Hirdetés
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Belépőszintű ATX 3.1 tápokkal jelentkezett a Sharkoon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Megrősíteni tudom csak amit írtam: az Enterprise RTM-et valóban nem lehetett "upgrade"-elni. Mai nap lejár a kedvezményes Win 7->8 upgrade lehetőség. Eléggé fájdalmas volt két gépen is legyalulni a Win 8 Enterprise RTM-et, felszenevdni a WIn 7-et, és utána még a Win 8 upgrade telepítő az netes...
-
unrealnoise
senior tag
válasz
unrealnoise #56 üzenetére
Közben most olvasom, hogy nem legális a cucc így. Hát jah, de igazából már ez a megoldás is vicc, mintha a microsoft nem tudná, hogy egy csomóan kihasználják ezt a kiskaput.
A másik poén, hogy én nem találtam olyat, hogy legálisan megvenni neten a win8-at, csak ezt a frissítéses megoldást.
ünnepek alatt nekem nem volt türelmem egy lemezre várni (feladják, meg etc...), így hát frissítettem (trükköztem), ami olcsóbb is...
szerintem ennyiért lehet azok is megvették, akik egyébként nem vennék meg...
lásd; nekem sem volt még rendszerem, ennyit simán áldoztam most rá, sőt akár 15-20 körül megvettem volna, ha neten megtalálom azonnal letölthető legális formában.
nem találtam sajnos, ami a mai világban vicc. mert bár lehet mégis van valami ilyen lehetőség, de nagyon el van dugva. ezt a frissítési cuccot találtam csak, érthetetlen, hogy nincs 2012-ben olyan opció, hogy frissités helyett, a bolti árnál azért kedvezőbben (hiszen nincs szükséged fizikai adathordozóra etc...), de megvehesd teljesen legálisan, teljes áron.
ezt a microsoft cseszte el.
én meg lehet kidobtam 9000-et az ablakon, de nem is kell szöszölnöm a virágbolti verziókkal.
ezek után meg nem veszem meg a teljeset ("még egyszer", mert akkor már tényleg kidobott pénz lenne.)de tényleg érthetetlen ez az egész. 2013 elején vagyunk, és nem lehet netről megvenni és letölteni egy operációs rendszert? Hol élnek ezek?
ha meg igen, akkor miért nincs kinn egy csomó általam megtekintett windows-os oldalon?
-
unrealnoise
senior tag
Én is az előzetesről "frissítettem" 9000-ért win8-ra - bármiféle win7 vagy Xp licensz nélkül...
És bár én is elég kritikus tudok lenni, de SSD-vel sokkal gyorsabb a win8 (a win7-nél is), a csempék nem zavarnak, egyszer látom őket, aztán csókolom. A rövidebb betöltési idő miatt még mindig pluszban vagyok időben...
Nem értem mire fel ez a win8 utálat, semmi gond vele. egy nyavajás drivert nem kellett felraknom, minden azonnal működött. (Persze ez nem nagy szám, csak akkor tudnám, hogy mi a baja vele itt egyeseknek?)
Az, hogy jelenetősen gyorsabb? Az, hogy a csempék ott vannak egy fél pillanatra?
c-c.... -
Sinesol
veterán
Hmm az azert elég agresziv hogy 2 orankent leallitja a gépet
.
Mindente egybevetve szerintem jo ez az uj Windows, nem is ertem mi a problem vele. Egyaltalan nem igaz hogy csak tapizos cuccokhoz jo, a start menüt leszamitva nagyjabol ugyanaz, en 4 honapja hasznalom es naponta csak bekapcsolaskor latom a csempet szoval senki nem kenyszeriti rank viszont ami feltünö hogy sokkal gyorsabb a Windows 7-nél, és ezt minden ismerösöm ugyanigy alátámasztja. Ha meg annyira belevan örülve vki a start menübe akkor van ezernyi program már ami visszahozza, habár én regi verziokban sem hasznátam sokat, azok a funkciok meg amik fontosak belöle jobbkattintassal a bal also sarokban ugyanugy megvannak, és még csak ki se kell keresni öket, csempéken meg sok minden megvan es hamar elérhetö másodpercek alatt es nem kell keresgélni a menükben, de ha vkinek ez fáj hát még mindig csinálhat mindenröl parancsikont az asztalra.
-
flamich76
tag
válasz
Loading... #40 üzenetére
Kész szerencse, hogy a win8 nem csak a modernUI appokból áll.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Loading... #40 üzenetére
tehát a te véleményed über alles és ha te nem tudod használni akkor más sem és az biztosan rossz is.
-
tocsa
senior tag
Egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet, szerintem ez a posztban is szerepelhetne: akik 90 napos Winodws 8 Enteprise RTM-et használnak, azoknak rossz hír, hogy ez a változat nem upgrade-elhető (legalábbis a figyelmeztetések szerint). Ha vásárolunk licenszet, újra kell telepítsük a Windows 8-at. Pár fejlesztőt talán érinthet ez, remélem nem kerülte el senki figyelmét. Mindez csak Winodws 8 Enteprise RTM 90 day eval-ra vonatkozik csak.
http://www.redmondpie.com/windows-8-rtm-enterprise-90-day-evaluation-trial-now-available/
http://msdn.microsoft.com/en-us/evalcenter/jj554510.aspx
Mondjuk egy érdekesség, hogy én ilyet használok, de már jóval több mint 3 hónapja van fenn a fő laptopomon, de nem kajabált eddig. Mondjuk január közepétől már fog valószínűleg. -
Воланд
titán
válasz
Loading... #49 üzenetére
nem kell ahhoz semmilyen verfannak lenni, hogy masnak a munkajat ne lopja el az ember...
-
Glenda
addikt
válasz
Loading... #49 üzenetére
Olvasd el a szabályzatot.
-
Loading...
csendes tag
Hát, figyi, azok után, hogy mekkora fércmunkát adott ki a kezéből az MS, azok után ez a szócska ez nem igazán került a figyelmem középpontjába. Feltettem mindenkinek, akinek kellett, még ha nem is legális.
Tudod, én nem vagyok meggyőződéses MS vérfan, szal én akár ezt is megtehetem bármilyen lelkifurdalás nélkül!
-
Воланд
titán
válasz
Loading... #47 üzenetére
ezt mar befoltoztak es kulonben sem legalis...
-
Loading...
csendes tag
Aktiváld vmelyik KMS szervert
Váltsd át a géped Kairói(GMT+02.00) időszámításra majd szinkronizáld és látogasd meg http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs
Igényelj kódot Jan.31.-ig a Media Center Upgrade-hez, várd meg míg megjön és aktiváld vele a Windows-t(Rendszer -> Kiegészítők telepítése vagy vmi hasonló -> Saját kóddal rendelkezem).
Kapsz egy eredeti verziót, gyári MS serial-al. Kell ennél több? Mentsd el a serial-t mert azzal, azon a gépen bármikor újratelepítheted!
-
dfsz34
őstag
A feltételek között van, hogy rendelkezned kell érvényes alaplicenccel.
Azaz, ha ez neked nincs, akkor tényleg annyi történt csak, hogy kidobtál az ablakon 9000 forintot, mert nem legális az op rendszered. Azért ilyen olcsó, hogy válthass régebbi op rendszerről. Új felhasználó meg fizesse meg a borsos árat. Nem olyan olcsó belépni a windows világába legálisan.
Annyit tudok ajánlani, ha valaki nagyon ronyózik a licenc esetlegesen illegális volta miatt, hogy rátesz egy ingyenes truecrypt titkosítást a rendszerlemezre és a gép indulásakor meg kell adni egy plusz jelszót, ennyi az összes kellemetlenség. Sebességben észrevehetetlen már egy i3 procinál is. Egyébként ezt akkor is érdemes megtenni, ha legálisak a programok, mert mint egy cimbinél elvitték a laptopját és ugyan a windows-t nem tudják elindítani, de minden fájlhoz hozzáférnek. aztán lehet gondolkodni rajta, hogy mondjuk az összes jelszó és pin kód nem volt-e lementve egy excel file-ba, mert akkor pech.
A truecrypt gyakorlatilag feltörhetetlen, legalábbis az ép ésszel belátható esetekben, mert senki nem fog szuperszámítógépidőt ráereszteni a te merevlemezed feltörésére, de még úgy sem egyszerú egy serpent-twofish-AES törés, szóval nyugodtan tolj rá titkosítást és akkor nem kell stresszelned semmi miatt, ha ilyen ideges fajta vagy. Vagy vedd meg legálisan, mint oly sokan tettük...
-
Воланд
titán
a frissitesi seged konkretan nem foglalkozik az alap rendszer eredetisegevel. csak hardver es szoftver ellenorzest vegez a frissites elott.
szerk.: de ez mar ezerszer leragott csont. ha nincs ervenyes xp, vista, win7 licenced, akkor nem vagy jogosult a win8 frissitesre. pont.
-
haris
őstag
Lejárt a szerk. limit..
Esetleg még magamat ismételhetem:
"Talán ez most azért van, mert a szoftver nem olyan népszerű mint kellene lennie, ezért így akarják növelni az elterjedtségét. (ez már valószínűbb)
Nekem tök mindegy."Biztos nem véletlenül van így a weboldalukon ahogy van. És 9000 ft is jó pénz egy programért, amit még ingyen sem akarnak letölteni sokan ahogy olvasom a fórumokat...
-
haris
őstag
"* Az ajánlat 2012. október 26-tól 2013. január 31-ig érvényes olyan magánszemélyek és kisvállalkozások számára, akik legfeljebb öt eszközre szeretnének frissítést vásárolni. Ha Ön kisvállalati ügyfél és ötnél több eszközt kíván Windows 8 Pro-ra frissíteni, további információért lépjen kapcsolatba Microsoft-partnerével. A Windows 8 Pro telepítéséhez az ügyfeleknek Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview vagy Windows 8 Release Preview rendszert kell futtatniuk. Az árképzés régiónként és viszonteladónként eltérő és számos tényezőtől függ (például az átváltási árfolyamoktól, a helyi adóktól, vámoktól és díjaktól, a helyi piaci feltételektől és más árképzési szempontoktól). A tényleges fizetendő ár magasabb lehet a reklámban szereplő árnál. A tranzakció lebonyolításához nemzetközi hitelkártyára is szükség lehet. Tekintse meg a különleges ajánlat részleteit!
„A Pro letöltése” hivatkozásra kattintva telepíthető és futtatható a Windows 8 frissítési segéd, amely megállapítja, hogy számítógépén frissíthet-e a Windows 8 Pro rendszerre, készít egy kompatibilitási jelentést, majd végigvezeti a vásárlás, a letöltés és a telepítés lépésein. Vásárlás előtt futtassa a Windows 8 frissítési segédet annak megállapításához, hogy számítógépét frissítheti-e Windows 8 Pro-ra. A szoftver vásárlás nélkül is futtatható. A frissítési segéd összegyűjt bizonyos információkat arról, hogy mi történne egy esetleges frissítéskor. További információ az adatvédelemről és a frissítési segédről..."
(Akkor itt a teljes szöveg a weboldalról.)Én letöltöttem a frissítési segédet, azt futtattam, ami felajánlotta a frissítést amit elfogadtam és fizettem. Vagyis én nem követtem el törvénytelent. És szerintem a microsoft is örül, egy ügyféllel több.
És ha ez csak egy hiba a rendszerben, akkor szintén ajánlott minél többeknek ezt kihasználni. De nem hiszem hogy véletlen lenne így megfogalmazva....schawo
Nem én terjesztem a hülyeséget, ez van leírva a hivatalos win8 oldalon, onnan másoltam ki, mint ahogy a PH!-s fiúk is... -
Loading...
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #31 üzenetére
Ööööö, hát lényegében az egész modern UI minőségét/használhatóságát/kiforrottságát a Skype App-éhoz tudnám hasonlítani.
Aki ennek az ellenkezőjét állítja az hazudik saját magának.
-
haris
őstag
DE miért is?
"* Az ajánlat 2012. október 26-tól 2013. január 31-ig érvényes olyan magánszemélyek és kisvállalkozások számára, akik legfeljebb öt eszközre szeretnének frissítést vásárolni. Ha Ön kisvállalati ügyfél és ötnél több eszközt kíván Windows 8 Pro-ra frissíteni, további információért lépjen kapcsolatba Microsoft-partnerével. A Windows 8 Pro telepítéséhez az ügyfeleknek Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview vagy Windows 8 Release Preview rendszert kell futtatniuk."
(Hivatalos Microsoft weboldal)Én Ubuntut használtam, mert nem bízom a sok tört rendszerben, mert ugye semmi nincs ingyen, kaphatsz mellé kis malware-t, spyware-t....
De amikor lehetőség volt rá, letöltöttem a win8 RP-t és próbálgattam, mert érdekelt, kíváncsi voltam milyen. Az teljesen jogtiszta rendszer, aminek a licence lejár most januárban.
A rendszer tetszik, üzemidőben jobb mint az Ubuntu, vagy a Fedora amiket használtam előtte (5-5,5 óra helyett kb 7 óra) Erre megláttam ezt a lehetőséget. És a microsoft oldalán is azt írják, hogy a win8RP hivatalos frissítési alap. Naná, hogy megvettem.Talán ezzel akarja meghálálni a microsoft hogy teszteltem az új rendszerét amiről Ő rengeteg info-t gyűjthetett, amivel kijavíthatta a benne található apró, de annál bosszantóbb hibákat. (nem hinném, de olyan jól hangzik
)
Talán ez most azért van, mert a szoftver nem olyan népszerű mint kellene lennie, ezért így akarják növelni az elterjedtségét. (ez már valószínűbb)
Nekem tök mindegy.Szerintem jó a rendszer, és bár szokatlan a metro felület, de ha megszokjuk, jobban használható mint a start menü. Mivel sok linux rendszer is különböző felhasználói felülettel rendelkezik, és én próbáltam is néhanyat, ezért az átállás sem volt olyan vészes, mint ahogy sokan hisztiztek(nek) miatta.
És ha ezzel az akcióval csak egy kicsit is fehéredik a magyar windows használat, a sötét oldalon, már akkor megérte. Na meg a microsoft is hozzájut nem kevés bevételhez, ami ugye 0 lenne erről az oldalról.
Úgyhogy csak az ne frissítsen, eki sajnálja még ezt a pénzt is egy hivatalos , jogtiszta win-ért -
pereces
tag
Erről jutott eszembe, hogy mivan akkor ha céghez kopogtatnak be ?
Az eredeti dobozos xp-m számláját már a könyvelőm se tudja előkeresni (még a NAVosoknak se lenne bőr a képén egy évtized után ezt kerestetni) ... ilyenkor jó arc vagy alapon elhiszik nekem vagy kérik az izzókészletet -
bloomberg
tag
Én egy hónapja használom a win8-at.
Előtt xp-t és párom win7-ét használtam.
A 7-es már idegen, nagyon megszoktam a csempéket, nem is értem minek oda a start-menü
-
CyberPunk666
senior tag
nem csak tapizásra jó, ha belakod és kihasználod a metro appok lehetőségeit akkor jó. Persze, ha a w7-t akarod ráerőltetni, akkor nem fog bejönni, mert erre nem alkalmas.
Tény és való, hogy az új rendszer jó használatához váltani kell, amit sokan nem tudnak megtenni.Nem kell levelező kliens, minden üzenetküldő külön telepítés nélkül egy felületen elérhető, a sok helyen lévő képeket egy helyre kategorizálva gyűjti, minden eddiginél jobb felmásolással. Ezeket a funkciókat sokkal könnyebben tudják használni az öregek.
Én megvettem a 9000-es upgradet és a w8-t használom, ami nagyon tetszik. Tetszik, hogy a start menüben bármire kereshetek kategorizálva, még a térképen is!!!
Jah és nem koca user vagyok. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a w8 nagyon jó. jah és hddről is iszonyatosan gyors.
-
Lacix29
őstag
válasz
CyberPunk666 #24 üzenetére
A Windows 8 sajnos nem igazán jó. Illetve jó lehet tapizós géphez, de nem egy normál PC-hez.
Start menüt, ahonnan a telepített programokat el lehetett érni kiírtották. Nem tudom miért, most lehet az explorerrel böngészni a programok után, vagy lapozni a csempés programok között ahol minden látszik egyszerre. (Beállítások elérése is sokkal nehézkesebb)
Az egész kezelőfelület nem egeres és billentyűs használatra lett kitalálva, sajnos a régi felépítéshez nem lehet visszatérni. Én Windows 7-ről nem váltanék erre (kb olyan mint az XP után a Vista ami szerintem egyértelműen kudarc volt).
Egyébként akik Windows 8-at használnak annak is a 2/3-a a Windows 7-et tartja jobbnak.
Even Windows 8 early adopters prefer Windows 7 by two to oneEgyébként 32bites Windows XP-t is le lehet cserélni 64 bites Windows 8-ra. Csak egy 64 bites gépről (XP, Vista, Windows 7) kell megvásárolni a Windows 8-at és telepítő USB-re/DVD-re kell letölteni majd a kapott kóddal lehet teljes installt csinálni a másik gépen lévő XP-re.
-
8HAA
tag
BUÉK
-
dqdb
nagyúr
Igen, megy, fel tudod rakni és használni, csak a végeredmény nem lesz legálisan használható. Lényegében kiadsz 9000 forintot egy olyan frissítésre, aminek a használatához nincsen jogosultságod, hiszen hiányzik a hozzá szükséges jogalap, egy legális XP/Vista/7 példány. Bár még ez is jobb, mint a semmi, legalább nem tartalmaz virágbolti meglepetéscsomagot.
A közelemben található hat gépből egynek a frissítésével végeztem, de már most unom. Igaz, a fejlesztői laptopom újratelepítése több ideig tartott (körülbelül 1 órányi kattintgatás/gépelés és 20-21 órányi várakozás), mint a többi öt összesen fog.
-
CyberPunk666
senior tag
a w8 amúgy teljesen jó, csak használni kell az új lehetőségeket, és nem a régit ráerőltetni az újra. Persze, hogy arra nem lesz ideális.
-
CyberPunk666
senior tag
Az kimaradt a cikkből, hogy jan 31-ig ingyen media center licencet lehet kérni az MStől w8hoz.
-
dfsz34
őstag
Tákolmány? Az, mint minden Windows, de azért 1, aki érez magában erőt, az írjon jobbat, 2, aki ért hozzá, az egész jól működő rendszert tud összerakni magának és finomhangolni ebből a "tákolmányból" is
Ok, értem, hogy a játék meg egyéb app fejlesztők azt szeretnék, ha egy op rendszer lenne, meg lehetőség szerint 1, de legalábbis hasonló konfigok, hogy könnyű legyen rá fejleszteni. Végül is, lehet, hogy valamikor eljön az az idő is, de jelenleg még a felhasználók szavaznak a pénztárcájukkal.
Tényleg nem tudom, mit gondolja a kommentedről, amikor rengeteg olyan felhasználót ismerek, akik mondjuk úgy, hogy használják az XP-t mindenféle probléma nélkül. Azért nem írom, hogy elégedettek, mert magyarországon élünk és itt nem szokás elégedettnek lenni semmikor. Ha megkérdezed őket, hogy elégedettek, akkor nyilván a válasz, hogy nem, de ha megkérdezed, hogy tudják-e komolyabb probléma nélkül, fagyás stb használni, akkor a válasz igen lesz.
Ugyanaz van, mint a hardverek esetében, eljutott a szoftverfejlesztés oda, hogy már nagyon jól használható op rendszerek vannak, amiket a meglevő hardverek nagyon jól kiszolgálnak.
Innen a fejlődés értelemszerüen valamilyen innovációval lenne a leghelyesebb, lásd tabletek. Azzal nem értek egyet, hogy csak azért lecseréljek egy jól működő oprendszert és programkörnyezetet, mert írtak egy újabbat.Újabbat, ami nekem, mint felhasználónak, sőt nekem mint a rokonság botcsinálta rendszergazdájának bármiféle komoly előnyt tudna adni.
ettől függetlenül tudom, hogy mi lesz, szépen lassan eléri a kritikus tömeget az új oprendszer, mert kinyírják a régieket a támogatás megszüntetésével és az inkompatibilitással... Így lesz, de nem örülök neki, sokkal inkább annak örülnék, ha kitalálnának valami tényleg új dolgot a személyi számítógépek esetében is. Mit tudom én, pl AI. Amennyi pénzt a M$ elcsesz programfrissítésekre, annyiból már egy egész korrekt AI projekt lement volna. Vagy miért nem tol bele mondjuk 10 milliárd dollárt, van neki és az a pénz sokszorosan visszajönne.
-
VIC20
őstag
Én is szerettem a 2000-est.
,,Másrészt meg hülyeség, ez olyan mint ma elavultnak tartani a CRT technológiát és aztán rákérdezni, hogy 1939-ben is ezt mondtam-e."
Ez természetesen igaz. Csakhogy a vád nem korszerűtlenség, meg idejétmúltság volt, hanem az, hogy az XP tákolmány. Ha ez igaz, akkor a tákolmány 2001-ben is tákolmány volt, ezért kérdeztem rá erre.
Szóval ketté kell választani a kritikát. Mindkét érvről lehet vitatkozni külön-külön, de ne keverjük a kettőt!
-
Glenda
addikt
Igen, a W2k-t jobban szerettem. Elég csak megnézni az akkori cikkeket, pont ugyanúgy lehúzták, mint most bármelyik új Windowst.
Másrészt meg hülyeség, ez olyan mint ma elavultnak tartani a CRT technológiát és aztán rákérdezni, hogy 1939-ben is ezt mondtam-e. A rendszer fejlődik, nekem őszintén nehezemre esik használni az xp-t. Feljeszteni rá meg mégjobban. 11 éves rendszer, ez olyan, mint az xp kijövetelekor Win 3.1-et használni és dicsőíteni.
-
VIC20
őstag
,,Az xp az eddigi legnagyobb tákolmány. Tele lyukakkal, rossz teljesítmény, régi API."
2001-ben is ezt állítottad?
Egyébként nem is tudom: valahogy én nem várom el egy operációs rendszertől, hogy ,,a jövőbe mutasson": ne mutogasson az semerre, csak eredményesen lehessen vele megoldani a ma feladatait.
-
Glenda
addikt
Az xp az eddigi legnagyobb tákolmány. Tele lyukakkal, rossz teljesítmény, régi API.
A Millenium és a Vista a jövőbe mutattak, ezért utálták az olyanok, akiknek nehezére esik új rendszereket megszokni. A 8-cal ugyanez a helyzet. Lehet itt jönni a Start screennel, de ha valakinek egész nap az van nyitva, akkor vagy nem csinál semmit a gépen, vagy tabletet használ. Ugye régen sem volt egész nap nyitva a startmenü. -
dfsz34
őstag
Hát igen, de akkor az ember nem járul a kasszához és nem fizet be csinos összegeket.
Nekem az office csomag tűnik amúgy a legnagyobb lehúzásnak. Egyszer totál komolyan nekiálltunk haverral meg az ismerettségi körrel együtt, hogy okés, akkor nézzük meg mi az amit nem lehet a 2003-as office-al megcsinálni. Lehet, hogy kevés időt töltöttünk el vele, de semmit, az égvilágon semmit nem tudtunk olyant kitalálni, amit tényleg valaki használ a munkája során és nem lehet a 2003-as office-al megcsinálni.
Erre mit lehet mondani? Ok, hogy egy cégnek meg kell élnie valamiből és ha van egy relatív jó terméke, akkor vagy azt csinálja, mint az alma, hogy fanatikus rajongótábort nevel ki, akik akkor is megveszik az új cuccot, ha csak minimálisat változtatnak vagy azt csinálja, mint a M$, hogy erővel megszüntet támogatást és kényszeríti a népet, hogy váltson, ha akar, ha nem. Nem szimpatikus nekem egyik megoldás sem...
-
deenee20
csendes tag
Arra leszek kíváncsi hogy akkor milyen tanakodás lessz ha kijön a win 8 után a 9 és a 10 stb
Eskü lassan már egy rossz sorozattá válikaz egész....
Amikor a Millenium jött ki akkor is sokan kritizálták
Az XP-t is csak fikázni tudják sokan nem beszélve a Vistáról.....
Értem én h változik az informatikai világ de miért nincs egységesítés ??????
Bár tök mindegy mert akkor is lesznek olyan emberek akik bizonyos dolgokkal nem értenek egyet
Vagy éppenséggel neki ez lenne jó a másiknak az.....Akkor a win 9 et adják ki alap rendszerként és igény szerintí mellékleteket lehessen letölteni hozzá elérhető áron....
Én nem kritizálni akarok senkit és semmit ...... örüljetek h van újdonság akinek megéri használja aki a klasszikusokat szereti azok pedig azt használják
Utóirat...... Sikerben ; Egészségben Gazdag Boldog Új Évet Mindenkinek
-
dfsz34
őstag
Azért az XP-t be lehet jól állítani. Nejem laptopján az van és lekopogom, de már 1 éve nem fagyott le, de ha azt mondom évi 1 kék halál, akkor annyival szerintem sokan kiegyeznek.
Az egyetlen gond vele az indokolatlan belassulás többé-kevésbé rendszeresen. Azzal nem lehet mit kezdeni. Hiába húzom újra image-ből, akkor is az van, hogy megy két hétig jól, aztán belassul megint. Lehet az automatikus frissítésekkel trükközni, továbbá pár dolgot még finomhangolni, de igazából semmi nem használ. Kell bele memória főleg, ami manapság olcsó és ssd, ha van rá keret vagy el kell fogadni, hogy néha lelassul, de igazából egy celeron laptopon sem kellett miatta idegeskedni. Memória bővítés után meg lapozó file-t kikapcsoltam, oszt jó napot, az sokat segített (tudom, 1 gb-t nem hasznl ki a gép, arra lehet ramdisk-et tenni, de nem hozott sok javulást, úgyhogy én pl nem is használom a 4. gb, de annyira olcsóak a memóriák, hogy az sem nagyon érdekel). Majd, amikor beesik 20e alá a 120gb SSD ára, akkor kap a gép azt az XP alá és a következő évtizedben szerintem nem lesz sebesség gond.
Az XP-t be lehet atomstabilra lőni és otthoni felhasználásra én nem tudom. hogy miért kell azt szidni. Az égvilágon minden elmegy rajta, amit használ egy átlagos user otthon. Ha szívás, akkor már inkább a W7-el voltak gondjaim, amig beszereztem mindenhez 64 bites drivert vagy segédprogramot, mert pl a scanneremet ne kelljen már eldobnom és újat venni a 64 bit miatt csak, de szerencsére mindenre van megoldás.
Az ok, hogy vállalati, irodai környezetben lehetnek olyan programok, de főleg olyan userek, amik vagy akik miatt az xp bizonytalan működésű lehet, ezt neked elhiszem, de ettől még a legtöbb ismerősöm xp-t használ és senkinek nem fagy le naponta a gépe.
A legtöbb ismerősöm inkább ssd-re költött, mint fizesse az op rendszer váltást és eddig mindenkinek bejött.
Ok, hogy a M$ majd kinyírja az XP-t 14 után okosan, de mondjuk nem nagyon látom be, hogy mi az amit nem lehet megcsinálni egy meglevő XP-vel, win7-el, de meg lehet csinálni win8-al.Nem győzött meg az M$ engem. Egy SSD a win 7 meg később az XP alá. úgy érzem, hogy azzal jobb helyre megy a pénzem
-
djculture
félisten
Ja és kifogja ellenőrizni ha prewievröl frissítesz hogy van win7 liszenced. Ezt ha jól tudom botrány is kísérte mert visszaéltek vele és a frissítéseket egyes boltok nem hivatalosan árulgatták itthon is. Most hogy mi a pálya nem tudom, mert ez a win8 annyira süllyesztőbe való termék hogy pénzt nekem még annyit se ért. Jövőre már elkezdik adagolni a következőről való infókat arra fogadnék mert nagy bukta hiába marketingeznek.
-
xxSanchez
őstag
Arról csak frissíthetsz, tehát:
Jelenleg van egy Windows 7-ed, de hamarosan szeretnéd megvásárolni a Windows 8-at. Sajnos még nem tudod, hogy milyen ezért letöltöd és kipróbálod. Nagyon megtetszik a rendszer, szeretnéd megvenni ezért már válthatsz is a véglegesre, nem szükséges újra felraknod a Windows 7-et. Attól, hogy valaki egy virágbolti Windows 7-et levált ingyenes Windows 8-ra azért, hogy megvásárolhassa 9000 forintért az hülyeséget csinál, mert nem lesz jogtiszta.
-
dfsz34
őstag
Azt hiszem maradok a windows 7-nél, azt már belaktam és inkább veszek egy ssd-t, hogy gyors legyen. Inkább arra költök, mint megint megvegyek bármilyen upgrade licenszet.
Inkább tennék ingyenessé az XP-t, ami úgy is illene, hamár leállítják a supportot, akkor utána legyen ingyenes. Persze, csak álmodozom, hivatalosan, úgy tudom még a win95 is fizetős lenne, ha lehetne kapni, persze nem lehet, de azért látszik az üzletpolitika...
Nem kéne akkor linux-al szenvednem a NAS gépemen, hanem menne rá ingyenes XP
-
Mumukuki
aktív tag
Jó lenne tudni mi az igazság, mivel a cikkben ezzel ellentmondó állítás van:
" Ahogy a feltüntetett rendszerkövetelmények mellett is áll, ez nem önálló változat, a telepítéshez mindenképp szükséges rendelkeznünk Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview vagy Windows 8 Release Preview rendszerek valamelyikével."
-
PPatrik
aktív tag
Szoval, ha nekem a gepre egy Windows 8 Release Preview van telepitve, akkor 9000Ft-ert frissithetem eredeti Windows 8 Pro verziora? Ha ez lehetseges az nagyon kiraly lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Januárban véget ér a Windows 8 előzeteseinek élete, vagyis érdemes átgondolnunk, hova tovább.
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest