Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- DV digitalizálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila_26
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni hogy hogy lehet kikapcsolni a metro ui felületet? ugyanis semilyen progival nem tudom hatástalanítani ezt az undormányt! köszönöm
jah és win8 enterprise ha ez mond valamit
metro ui tweaker és win eight metro ui switcher 1.2 sem segít!
mi a fene ez? -
szuper-t
őstag
Nem járna el felette, ha fordítanának arra 1 kis energiát, hogy friss hardverekre legyen normális driver.
A munkaeszköz más téma. én is addig használom a szervereim ameddig még kiszolgálnak, de az asztali gépem már frissítem, hogy minél kényelmesebb legyen vele böngészni játszani stb.egyszóval igazad van
-
pzstm
titán
válasz
Sub-ZeRo #134 üzenetére
látom megint túllehegünk valamit.....(amiről tán mintha már itt is lett volna szó....)
Nem volt időm elolvasni mindent, de gyanítom az UEFI körüli balhé megy jelenleg....
ITT van az eredeti cikk.ITT pedig az egyik magyar és ITT pedig a másik....
Ajánlom figyelmetekbe egy Zsolt nevű kedves olvasóm igen részletes kommentjét aennél a cikknél.
szerk.: ha valami tök másról lenne szó akkor sorry...csak nincs időm elolvasni a cikket....
-
_Atesz
addikt
-
aag
őstag
Akárki akármit mond az xp nagyot tarold aránylag stabil volt szépen kivesézték, de eljár felette az idő
Nem járt el. Amíg nekem méregdrágán vásárolt programjaim csak azon futnak és használnom is kell őket, addig nem jár el felette az idő nálam. A legtöbb embernek elegendő az Android. Emiatt a windowsz már nem kerülhet többé uralkodó pozícióba. Ezt nem nehéz megjósolni...
-
pzstm
titán
Ha az egeret a jobb alsó sarokba visszük, egy helyi menü ugrik fel, melyben a vezeték nélküli megosztást és az arra alkalmas eszközök kezelését biztosító menük mellett a beállítások és a keresés is itt található.
Bal alsó sarok lesz az a jobb. Kéretik javítani majd ha egy illetékes úriember erre járna
-
Web programozó alatt mit értünk? Csak mert sokan egy php tutorial után már annak mondják magukat, de az én fogalmaim szerint ért a backendhez és a design-hoz (de legalább az egyikhez nagyon) és nem ijed meg a Rubytól, az MVC-től, a jQuery-től és egyebektől sem.
egyébként azért írtam az üzleti szót, mert sugallni akartam, hogy nem suli mellett vagy otthon, esetleg magányvállalkozásban tolja, hanem valamilyen szervezetben, ahol vannak projektvezetők, felettesek.
De amúgy meg mindegy. Minden szakmáról megvannak a sztereotípiák.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ugyan..
Úgy tartja a mondás, hogy a jó programozó lusta.
"A programozó erénye a lustaság. A programozó erénye a lustaság, amikor a tanultakat használni kell. A programozó hátránya a lustaság, amikor tanulni kell.
Klassz mondás, olyannyira, hogy rendelkezik a klassz mondások legfontosabb ismérvével: ha kimondtuk, akkor úgy lehet tenni, mintha ezzel megoldottuk volna a problémát."Mellesleg egy web-programozó is lehet jó...
-
oO7
őstag
válasz
Weißturul #110 üzenetére
Pedig nem is kellett volna messze menni, hogy megtaláld
PH! - Hivatalos adatok érkeztek a DirectX 11.1-ről -
oPalRx7
aktív tag
egyetértek! pont ez az!
2000-es évek óta a hdd-k alig fejlődtek, nem gyorsulnak emiatt a rendszerek se. SSD-vel a win7 is gyors, win8 meg egyszerűen kegyetlen gyors.
compaq presario cq61-420sh-m van corsair p64 SSD-vel, és a bios init és az os betöltés kb ugyanolyan hosszú. -
Weißturul
senior tag
Na, szerintem ezt a MetroUI-t jobb hogyha nem is nagyon erőltetné nagyon az M$ desktopon... Ami jól mutat telefonon és tableten az nem biztos, hogy ugyanolyan hatás kelt asztali környezetben. Itt egyszerűen az a baj, hogy tizenöt év alatt mindenki megszokta, hogu az egér egy pontos jószág, kis gyakorlással dotra pontosan el lehet vele találni a kicsi ikonokat. A Win7 ikonnövelése is épp elég volt. A MetroUI tapicskolásra lett teremtve, mert a szép nagy csempéket az egérnél pontatlanabb emberi ujjal, virslivel vagy az elő bieknél pontosabb stylussal kell böködni ami ugye az asztali rágcsálónkkal már nem annyira kényelmes, de minimum szokatlan.
Win8-ról: nemá, újjab OS megint??
Nem volt elég a
6.1-es[cenzúra] 7-es verzió? Jójó, DX12 meg gyorsabb UI meg jobban optimalizált, de most őszintén: kell ez nekünk? Nekem nem, amíg az MS támogatja a Vistát addig fennmarad az a nyüves Home Premium. Franc fog még egyszer tökölni az OS gyomlálásával és "vinhetesítésével". -
DRB
senior tag
Értem, akkor csak hasonló volt a probléma.
Nekem eddig csak azzal az egy vinyóval csinálta, pedig akad itt egy pár régebbi azon kívül is. Az volt a gyanús, hogy csak Win7 alatt csinálta, ahogy nálad is. Valószínű az AMD AHCI drivere nem jó neki, persze az is lehet, hogy az SB850-nek nem tetszik az a vinyó, vagy fordítva, egyszer majd csak kiderül mi a baja. -
DeSanto
őstag
Az új képernyő igazából annyira a rendszer része, hogy a választó felület után már rögtön a betöltött rendszer lezárt képernyője fogad minket - persze csak a Windows 8 választása esetén, minden más esetben újraindul a gép és úgy tölti be az operációs rendszert
Erre mi szükség volt??
Totál értelmetlennek találom. Mindig plusz időt várhatok mire bejön a win7. -
szab.tam
nagyúr
én idáig csak ide módot használtam, és winyótól teljesen függetlenül, random módon csinálta. abbam a fél évben, amíg ezzel vacakoltam, kb. 30 db. hdd-m volt...
akkor utánajártam a problémának, másnál is forudult elő, (konkrétan 2 közvetlen ismerősömnél is, és mindkettőnél hotswap dokkoláskor), de ők simán a gép túlhúzása miatti instabilitásra gyanakodtak. azt nem is mondtam, hogy volt eset, amikor az egész kék képernyős, hibaüzenetes winleállással végződött.
nekem is idő volt, mire rájöttem, hogy nem túlhúzás....
a fő gubancok inkább az e-sata-n voltak. -
Zoli133
addikt
Mai napon eljutottam a kipróbálásáig, fél óránál tovább nem bírtam, a metro ui-t mobilon szerintem a legjobb nah de asztali fronton nálam elbukott. hihetetlenül használhatatlan volt számomra. Szerintem a win7 aerojához képest óriásit léptünk vissza...
-
Polllen
nagyúr
Csak ki kellene most már próbálni ezt...
-
DRB
senior tag
"másolás belassul, majd percekre megáll. közben pociterhelés gyakorlatilag nulla. ha szerencsém van, pár perc múlva újra indul."
Ez a probléma nálam is kijött egy régebbi, még SATA 150 winchesterrel, rendszer lemeznek szántam, így gyakorlatilag nálam a win állt meg egy percre(vagy több). Teljesen használhatatlan volt az egész az alatt a perc alatt, csak az egér mozgott, és ezt kb 5-6 vagy esetleg 10(mikor épp mennyi) percenként eljátszotta. Egy fél napos kísérletezés(legalább 10 driver, 2-3 SATA kábel, illetve az összes lehetséges helyre rá lett dugva) után jöttem rá, hogy az a winchester AHCI módban nem hajlandó normálisan működni Win 7 alatt, viszont XP alatt nem volt gond, igaz más is a driver xp-hez. A megoldás az lett, hogy a SATA port IDE módra van állítva a bios-ban, így tökéletesen működik. Szerencsére lehetőség van 2 SATA portot külön beállítani, úgyhogy az egyik ilyenre van rádugva az a problémás vinyó, többi port meg maradt AHCI módban.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem mondtam, kérdeztem...
Jah értem, és az, hogy egy régi játék, vagy egy bizonyos motorral készített játékok nem futnak jól, az a Microsoft hibája? Szerintem nem.. Hm... Hát nem tudom, Nekem eddig egyikkel sem volt gondom, semmiféle lag, semmi..
Másolással semmi gondom nincs, használtam raid-et is win7 alatt, minden ment minden gond nélkül, azóta van lassulás, amióta 500-as Green-en van a rendszer, dehát az meg saját "hibám".
(#89) leviske: Én úgy hozom fel, hogy használtam Vista-t, és Nekem semmi problémám nem volt vele.
Én ezt úgy gondolom, hogy divat volt az Office 2007-et is fikázni, hogy "fújdesz@r", pedig sokkal dinamikusabban, gördülékenyebben lehet használni a 2007-et, és a 2010-et, mint a 2003-at... Hasonló dolog áll fenn itt is. A 8 meg még elég kezdeti fázisban van, szerintem kár bármiféle általánosítást levonni.
-
leviske
veterán
válasz
hackeeeee #78 üzenetére
Fura, hogy folyton mindenki a Vista-t szedi elő, ha "jogosan kihagyott" operációs rendszerről van szó. Véleményem szerint a 7 jóval inkább a kihagyható kategóriába tartozik.
"Tudni kell befogadni az újításokat.. Aki nem képes rá, az így járt... "
Ezt nem mondanám általános érvényűnek. Például a Windows 8 "újításai" egyelőre a használhatóságot korlátozzák, ha nem tabletről van szó. Ha valami új, az nem jelenti azt, hogy jobb és nagyon jó kérdés, hogy a Microsoft ezt a felületet letudja-e tolni a felhasználók torkán, ha már a jóval finomabb Vista-t se sikerült.
Jó, tudom, hogy a kiemelt mondat a W7-ről szólt, de gondoltam azért megemlítem. Egy újítás akkor sikeres, ha nem megszokni kell, hanem megkedvelni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
hackeeeee #78 üzenetére
ezt a 10%-ot 2x is leírtad. nem tudom, honnan veszed, hiszen én sehol nem mondtam. és 100 vs 90 fps-t sem.
ha ennyire érdekel, 2 konkrétum:
gtr2. igaz, nem nem mai játék. bizonyos helyeken és beállításon xp vs w7: kb. 70 vs 30 fps.
az összes ego engine-es játék gyorsabban fut nálam xp alatt. dx9-ben összehasnlítva. és a kicsit gyengébben optmalizát f1 2010-ben egyes helyeken nagyon kijön a különbség. 2011-ben nincs különbség. ez természetesen nem feltétlenül az os hibája. hozzá tartozó vga driver, és maga a játék. de júzer oldalról nem is érdekel, csak a végeredményt nézem.csak autós játékokkal játszom. nem fogsz tudni olyat mutani, ami nem megy xp-n. és szerintem évekig nem is fogsz...
nem tudok rendesen win7 alatt hotswap dokkolt sata hdd to hdd mentést csinálni, mert időnként a másolás belassul, majd percekre megáll. közben pociterhelés gyakorlatilag nulla. ha szerencsém van, pár perc múlva újra indul. ha nincs, egy fagyás közeli állapotba kerülök.
3 asus és egy giga lapos konfiggal is rendszeresen eljátszottam. ugyanott az xp gond nélkül másolt. csak a win7-hez tartozó sata driver anomáliájára tudok gondolni.
lehet más is a gond, hülye júzer mindig tévedhet. de megint csak a végeredmény érdekel.nem magyarázom tovább.
meg hát ez a topic nem az xp agitációs topic, csak mivel leírtam egy egyszerű véleményt, mire reagáltatok, így bele lettem kényszerítve a magyarázkodásba....
szerintem akkor is létezhetnek érvek, ami miatt érdemes még xp-t használni. (pláne az enyémek.) -
válasz
MCBASSTION #77 üzenetére
Természetesen nem leszólni akartam az Indexet - sem a cikkírót, viszont a leírt szöveg és az, ami mögötte van, mást sugall. Én nem látom a hátteret, ezért neki kell egyértelműen fogalmazni. A leírtakban meg sincs említve a Win 7, amiből az egyszeri olvasó azt hiheti, hogy vagy lemaradt vagy nem használja a szerző. Otthon lehet neki Win7 és szerintem nem megy a cikk nyomán a NAV holnap megkérdezni, hogy ha használtad, akkor hol, mikor, hol a számla?
(persze nyilván el tudják dönteni, mi megy ki főoldalra)
Így viszont az jön le,hogy az új Ubuntu végre jobb, mint a 10 éves XP - ezt mondatja a leírt szöveg. Márpedig ez akkor nem érdem az Ubuntunak, pedig gondolom nem ez lett volna a cél.
Remélem, nem érzi senki belemagyarázásnak, de rögtön ez ugrott be, amikor olvastam az egyébként jó cikket.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez azért nem igaz, mert ott a Vista, az sokaknál kimaradt...
De akkor ha már itt tartunk, ha lejár a support, mi lesz, használja frissítés nélkül? Megbízik a rendszerben, mintsem frissítsen? Ámen...
Amit meg alattam/felettem is írtak, vannak akik jogosultak lehetnek arra, hogy ingyen hozzájussanak rendszerekhez.. (pl. egyetem)
Amúgymeg, maga az egész informatika nem ilyen? Lényegében de... Új korszak alkotó játék, új hardver... És mi van manapság? Jönnek az újabb gémek, amik XP-n nem is futnak.. Ez van.
-
-
wdtv
tag
mindenkeppen valtani kell majd, mert az asztali gepeknek lealdozott, a hordozhato tabla lesz a meno, rasegitve egy hazi power szerverrel , mar akinek telik raja
ugyhogy szokjatok hozza a csempekhez -
misx
senior tag
Hát nem tudom én jobban szeretem a Win7-et, a frissítése könnyebben megy és nem kell fél napig töltögetni őket, mire naprakész lesz a rendszer. Aero még a noteszt sem fogja, pedig csak 2 giga RAM van benne integrált Intel VGA-val. Persze én sem vagyok az a "minden újba beruházok" ember, de ha úgy érzem hasznos az újítás, akkor bevállalom. Bár az érintős telóknál több hátrányt látok (magam részéről) mint előnyt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Miben nyilvánul meg az, hogy gyorsabb? Van ~10% FPS különbség? Pl. 100 helyett csak 90 van win7 alatt? Ejj de komoly probléma.
Ez a gyökeres ragaszkodás... Ez volt a nagy win98 korszakában is, addig nem váltottak emberek, amíg nem volt muszáj... Tudni kell befogadni az újításokat.. Aki nem képes rá, az így járt... Vistára oké, arra nem váltottak az emberek, tény, megvolt rá az ok.. De akinek már újabb konfigja van >s775, AMD terén >s939, bár s939-re is simán lehet win7et rakni, ah van alatta memória, akkor miért ne? Lényegében semmit sem veszítesz.. Mit veszítesz a 7 alatt? Azt a ~10% FPS különbséget? Az aztán komoly probléma.
Az Aero semmi teljesítményt nem vesz el, netbook-on sem, sőt.. Aero-val ugyan annyit megy a gép szinte, mint aero nélkül.. Asztali gépen pedig semmi különbséget nem veszel észre.
-
aag
őstag
Szerintem tényleg menjél bogyót szedni XP alatt.. mert a XP-t már nagyon rég nem használok és mikor XP-s vagy linuxos gép elé ülök a win7es fícsörök kis hülyeségek baromira tudnak hiányozni.
Én igen. Több olyan videó-vágó progim is van (jogtiszta), ami nem műxik w7-en. Linuxon mg aztán pláne nem. Szóval ki mint él, úgy ítél...
-
SPY0817
aktív tag
Szerintem tényleg menjél bogyót szedni XP alatt.. mert a XP-t már nagyon rég nem használok és mikor XP-s vagy linuxos gép elé ülök a win7es fícsörök kis hülyeségek baromira tudnak hiányozni..
az office 2010 meg egy egészen jól sikerült termék PL az kifejezetten bejön hogy egy excel táblát pik pak belehet illeszteni egy word docba mint objektum vagyis mint kép..
Ha meg sose fejlesztenének sose haladnánk.. és te se lehetnél maradi..
Én spec örülök hogy kihasználják az újabb rendszerek az újabb hardvereket..
-
-
szab.tam
nagyúr
pár év múlva? ha én még leszek, akkor olyan, minthogy pc nem. a zsebünkben lesz, és már csempék sem lesznek, mert valami kinetic senzor, vagy agyhullám letapoagtással lesz vezérelve. azt fogom még hogy utálni...
akkor veszem elő a zx81-et, és megyek ki egy barlangba.... (ahol persze lesz áram. és net. és légkondi. és xp.....)én pont tegnap állítottam fel a gondolatomban az üzleti ütemtervet a passzív hűtésű álmodozásaimról:
2 év tanulás, kísérletezés, rajzolgatás, csapatgyűjtés
3 év felfuttatás
5 év kasza
cégeladás. (mert 15 év múlva nem lesz mit hűteni nagy bordákkal...)új márkanév tervem tegnap flash-ként bevágott.
csak véedtni kéne, de q*** sok lesz....(#65) CPT.Pirk
ok. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sőt, Win ME-n meg 10-20%-al gyorsabban futnak a játékok, mint XP-n. Emlékszem még egyik pc-s újság tesztjére kb. 2001-ből.
