hisztogram
tag
Nem tudom mennyire releváns de ... az euban legális a használt szoftver kereskedelem.
-
ftc
nagyúr
Eleget találkozok naponta mind2 formátummal
Otthon ritkán szerencsére. Ritka felénk az a hely ahol nem pdf-ben van fent vmi hivatalos dokumentum...Addig nem kell aggódnom még felénk az állami szervek is 2003-at alkalmazzák többnyire
Vagy ha szükséges megtalálható a régi illetve az újabb formátum is.
Én is váltani akarok csak nem tudom meg e éri több mint 100EUR-t kiadni vagy inkább egy régebbi pl 2010-be invesztálni kb 100EUR-t.
Amúgy lehetne egy részletes bemutató itt a PH-n, hogy mi is változott illetve egy komplett írás avagy összehasonlítás 2007-től felfele.
-
kovee01
tag
válasz
II.Démonlord #1 üzenetére
Ez sajnos azért van hogy gondolkozz másik csomagban...
-
PPatrik
aktív tag
Es aki kozepiskolas azzal mi lesz, kedves ms?
Az egyetlen dolog, amihez hasznos az office az az erettsegi, mert az iskolaban azt tanitjak. Erre pont ok nem kapnak semmi kedvezmenyt?!
Meg nem azt mondom, en megcsinalok akarmit libreofficeban, de tobb mint ketszer addig tart mint rendes officeban. -
A felhasználók 80%-nak szvsz még a Wordpad is elég
Lent arról volt szó, hogy folyamatosan (ha nem is kétévente) jön ki az újabb és újabb Office, amik mindig hoznak valami apró, de érezhető változást. Hogy érdemes legyen váltani rá - ha a pénz nem számít.
Az, hogy neked a 2003 otthon elég, szép, de ez annyit jelent, hogy te akkor nem találkozol napi rendszerességgel docx v. xlsx állományokkal. Vagy nem akarod egyből .PDF-be exportálni, külső segédprogram nélkül a dokumentumot.
Hogy mindegy-e, hogy .docx vagy .doc a vége, elviekben akár mindegy is lehetne, de sajnos korántsem olyan banális a dolog, mert a végeredmény lehet, hogy eléggé zllált lesz...
-
A próbaverziót fel lehet rakni a 2007 mellé?
-
ftc
nagyúr
De ha 2003-as szinten gondolkozol ilyen gondod nincs... s arra, hogy otthon megírjak vmit nincs is nagyobb szükség újdonságra.
Cégnél 2010-es van de az megint más tészta.
Szerinted hány ember tudja valósan is használni? Még a cégnél is mennyiszer látom azt, hogy a formázás fogalma ismeretlen...nekik meg oly mind1, hogy docx vagy doc pl a vége
-
Javíts ki, ha tévednék, de 2003-as Officeban te nem tudsz .Docx / .Xlsx-ben menteni... Folyamatos frissítés esetén megnyitni még meg fogod tudni, de ebben a formátumban már nem fogsz tudni menteni. Ha meg utána .Doc-ban mented el, akkor például egyes formázási dolgok szépen szét tudnak esni...
-
gtasystem
őstag
81k?
ez még viccnek is rossz.. -
ftc
nagyúr
Normális áron gondoltam ... 41K darabonként vicc
#9-re minek új office minden évben? otthonra tökéletesen megfelel az X éves darab is.. Én pl mindig a 2003-at nyúzom. 10 évente ha cserélsz már meg is érte.
Én azt várnám el, hogy viszonylag normális áron pl 100EUR-ig megkapom az otthonit is. Ennyit képes kiadni egy személy... Ennél többet már meggondol s inkább átnyergel az ingyenes verziók egyikére...
-
sing1ep1ayer
őstag
Pontosan ezt mondtam én is nemrégiben valahol; teljes mértékben egyetértek. Hab a tortán, hogy a levelezősöknek még ezt a csonkított verziót sem adták olcsóbban (nem tudom most mi a helyzet), mert nekik úgyis biztosan pénz van a bőrük alatt is. A szabályzat tiltja hogy leírjam, hogyan kellett megoldanom a problémát, de legszebb a dologban hogy még az iskolai tanár is csak annyit tudott rá reagálni amikor felvetettem, hogy "hát akkor csináld úgy".
-
Középiskolai ECDL vizsgán Acces-ben kell ugye ügyködni. Szóval vagy megveszed hivatalosan (nem), vagy warezolsz, vagy otthon nem tudsz gyakorolni. A szép az, hogy hiába tudod ugyanezt megcsinálni OpenOffice Base-ben, a vizsgán ugye Acces-el kell dolgozni....
Megkérdeztem két helyen is, hogy miért nem jó a Base, ingyenes, ugyanazt tudja... hát azért, mert a sulit "támogatja" a Microsoft, és hát ezért annak a programjait használják. Szóval az M$ szépen lefizeti és magához köti a tanulókat. Utána meg munkahelyen tömegével találkozik az ember olyan alanyokkal, akik sikítófrászt kapnak az OpenOffice-tól, mert hát nem tudják mi hol van...
Ügyes, de aljas üzletpolitika, kedves M$...
-
djculture
félisten
Annak jó akinek annyi bevétele is keletkezik a használatából amennyi a havi díja mindenki másnak ráfizetés.
Pl 1 hónapig nincs vele munka el se indítod egyik gépen se de fizess érte.
Rablási politika, de manapság ezen már nem lepődik meg senki.
Másik az hogy mi van ha megunod és nem fizetsz rá elő, a vele készített doksikat hogy kezeled tovább?
Előveszel egy régebbi verziót? -
ftc
nagyúr
Miért nem lehet megvenni csak azt ami kell?
pl word,excel....a többi számomra otthonra felesleges... ezért kiadni 81K-t azért kemény...az éves meg vmi vicc 30K 1 évre 60K 2 évre s a 3. éven máris 90K...előny a 81K-s csomagnál...főleg ha az ember min 5-6 évre tervez
-
DraXoN
addikt
válasz
Ez mindig is így volt, így a diákoknak sokszor (szinte majdnem mindig) marad a warez.
Anno infó órán egy jó pár éve az volt az infó előadó véleménye arról ha nem volt meg, hogy: "akkor töltsétek le".Máig ez megy szerintem.
Magam részéről mérlegeltem, de úgy érzem nem éri meg megvennem ezen office csomagot(se). Már 12éve az Open/LibreOffice használó vagyok (elégedetten), amennyit én használom egy évben és amely funkciókat igénybe veszem azt bőven túlteljesíti a másik is. Mondjuk én szerencsére nem vagyok egyedül, ugyanis az Open/Libre vonallal megfertőztem már rég (5+ év) az ismerőseim mindegyikét így csak .odt és hasonló fájlokat küldünk egymásnak ha az kell. így nincs gondunk az esetleges .doc/.docx és más MS formátumokkal való kompatibilitási hibákból (ami valóban létezik sokszor, de kit érdekel ha nem is használjuk
). Ezen kívül az Outlook se érv számomra, sose tetszett.
Konklúzió: nem én vagyok a célcsoport. Mondjon bárki bármit a diplomamunkámat is Libre-ben írom, mint ahogy anno az érettségi tételeimet is OpenOffice-ban dolgoztam ki.
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Annyira nem jellemző az acces használata szerintem. Aki foglalkozik adatbáziskezeléssel, az sql ben megoldja acces nélkül.
Viszont ez a diákcsomag jól hangzik. Elég vajon egy diákigazolvány a vásárláshoz? Külföldön tanulóknak nagyon-nagyon jó (: 60 perc havonta skypeon (gondolom telefonhívás és nem skype beszélgetés
) két gépre, azaz otthonra is a családnak... Persze ha azt nézem, hogy mindez megoldható némi utánajárással és időbefektetéssel opensource és ingyenesen, akkor már egyből nem olyan baráti (:
-
SPY0817
aktív tag
válasz
De alapból máshol se használja egy átlag Egyetemista.. mivel nem diák verzió.. szerintem egész jó az Egyetemista változat szerintem valami hasonló kéne Home csomagnak..
Amúgy van benne ha megnézed a linket
-
csigabiga98
csendes tag
nekem picit drágák lettek
-
II.Démonlord
tag
Az a szép, hogy az Otthoni és diákverzió nem tartalmazza az Acces-t, pedig a középszintű informatika érettségi is tartalmaz adatbáziskezelést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A mai témánk a nemrégiben megjelent Office csomagok tartalmának és árainak összehasonlítása.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest