Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#1) erdoke


erdoke
(titán)

"Az Office Mobile használatához elsősorban mindenképp szükségünk lesz egy Office 365 előfizetésre, de szerencsére minden előfizető számára ingyenesen elérhető."

Tehát aki már fizetett 100 eurót, annak ingyen elérhető? WTF? :F
Btw, 100 euróért megveszem az összes AppStore-ban elérhető, csak Word-Excel -(PP) szerkesztést tudó irodai alkalmazást, plusz még egy valag cloud tárhelyet.

[ Szerkesztve ]

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#2) nyerek01 válasza erdoke (#1) üzenetére


nyerek01
(tag)

És akkor van egy kis telefonos office szenvedésed, grat.
Ha már pc-re valaki előfizet az Officera, akkor ez nagyon korrekt.

(#3) NGA válasza nyerek01 (#2) üzenetére


NGA
(addikt)

Pontosan. A jövő az ilyen előfizetéses appoké lesz. Pl ilyen a Photoshop is.

Ja és ez az előfizetés 5 gépre érvényes, azaz 5 ipad/iphone/mac/PC-re lehet telepiteni. Igy is annyira sok?

[ Szerkesztve ]

(#4) erdoke válasza NGA (#3) üzenetére


erdoke
(titán)

A munka gépedre kell egy irodai alkalmazás, de oda is vannak ingyenesek… Nekem tabletre/telefonra eddig megfelelt az 5-10 eurós app, amit 10 készülékre telepíthetek annyiért, és nem egy évre...

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#5) NGA válasza erdoke (#4) üzenetére


NGA
(addikt)

Hát eddig még használható ingyenest nem láttam, mindnek baja volt az excel táblázatokkal.

Nem kötelező használni az Office 365 szisztémát, és ne az itthoni fizetéshez mérd. 100 euro azért máshol nem akkora pénz egy családnak.

Ha neked megfelelnek az 5-10 euros appok, akkor használd azt. Senki nem kötelez erre. Van akinek teljesen jó, köztük nekem is, várom a normális ipad változatot. WP8-on is remekül együtt dolgozik.

(#7) zseko válasza NGA (#5) üzenetére


zseko
(veterán)

Nekem alapvetően az 'előfizetés' szóval van gondom, megveszem 100€-ért, aztán még havonta fizessek is érte hogy használhassam?

(#9) vicze1 válasza erdoke (#4) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Tehát a Office 365 mellé +ban fizetnél inkább??? He?

Ez egy extra az Office 365-höz. Várjuk Androidra. :) (Bár Kingsoft Office-al épp nagyon elégedett vagyok, az MS UI felülete továbbra is elég rossz.)

@zseko: Nézd meg mi az az Office 365 egyáltalán. Nem 3db alkalmazást kapsz, hanem egy teljes infrastruktúrát. 1évre 25e 5db gépre.

[ Szerkesztve ]

(#10) erdoke válasza vicze1 (#9) üzenetére


erdoke
(titán)

Dehogy. A laptopon van Office Professional. Esetleg egyszer próbáld ki, milyen a 365-höz képest... Mellesleg egy valag pénzbe kerül, és nem fizetnék ezen túl éves 100 eurót azért, hogy a mobil eszközökön egy durván butított verziót használhassak. Vannak alternatívák sokkal olcsóbban, akár ugyanazon az elven működők is.
A 100 euró, amit nekem feldob online vásárlás esetén, nem 25e, hanem (éppen most) 29,5e Ft.

[ Szerkesztve ]

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#12) vicze1 válasza erdoke (#10) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Igazad van gyengült a forint néhány helyen még lehet 25e-s licencet venni, hivatalosan már 30e.

De valahogy el vagy tévedve egy kicsit valamivel. A 365 teljes értékű Office Pro csak előfizetéses rendszerben.
Szóval nincs mit kipróbálni, ugyan az.
Igazad van nem fizetsz éves 30e-t/ 3e havi(5 gép! mindegy még az is, hogy PC vagy Mac), hanem fizetsz 1x 160e (1gépre!) mennyivel jobb. Tehát 5,5évet kifizetsz előre, tényleg megéri, több gép estén meg anyagi csőd kb. (Az hogy O365-ben mindig a legújabbat fogod kapni minden felár nélkül (verzió váltás), az végül is mellékes már.)
Nem véletlen váltanak erre a kisvállalatok, mivel SA hiányában rengeteget spórolnak vele. A Pro SA-s nagy vállatoknak érdekes már csak, mindenki másnak eléggé értelmetlenné és főleg drágává vált, idővel szerintem ki is vezetik a kisker forgalomból.

Akkor most ez alapján mond meg hogy mi a francért éri meg jobban a Pro?

Mobil Appon meg felesleges lovagolni az előfizetéshez kapod most már extraként pont.

[ Szerkesztve ]

(#13) erdoke válasza vicze1 (#12) üzenetére


erdoke
(titán)

Úgy beszélsz, mintha csak új Office vásárlók lennének a piacon, holott a valóság ennek éppen az ellenkezője. Van egy Office Pro a céges laptopomon, és van egy Home az otthoni kettőn. Innen indul az emberek többsége. Emellé 100 euró/év díjat kérnek a telefonjainkra, miközben a tabletjeinkre lóf..t kínálnak. Komolyan ez a jó vétel? Tényleg azt hiszik, hogy 2003-at írunk? Szerintem elaludtak jó 10 évet, de majd meglátjuk az eladási adatokon, hogy igazam van, vagy nagyot tévedek.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#14) vicze1 válasza erdoke (#13) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Azért beszélek úgy mintha új Office vásárlók lennének, mivel ez a termék azoknak szól főleg, mivel gyakorlatilag ez az új Office?
De annak is akinek csak 1 licence van, de több gép van otthon és nem akar rá fél millát kiadni, de sorolhatnám az okokat a váltásra. A cégek meg kapnak Exchange, Lync-et, SharePointot, minek is váltassanak...
Jó vétel-e? Mutass jobbat!
A 3db Office-od került 400e-be (vagy 360e ha 2013, de az jó nagy hülyeség lenne) az 13év O365... és még +2 gépen használhatod.
Te példálózol árakkal, és ezek az árak...

Tényleg most leragadunk ott, hogy +teló app kerül 100 euróba? Komolyan? Kb. köze nincs a szolgáltatáshoz, csak egy extra. Amúgy meg tudod nagyon jól, hogy jönni fog a Android, iPad verzió idővel, ez a szokásos user teszt, aminek ha vége nagy eséllyel ingyenesen használható lesz mindenkinek.

Azt tényleg nehéz megérteni, hogy a köv. verziónál már nem lesz más opció csak O365, mert minek?
A Office Pro 2013 1 eszközre telepíthető, nem átruházható, másik gépre nem átvihető, gyakorlatilag most is tök hülyeség ezt választani.

[ Szerkesztve ]

(#15) zseko válasza vicze1 (#9) üzenetére


zseko
(veterán)

Megnéztem, szóval fizessek évente feleslegesen +29e forintot valami olyanra aminek a felét se használom, kössz, de nem érdekel :N 2005-ben megvehettem kedvezményesen az office 2003-at, köszöni de azóta is jól működik, nincs szüksége vérfrissítésre :) Jah, hogy a kedves M$ mindent megtesz azért hogy önmagával se legyen kompatibilis és rákényszerítsen a cserére? Köszönöm nekik de ez se érdekel, amennyit és amire használom arra bőven megteszi a régi verzió is. Ami mellesleg eredeti lévén tudja olvasni az újabb docx/xlsx verziókat is. Egy gépem van, hidegen hagy az 5 gépes licensz.

(#16) vicze1 válasza zseko (#15) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Na igen, dögöljön meg a szomszéd tehene, az mindig jó érv, hogy nekem nem jó semmire. (Mert már van.) Az meg le van szarva, hogy más már jogtisztán hozzájuthat elérhető áron valamihez, amit eddig pl. illegálisan vagy sehogy se használt. Tehát mivel nekem nem jó ezét = szar! Megdönthetetlen érv.

Megvettem (előfizettem) és a család 3 gépén fut. Én örülök, hogy jogtiszta, ők meg hogy használhatják...

[ Szerkesztve ]

(#17) zseko válasza vicze1 (#16) üzenetére


zseko
(veterán)

Te hol élsz? Ki beszél itt arról hogy más ne vegye meg?? Nekem nincs rá szükségem mert van már, feleslegesen fizetni pedig nem vagyok hajlandó, ezt vagy fel tudod fogni vagy nem. Ahogy látom, inkább nem.

(#18) erdoke válasza vicze1 (#14) üzenetére


erdoke
(titán)

Félnormális cég eddig is kapott mennyiségi kedvezménnyel SharePointot, Communicatort, és mindent, amire szüksége lehetett. A 400 ezres árad a valóságtól teljesen elrugaszkodott (pl. otthonra 3 gépre néha akciósan volt valami 30 vagy 50e az Office, a vállalatit pedig kb. senki nem veszi listaáron), míg a 100 euró/év valóban az, amit most ki kellene fizetnem, ha a mobilomon is használni szeretném. Ezt kellene valahogy megérteni, szerintem nem annyira nehéz.
Az újdonsághoz és a jövőhöz szólva: Office 2007-2010-hez képest mi az, amiért cserélni kellene? Akár cégnek, akár családnak. Ha jól tudom, nagyon sokan még mindig 2003-at, vagy annál is korábbi verziót használnak...

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#20) vicze1 válasza erdoke (#18) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Cég kedvezményesen megkapta a SW-t, te üzemeltetted nekik ingyen? Ugyebár ez lenne a lényege, hogy az egész Azure-ban van magas rendelkezésre állással (ha épp nem felejtik el cserélni a certet...), amivel a céges költségeket drasztikusan le lehet csökkenteni, és mégis minőségi szolgáltatást és támogatást kapsz.
Egy cégnek ezért éri még váltani és kidobni a teljes infrastruktúráját a fenébe, mivel az üzemeltetési költségét minimálisra lehet csökkenteni.
Akárhogy gondolom végig, ha nincs egy cégnek SA-ja akkor megéri váltani, illetve ha jogilag nem lehet felhőben az adatuk, az kizáró ok nyilván. Még csak nem is költséges, mert havi számlázás van.
Illetve a jövőben nem lesz más megoldás nemes egyszerűséggel, ha valaki újra akar váltani az O365 és a semmi között választhat.

Ha annyira mobilon akarod használni ott Office Webapp, ami kb. ugyan ez csak böngészőben fut, tehát lassabb. De mint írtam az O365 fiókhoz való csatolás majd úgyis megszűnik, nincs sok értelme, ez tesztfázis. És boldogan ugyan úgy nem fogod használni... (Csak nem lesz min rugózni.)
(Mondjuk a "Office on Demand" igazán megoldhatnák most is iPadra és androidra csak egy átalakított RDP kliens kellene.)

Azt hogy valaki nem vált, teljesen megértem, de ha valamikor muszáj lesz akkor erre fog mindenképpen, akinek meg nincs, annak pedig jóval kedvezményesebb mint bármilyen akció eddig. Szóval ha tetszik ha nem ez a jövő.

(#21) zseko válasza vicze1 (#20) üzenetére


zseko
(veterán)

"Kedvezmény"-nek nevezni azt, hogy amit eddig egyszer kellett megvenni azután mostantól évente fizessek, szvsz elég vicces. Cégeknél lehet más a helyzet, annyiban mindenképpen hogy nem 27e-be kerül hanem ~37e-be, és nem 5 gépre hanem felhasználóként. Ja, áfa nélkül. Az mennyi is? Cirka 370e+ áfa, 10 gép esetén. A legkisebb csomag, a nagyobbaknál már csak éves fizetési konstrukció van, havira megbontani nem lehet. Céges adatokat meg felhőben tárolni, hááát... én nem tenném, de ez csak az én véleményem. Hogy most esetleges kedvezmény van/nincs azzal nem számoltam, és az ár az MS oldaláról van. Nekem jó így, hogy egyszer megvettem és használom amíg akarom, és úgy gondolom az emberek döntő többségének szintén megfelel így, a szomszéd Manci néninek vagy a Jóskapistának sem hinném hogy égető szüksége van Infopath-ra vagy Access-re, vagy publisher-re. De biztos mindig lesznek olyanok akiket be lehet palizni ilyennel, hogy vedd meg évente újra akár van rá szükséged akár nincs.

(#22) NGA válasza zseko (#21) üzenetére


NGA
(addikt)

emberek döntő többségének szintén megfelel így

ezt mire alapozod?

(#23) zseko válasza NGA (#22) üzenetére


zseko
(veterán)

igazad van, ez csak az én elképzelésemet tükrözi nem a valóságot. Nem tudhatom más milyen megfontolásból fizet ilyenért havidíjat, saját joga mire költi a pénzét, ha dolgozik vele még valahol érthető is. Az olyanok viszont akik havonta pár alkalommal megírnak egy-két levelet, vagy receptet a szomszéd Gizi néninek, azoknak bőven elég lehet a 'régi' verzió.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.