Nincs azzal gond, hogy kielégíti az igényeidet, csak a mikénttel van gond. 10 év az informatikában kb. mint 50 év vagy több az autógyártásban.
A gondok a felszín alatti technológiákkal vannak, amiket anyagilag és / vagy fejlesztési időben nem érte meg frissebbre cserélni, ha megérte volna, akkor lett volna valami lényegi újítás SP3-ban, akár csak olyan apróságok, mint új Sata driverek.
Ezek a technológiák mára elégtelenek, veszélyt jelentenek mind a rendszer használójára, mind az internet többi felhasználójára.Ha neked megszokott rendszer kell hosszú éveken át állandó fejlesztéssel a háttérben, akkor ne MS terméket használj.
-
Воланд
titán
Majd kiderül.
(#60) shteer: nem értetted, hogy mire céloztam. a wp7 egyik legfontosabb eleme az élő csempék. a windows 8-tól kezdődően a microsoft ezt szeretné továbbvinni a pc-tablet-xbox vonalon is, nem véletlenül mondják azt a fejlesztőknek, hogy a metro felület alá írjanak alkalmazásokat, hogy a felhasználónak minél kevesebbszer kelljen visszalépnie a "régi" aeros felületre. nyilván egy jó ideig nem fog eltűnni a klasszikus asztal (pl. az office még egy darabig ott fog futni), de a lényeg nem az lesz, hanem a start képernyő és ami köré fog épülni.
-
Mindegy hogy kiszolgál téged, vagy nem, egy idő múlva majd azt az üzenetet fogod kapni, hogy elavult a rendszered, nem biztonságos, gyere vissza ha 7-est vagy 8-ast használsz.
Lásd böngészők. Igaz ott tudsz ff, vagy chrome vagy bármire hivatkozni. Csak ott meg azzal fognak meg, hogy a legújabb kell, ez meg csak a 7, 8-on megy majd. Szóval így is úgy is kényszeríteni fognak, hogy válts, és ez elkerülhetetlen. Persze ha nem netre használod, hanem a régi játékok futtatására offline, akkor oké használd ahogy tudod. De ha netre mész, akkor bizony kapod majd az üzit, hogy válts böngészőt és az meg abból következik, hogy windowst is cserélni kell. Vagy a játékonál, Hiába gyorsabb néhány %-al xp alatt, az új játékokba meg berakják azt, hogy vista és felette menjen. Szóval ez így sakk matt. Persze nekünk, nem nekik. -
Pont te válaszoltál, pedig neked kevésbé szólt.
Hot swap hibákkal nem nagyon találkoztam, de ettől függetlenül a Win 7 előnyösebb játékra, mert jobb a memóriakezelése, előnyösebb videózásra az újabb interfészeknek, API-knak köszönhetően és jobb, kényelmesebb, ha 3 GB feletti memóriád van. Nem is azért érdemes váltani, mert új, hanem azért, mert megéri.
Természetesen az XP rengeteg igényt ki tud ma is elégíteni, nem is kell mindig váltani, ha nincs rá szükség.
Kicsit cinikusra sikerült az utolsó mondat, elismerem.
woland_y2k:
A Metro és a WP7 két külön presenter - nyilván mindkettőre meg kell írni az alkalmazásokat, így ha kikapcsolom a Metro-t, nem fognak menni a Metro-s cuccok. Ez tiszta sor, csak arra akartam célozni, hogy ami most megy Win7/Win2008 alatt, az fog a 8-ban is a régi felülettel, kikapcsolt Metro-val. Biztos lesz lehetőség a lelövésére. Eddig is vissza lehetett állni a régire.Naveno:
"Én júzerként kb ugyanazt látom: ugyanannyit várakozik az oprendszer a bootra, egy lemezt ugyanannyi idő megírni, a böngészők ugyanannyi idő alatt nyílnak ki..
Egyszerűbb volt régen a hw, de a sw-ben se volt x millió fölösleges funkció."Itt több dolog is felmerül. A DVD megírása vagy a böngésző indulása nem az oprendszer függvénye, ezért ebben kevés javulást láthatsz. Max. az oprendszer memória és szálkezelése gyorsíthat, de látványosabb a programok megnyitásának sebessége például HDD vagy SSD között összemérve.
A Boot előtti POST és minden más nyilván megint nem az oprendszer dolga, az a sok "fölösleges funkció" meg egyfelől nem teljesen fölösleges, másfelől a visszafelé kompatibilitás jelentősen megnöveli a következő generációt - ezért is lesz nagyobb a Win 7 tárhelyigénye, mint az XP-é.
-
Naveno
tag
Biztos, hogy bele lehet kötni, de ez személyes vélemény volt
Én júzerként kb ugyanazt látom: ugyanannyit várakozik az oprendszer a bootra, egy lemezt ugyanannyi idő megírni, a böngészők ugyanannyi idő alatt nyílnak ki..
Egyszerűbb volt régen a hw, de a sw-ben se volt x millió fölösleges funkció.Amúgy 7-es Windowsom van, boltban vásárolt, mert ez az első, amelyik jobban tetszik, mint az XP. És azért egy tízéves rendszert tenni mai vasakra..
-
westcoastog
veterán
Asztali fronton nem kérek ebből a tapogatós nagy ikonos metróból, maradjon a sima aero, ami érdekes a rendszerből az úgy is a motorháztető alatt van.
-
Воланд
titán
Olyan lenne, mintha egy windows phone alatt kapcsolná ki az ember a csempéket. itt egy példa, hogy mi nem megy aero alól.
(#53) stevve: metro elemeket fog kapni, de ezt a start képernyőt nem hiszem (akármit állít az ember a serveren, a rendszer dobálná át a klasszikus asztalra, mivel nem fogják az egészet kompletten átírni). akinek meg az sem jön be, annak meg ott lesz a server core.
-
szab.tam
nagyúr
"Akik egy tíz éves rendszerbe vetik töretlenül a bizalmukat, legalább vegyék a fáradságot az újabbak fikázása előtt és nézzenek utána a dolgoknak."
a középmesgyétől messze létezik 2 szélsőség. az egyik akkor is erőlteti az újat, mégha semmi szüksége sincs rá. a másik akkor is ragszkodik a régihez, ha már rég váltania kéne.
én bevallottan kicsit ez utóbbihoz tartozom.és nem váltok, ha nem érzem a szükségét, csak mert új.
a 3 giga ram elég.
ssd-t tudtam partició eltolni klónozás után.
és nem jönnek a sata / esata driver anomáliák, főként hotswap-nél, mint win7 alatt jöttek.
játékok jó része nálam gyorsabban fut xp alatt. régiek, újak vegyesen. (nem a dx9 vs 11 miatt.)tehát ha valaki a dedikált ramkorlát, sok cpu mag miatt, vagy akármilyen egyéb megfontolásból szükségesnek tartja az újabb os-t, legyen neki.
természetesen azzal én sem értek egyet, hogy valaki úgy kritizál, hogy ki sem próbálta, csak nyálverni jön. ugyanaz, mint amikor jöttek sokan, hogy minek a 2, majd a 4 magos proci.
így nem mondom, hogy teljesen felesleges feljesztés a win7, 8, stb.de azt veled ellentétben nem értem, hogy miért ne vethetném a töretlen bizalmamat az xp-be, ha számomra tökéletesen megfelel, és kiszolgálja az igényeimet?
mert ezt felhozni pontosan olyan szűk látókösűség, mint akik a partvonalról bekiabálva, nulla tapasztalattal jönnek az általad említett módon fikázni az újat. egykutya... -
Воланд
titán
Nem lehet majd váltani. Persze regeditből ki lehet majd lőni ezt a felületet, de kétlem, hogy nem lesznek így hátrányok. Például pont az új keresési funkciók nem fognak aero alatt működni.
Más: ez még nem béta verzió, messze van még attól. Sima fejlesztői előzetes elsősorban azért adták ki, hogy az alkalmazásfejlesztők megismerjék az új felületet, környezetet és ne a win8 megjelenése után x hónappal legyenek majd rendes, metro ui-s alkalmazások.
-
DeadMeat
nagyúr
Még szerencse, hogy lehet majd váltani..ez a metro ui forradalmian undorító.
-
"15 éve ugyanolyan gyorsan indul el a számítógép, ugyanolyan sok idő kell ugyanahhoz..
Állítom, hogy 2001-ben az XP ugyanolyan gyorsan indult el az akkori AthlonXP-men, mint most a 7-es az i7-en."
Kétlem.
"Mert hiába fejlődik a hardver, ha a szoftverek erőforrásigénye is megy vele."
A Windows8 csiricsáré felülete azért van, hogy minél több erőforrást megegyen, és vegyél új processzort, vga-t, stb. Pont.
Ez sem igaz, mert például pont a Win 8 új html+javascript megjelenítője lényegesen kevesebbet "eszik", mint az XP WinForms megjelenítője. A Win 7 WPF-e is csak kevéssel több memóriát kér, mint az XP. Vagyis a Win 8 sokkal kevesebb erőforrást igényelne, ha nem kellene még az Aero-t is cipelnie. Épp az alacsony igények felé haladunk. Pont.
"Akkor minek a "fejlődés"?"Ilyen alapon kár lett volna a kereket is feltalálni, mert nélküle is meg voltunk - de mégis mindenki rászokott.
Mindenki:
Akik egy tíz éves rendszerbe vetik töretlenül a bizalmukat, legalább vegyék a fáradságot az újabbak fikázása előtt és nézzenek utána a dolgoknak.Más. Ma jelent meg egy cikk az Indexen az új Ubunturól. Azt írja benne az írója, hogy "majdnem egy évig Ubuntut használtam a szerkesztőségi Windows XP helyett. Azért, mert az Ubuntu modernebb a tízéves XP-nél". És ez most akkor előny vagy hátrány? Mert így leírva elég nagy balgaságnak hangzik, hogy egy friss verzió jobb, mint egy 10 éves másik rendszer... szép is lenne, ha nem lenne jobb nála. A cikkíró is csak az XP-t ismeri, ezek szerint, mert tovább nem jutott időben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem csak a DX11 miatt érdemes win7-re váltani..
Ez is csak egy elterjedt hülyeség, amit a kis naív emberek el is hisznek.. Ennél már csak az a jobb, hogy xp alá lehet dx10-et, meg dx11-et kreálni..
Sztem az office 2007/2010 sokkal használhatóbb mint a 2003.. (mondom ezt szövegszerkesztőként)
-
_Atesz
addikt
Az XP nem támogatja megfelelően a multiprocesszoros rendszereket, valamint az anyanyelvi változat csak 32 bites, aminek köszönhetően 3,25GB memóriát lát maximum a rendszer.
Sok más szempontból is gyengébb az XP mint a 7.
Viszont ez az új szaniter rendszer a 8-ba nekem se tetszik.. -
szab.tam
nagyúr
tökéletesen megfogalmaztad a lényeget. főként a végét...
én a statikus, ultra konzervatívok közé tartozom. addig adom a prioritást az xp-nek, amíg csak lehet. win7 is csak a dx11 játékok miatt van, és csak néha. office 2007 is is csak mert rá vagyok kényszerítve.
jól működő dolgok erőltetett változtaása csak azért, hogy bevételt lehessen generálni. nagyon nem szeretm ezt a világot...
(rajtam múlna, bogyót gyűjtögetnénk. - természetesen xp alatt...)no win8, no tapiteli, no csepme...
-
Móci
addikt
Tableten ezt a felületet nagyon is el tudom képzelni, ám az asztali gépemen már nem annyira.
Lehet majd adok neki egy esélyt, de eddig ez nem valami meggyőző számomra. -
Ateszzero
őstag
Egyébként milyen állapotban van a kipróbálható verzió?
Ha normálisan működik a nagyrésze akkor lehet hogy kipróbálom az egyik vinyómon. -
leviske
veterán
Épp tegnap pakoltam fel laptopra. Én hülyét kapok ettől a felülettől, ez csak érintőkijelző mellett használható rendesen, egér+bill kombóval élvezhetetlen.
(#14) atti_2010: Azért az vicc, hogy a kikapcsolása így "el van dugva". Innentől aztán rohadtul választható egy átlag felhasználó számára...
-
Naveno
tag
15 éve ugyanolyan gyorsan indul el a számítógép, ugyanolyan sok idő kell ugyanahhoz..
Mert hiába fejlődik a hardver, ha a szoftverek erőforrásigénye is megy vele.
Állítom, hogy 2001-ben az XP ugyanolyan gyorsan indult el az akkori AthlonXP-men, mint most a 7-es az i7-en.
Akkor minek a "fejlődés"?
A Windows8 csiricsáré felülete azért van, hogy minél több erőforrást megegyen, és vegyél új processzort, vga-t, stb. Pont.
-
M@trixfan
addikt
válasz
jaffa 2843 #17 üzenetére
Ez hasznos infó. Indulhat a tweak-elgetés, hogy egy operációs rendszer ne okozzon agyérgörcsöt az első 5 perc használat után
Ez egy förtelmes elképzelés, minden össze-vissza van benne. Mindig úgy érzem, hogy a Microsoft a Win95 óta skin-elget egy alap felületet és nem képes ízlésesen összeintegrálni a funkciókkal a megjelenítést. Nagyon bízom benne, hogy ez a Developer Preview azért ilyen, hogy tablet-re gyorsan legyen valami amit meg lehet mutatni.
-
tajati
aktív tag
Én speciel samsung netbookomra dobtam óriási volt a gyorsulás win 7 képestt
de 1 hét után beadta a kulcsot. Most éppen a win7 akarom vissza dobni pendrive röl de nem nagyon akarja.....:S
-
toldy
őstag
válasz
audi100td #11 üzenetére
Igen, kilehet, nem kell hozzá semmi prog, egyedül regeditben kell egy dologot átírni, de szigorúan saját felelőségre.
Az erőforrás igényekre azt kell hogy mondjam, nagyon jók, úgy száguldozik mint a veszedelem, de azért időnként előjön pár beta betegség. A leggyakoribb pl hogy bekapcsolom a gépet és azzal az üzenettel fogad, elfogyott a fizikai memória, semmi automata program nincs fent, csak az üres windows asztal van, és 4gb ram van a gépben, az eszközkezelő is azt írja hogy 4gb ram van és hogy megtelt, ilyenkor csak egy újra indítás segít. ( ez a metro kikapcsolása elött is előjött nekem).
-
Armahun
addikt
Hát igen, le kell butítani a felületet a felhasználók szintjére.
-
Stukker1987
senior tag
A Windows 8 Metro Ui felületét "házilag" is rá lehet varázsolni az asztalra. NEm olyan okos(bár nem tudjuk h ez mennyire az), de szintén jól néz ki és a leggyakrabban használt dolgokat ki lehet rakni. RSS-ek is kipakolhatóak és így akár a ph! cikkei is azonnal, 1 kattal elérhetőek.
Jó dolog,de érintőképernyőn ütős igazán!
Ezzel csak annyit akarok mondani,hogy a lényegi változtatásokat én jobban várom. (pl kisebb erőforrásigény,jobb hardverhasználat)
-
netpeti98
addikt
Nekem nagyon tetszik ez a metro rögtön ott van rendezetten az összes infó az asztalon.
Üdv netpeti98
-
Male
nagyúr
Egyetértek... alapvetően szimpatikus a felület, de egérrel desktopon nagyon nem tetszik. Szerencsére elérhető a régi is, így meg oké a dolog.
(Ettől a fél méteres órától mondjuk hülyét kapok... egy telefonon jó, de 23"-on nem akarom a hatod képernyőt kitöltő órát... nem tudom, mások lehet, hogy a fél életüket az óra nézegetésével töltik, én elég ritkán pillantok rá.)
-
_Atesz
addikt
Miért nem szimpatikus nekem ez az új felület, meg ahogy egyesül a processzor a grafikus maggal? Lehet túlzottan maradi vagyok?
-
Sírni fognak majd hogy hozzák vissza az XP kinézetet. Ez olyan mint az office 2003, 2007, 2010 közötti különbség. A 2003-at mindenki szokta, majd ha váltott, a ribbon menü az agyára ment + A FILE menűt kivették, helyette volt a startmanü féle változat. Akkor jött egy kis okosság a 2007-hez, 2003-as menüsorral. A 2010-ből meg kivették a startmenü féle okosságot, mert a sok idióta visszasírta, hogy nekik nincs FILE menüpontjuk. Aki meg 8-at akar majd használni xp után, az meg majd jön a win8 topikba, hogy ő xp skint akar... Hát ez lesz vagy 500 hsz erről fog szólni a topikba, meg arról, hogy lehet szétmoddingolni a rendszert xp kinézetre... Ez lesz...
-
rybank
senior tag
Ez radikális változtatása a felületnek. Két-három menüt eldugtak a Vistában és a világnak ez bonyodalmat okozott. Mit fog tenni a metro ui?
-
BoB
veterán
Ez a Metro UI egyszerű mint a faék....
-
zsolt501
nagyúr
Engem mennyire idegesít ez a színvilág.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egyszer szánni kéne rá időt, és ki kellene próbálni...
A "normális" aero-s felületről esetleg lehetne képet kérni, hogy az hog is mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A mai bejegyzéssel új sorozat indul, amelyben megnézzük, mit és hogyan tud a Metro kezelőfelület.
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest